Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti vestuves?

QUOTE(kardio @ 2007 08 15, 12:16)
...o jums nekilo noras paklausti kodel neduodat leksciu...ar nedave tai ir nu gerai...seip jeigu tikrai likot nepatenkinti noretusi tikslumo...nes is praeitu pasisakymu as tikrai supratau kad antra diena jus likot visiskai nevalge....nu cia tai galvojau vapsce virsune...bet pasirodo buvo pusryciai...ir maisto buvo ne tik misraines...bet ir vistos ir silkes...tik matyt gal kazkokia seimininke nesusipratele buvo...reikejo reikalaut...aiskintis...o ne paskui savininkei problemas issakyt...gal tikrai seimininke tingejo dengt stala...o jus nieko nesaket tai jai dar geriau gavosi...as tikrai ne is piktos valios parasiau kad nesutapimai yra... 4u.gif tiesiog norisi zinok tiksliai kas kaip kodel...gal kiti atkreips i tai demesi ir eis reikalaus aiskinsis ir jiems labiau pasiseks nei jums... 4u.gif

blush2.gif as manau, kad neidomu kazkam skaityti memuarus, tai ir nerasau smulkmenu. Silkes ant stalo nebuvo mirksiukas.gif Pries isvykstant mama apie jas uzsimine, tai ir atidave.Silke i krepsius ir namo. Kaip minejau buvo tik 4 indeliai misraines ir 1indelis vistos. Man cia visiskai tuscias stalas. Siaip is daugelio sveciu teko girdeti, kad kiausiniu buvo mazai, norejosi dar valgyti doh.gif blush2.gif Geda beprotiskai ir siandien doh.gif
O del leksciu, tai kai buni sventes centre, ne tas galvoje... Kazkaip atrode naturaliai, nes mes buvome sotus. Kaip sakoma: sotus niekada neuzjaus vargso blush2.gif Mums pasirode, kad per akis kiausiniu, o paskui paaiskejo, jog ne doh.gif
Is tos situacijos vel isbridome pjaudami torta. Visu skrandzius uzkisome saldumynais ax.gif blush2.gif Paskui zaidimai, pagrobimai ir namo rolleyes.gif Zaidimai isgelbejo vestuves. O kartais atrodo, kam ju reikia. Pasimokinau siam kartui, kad tikrai jie nepakenkia thumbup.gif
O seiminkes buvo kaimo motereles, kurios isizeide del keleto MV zodziu ir specialiai paskui mums taip pakiaulino blink.gif MV paprase, kad nestu kiasiniene greiciau i stala, nes virtuveje daugiau buvo dirbama liezuviais nei prie maisto, tai MV isiuto ir grieztai pasake joms, kad pagreitintu darbus, nes zmones alkani laukia. Jos labai greit isizeide ir stai kas gavosi. Paskui ir pati sodybos seiminke pasake, jog tai didele tikimybe, kodel negavome leksciu, nors jos mums priklause rolleyes.gif
Vienu zodziu, jeigu turi toki versla ir dirbi toki darba, turi sypsotis, nors kazkas tau kuola ant galvos taso. Nesuprantu, kaip galima rodyti principus, kai sitokia konkurencija Lietuvoje blink.gif Bet cia istikruju ju reikalas. Mes ir dabar dar ta tema pagvildenam. Pakalbam, kad uzsiraus viena diena ant ne tokiu sukalbamu zmoniu ir tada jau, manau, kad ilgai ta sodyba neissilaikys...
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 08 15, 11:28)
blush2.gif as manau, kad neidomu kazkam skaityti memuarus, tai ir nerasau smulkmenu.

