Įkraunama...
Įkraunama...

Kredito kortelė

Turiu toki klausimeli apie kreditines korteles: pribrendo reikalas ja issiimt, tai nutaikes zvilgsni esu arba i Visa Classic, arba i Mastercard Classic (pastaroji pigesne). Tik dabar tokia dilema iskilo: kur pasiimt analogiska kortele? Nes tarkim Visa Classic galima pasiimti tiek SEB, tiek Swedbanke, tiek DanskeBanke, tiek Nordea banke, tiek Parex banke ir t.t. O salygos ir kainos skirtinguose bankuose skiriasi, net labai mirksiukas.gif Tai pagal ka orentuotis? Ar nera visiskai jokio skirtumo kokio banko isduota ta Visa ar Mastercard kortele?
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2008 11 30, 18:12)
Turiu toki klausimeli apie kreditines korteles: pribrendo reikalas ja issiimt, tai nutaikes zvilgsni esu arba i Visa Classic, arba i Mastercard Classic (pastaroji pigesne). Tik dabar tokia dilema iskilo: kur pasiimt analogiska kortele? Nes tarkim Visa Classic galima pasiimti tiek SEB, tiek Swedbanke, tiek DanskeBanke, tiek Nordea banke, tiek Parex banke ir t.t. O salygos ir kainos skirtinguose bankuose skiriasi, net labai  mirksiukas.gif Tai pagal ka orentuotis? Ar nera visiskai jokio skirtumo kokio banko isduota ta Visa ar Mastercard kortele?

Manyčiau imkit tą,kuri pigesnė.Reiktų žiūrėti koks metinis mokestis,bei kiek dar kas mėnesį nuskaičiuoja už saugumo programą.Swedbanko Ego Mastercard išviso nemokama,bet be draudimo.Priklauso nuo to,kam jums reikalinga kreditinė mirksiukas.gif
Atsakyti
As turiu American expres blue, turejau dar Ego, bet nutariau neprasitesti jos.. Del American gerai tas kad dar gauni viena proc. atgal, o blogai, kad dar nevisur atsiskaityti galima
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2008 11 30, 18:12)
Turiu toki klausimeli apie kreditines korteles: pribrendo reikalas ja issiimt, tai nutaikes zvilgsni esu arba i Visa Classic, arba i Mastercard Classic (pastaroji pigesne). Tik dabar tokia dilema iskilo: kur pasiimt analogiska kortele? Nes tarkim Visa Classic galima pasiimti tiek SEB, tiek Swedbanke, tiek DanskeBanke, tiek Nordea banke, tiek Parex banke ir t.t. O salygos ir kainos skirtinguose bankuose skiriasi, net labai  mirksiukas.gif Tai pagal ka orentuotis? Ar nera visiskai jokio skirtumo kokio banko isduota ta Visa ar Mastercard kortele?

Hmm, aš ėmiau kortelę tame pat banke, kur mano sąskaitos, į galvą neateitų daryti kitaip, o kokia prasmė? Rinkausi Visa Revolving Classic dėl ją lydinčio sveikatos ir gyvybės draudimo užsienyje kortelės turėtojui ir jo šeimos nariams. Man apsimoka bet kuriuo atveju: nebereikia papildomai draustis, o kai keliaujame per metus susidarydavo sumos.
Mastercardą turėjau, nepatiko, neimčiau darkart.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo italiana vera: 01 gruodžio 2008 - 13:49
QUOTE(Marija_Barselona @ 2008 11 30, 20:24)
As turiu American expres blue, turejau dar Ego, bet nutariau neprasitesti jos.. Del American gerai tas kad dar gauni viena proc. atgal, o blogai, kad dar nevisur atsiskaityti galima

As irgi gana patenkintas BLUE...
45 d. jokiu procentu, plius kelioniu draudimas visai seima (jau vien tai per viena kelione sutaupe 250 lt)

mokestis 50 lt/m, ber pirmus metus neskaicuoja, o paskui nemoki, jei virshiji tam tikra suma...

dabar dar bilietus i kina turinti dalinti, apie akcijas visokias jau nekalbu, yra papildomu nuolaidu nemazai, nors daugiausia prabangos prekems

deja, tikrai kai kur ziuri kaip i ufo, pirmakrt mato tokia kortele... bet normaliam uzsieny - niekur nekilo problemu
Atsakyti
Norėjau paklausti ar galima užsienyje atsiskaityti ne savo kreditine kortele, o vyro. Tarkim užsisakyti viešbutį ar mokėti aerouoste už prekes? Vyras vis man siūlo, kai važiuoju į užsienį imti jo American express kortelę, bet aš nedrįstu. Ar gali dėl to iškilti kažkokių tai problemų, tuo labiau, kad pavardės mūsų skirtingos.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 12 01, 16:31)
Norėjau paklausti ar galima užsienyje atsiskaityti ne savo kreditine kortele, o vyro. Tarkim užsisakyti viešbutį ar mokėti aerouoste už prekes? Vyras vis man siūlo, kai važiuoju į užsienį imti jo American express kortelę, bet aš nedrįstu. Ar gali dėl to iškilti kažkokių tai problemų, tuo labiau, kad pavardės mūsų skirtingos.

