Įkraunama...
Įkraunama...

Ovuliacijos stimuliacija Clost. be IUI

QUOTE(agnesse @ 2007 03 08, 15:12)
Tos cistos per mmm pačios susprogsta, kartais reikia 2 ciklų. Tai  2-5 c.d. kai nueisi echo, tau ir pasakys, ar jų yra, ar ne. Jei ras, tai paskirs KT, manau, bet tą ciklą jokių stimuliacijų schmoll.gif tau nedarys, o jei nieko neras, kas ir tikėtina, tai vėl viskas iš naujo ax.gif . O kai cistos susidaro, tai prieš mmm labai skauda pilvą mirksiukas.gif , ir bent man mmm užtrunka.
Na, o man pavyzdžiui, po Ovitrelio susileidimo praėjus min 48 val. būtina apžiūra, man visada daro echo, ar įvyko O, jei ne, tai dar paskiria Ovitrelio ir tada tai visada įvyksta O. Vienu žodžiu, manęs ginis niekada nepaleidžia, jei neįsitikina, kad visi folikulai ovuliavo ax.gif . Už tai aš jį labai gerbiu ir pasitikiu, nors finansiškai tai nukenčiu labai ax.gif
Tikėkimės, kad viskas tau bus gerai

Žodžiu,lauksiu mmm ir vizito pas ginę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2007 03 07, 17:01)

del spermiuku gerinimo, tai sake pagert Tribestan (uz 60 tableciu apie 70lt), cia gal labiau vaistukas. Ir dar vit.E vyrui...

na, del tribestan, tai man gydytojas sake, kad jo poveikis neirodytas, nors aisku geriau bent kazka gerti negu nieko smile.gif ... ir mesti rukyt
Atsakyti
QUOTE(clara @ 2007 03 07, 22:30)
user posted image

o man beda tokia.kazkada gydytoja israse man clostilbegyt...truputeli ne taip ja supratau ir neteisingai ji vartojau...dabar esu uzsienyje ir negaliu pas ja nueiti,bet jau zinau kaip vartot,turiu ji nupirkus.laukiu menesiniu,kada pradesiu vartot...skaiciau kad skyriamas ir pregnylis kad susprogtu folikulas..tai gal ir ji man susileisti...? g.gif

na as pati ir nesigydau,man pati ginekologe liepe vartoti clostilbegyt ir puikiai zinojo kad isvaziuoju gyvent i uzsieni ir neliepe man lankytis,tiesiog liepe vartoti ir darbuotis...uztat as dabar ir manau ta pati ir daryti...
Atsakyti
QUOTE(clara @ 2007 03 08, 17:58)
na as pati ir nesigydau,man pati ginekologe  liepe vartoti clostilbegyt ir puikiai zinojo kad isvaziuoju gyvent i uzsieni ir neliepe man lankytis,tiesiog liepe vartoti ir darbuotis...uztat as dabar ir manau ta pati ir daryti...

tuomet drįstu sakyti, kad lankeisi pas paprastą ginekologę, kuri turi minimalią patirtį ir žinias nevaisingumo gydyme (arba išvis neturi). Tavo valia elgtis kaip išmanai - bet jei klausi patarimo, tai tau yra atsakoma, kad vartoto clostilbegytą be nuolatinės gydytojo priežiūros NEGALIMA. Beje, pasiskaityk bent jau vaisto anotaciją - gal suprasi, kad ne vitaminus geri.
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif

Buvau siryt pas gine paziuret ar paaugo folikulai. Na, ugteleje, didziausi tokiu ismatavimu, vienas - 12x16.8 mm o kitas - 14.2x15.1 mm, ir dar keletas mazesniu, nors pirmadieni didziausi 2 buvo apie 10-11 mm ir jokiu maziuku... blush2.gif Siandien 15 CD, jau kelinta diena raizo pilvai r sonus... unsure.gif Gine sake, kad si men greiciausiai is ju nieko nesigaus, bet Duph liepe negerti, nes maza ka, gal jie sumastys dar ovuliuoti... ax.gif Ir matuoju dar BT nuo antradienio... tai is jos dar biski kazka zinosiu...