o as manau smulkmenos ir svarrbiausia...nes vis tiek zmones sves toj sodyboj kad ir bus skaite neigiamus atsiliepimus....nes kaip pati minejai aplinka labai grazi...bet zinodami kas kaip kur...is anksto gales aptarti tokias situacijas, o iskilus nesklandumams zinos kaip reikia aiskintis...manau tikrai jums nereikejo nusileisi...jus esat vartotojai...o sodyba pazeide jusu teises...
Atsakyti
Esu Aistė, šiame forume aptarinėjamos sodybos (Klumpės malūno) šeimininkė. Aš tikrai nenoriu diskutuoti su nelaiminga nuotaka, kuri šventė vestuves mūsų sodyboje. Noriu surašyti tik faktus, be jokių asmeniškumų.
Su maistu yra tokia tvarka:
VISI užsisakiusieji sodybą ir pradėję domėtis maistu gauna valgiaraštį, kuriame surašytos visų patiekalų kainos ir kiekiai. Užsakovai išsirenka iš valgiaraščio, ka noretų matyti ant savo stalo (priklauso nuo renginio pobūdžio, buvimo trukmės ir t.t.). Jei tik klientui nesudaro problemų, stengiuosi viska derinti el.paštu. Kaip jūs manote kodėl? Kad nebūtų nepagrįstų pretenzijų ir aišku dėl savikontrolės. Kažkam pasirodo maisto per mažai - aš pasiūlau viską pasverti ir sutikrinti kiekius pagal užsakymą. Žmogus atsisako, o paskui forume rašo kad trūko kažinkiek procentų maisto. Įdomu, kaip apskaičiavo? Taip pat ta pati nuotaka skundėsi, kad neva pasikeitė maisto kaina, nors dvi dienas su ja derinome valgiaraštį, kuriame buvo surašytos kiekvieno patiekalo kainos. O ji man iš pradžių pasirodė protinga ir raštinga.
Negana to, jaunosios mama visą vakarą lindo į virtuvę ir dejavo, kad jai gėda prieš svečius, nes nėra antro karšto patiekalo. O tai yra tiesiog norma kažkuriame Žemaitijos krašte, iš kurio jie atvyko. Tačiau jo nėra, nes nuotaka jo paprasčiausiai neužsisake. Tuo tarpu nuotaka guodžiasi virėjoms kaip jai sunku su savo mama. Atleiskite, bet mes nekonsultuojame tevų ir vaikų santykiu klausimais.
Gal čia ir yra to pykinimo, kurį sukelia prisiminimai apie blogą mūsų maistą, priežastis?

Antroji nuotaka po renginio suvardijo tiksliai ko nebuvo ar buvo per mažai - tai iš tikrųjų labai blogas dalykas: žmonės susimokėjo ir turėjo gauti viską, kas priklauso (tą savaitgalį aš pati sodyboje nebuvau) - aš jų nuoširdžiai atsiprašiau ir sugrąžinau pinigus už trūkstamą maistą ir antra tiek už nesusipratimus (600 lt). Tik nuo to momento, kai gavo pinigus, mergina užgulė kompiuterį ir puole kone visuose forumuose rašyti, su kilnia misija, kad kitiems taip neatsitiktų. Kažkodėl, aš netikiu tos misijos kilnumu.
Maža pastabėlė: Ta mergaitė tikrai neišgavo iš manęs jokio pažado „pasitaisyti“ ar pan, kaip ji rašė. Gal jums jaunoms merginoms ir sunku patikėt, kad aš pati be jokių pažadų „pasitaisyti“ darau viską, kad tokių dalykų neatsitiktų.
Dėl kitos dienos maisto. Visus įspėju, kad maistas vasarą stovėdamas ant stalo per naktį gali sugesti, todėl kitos dienos rytą maisto, keliančio įtarimą ant stalo nedėsime (kam mums reikia, kad svečiai apsinuodytų). Paprastai lieka nesugedę užkandžiai prie alaus ir dar, aišku, visi gauna pusryčius (pvz. kiaušinienę gaminame iš trijų kiaušinių ir vistiek nelaimingajai nuotakai atrodo per mažai), o jei būna užsisakę, tai ir pietus. Anksčiau, vakarykštį maistą palikdavome, bet jo beveik niekas nevalgydavo, todel nesinorėjo, kad apdžiūvę mėsytės badytų akis. Po visų šitų priekaištų ir kaltinimų vagyste, (atleiskite, kam man reikalingas jūsų apvalgytas ir apdžiūvęs vakarykštis maistas??? Aš turiu pakankamai pinigų nusipirkti šviežio maisto), siūlome svečiams baigus švęsti sudėti maistą į šaldytuvus. Tuomet maistas tikrai ilgiau lieka šviežias. Bėda ta, kad į silkę per ilgą vakarą prikrenta musyčių - ir čia mes bejėgiai ką nors pakeist, nes esame įsikūrę ant upės kranto. Nuo šiol personalas žino, kad likusį maistą, bet kokios formos ir turinio, turi pirmiausia pasiūlyti svečiams (atleiskit, aš anksčiau bijojau taip įžeisti žmones) ir tik paskui išmesti.
Trūkstamų indų kitą dieną tikrai reikėjo paprašyti. Gal jūs tų indų nepamatėte, o gal juos pamiršo atnešti (dėl to taip pat atsiprašiau). Bet, galvą guldau, būtumet paprašę, tikrai būtumėt viską gavę. Žmonėms prireikia dar ne tokių dalykų ir stengiamės visaip padėti
REZIUMĖ
Kas manote, kad esu apgavikė, labai prašau, pas mus nevažiuokite.
Kam atsitiktinai dingęs karštas vanduo gali sugadinti šventę, prašau, nevažiuokite pas mus.
Kam mūsų kainos yra per didelės, tikrai nevažiuokite pas mus
Kas nori pasipuikuoti prieš gimines ir t.t. nevažiuokite pas mus, nes tikrai kažkas gali nepatikti.
Kas vistiek nori atvažiuoti pas mus iš anksto nusiteikę patikrinti ar mes susitvarkysim, dar kartą prašau nevažiuokite.

