Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kovojate su močiučių patarimais?

Mes irgi gaunam daug patarimų iš visų pusių.Kas man priimtina,pabandau.Neskubėkim teisti močiučių ir mamų.Turbūt pačios taip elgsimės-savo vaikams aiškinsim kaip juos auginom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teresiukas @ 2007 01 23, 20:20)
Mes irgi gaunam daug patarimų iš visų pusių.Kas man priimtina,pabandau.Neskubėkim teisti močiučių ir mamų.Turbūt pačios taip elgsimės-savo vaikams aiškinsim kaip juos auginom smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif .....
...kitais atvejais ir galim pasigailėt kad nepaklausėm ką močiutės patarė.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Dabar mes visos esam informacijos aukos.O kas pasakys,kad mamos ir močiutės blogai vaikus augino?Todėl,kad nuo antro mėnesio pradėjo morkų ar obuolių po truputį duot(pvz. mano mama)?Todėl,kad nuo pat gimimo maitino pagal grafiką ir užgert arbatėlės duodavo?Bet juk joms taip ligoninėj aiškino ir tai buvo teisinga.Kaip ir dabar.Aš dar ant gimdymo stalo gulėjau,į savo klecką žiūrėjau didelėm akim,kai pristojo kokia tai mėlynu chalatu ir pradėjo aiškint,kad turiu maitint iki dviejų metų.Gimdymo namuose ant kiekvieno kampo kabo plakatai-maitink pati,jokiu buteliukų,jokių žindukų...
Kiekviena mama jaučia ir žino,ko reikia jos kūdikėliui soske.gif
Ir neužaugom mes blogesni ar kreivesni.O augino tai mus tos pačios mamos ir močiutės smile.gif
Atsakyti
zinot, o is viso blogiausia, kai ne mamos ar mociutes, bet siaip pazistami zmones ne tik sako ka ir kaip daryti, bet dar ir uz tave padaro.....
mes viena diena buvom ka tik po skiepu ir susitikom gatvej pazistama... o ji ir sako: "kam tau ta soske..? nesamone kazkokia!" - ir istrauke mano mazylei zinduka is burnos... jau kaip nervas paeme tai ne tas zodis....

as isvis visiems patarejams sakau arba "mes vadovaujames naujausiu tyrimu isvadom" arba "mes jau daug ka isbanden ir tai (pvz zindukas) mums labiausiai tinka"....

mano brangioji ka tik ant manes koki puse litro atpyle doh.gif gerai kad as dar su pizama.... blush2.gif

bet tu patarimu tai nuolat kaip is gausybes rago....... jei gali tai patyli ir pasijuoki ir darai savaip... bet kartais tai tikrai uzknisa.........
Atsakyti
Na su mamos ir anytos patarimais susitvarkau... Tiksliau mamytė mano mažai patarinėja, nes žino, kad dabar vaikai auginami kitaip nei prieš 20 metų thumbup.gif , o va anyta (su ja gyvenam vienam mieste, o mano mamytė- už 1000 km.. verysad.gif )... tai ji nuolat-mažoji sušals, aprenk ją šilčiau... duok jai atsigerti vandenuko, ne tik pienuku maitink... daryk, taip... daryk anaip... gerai, kad ji retai ateina į svečius (gyvenam mes atskirai), tai paklausau ir vis tiek darau taip kaip man reikia thumbup.gif blush2.gif

Tik man iškilo kita bėda... mūsų gydytoja- va ji tai tikrai kai baigė mokslus prieš kokius 35 metus, taip ir nesidomėjo nuo to laiko jokiomis naujovėmis doh.gif Bara mane, kad vaikui neduodu vandens gerti, kad neduodu arbatyčių... mol, pienukas tai maistas, o vaikui reikia vandens... unsure.gif Kad negalima vaiko rengti, o reikia būtinai vystyti... doh.gif kad dabar mano mergytės bus kreivos kojytės, nes aš kaip bloga mama ją visokiais šliaužtinukais rengiu... ir pan. Sakiau tikrai bėgsiu aš nuo tokios gydytojos, bet baisu, kad ant tokios pat galiu pataikyti... kaip sakoma "nuo vilko, ant meškos"... blink.gif
Atsakyti
pas mane tas pats,,,,,,,,,,, cool.gif
patarimu daug esu gavusi, bet kai vaikas gime dariau taip kaip man sirdele liepe o ne kaip gimines sake , beja jug literaturos pilna bigsmile.gif

