Įkraunama...
Įkraunama...

Kredito kortelė

QUOTE(italiana vera @ 2008 12 02, 14:43)
Tiesą sakant, dar neteko sutikti apskritai žmogaus, kuris būtų visiškai patenkintas sveikatos draudimo funkcionacimu užsienyje. Darau prielaidą, kad tokie egzistuoja. Bet daugumos istorija tokia, kaip jūsų papasakotoji: susimoki pats, paskui aiškinies, blah blah. Maniau, kad kas nors DAR blogiau.

Matote, prieš keletą metų su vaiku atostogavome Egipte, vaikas sunegalavo, apsinuodijo maistu. Buvome apsidraude visa šeima sveikatos draudimu (ERGO), kainavo 50 Lt, išdavė tokias plastikines korteles, kurių viena palikome gydytojui, iš savo kišenės nemokėjome nei vieno cento, kiek žinau ERGO per nepilną mėnesį atsiskaitė su tuo gydytoju, o mes neturėjome jokių rupesčių, net savo pinigų mokėti už skirtus vaistus.

Tuo tarpu su VISA sumokėjome 800 Lt iš savo kišenės, pinigų neatgavome beveik pusę metų, o kai atgavome, tai pamatėme, kad realiai atgavome 70 proc. nuo išleistos sumos. Tai kodėl aš turėčiau būti patenkinta, jei neatgaunu visų savo pinigų?

Tai gi, dabar sutikote žmogų, kuris buvo patenkintas normaliu sveikatos draudimu, bet ne butaforiniu, kuris yra siūlomas kartu su kreditine kortele.
Atsakyti
Tikrai taip, dabar sutikau.
Todėl ir teiraujuosiu žmonių, kuriems teko naudotis siūloma paslauga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo italiana vera: 02 gruodžio 2008 - 14:46
Sveikos mamos ir tėčiai. Visų pirma leiskit pasisveikinti- esu naujas dalyvis ax.gif

Šiaip kreditinės kortelės, nėra labai geras dalykas nelabai mokantiems save valdyti, nes to suteikto limito greitai nebeliks, o "pripildyti" paprastai nelabai kyla rankos.

Turiu VISA Classic ir American Express Gold, tad pateikiu šiek tiek informacijos apie abi.

VISA gerai praktiškai visur: tiek Lietuvoje, tiek Užsienyje. Atsiskaityti internetu taip pat praktiškai visur galima. Kas nepatinka? Nepatinka, kad ji yra iš Swed banko, o Swed bankas dabar labai jau nusivažiavo, tad jos praktiškai nenaudoju.

American Express Gold (kol kas tik Parex duoda) man patinka labiau. Nors "išlaikymo" kainos tikrai nemažos, bet banko darbo metodika man patinka labiausiai, todėl ir naudojuosi. Be to turėdamas tokią kortelę gaunu labai gerų pasiūlymų (paskutinės minutės kelionių), ar ypatingų pasiūlymų keliauti, nuolaidų brangesnėse parduotuvėse.
Bet... Lietuvoje dar yra be proto daug vietų kur ja neatsiskaitysi, o kadangi išimti grynuosius gali tik Parex bankomatuose tas išgryninimas kartais gali tapti labai jau erzinančiu. Iš kitos pusės užsienyje praktiškai visur, netgi Lenkijoje išsiimti grynųjų gali bet kokiam automate (na gal bet kokiam biggrin.gif ).

Bet dar kart norėčiau pabrėžti- imant bet kokį kredito limitą reikia jau mokėti drauguti su pinigais.
Papildyta:
QUOTE(SonataNav @ 2008 12 02, 15:29)
Matote, prieš keletą metų su vaiku atostogavome Egipte, vaikas sunegalavo, apsinuodijo maistu. Buvome apsidraude visa šeima sveikatos draudimu (ERGO), kainavo 50 Lt, išdavė tokias plastikines korteles, kurių viena palikome gydytojui, iš savo kišenės nemokėjome nei vieno cento, kiek žinau ERGO per nepilną mėnesį atsiskaitė su tuo gydytoju, o mes neturėjome jokių rupesčių, net savo pinigų mokėti už skirtus vaistus.

Tuo tarpu su VISA sumokėjome 800 Lt iš savo kišenės, pinigų neatgavome beveik pusę metų, o kai atgavome, tai pamatėme, kad realiai atgavome 70 proc. nuo išleistos sumos. Tai kodėl aš turėčiau būti patenkinta, jei neatgaunu visų savo pinigų?
Tai gi, dabar sutikote žmogų, kuris buvo patenkintas normaliu sveikatos draudimu, bet ne butaforiniu, kuris yra siūlomas kartu su kreditine kortele.

