Įkraunama...
Įkraunama...

Loftai Vilniuje

Jie ne tik kad nemąsto apie sveikatą, bet labai nori patirti ekstrymą ir gaudyti adrenaliną nuo egzotikos. Lyg loftai būtų vienintelė ir pati nerealiausia vieta tinkama gyvenimui biggrin.gif

Tokiu atveju niekas netrukdo pasistatyti a la lofto tipo namuką, juk dabar tiek daug architektūrinių pasiūlymų "dėžių" tema. Bus pigiau, bus loftas ir, svarbiausia, bus be jokių "priedų", eko.
Atsakyti
QUOTE(Aiste22 @ 2011 11 29, 23:54)

Taip, sutinku. Nereikia ten dirb kad zinoti kas ten darosi, zemes nukasimas niekuom nepades. Viskas jau isigere i grunta, i betona i sienas. Mane domina pats faktas, kokiu gi budu galima gauti leidima, nes siaip pagal visus duomenys teritorija yra nepataisomai uztersta. Kad zmones visai nekreipia i tai demesio tai vienas, bet kokie tevai leis savo vaikams kvepuot tokiais nuodais. Na ir aisku man butu labai idomu suzinoti kurioj vietoj Vilniuje randasi ,,saugus'' loftai... rolleyes.gif

P.S tas kas domisi tokiu loftu siulau dar atidziau zvilgtelti i ta punkta kuris numato apribojima gelzbetoniniu pertvaru tarp aukstu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata_Bo: 02 gruodžio 2011 - 03:29
Jau i loftus niekada,uz jokius pinigus
Atsakyti
QUOTE(zauke @ 2011 12 09, 16:01)
Jau i loftus niekada,uz jokius pinigus

o kodel gi ne?
is tiesu kartais pagalvojus fainiau ir erdves daug ir visa kita
aisku sita tema galima pletoti labai ilgai, nes yra tiek +, tiek -
kiekvienas turim savo nuomone ;]
Atsakyti
kaip tik dairausi buto pirkimui, esu jauna mergina, drauge nusipirko lofta, bet nzn, as kazkodel skeptiskai ziuriu... vis delto visi loftai gamyklinese patalpose ir kazkodel esu isitikinusi kad salygos ten gyventi kenksmingos... beto nesu menininke ir nesivaikau mados. bet galvoju gal nuvaziuoti apziureti, gal uzsikabinsiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 29 sausio 2012 - 00:35
QUOTE(Famous @ 2010 10 13, 07:37)
Laba visiems,

Prisijungiau cia tik del sios temos.

Noreciau,kad atsilieptu zmones uzsirezervave ar jau isigije Kuro Aparaturos loftus.As pats ten laikau viena varianta,bet negaliu apsispresti.

Klausimas butu toks - ka jus konkreciai planuojate daryti del kurybines paskirties (nes gyvenamoji paskirtis yra tik statomam 4 aukste)?Ar mokesit valstybei NT mokesti uz nieka ar kaip ?

Nes mano zinios tik du variantus duoda - arba bandyti kurti bendrija ir savivaldybes maldaut kad atleistu nuo NT mokescio arba netiketai gauti meno kurejo statusa...

Kokios jusu mintys?

Na, bent jau aš tai rekomenduočiau prieš galutinai apsisprendžiant šiek tiek labiau įsigilinti į tų loftų niuansus. Buvo atlikta begalė tyrimų, kurių metu buvo nustatytas loftų užterštumas.
Rezultatai visiškai nestebina, juk savaime aišku, kad tokio tipo gamykla bus užteršta. Nemanau, kad visa tai neturės įtakos tų patalpų gyventojams.

KK2 reportažas http://www.youtube.c...h?v=qF6jT2bsWKE
Delfi.lt „Šalia madingų loftų – nafta užteršta žemė“ http://verslas.delfi...e.d?id=52238889
Atsakyti
kazkodel neleidzia atidaryti nuorodos.