Pilna žmonių, kurie atvažiuoja antrą ir penktą kartą ir būna labai laimingi.
Man šimtą kartų geriau nieko nepriimti visą savaitgalį, negu gadinti nervus.

P.S. tai yra pirmas ir paskutinis mano laiškas šiame forume. Manau, kad dabar čia būsiu apdergta su dar didesniu įniršiu, todėl nesiruošiu net skaityti šio forumo. Jei norite ką nors parašyti konkrečiai man, mano pašto adresas info@klumpe.lt
Atsakyti
QUOTE(komentaras @ 2007 08 15, 21:16)
Esu Aistė, šiame forume aptarinėjamos sodybos (Klumpės malūno) šeimininkė. Aš tikrai nenoriu diskutuoti su nelaiminga nuotaka, kuri šventė vestuves mūsų sodyboje. Noriu surašyti tik faktus, be jokių asmeniškumų.

drinks_cheers.gif Labai dziugu, kad jus cia pati parasete ir viska paaiskinote mirksiukas.gif Visiskai as neketinu nieko pulti blink.gif Dziugu, kad rasote ir labai gerai, kad yra kelios nuomones ir keli paaiskinimai thumbup.gif
Mes linkime, kad jusu sodyba gyvuotu dar ilgai mirksiukas.gif Ir tik tikimes, kad ateityje tokiu klaidu nebedarysite smile.gif
Sekmes jums jusu versle mirksiukas.gif
P.S. Istikruju mums sunku suprasti jusu tvarka. Reikejo is anksto pranesti, kad taip su maistu yra blush2.gif Nes bent mums nemiesto zmonems buvo keista. Vat butume turtingi miestieciai, gal viskas kitaip butu atrode rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aggate: 15 rugpjūčio 2007 - 20:53
Keiciant tema thumbup.gif Pagaliau blush2.gif Noriu pasiteirauti, gal kuri zinote neblogu sodybeliu, kad talpintu tik iki 20 zmoniu blush2.gif Man gali tokios prireikti wub.gif Taigi labai prasau kas tokiu zinote, parasykite i sia temele 4u.gif Busiu labai dekinga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(komentaras @ 2007 08 15, 20:16)
Esu Aistė, šiame forume aptarinėjamos sodybos (Klumpės malūno) šeimininkė. Aš tikrai nenoriu diskutuoti su nelaiminga nuotaka, kuri šventė vestuves mūsų sodyboje.
Dėl kitos dienos maisto. Visus įspėju, kad maistas vasarą stovėdamas ant stalo per naktį gali sugesti, todėl kitos dienos rytą maisto, keliančio įtarimą ant stalo nedėsime (kam mums reikia, kad svečiai apsinuodytų). Paprastai lieka nesugedę užkandžiai prie alaus ir dar, aišku, visi gauna pusryčius (pvz. kiaušinienę gaminame iš trijų kiaušinių ir vistiek nelaimingajai nuotakai atrodo per mažai), o jei būna užsisakę, tai ir pietus. Anksčiau, vakarykštį maistą palikdavome, bet jo beveik niekas nevalgydavo, todel nesinorėjo, kad apdžiūvę mėsytės badytų akis. Po visų šitų priekaištų ir kaltinimų vagyste, (atleiskite, kam man reikalingas jūsų apvalgytas ir apdžiūvęs vakarykštis maistas??? Aš turiu pakankamai pinigų nusipirkti šviežio maisto), siūlome svečiams baigus švęsti sudėti maistą į šaldytuvus. Tuomet maistas tikrai ilgiau lieka šviežias. Bėda ta, kad į silkę per ilgą vakarą prikrenta musyčių - ir čia mes bejėgiai ką nors pakeist, nes esame įsikūrę ant upės kranto. Nuo šiol  personalas žino, kad likusį maistą, bet kokios formos ir turinio, turi pirmiausia pasiūlyti svečiams (atleiskit, aš anksčiau bijojau taip įžeisti žmones) ir tik paskui išmesti.
Trūkstamų indų kitą dieną tikrai reikėjo paprašyti. Gal jūs tų indų nepamatėte, o gal juos pamiršo atnešti (dėl to taip pat atsiprašiau). Bet, galvą guldau, būtumet paprašę, tikrai būtumėt viską gavę. Žmonėms prireikia dar ne tokių dalykų ir stengiamės visaip padėti

