Bebrai namu salygomis tikrai neauginami Siaip zveriukai gana sunkiai pagaunami, nes daugiausia laiko praleidzia po vandeniu i lauka islenda tik pagrauzti medziu Bebriena - labai sveika, dietine mesa, svarbu ja gerai numirkyti, kad neturetu specifinio kvapo, nes bebras minta vien medziais, ju zieve, todel zveriuko mesos skonis skiriasi nuo kitos mesos.
O nedirstantiems bebrienos paragauti, galeciau pasakyti - kad be reikalo. Taigi tai zoledis gyvunas, nemintantis jokia maita kaip pvz. sernas, ar ta pati kiaule seriama jovalu, tai labai svarus gyvunas, ir jei baiminates uzsikresti kokia nors liga nuo mesos - geriau nevalgykite kiaulienos
Dažniausiai bebriena ruošiama taip:
1.Kumpius ištrini druska (nemenkai taip), SALDVOS priekoniais žvėrienai, kmynais, pipiriukais, lauro lapais, apdedi česnako griežinėliais. Marinuoji porą parų. Kiši į kepimo rankovę, apdedi morkomis, dž.slyvomis, obuoliais, grybais (kuo turi), užriši galus ir- į piečką. Kepi apie porą valandų 180 laipsnių temperatūroj. Jei nori labiau apskrudusios mėsytės- prieš pabaigą prapjauk rankovę.
2. Uodega:
-Nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Marinuoti porą dienų (kaip šašlyką su majonezu).Ištroškinti aliejuje
-Pamarinuotą uodegą pusdienį pertrauki per dūmelį ir vytini apie mėnesį laiko. Čia prie aliuko.
-uodega, morka, poras, 2-3 česnako skiltelės, 0,5 stiklinės alaus, aliejaus.
Marinatui: kapotų česnakų, krapų stiebų, žiupsnelis pjaustytų krienų lapų, druskos, cukraus, šaukštelis aštraus pomidorų padažo. Bebro uodegą nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti skersai pagal sąnarius. Marinato prieskonius išmaisyti su uodegos gabaleliais, gerai paslėgti ir padėti į šaldytuvą. Marinuoti 1-2 paras.
Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus, sudėti uodegą, griežinėliais pjaustytą morką, porą, česnaką. Kai užvirs, supilti alų ir troškinti 40-50 min.
-Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis), druska, česnakas, malti pipirai, lauro lapai, kadagio uogos. Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgoma atvėsusi
Virti bebrienos nepatartina- nelabai skanu. Sriubos taip pat nelabai kokios. Marinuoti reikia ilgai, o kepimo laikas priklausys nuo bebro "senatvės"- senį gali tekt kepti net iki 4 val.
Skanaus
1.Kumpius ištrini druska (nemenkai taip), SALDVOS priekoniais žvėrienai, kmynais, pipiriukais, lauro lapais, apdedi česnako griežinėliais. Marinuoji porą parų. Kiši į kepimo rankovę, apdedi morkomis, dž.slyvomis, obuoliais, grybais (kuo turi), užriši galus ir- į piečką. Kepi apie porą valandų 180 laipsnių temperatūroj. Jei nori labiau apskrudusios mėsytės- prieš pabaigą prapjauk rankovę.
2. Uodega:
-Nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti. Marinuoti porą dienų (kaip šašlyką su majonezu).Ištroškinti aliejuje
-Pamarinuotą uodegą pusdienį pertrauki per dūmelį ir vytini apie mėnesį laiko. Čia prie aliuko.
-uodega, morka, poras, 2-3 česnako skiltelės, 0,5 stiklinės alaus, aliejaus.
Marinatui: kapotų česnakų, krapų stiebų, žiupsnelis pjaustytų krienų lapų, druskos, cukraus, šaukštelis aštraus pomidorų padažo. Bebro uodegą nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti skersai pagal sąnarius. Marinato prieskonius išmaisyti su uodegos gabaleliais, gerai paslėgti ir padėti į šaldytuvą. Marinuoti 1-2 paras.
Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus, sudėti uodegą, griežinėliais pjaustytą morką, porą, česnaką. Kai užvirs, supilti alų ir troškinti 40-50 min.