Kazkas rase geriau paqsistatyti namuka dezes tipo ir bus loftas?. O kiek zeme VILNIUJE kainuoja zinai? milijonu reik vien tik zeme nusipirkti. ir visus popierizmus savivaldybeje susitvarkyti. Draugo sese nusipirko soduose zeme paskola didziausia pasieme. o namo dabar statyti nelabai yra is ko. Nors ir pazinciu saviovaldybeje turejo, bet 2 metus myne slenkscius, kol visus dokumentus susitvarke.

Buvot numete nuoroda is KK2 o kartais nezinot tokio dalyko kaip UZSAKOMIEJI STRAIPSNIAI? juokinga tiesiog. kam to reikia tas tai ir padaro. siu loftu projektas buvo pries 3 metus beveik paruostas. tad kodel laida parode tik dabar? be to patys isirenginesit loftus. Galima daryti garso izoliacija, siltinima ir desis gipsas (juk lyginsit sienas) ir visa tai sudarys jums minimalia apsauga nuo NUODU kaip jus cia vadinat.

Bet kas jau ju taip bijot, tai manau isvos neverta gyventi, nes stovint stoteleje ir pravaziuojant autobusui, PATIKEKIT prisikvepuojat daug daugiau visokio slamsto, nei cia gyvendami. arba vasara stovite kamsciuose, masinos kuriose nera kondicionieriu, juk buna atsidare langus ir ikvepia "gryno" oro. o ka jau kalbeti isvis apie miestu smogus, vaziuokit i VIENKIEMIUS ir gyvenkit biggrin.gif ten tikrai jokios tarsos nebus.

o gal geriau tada toks namas kaip Kazachstane. naujos statybos namas nuvirto ant sono. Idomu kaip vertinat NAUJOS STATYBOS NAMUS http://www.lrytas.lt...riuvo-video.htm

Pirmiau pasiziurekit, kaip griaunama, valoma, ir galiausiai cia tu zemiu net neliks, nes po apacia bus masinu aiksteles ir pan. pasiziurekit, kiek yra isgriaunama, ir kad paliekama tik remai, net sienu nelieka, o lieka tik kolonos. o paskui rasykit gyventi tarp uzterstu sienu. Jie viska naujai statys. kasdien vaikstau pro ta pastata ir darbininkus ir matau kaip viskas vyksta smile.gif

Atsakyti
Nejuokinkit biggrin.gif Kas gi kažin užsakė KK2 laidą apie užterštumą loftuose, gamtosaugininkai ar sveikuoliai? biggrin.gif O štai jūsų pagiriamasis žodis tikrai skamba kaip reklama. Gal pati kartais tuos loftus ir pardavinėjate? mirksiukas.gif
Manau, kad kiekvieno teisė rinktis, kaip jam gyventi. Aš asmeniškai gamykloje gyventi nenorėčiau. Jeigu jūs norite, tai jūsų valia 4u.gif
Atsakyti
O is vis KK2 tokia kaip laida verta demesio? tai gal dar ir dviracio ziniomis tiketi pradekim. Amzinatilsi mano dede per tokia laida, buvo 100proc. isitikines, kiad BRATKOS yra DU ASMNEYS. senus zmones taip ir klaidina tokia informacija. Jeigu tai jau tokia didziule ir skandalinga tema, kodel jos niekas nerodo per zinias? kodel ziniose nekalbama, kad uzterstoje teritorijoje planuojami statyti gyvenamieji pastatai????