Va o as vis tiek pasisakysiu...del tu indu, taip jie galejo paprasyti, bet atsiprasau tai ne kazkokia smulkmena pamirsti paserviruoti stala...jau turetum gedos taip rasyt unsure.gif
Man rodos Aggate taip ir rase kad jie visa maista sukrove i saldytuva...ale jis vis tiek sugedo rolleyes.gif Mes per savo vestuves nekrovem nieko i saldytuva...oras tikrai buvo siltas...niekas nesugedo...mesytes neapdiuvo...
ir nemanau kad dera taikyti visiems vienodus standartus...vieni nevalgo kitiems neduosim...manau galima tiesiog pasikviesti jaunuosius, parodyt jiems ta maista ir paklaust ar jus norite kad visa tai atsidurtu ant stalo...tai juk taip paprasta...
na linkiu kad mokytumetes is klaidu o ne jas kartotumet...ir noreciau nuo siol skaityti tik gerus atsiliepimus...nes vis del to atsiprasymas uz sugadinta svente ir grazinti 600lt neatstoja padarytos zalos...napatogumo pries svecius...ir t.t. rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 08 15, 23:20)
Keiciant tema thumbup.gif Pagaliau blush2.gif Noriu pasiteirauti, gal kuri zinote neblogu sodybeliu, kad talpintu tik iki 20 zmoniu blush2.gif Man gali tokios prireikti wub.gif Taigi labai prasau kas tokiu zinote, parasykite i sia temele 4u.gif Busiu labai dekinga wub.gif

ya sodyba slenio namas,ji randasi Piesčių km., Kriūkų sen., Šakių raj.
nuoma 2000lt, 1 zmogui 50lt su nakvyne ir maistu.
Atsakyti
QUOTE(sharoonas @ 2007 08 16, 09:47)
ya sodyba slenio namas,ji randasi Piesčių km., Kriūkų sen., Šakių raj.
nuoma 2000lt, 1 zmogui 50lt su nakvyne ir maistu.

bigsmile.gif visai normali kaina. O gal turi internetini psl ta sodyba? blush2.gif
Atsakyti
Lyg radau blush2.gif http://slenionamas.w3.lt/index.htm
Visai sauniai atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpuryte @ 2007 08 14, 12:47)
100 Lt: maistas pirmai dienai, antrai dienai -iki 14val ir nakvyne. saldus ir alkoholis savo.

Gal gali ju kontaktus parasyti?
Atsakyti
QUOTE(aggate @ 2007 08 16, 11:06)

tik nezinau kaip maistas :/ mes uzsisakeme vestuvems sia sodyba, miegamieji normaliai atrodo, o vat jaunavedziu kambarys geriausias is visu biggrin.gif namas 3 aukstu. na kiek esu girdejusi, tai vieni buvo nepatenkinti kad mazai maisto buvo, bet patys kalti, nes gerai neuzsisake meniu, o siaip aplinka nuostabi. kiek esu praziurejusi sodybu, tai pigiausias ir normaliausias variantas. savininke labai maloni, kalbejausi su virtuves seimininke ji taip pat maloni, labai gire jos pagamintus kibinus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sharoonas: 16 rugpjūčio 2007 - 11:18
mes tai <medziotoju sostine>jau uzsakem(Ked raj).jau uzstata palikom.kiek ieskojom nieko tinkamo neradom.ieskojom,kad ir grazu butu ir nakvynei visi sutilptu(ne kaip kareivenese).manau cia geras variantas.gal kas ten jau sventete?papasakokit kaip sekesi?
Atsakyti