Atsakyti
anyta mano labai tolerantiska. nesikisa i mazyliuko auginima. atnese visokiu vaistazoliu, primoke visokiu gudrybiu bigsmile.gif tai manau jei netycia susirgsim tai pirmiausia isbandysiu jos metodus.
na bet cia aisku pagal situacija.
o mama mano, nesikiso, bet jau labai norejo man padeti po gimdymo. ko as labiausiai nenorejau doh.gif tai net susipyke buvom, nes teko man ja isprasyt is namu. per ilgai uzsibuvo. blush2.gif
Atsakyti
kiek teko su mama ir teta sneketi(aciu,bet jos manim pasitiki,tai patarimais nekvarsina galvos),tai va jos man pasake,kad maitinimas nustatytu laiku ir primaitinimas,buvo experimentinis elgesys(pavadinkim taip),juk mokslininkai nori zinoti kaip geriau auginti vaika,galiausiai buvo juk nustatyta,kad vaika galima maitinti betkada,kad negalima duoti maisto per anksti ir t.t.Mano mama augino pirma vaika pagal paliepimus,antra(t.y. mane augino kaip norejo pagal savo nuojauta)ir isaugom 2skirtingi vaikai,mano brolis daznai serga,o as labai retai..plius as kudesne tongue.gif

O vyro mama tai uzknisa,kai maziukui slogyte buvo,tai net aliejaus norejo pilti i nosi,tipo prasivalys..brrr...as paprasciausiai maitinau MP,valiau nosyte ir greit viskas vel buvo ok...o jos net neprileidziu .
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2007 01 23, 19:15)
Nors vienas protingas atsiliepimas... mirksiukas.gif

Si fraze nedaro tau garbes.

Neuzaugome mamu auginami kreivi. Ir musu vaikai neuzaugs kreivi. Ir jei abu budai geri, tai kodel neleisti jaunoms mamoms elgtis savo nuoziura? Kam jas grauzti primygtinai reikalaujant taikyti 60-u, 70-u metu metodus?

Juk ne tik mociutes nori vaikams tik gero, mamos taip pat, ar ne?

Pavyzdziui, mane mama kiekvienos slogos proga primaitindavo antibiotikais, kasmet leisdavo degintis pliaze kol nusilupdavo oda ir buti valandu valandas keliu vyru tirstai prirukytame kambaryje. Suprantu, kad is nezinojimo leido, ne is nerupestingumo. Ir uzaugau sveika, nealergiska, nei atspari antibiotikams, nei odos, nei plauciu vezio taip pat dar neturiu. Tai ka, ir as savo vaikui tureciau tai leisti?

Blogiausia, kad su patarimais kartu eina ir priekaistai. Pavyzdziui, kai karta mano mama atejusi uztiko vaika verkianti, paklause, kiek jau VALANDU AS JI VIRKDAU? Nors vaikutis ir negali buti ramus, juk neduodu ciulptuko!...
Keleta menesiu tikino, kad neduodama vandens ir saldziu arbatu numarinsiu ji troskuliu.
Kai pirma bandymu savaite vaikas nelabai norejo valgyti tyreliu sauksteliu, ji nusprende, kad tai del to, kad as ji per ilgai ( vaikui 5 men.) maitinau MP be priedu. Neklausiau, kai liepe sulciu ir duonos duot, o dabar va! Problemos!
Zodziu, esu bloga dukra, mama, neklausau, kankinu savo vaika. Mociute DAAAUG GERIAU juo pasirupintu... doh.gif

Idomu butu isgirsti sitaip besielgianciu mociuciu poziuri, gal ir psichologo komentara. Mano mama neturejo pieno, tai lyg tycia ypac daug neigiamu pastabu apie maitinima. Ir nusilpsiu, ir prisidarysiu sveikatos problemu (min. koks mastitas prikibs), ir vaika badu numarinsiu.

P.S. Reikia skirti patarimus ir nuomones primetima. Patariama, kai yra problema, kuriai dar nerasta sprendimo ir paliekama teise rinktis, kaip pasielgti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zen: 24 sausio 2007 - 11:51
TIESIOG BUNA PASAKYTA KAD DABAR JAU NEBE 35 METAI ATGAL mirksiukas.gif IS PRADZIU DAR BAMBEJO BET PASKUI SUSITAIKE SU TA MINTIM KAD VISTIK DABAR MAMA ESU AS 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zen @ 2007 01 24, 12:43)
Si fraze nedaro tau garbes.

Ne garbės medalių atėjau čia susirink. Tiesiog smagu skaityt kai savo kūdikių meilę mamos dalinasi ir su savo tėvais. O ne per duris veja.... Kai bėda ar leki iškart pas svetimą...kaimyną, draugę...manau kiekviena pirmiausia klausia patarimo mamos....tik gaila kad bijo mamos prisipažint....nereikia vaidint suaugusioms ir išmintygoms....visažinančioms....
Iš mamos lūpų ir patarimai ir priekaištai skamba visai kitaip...
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2007 01 24, 12:21)
1.Ne garbės medalių atėjau čia susirink.
2.Tiesiog smagu skaityt kai savo kūdikių meilę mamos dalinasi ir su savo tėvais.

3.nereikia vaidint suaugusioms ir išmintygoms....visažinančioms....

1.Na, man tik uzkliuvo nepagarbi fraze kitokiai nuomonei.

2.Ir man grazu, kai mamos, mociutes sekmingai "bendradarbiauja" augindamos vaikucius, viena kitai padeda ir kartu jais dziaugiasi. Deja, taip buna ne visada.

3. Ne visazines nei dukra, nei mama....

Atsakyti