-Bebro uodega (ne tik žvynuotoji , bet ir po kailiu esanti dalis), druska, česnakas, malti pipirai, lauro lapai, kadagio uogos. Bebro uodega gerai nuplaunama ir supjaustoma į 4-5 gabalus (priklausomai nuo uodegos dydžio). Į druską smulkiai supjaustome česnaką, suberiame pipirus ir kadagio uogas, sutrupiname lauro lapus. Šiuo mišiniu gausiai įtriname uodegos gabalus. Taip pat šiuo mišiniu pabarstomas į puodą dedamų uodegos gabalų kiekvienas sluoksnis. Uodegos laikomos dvi paras vėsioje vietoje. Rūkoma karštai apie 1-1,5 val. Valgoma atvėsusi
Virti bebrienos nepatartina- nelabai skanu. Sriubos taip pat nelabai kokios. Marinuoti reikia ilgai, o kepimo laikas priklausys nuo bebro "senatvės"- senį gali tekt kepti net iki 4 val.
Skanaus
Sveikos, mano vyras medziotojas, tad bebrienos turim pilna saldytuva, man dbr taip smalsu pasidare, o kokia kaina jos?a?
Mes is bebrienos darom desras pasaka, dar tokiu skaniu nesu valgiusi
Mes is bebrienos darom desras pasaka, dar tokiu skaniu nesu valgiusi
QUOTE(Agnestar @ 2009 04 08, 11:10)
Sveikos, mano vyras medziotojas, tad bebrienos turim pilna saldytuva, man dbr taip smalsu pasidare, o kokia kaina jos?a?
Mes is bebrienos darom desras pasaka, dar tokiu skaniu nesu valgiusi
Mes is bebrienos darom desras pasaka, dar tokiu skaniu nesu valgiusi
Tai kiek jų reik prigaudyti ,kad dešros išeitų,nes ten nelabai kas yra tik užpakaliniai kumpiai didesni
Kaip tik vakar valgiau rukyta bebriena su vynu, su alum tai isvis Labai keistas skonis bet tikrai verta paragauti
Labai skani mesite .Ištrini druska,pipirais ir cesnakais.2 paras palaikit ir i kepimo rankove su morkom.Kepiau 2 val.
Sveiki. labai reikia patarimo-ar bebrienos naudojate tik kumpius? O nugarkaulis netinka ? Turiu bebrą, bet niekada nesu bebrienos ruošusi...
išimsiu šiandiena bebrieną pradėsiu mirkyti. Iki ryto atmirks, galėsiu marinuoti guliašui. Tikiuosi skaniai gausis
receptų tai visai nedaug vos keli bebrienai paruošti..
skambinausi pažystamam medžiotojui (kaip tik medžiojo )
sakė, kad bebro mirkyti nereikia. Jei šaldytas (kaip pas mane) - tai tik išpjaustyti krešulius atleidus, marinuoti ilgai ir kepti...
skambinausi pažystamam medžiotojui (kaip tik medžiojo )
sakė, kad bebro mirkyti nereikia. Jei šaldytas (kaip pas mane) - tai tik išpjaustyti krešulius atleidus, marinuoti ilgai ir kepti...
QUOTE(linkakalinka @ 2011 05 16, 21:12)
receptų tai visai nedaug vos keli bebrienai paruošti..
skambinausi pažystamam medžiotojui (kaip tik medžiojo )
sakė, kad bebro mirkyti nereikia. Jei šaldytas (kaip pas mane) - tai tik išpjaustyti krešulius atleidus, marinuoti ilgai ir kepti...
skambinausi pažystamam medžiotojui (kaip tik medžiojo )
sakė, kad bebro mirkyti nereikia. Jei šaldytas (kaip pas mane) - tai tik išpjaustyti krešulius atleidus, marinuoti ilgai ir kepti...
Na mirkyti tikrai reikia, nebent patinka stiprus specifinis kvapas ir skonis. Aisku jei buvo mirkitas pries uzsaldant, tada visai kitas reikalas
O kaip reik mirkyti? Tiesiog paprastam vandeny? Kiek laiko?
mano MB medziotojas tai kameroje daznai bunai buna sio "gerio",bet mes tik suniukus juo seriam nes skonis jo tai siaubas tas pats kaip parsinesus is misko alksnio saka grauzti.nesupykit bet cia mano nuomone