Gal kas nors turi minciu ar tie folikulai pakankamo dydzio?... g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnesse @ 2007 03 08, 10:57)
Tai jau tikrai nebuvo O . O kelintą ciklo dieną dareisi tą tyrimą, gal dar anksti, nes prog daromas apie 22 c.d.O tai tau neskyrė Ovitrelio ar pregnylio, kad iššauktų ovuliaciją. Tai nenoriu gąsdinti, bet tikriausiai pas tave bus cista, būtinai turi pasirodyti pas ginę 2-3 c.d. Bet turbūt ir pati tai žinai ax.gif Jei O vyksta nereguliariai ginė turėtų visada skirti ovitrelio ar pregnylio. Pavyzdžiui pas mane O irgi tai vyksta, tai ne, tai me su giniu ja nepasitikim schmoll.gif  ir visada man skiriami vaistukai, kad įvyktų O. Kartais man net nereikia Duph, o kartais jo reikia mirksiukas.gif
Taip, kad aukščiau nosytę, kitas ciklas bus laimingas mirksiukas.gif

O man neliepe nieko daryt, kad suzinot, ar O ivyko... unsure.gif Na, as pati tik BT matuoju sia sav paziuret, ar pakils... ax.gif O jokiu tyrimu ar echo iki mmm nebesake daryt, tik laukt ir tiek... unsure.gif

QUOTE(femme @ 2007 03 08, 11:46)
po kiek dienų leidaisi Ovitrelį? g.gif  nes jei iš karto, tai 14 mm folikulai smarkiai per maži ovuliacijai...
Optimalus folikulo dydis prieš leidžiantis vaistus, turint omeny, kad kol vaistai suveiks jis dar paaugs kokiu 2-4 mm (nes ovuliacija įvyksta per 36-48 val.), yra min. 17-18 mm.
Natūraliai ovuliuoja apie 22 mm folikulas (maždaug nuo 24 mm jis laikomas peraugususiu ir ovuliacijai netinkamu - folikuline cista)

mastau.gif tai maniskis nepilnu 17 mm irgi dar mazokas... ir jau 15 CD... unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
toki folikuliuka dar galima paauginti;) nebijok, viskas bus tikrai gerai.. be to, net jei si kart nepasisektu, tu bent zinai, kad reakcija i vaistukus gera ir kad kita karta tikrai pavyks
Atsakyti
QUOTE(nikata @ 2007 03 09, 14:14)
toki folikuliuka  dar galima paauginti;) nebijok, viskas bus tikrai gerai.. be to, net jei si kart nepasisektu, tu bent zinai, kad reakcija i vaistukus gera ir kad kita karta tikrai pavyks

na, as ir labai apsidziaugiau suzinojus, kad per 3 dienas paaugo po 6 mm tie folikulai, nes pirmadieni tai ir as, ir gine biski nusivylem verysad.gif pamate, kad jie visiskai mazi... Ir siandien gine jau sake, kad is ju turbut naudos nebus, bet man vis tiek linksma buvo suzinot, kad paaugo jie... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2007 03 09, 14:24)
Sveikutes  mirksiukas.gif

Buvau siryt pas gine paziuret ar paaugo folikulai. Na, ugteleje, didziausi tokiu ismatavimu, vienas - 12x16.8 mm o kitas - 14.2x15.1 mm, ir dar keletas mazesniu, nors pirmadieni didziausi 2 buvo apie 10-11 mm ir jokiu maziuku...  blush2.gif Siandien 15 CD, jau kelinta diena raizo pilvai r sonus...  unsure.gif Gine sake, kad si men greiciausiai is ju nieko nesigaus, bet Duph liepe negerti, nes maza ka, gal jie sumastys dar ovuliuoti...  ax.gif Ir matuoju dar BT nuo antradienio... tai is jos dar biski kazka zinosiu...

