Įkraunama...
Įkraunama...

Kredito kortelė

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 24, 13:27)
axa, nežinau kokia ten netiesa, su elementariausia papigiausia Visa Electron išmaišiau pusę Europos. Niekur nebuvo problemų, visur braukė, visur atsiskaitinėjau arba iš bankomatų išiminėjau. Kad netiktų Visa ar MC Gold irgi nepasitaikė. Nors yra tik vienos pakraipos, niekas nebrokijo. Taip kad nežinau, gal priklauso ant ko "užsirausi" g.gif

gal ir paradoksaliai skamba, bet daugiausiai keblumų yra kilę... Šveicarijoje biggrin.gif
jie daug kur kreditinių neima dėl didelių nuskaitomų mokesčių, o iš debetinių ten geriausiai 'eina' Maestro. Gal praeitų ir Visa Electron, bet kai išsitrauki ją - pamato užrašyta VISA, ir pradeda purtytis, nepaaiškinsi kad čia debetinė, o ne kreditinė, ir net nesutinka pabandyti
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 12 24, 12:08)
netiesa smile.gif
kiek teko keliauti, patyrėm įvairiausių situacijų:
vienur priima tik kreditines,
kitur kreditinių kaip tik neima,
tretiems tinka debetinė Maestro, bet netinka Visa Electron,
ketvirtiems - atvirkščiai...  doh.gif

Geriausia turėti visų rūšių, tai kuria nors pavyksta pasinaudoti.

O dėl nulinio limito....Sunkiai įsivaizduoju kaip taip įmanoma, nes tikrai ne visada atsiskaitant kreditine susisiekia su tavo banku  g.gif

SEB banke galima issiimti kreditine be kredito, ta prasme kreditas bus 0 ir viskas. o naudinga tuo, kad ja galima atsiskaityti internetu ir yra draudimas(aisku nezinau visu jo salygu, bet taip informavo bent).
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 24, 12:27)
axa, nežinau kokia ten netiesa, su elementariausia papigiausia Visa Electron išmaišiau pusę Europos. Niekur nebuvo problemų, visur braukė, visur atsiskaitinėjau arba iš bankomatų išiminėjau. Kad netiktų Visa ar MC Gold irgi nepasitaikė. Nors yra tik vienos pakraipos, niekas nebrokijo. Taip kad nežinau, gal priklauso ant ko "užsirausi" g.gif

Europoje - gal... ax.gif O vat uz Atlanto su debetine - beda... ax.gif O ir Europoje, net oro uostuose Visa Electron daznai neimdavo... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(astuliux7 @ 2009 12 23, 23:08)
Klausykite, nesuprantu vieno dalyko. Pasiemiau is Swedbank Subaru kreditine. Kadangi nenoriu problemu su tais kreditais ir ju grazinimais, paprasiau, kad kreditas man butu 0 litu,nu be kredito vienu zodziu. Ir dar perklausiau,ar as tikrai negalesiu netycia ko nusipirkti uz daugiau litu, nei yra toj kortelej. Tai mane patikino, jei kreditas 0, tai daugiau pinigu ir negalesiu isleisti nei yra korteleje(saskaitoj). Bet vyras man aiskina, kad kreditine kortele tam ir yra kreditine, kad pinigu visada gali paimti net jei kreditas 0 ir mane apgavo. Ir kadangi pas mane kreditas 0, tai visas tas palukanas uz paimtus pinigus mokesiu is karto, o ne po 15, ar 25 dienu. Tai kaip cia yra?