Kas liecia mane asmeniskai, as gyvenu priesais ta pastata, tuose loftuose kurie jau yra irengti (musu pastatatas buvo kuro aparaturos administracija)

o del jusu kalbu sakau, pirma pasiziurekit ka ten daro. Lieka tik KOLONOS IR STOGAS, ir dar ar ta stoga kartais neplanuoja keisti net nezinau tiksliai...

zinoma visi renkames kur gyventi ir kaip gyventi, bet niekas juk nezino, kokiu asbestu ar dar kokiu biesu yra senuose pastatuose, ar senos statybos namuose, daugeli metu zmones gyveno ir namu stogus denge siferiu, dabar islenda kad tai LABAI NUODINGA, dabar zmones namu sienas gipsu deda, po dar 50 metu islys kad ir tai buvo LABAI NUODINGA.

kiekvienas turim savo nuomone, tiesiog labai erzina, kai visi rekia kad labai nuodinga, bet daugiau nei puse butu vieno kampo kuro aparaturos, jau yra ispirkta biggrin.gif nepergyvenkit, nei pardavineju, nei as dirbu ten...tiesiog keista, kad zmones kurie turbut net nepravaziave pro ta pastata sako kad nuodingos sienos, net nematydami, kad ten net sienu nera (jas naujas murins... ten like, tik kolonos ir stogas.
Atsakyti
KK2 tikrai nėra ta laida, kurios informacija pasikliaučiau biggrin.gif BET paieškojau informacijos internete ir radau štai ką:
LRYTAS: Vilniaus visuomenės sveikatos centras įspėja: loftai gali būti pavojingi sveikatai
GRYNAS: Modernūs loftai skęsta naftos produktuose
DELFI: Šalia madingų loftų - našta užteršta žemė

Vienas dalykas yra gyventi užterštoje aplinkoje ir to nežinoti, kitas - sąmoningai pasirinkti užterštą aplinką sau ir savo vaikams. Štai jūs ir pati prasitarėte, kad gyvenate toje dalyje, kur anksčiau buvo tik administracija mirksiukas.gif
Atsakyti
matot vienas dalykas butent del kitu straipsniu, niekas simtu procentu juk nezino ar tai uzsakomieji ar ne, todel kad uzsakomas straipsnis gali buti konkurentu, nebutinai sveikatos istaigu. be to kodel jus neradote sito straipsnio?
http://www.lrytas.lt...3...t-litų.htm
Beje jeigu jau kilo kazkokia panika, nemanau, kad sveikatos ministerija nesusidometu tuo, ir jeigu tikrai tai butu LABAI UZTERSTA teritorija, joje tikrai neleistu statyti nieko. tad manau cia KK2 perdejo gerokai.

o del mano pasakymo del administraciniu patalpu, tai tiesiog paaiskinau kurioje vietoje gyvenu, kad toje pacioje teritorijoje, o ne uz 10km. ir tiesiog kai ieskojomes buta, tai buvo pats geriausias kainos atzvilgiu, ir isirengimo, nes isirengeme kaip norejome, ir uz sildyma tikrai nemokame po 600lt. kadangi visi turim duju katilus. uz sildyma, karsta vandeni ir maisto ruosima (kur naudojamos dujos) salciausia menesi mokejome 200litu, ir tai nebuvo 17 laipsniu namie, gyvenome namuose palaikydami virs 20 laipsniu. ir jokiu gyvatuku mokesciu, ir jokiu 20litu uz kuba karsto vandens. Naudojam salta vandeni uz salta vandeni mokam po 4 ar tai siek tiek daugiau litu...o ji sildo dujos, ir manau kad tikrai nepralosem pirkdami cia busta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Dziuliki~: 11 balandžio 2012 - 12:27
Dėkoju už informaciją 4u.gif Esu skaičiusi ir šį straipsnį, bet į statybos bendrovių pažadus reaguoju atsargiai. Juolab, kad valymus suirūpino tik po to, kai kilo šaršalas. Atsiprašau, bet man nesuprantama jūsų pozicija, kai jūs labiau linkusi tikėti projekto vystytojais, o ne tyrimais ir sveika logika. Matyt jūs nesuprantate manęs, aš - jūsų. Nieko tame blogo nėra 4u.gif Gal ir liekam prie savo nuomonių. Jeigu jums patinka gyventi lofte, labai šaunu. Aš ilgai domėjausi ir visgi nusprendžiau ieškotis gyvenamosios vietos NE lofte.
Atsakyti