Gal kas nors turi minciu ar tie folikulai pakankamo dydzio?... g.gif

Kažkaip nelabai aš suprantu jų dydžio mastau.gif , bet spėju, kad didžiausias - tai 16,8 mm, ar ne. O tau neskyrė gonalio. Nes man pavyzdžiui 13 c.d. irgi rado tik vieną 16,7 mm, tai tą pačią dieną liepė susileisti gonalio ir kitą dieną Ovitrelį ir po 48 val. jau buvo O įvykusi.
O kitą kartą tu pati paprašyk, kad tau paskirtų vizitą, kad įsitikintų, kad O įvyko
Papildyta:
QUOTE(Amade @ 2007 03 09, 15:36)
na, as ir labai apsidziaugiau suzinojus, kad per 3 dienas paaugo po 6 mm tie folikulai, nes pirmadieni tai ir as, ir gine biski nusivylem  verysad.gif pamate, kad jie visiskai mazi... Ir siandien gine jau sake, kad is ju turbut naudos nebus, bet man vis tiek linksma buvo suzinot, kad paaugo jie...  thumbup.gif

O kodėl ji taip nusprendė g.gif , juk jie paaugo, nesumažėjo, gal ir dar paaugs. Man tai tikrai būtų paskirtas dar vienas vizitas, pvz. po 2 dienų, kad būtų įsitikinta ar dar auga tie folikulai, ar jau nyksta.
Šis ciklas ir pas mane buvo nurašytas, nes 6 c.d. ginis rado du folikulus po 11 mm, bet sakė, kad jie neįsitempę ir sunyks, bet vistiek paskyrė vizitą dar 13 c.d. ir ką, rado vieną normalų folikulą, tai neaišku, ar ten tas pat ,,įsitempė'' ar kitas uždominavo ax.gif
Tai ką tau pasakė, kada sekantis vizitas g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnesse @ 2007 03 09, 14:48)
Kažkaip nelabai aš suprantu jų dydžio mastau.gif , bet spėju, kad didžiausias - tai 16,8 mm, ar ne. O tau neskyrė gonalio. Nes man pavyzdžiui 13 c.d. irgi rado tik vieną 16,7 mm, tai tą pačią dieną liepė susileisti gonalio ir kitą dieną Ovitrelį ir po 48 val. jau buvo O įvykusi.
O kitą kartą tu pati paprašyk, kad tau paskirtų vizitą, kad įsitikintų, kad O įvyko
Papildyta:

O kodėl ji taip nusprendė g.gif , juk jie paaugo, nesumažėjo, gal ir dar paaugs. Man tai tikrai būtų paskirtas dar vienas vizitas, pvz. po 2 dienų, kad būtų įsitikinta ar dar auga tie folikulai, ar jau nyksta.
Šis ciklas ir pas mane buvo nurašytas, nes 6 c.d. ginis rado du folikulus po 11 mm, bet sakė, kad jie neįsitempę ir sunyks, bet vistiek paskyrė vizitą dar 13 c.d. ir ką, rado vieną normalų folikulą, tai neaišku, ar ten tas pat ,,įsitempė'' ar kitas uždominavo ax.gif
Tai ką tau pasakė, kada sekantis vizitas g.gif