Geriau tegul Jums vyras išima Jūsų vardu kreditinę kortelę sujungtą su jo sąskaita.Tuomet tikrai nekils problemų mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu Visa Revolving (SEB) - metinis mokestis 15 LTL (su imone sudaryta sutartis).

P.S. Sveikatos draudimas realiai neveikia taip kaip tikejausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SonataNav: 02 gruodžio 2008 - 08:51
QUOTE(SonataNav @ 2008 12 02, 08:50)
Turiu Visa Revolving (SEB) - metinis mokestis 15 LTL (su imone sudaryta sutartis).

P.S. Sveikatos draudimas realiai neveikia taip kaip tikejausi.

O kaip veikia? Man taip teorinį modelį nušvietė (susimoki, pasiimi sąskaitas, LT atlyginama). Kokie povandeniniai akmenys?
Kortelė ta pati, bankas tas pats.
Atsakyti
QUOTE(italiana vera @ 2008 12 02, 13:08)
O kaip veikia? Man taip teorinį modelį nušvietė (susimoki, pasiimi sąskaitas, LT atlyginama). Kokie povandeniniai akmenys?
Kortelė ta pati, bankas tas pats.

Bankas tiesiogiai neteikia tokios paslaugos ir uz jos kokybę atsakomybės neprisiima. VISA yra atskira kontora. Bankas neapmoka pats jokių sąskaitų. Susirgome slidinėjant Šveicarijoje, susimokėjome iš savo kišenės apie 800 LT (CHF ekvivalentas), kuriuos gražino po 5 menesių, atskaičius viso apie 10 proc. įvairiu komisinių mokesčių, plius tarptautinio pavedimo įskaitymo į sąskaitą mokestį. Taip pat teko parašyti krūvą paaiškinimų, kaip kas ir kodėl, pradedant, "kodėl toks brangus gydytojas" ir baigiant: daktaro "viza", kad pagalba mums buvo tikrai būtina... O vien daktaro pateiktų popieriukų neužteko, teko kreiptis į jį dar karteli, tik jau iš Lietuvos. Šis nemokamas draudimas yra visiškas PiaRas. Bet aišku, geriau negu nieko.
Atsakyti
Pasakysiu ir aš apie kreditinių kortelių draudimą,kad neverta aklai pasitikėti jai priklausančiu draudimu.Pati dirbu banke,turiu kelias kreditines,bet draugams,važiuojantiems į tolimesnį užsienį visada rekomenduoju papildomai apsidrausti. Aš kol keliauju tik po Latviją,tai džiaugiuosi ,kad šeimai galioja kreditinės draudimas.Bet jei sugalvotume toliau kur palkti - tikrai papildomai susimokėčiau už draudimo polisą (kainuos nedaug,o garantija tikrai didesnė) Kalbu iš patirties ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SonataNav @ 2008 12 02, 13:20)
Bankas tiesiogiai neteikia tokios paslaugos ir uz jos kokybę atsakomybės neprisiima. VISA yra atskira kontora. Bankas neapmoka pats jokių sąskaitų. Susirgome slidinėjant Šveicarijoje, susimokėjome iš savo kišenės apie 800 LT (CHF ekvivalentas), kuriuos gražino po 5 menesių, atskaičius viso apie 10 proc. įvairiu komisinių mokesčių, plius tarptautinio pavedimo įskaitymo į sąskaitą mokestį. Taip pat teko parašyti krūvą paaiškinimų, kaip kas ir kodėl, pradedant, "kodėl toks brangus gydytojas" ir baigiant: daktaro "viza", kad pagalba mums buvo tikrai būtina... O vien daktaro pateiktų popieriukų neužteko, teko kreiptis į jį dar karteli, tik jau iš Lietuvos. Šis nemokamas draudimas yra visiškas PiaRas. Bet aišku, geriau negu nieko.

Tiesą sakant, dar neteko sutikti apskritai žmogaus, kuris būtų visiškai patenkintas sveikatos draudimo funkcionacimu užsienyje. Darau prielaidą, kad tokie egzistuoja. Bet daugumos istorija tokia, kaip jūsų papasakotoji: susimoki pats, paskui aiškinies, blah blah. Maniau, kad kas nors DAR blogiau.
Atsakyti