Aha tikrai. Visai pamirsau paminėti draudimą kelionėse. Tikrai labai šaunus ir keliaujant papildomo galvos skausmo nekeliantis dalykas thumbup.gif
Atsakyti
as turiu Hanza banko kreditine, metinis mokestis atrodo 29lt tiktai, ten lyg ir VISA kazkokia, labai esu ja patenkinta, ir dar draudimas galioja visai mano seimai uzsienyje, kad ir vaziuojant slidineti nereikia papildomai draustis, tai esu labai patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
kilo kvailas klausimas ax.gif Turiu 1 saskaita ir dvi korteles.viena ju paprasta,kita kreditine.Tai kaip turint viena saskaita pervest is vienos korteles pinigeliu i kita internetu g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2007 01 23, 15:09)
O galima turėt debeto ir kredito korteles su viena sąskaita? Tada su debeto galima nuiminėt nemokamai, o su kredito užsieny ar šiaip kur reikia atsiskaitinėt. Beje, kurio banko geriausia?

Galima turėti debetinę kortelę su kredito limitu. Tai būtų pigiausias variantas, bet, kad tokia kortele nepavyks atsiskaityti internetu.

Tavo aprašyta situacija įmanoma, bet bankai to niekada nesiųlis, nes jiems uždirbti gi reikia biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MantasMMM: 09 gruodžio 2008 - 19:36
QUOTE(Vi vi @ 2008 12 09, 16:49)
kilo kvailas klausimas ax.gif  Turiu 1 saskaita ir dvi korteles.viena ju paprasta,kita kreditine.Tai kaip turint viena saskaita  pervest is vienos korteles pinigeliu i kita internetu g.gif  4u.gif

Labai paprastai ax.gif Turi turėti internetinio banko kortelę,tada darai vietinį pavedimą,nurodai sąskaitos Nr. į kurį nori pervesti pinigėlius.Banke duoda paaiškininamąsias knygeles kaip elgtis.Ten labai aiškiai viskas pavaizduota rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajoraitė @ 2008 12 10, 00:07)
Labai paprastai ax.gif Turi turėti internetinio banko kortelę,tada darai vietinį pavedimą,nurodai sąskaitos Nr. į kurį nori pervesti pinigėlius.Banke duoda paaiškininamąsias knygeles kaip elgtis.Ten labai aiškiai viskas pavaizduota rolleyes.gif

Dėkui,viska supratau,tikrai paprasta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(italiana vera @ 2008 12 02, 15:43)
Tiesą sakant, dar neteko sutikti apskritai žmogaus, kuris būtų visiškai patenkintas sveikatos draudimo funkcionacimu užsienyje. Darau prielaidą, kad tokie egzistuoja. Bet daugumos istorija tokia, kaip jūsų papasakotoji: susimoki pats, paskui aiškinies, blah blah. Maniau, kad kas nors DAR blogiau.

Aš likau visiškai patenkinta SEB Visa Revolving draudimu... kai Turkijoje susirgau ir as, ir sunus, tai gydytojui ta pacia Visa Revolving kortele sumokejom, o per 45 dienas "suvaiksciojo" cekiai ir atgavome pinigus, tad net palukanos nesiskaiciavo... Cia, mano galva, ir yra visas patogumas... Grazino viska iki cento, pakako vieninteles turko gydytojo pazymos anglu kalba ir vaistines cekiu... Tiesa, tai buvo pries 3 metus, tai gal kas jau pasikeite????
Atsakyti
Aš naudojuosi SEB Visa Revolving kortele ir esu ja patenkinta. Administracinis mokestis, atrodo, 50 lt per metus. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SonataNav @ 2008 12 02, 09:50)
Turiu Visa Revolving (SEB) - metinis mokestis 15 LTL (su imone sudaryta sutartis).

P.S. Sveikatos draudimas realiai neveikia taip kaip tikejausi.

gal žinot ar šios kortelės draudimas apmoka,tik gydimo išlaidas atsitikus nelaimei užsienyje,ar jei pvz. susilaužei užsienyje ranką,dar gauni čia gryžęs kažkiek pinigų,kaip už nelaimingą atsitikimą?
Atsakyti
Gal kas galetu man paaiskinti,kaip ten su ta 'kredito grazinimo imoka'.pas mane ji yra 250 lt,tai taip iseina kad bankas kas menesi man juos nuskaiciuos nuo mano saskaitos ir perves i kreditine saskaita?o jei as dar nei biski nepanaudojau kredito pinigu,tai irgi nuskaiciuos? Dar turiu klausimeli del to nemokamo 15d. Periodo,taip iseina kad jei as is bankomato imsiu is kreditkes pinigus tai reiks moket procentus?tada negalios tas nemokamas periodas?pas mane visa clasic is swedbank
Papildyta:
O kaip ten su tais procentais,jei tarkim pasiimsiu as kokius 300 litu ir tik po menesio atiduosiu,kiek tada man ten nuskaiciuos su tais procentais?man rodos ten apie 17 proc buvo.bet tai jei tik po menesio atiduosiu gal daugiau paskaiciuos?nesuprantu ar tas 17 proc cia iki kol atiduodi ar kas 15 dienu jis auga?
Atsakyti