Na, tie ismatavimai, tai kaip siprantu taip ''kryzmai'' matavo... blush2.gif ir gavosi po 2 skaicius... ax.gif
Jau anksciau su ja kalbejau apie folikulu sprogdinima vaistais, tai ji sake, kad tipo tai nera geriausia iseitis ar kazka tokio, bent jau pradzioj paziuret taip paprastai... blush2.gif
Nezinau, kodel ji nusprende, kad jau nebeuzaugs, gal kad 15 CD o jis nepasiekes 20mm unsure.gif Bet kai pagalvoju, mano naturalus ciklas buna apie 30 dienu ir biski daugiau, tai ir velesne O siuo atveju galima, nes Duph liepe negerti... kaip supratau tam, kad jis neuzslopintu O jei ji sumastys apsireiksti...
Sekantis vizitas pirmom mmm dienom... unsure.gif man irgi biski keista, kad ji nebeziures, ar dar paaugo po keliu dienu unsure.gif Bet siandien ji taip skubejo, nes variau pas ja i Klinikas, tai per kelias minutes pist pist padare echo ir viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2007 03 09, 07:54)
tuomet drįstu sakyti, kad lankeisi pas paprastą ginekologę, kuri turi minimalią patirtį ir žinias nevaisingumo gydyme (arba išvis neturi). Tavo valia elgtis kaip išmanai - bet jei klausi patarimo, tai tau yra atsakoma, kad vartoto clostilbegytą be nuolatinės gydytojo priežiūros NEGALIMA. Beje, pasiskaityk bent jau vaisto anotaciją - gal suprasi, kad ne vitaminus geri.

na aisku as domejausi tuo labai.o kas del gydytojos tai man ji gan nebloga atrode.cia eugeniajj abraitiene is jos pacios privacios klinikos,ten kur ir Klimas dirba...apie ja labai daug atsiliepimu girdejau kad labai jau gera gydytoja na tai ir pasitikejau ja kad galiu vartot clostilbegyta ir pati...na bet jei taip sakai gal rimtai nevartot...bet kaip tada pastot? g.gif cia airijoj isvis tokio gydytojo kaip ginekologo nera schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2007 03 09, 13:25)
Na, tie ismatavimai, tai kaip siprantu taip ''kryzmai'' matavo...  blush2.gif ir gavosi po 2 skaicius...  ax.gif
Jau anksciau su ja kalbejau apie folikulu sprogdinima vaistais, tai ji sake, kad tipo tai nera geriausia iseitis ar kazka tokio, bent jau pradzioj paziuret taip paprastai...  blush2.gif
Nezinau, kodel ji nusprende, kad jau nebeuzaugs, gal kad 15 CD o jis nepasiekes 20mm  unsure.gif Bet kai pagalvoju, mano naturalus ciklas buna apie 30 dienu ir biski daugiau, tai ir velesne O siuo atveju galima, nes Duph liepe negerti... kaip supratau tam, kad jis neuzslopintu O jei ji sumastys apsireiksti...
Sekantis vizitas pirmom mmm dienom...  unsure.gif man irgi biski keista, kad ji nebeziures, ar dar paaugo po keliu dienu  unsure.gif Bet siandien ji taip skubejo, nes variau pas ja i Klinikas, tai per kelias minutes pist pist padare echo ir viskas  ax.gif

Tu labai nepergyvenk del tu folikulu, nes kai geri clo. ju augimas kiekvienai buna individualus.
Bent jau pas mane 8c.d. ju buvo 7 ir visi nedideli. (kai pati pamaciau per telika net issigandau, kad tiek daug - pirma mintis -nenoriu tiek daug smile.gif ) 10cd. vienas sproges ir trys 16-17mm. Kiti maziukai. 19cd. pasidariau progesterona - rode, kad O ivykusi, bet labai skaudejo pilva, tai vel padare eho ir rado dar viena tik ka ovuliavusi folikula buvo 19cd, nors mano ciklas tik 26d. Taigi kiekvienos organizmas reaguoja labai ivairiai, nors po pirmos echo sake, kad si cikla gerai butu bent viena folikula uzauginti. Taigi pasitaiko ivairiai.... smile.gif
Tikek ir viskas bus gerai. thumbup.gif

Aisku toks gyd. skubejimas nelabai malonus, kai visai neisigilina i tai ka mato, negi jai sunku dar po keliu dienu paziureti kaip ten viskas vyksta. mad.gif mad.gif
Gal pati pasidaryk progesterono tyrima - bus ramiau... (Bet cia tik mano nuomone !!!)
Atsakyti