Sveikos mamos ir tėčiai. Visų pirma leiskit pasisveikinti- esu naujas dalyvis
Šiaip kreditinės kortelės, nėra labai geras dalykas nelabai mokantiems save valdyti, nes to suteikto limito greitai nebeliks, o "pripildyti" paprastai nelabai kyla rankos.
Turiu VISA Classic ir American Express Gold, tad pateikiu šiek tiek informacijos apie abi.
VISA gerai praktiškai visur: tiek Lietuvoje, tiek Užsienyje. Atsiskaityti internetu taip pat praktiškai visur galima. Kas nepatinka? Nepatinka, kad ji yra iš Swed banko, o Swed bankas dabar labai jau nusivažiavo, tad jos praktiškai nenaudoju.
American Express Gold (kol kas tik Parex duoda) man patinka labiau. Nors "išlaikymo" kainos tikrai nemažos, bet banko darbo metodika man patinka labiausiai, todėl ir naudojuosi. Be to turėdamas tokią kortelę gaunu labai gerų pasiūlymų (paskutinės minutės kelionių), ar ypatingų pasiūlymų keliauti, nuolaidų brangesnėse parduotuvėse.
Bet... Lietuvoje dar yra be proto daug vietų kur ja neatsiskaitysi, o kadangi išimti grynuosius gali tik Parex bankomatuose tas išgryninimas kartais gali tapti labai jau erzinančiu. Iš kitos pusės užsienyje praktiškai visur, netgi Lenkijoje išsiimti grynųjų gali bet kokiam automate (na gal bet kokiam
).
Bet dar kart norėčiau pabrėžti- imant bet kokį kredito limitą reikia jau mokėti drauguti su pinigais.
Papildyta:
QUOTE(SonataNav @ 2008 12 02, 15:29)
Matote, prieš keletą metų su vaiku atostogavome Egipte, vaikas sunegalavo, apsinuodijo maistu. Buvome apsidraude visa šeima sveikatos draudimu (ERGO), kainavo 50 Lt, išdavė tokias plastikines korteles, kurių viena palikome gydytojui, iš savo kišenės nemokėjome nei vieno cento, kiek žinau ERGO per nepilną mėnesį atsiskaitė su tuo gydytoju, o mes neturėjome jokių rupesčių, net savo pinigų mokėti už skirtus vaistus.
Tuo tarpu su VISA sumokėjome 800 Lt iš savo kišenės, pinigų neatgavome beveik pusę metų, o kai atgavome, tai pamatėme, kad realiai atgavome 70 proc. nuo išleistos sumos. Tai kodėl aš turėčiau būti patenkinta, jei neatgaunu visų savo pinigų?
Tai gi, dabar sutikote žmogų, kuris buvo patenkintas normaliu sveikatos draudimu, bet ne butaforiniu, kuris yra siūlomas kartu su kreditine kortele.
Aha tikrai. Visai pamirsau paminėti draudimą kelionėse. Tikrai labai šaunus ir keliaujant papildomo galvos skausmo nekeliantis dalykas