Deja,subaru be kredito swedbank nebeišduoda.Pažiurėkite sutartyje kas parašyta,kai kortelę atidavė,davė sutartį pasirašyti.Prie kredito bus parašyta ar tikrai ten nulis,ar vistik 1000 ltl.SEB bankas turi su 0 limitu visa virtuo,swedbank tokios neturi.
Atsakyti
Sutarty tikrai nulis tas kredito limitas. Bet man irgi idomiausia tai, kad kartais kai ta kortele atsiskaitai, nebuna internetinio ar kokio ten rysio,ir su banku is vis nesusisiekia, o pinigus nuskaito. Tai ka man nuskaitytu jei ten nebutu pinigu...
Papildyta:
Ir dar paskaiciau, toj sutarty, kad bankas suteikia kredita tik toki, koks yra jo limitas,t.y. ne didesni. Tai kaip buna atveju,kaip cia kazkas jau rase, kad kredito limitas 300 euru, o nuskaite virs 500euru?, nieko nesuprantu.
Tai taip gaunasi, kad ir as jei ka pirkciau internete, tai vistiek su ta kreditine galiu i minusa eiti?
Atsakyti
QUOTE(astuliux7 @ 2009 12 27, 13:46)
Sutarty tikrai nulis tas kredito limitas. Bet man irgi idomiausia tai, kad kartais kai ta kortele atsiskaitai, nebuna internetinio ar kokio ten rysio,ir su banku is vis nesusisiekia, o pinigus nuskaito. Tai ka man nuskaitytu jei ten nebutu pinigu...
Papildyta:
Ir dar paskaiciau, toj sutarty, kad bankas suteikia kredita tik toki, koks yra jo limitas,t.y. ne didesni. Tai kaip buna atveju,kaip cia kazkas jau rase, kad kredito limitas 300 euru, o nuskaite virs 500euru?, nieko nesuprantu.
Tai taip gaunasi, kad ir as jei ka pirkciau internete, tai vistiek su ta kreditine galiu i minusa eiti?

Skamba neįtikėtinai,bet teko susidurti pačiai,kad taip iš tikro galima į minusą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 24, 11:48)
Keliaujant užsienyje galima atsisakyti su visomis kortelėmis 4u.gif Išskyrus tas, kurios skirtos tik pirkimui internete.

Oro uostuose nepriima electron, tik kreditines. Taip pat viešbučiuose kur prašo užstato, nepriima debetinės.
Atsakyti
pikkolo, man priėmė minėtą elementariausią. Oro uostuose, ne viename duty free. Ne viename. 4u.gif Tai čia reik manyt man labai pasisekė? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 28, 10:28)
pikkolo, man priėmė minėtą elementariausią. Oro uostuose, ne viename duty free. Ne viename. 4u.gif  Tai čia reik manyt man labai pasisekė?  biggrin.gif

Man nepriėmė, atsiskaitinėjau 4 skirtinguose Europos oro uostuose. Visur atsakymas buvo tas pats: nepriimam electron. Kai kur netgi ant durų užklijuotas perbrauktas electron ženklas. Žinoma visose iš eilės parduotuvėse neatsiskaitinėjau, gal kai kur ir priima. Manau, kad ir pati visose iš eilės nepirkai. Šiaip dabar stengiuosi oro uoste atiskaitinėti tik grynais.
Atsakyti
QUOTE(Bajoraitė @ 2009 12 27, 15:20)
Skamba neįtikėtinai,bet teko susidurti pačiai,kad taip iš tikro galima į minusą doh.gif

Nelabai supratau, o tai nuskaito juk tiek- už kiek perki, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 12 28, 11:59)
Man nepriėmė, atsiskaitinėjau 4 skirtinguose Europos oro uostuose. Visur atsakymas buvo tas pats: nepriimam electron. Kai kur netgi ant durų užklijuotas perbrauktas electron ženklas. Žinoma visose iš eilės parduotuvėse neatsiskaitinėjau, gal kai kur ir priima. Manau, kad ir pati visose iš eilės nepirkai. Šiaip dabar stengiuosi oro uoste atiskaitinėti tik grynais.
Londono Luton, Frankfurto, Miuncheno, Prahos ir Varsuvos oro uostuose Visa Electron atsiskaiciau be problemu smile.gif del kitu oro uostu reikia ziureti korteles israsus rolleyes.gif apskritai Europoje yra salys, kuriose bet kokia kortele atsiskaityti sunku, o ir patys vietiniai neslepdami sako "we prefer cash", bet cia jau istoriskai susiklosciusios kulturines tradicijos 4u.gif
Atsakyti
Kaip manote,ar apsimoka tureti kortele vien del draudimo ?
Turiu nordea iki mastercard,bet ji be draudimo,o jis keliaujant seimai praverstu.
Kokio banko kreditines korteles isdavimas siuo metu palankiausias,geriausiomis kainomis?
Atsakyti