Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kovojate su močiučių patarimais?

Sveikutes,
Man niekada nei anyta,nei mano mama nera primetusi savo patarimu.Ir as tuo esu patenkinta thumbup.gif .Pasitaiko zinoma,kad kazka pataria,bet man tie patarimai pravercia smile.gif
Atsakyti
Aš nesuprantu iš viso, kaip gali kilti tokia problema. Juk vaikas yra jūsų, o ne jūsų mamos ar anytos. Užtenka vieną kartą pastasyti į vietą- daugiau įkyrių patarimų nebus.
Mane irgi iš pradžių bandė terorizuoti. Bet aš pati ką nori užterorizuosiu biggrin.gif Atkirtau, kad dar vienas kvailas patarimas- anukę jos matys tik pilnametę, ir baigėsi pamokymai.
Tvirčiau reikia elgtis, mergaitės. Savo nuomonę reikia mokėti apginti. Jeigu klausyčiausi močiučių, tikriausiai jau nebeturėčiau pieno ar dar kokią nesamonę padaryčiau.
Atsakyti
QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 23, 13:30)
1. Atkirtau, kad dar vienas kvailas patarimas- anukę jos matys tik pilnametę, ir baigėsi pamokymai.
2.Jeigu klausyčiausi močiučių, tikriausiai jau nebeturėčiau pieno ar dar kokią nesamonę padaryčiau.

1.Siaubas...jokios pagarbos vyresniam žmogui...
2. Tai kaži jau kuom maitino mūsų močiutės vaikus....įdomu kokiame prekybos centre jos mišinukus pirkdavo?... g.gif

Būkit tolerantiškos....nu duokit senam žmogui išsikalbėt....juk iš meilės anūkams jos patarinėja...norėdamos kaip geriau...nu bent joms taip atrodo...ne jau manot kad jos savo anūkams linki tik blogo....ir savo vaikus reik įzuoliuot nuo močiučių iki pilnametystės...
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2007 01 23, 13:41)
1.Siaubas...jokios pagarbos vyresniam žmogui...

O kur pagarba man? Kai aš vos galiu nuo lovos atsikelti po gimdymo, o man peršami patarimai, kurių aš neprašau? Nedramatizuokit. Nesiunčiau juk nieko ant trijų raidžių, pasakiau ramiu balsu- suprato.

2. Tai kaži jau kuom maitino mūsų močiutės vaikus....įdomu kokiame prekybos centre jos mišinukus pirkdavo?... g.gif

Pirmą kartą girdit, kad močiutės jau nuo pirmo/antro mėnesio primaitindavo ir prigirdydavo vaikus? Keista.
Atsakyti
QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 23, 13:46)
Pirmą kartą girdit, kad močiutės jau nuo pirmo/antro mėnesio primaitindavo ir prigirdydavo vaikus? Keista.

Nu žinai kad pirmą lotuliukas.gif lotuliukas.gif ....Nes mano močiutė užaugino 6 vaikus ir visus maitino iki 1,5 ir daugiau metų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AGFA: 23 sausio 2007 - 12:49
Būkit tolerantiškos....nu duokit senam žmogui išsikalbėt....juk iš meilės anūkams jos patarinėja...norėdamos kaip geriau...nu bent joms taip atrodo...ne jau manot kad jos savo anūkams linki tik blogo....ir savo vaikus reik įzuoliuot nuo močiučių iki pilnametystės...

Primiausia aš žiūriu vaiko ir savo interesus. Vaikui reikalinga rami, nenervuota mama. Užkirtau kelia įkyriems patarimams ir esu rami ir patenkinta. Taškas.
Papildyta:
QUOTE(AGFA @ 2007 01 23, 13:47)
Nu žinai kad pirmą....Nes mano močiutė užaugino 6 vaikus ir visus maitino iki 1,5 ir daugiau metų....

Visko gali būti. O man buvo įkyriai kartojama- aš neturėjau pieno, ir tu neturėsi, duok vaikui manų košės ar arbatėlės (o vaikui mėnuo), duok atsigerti- jį gi gerti nori, o tu krutį kiši...
Ar turėjau taikstytis su tuo?
Atsakyti
Aš irgi džiaugiuosi, kad į mano vaikų auginimą nė viena močiutė, nė viena mama nesikišo. ax.gif Visad tik buvo pritarimas MP geriausias vaistas ir juo maitink tik ilgiau. O aš tą ir darau biggrin.gif
Atsakyti
aš patarčiau nekreipti dėmesio,jūsų bvaikas ką norit tą darot.
man irgi ohoho kiek patarėjų buvo,aš išklausydavau,o darydavau savaip,o jei akivaizdžiai nusišnekėdavo taip taip ir pasakydavau
pvz., viena bobulė pasakė jog mergaičių negalima sodinti iki metų,nes tada atseit neįsivystis gimda,mano dukrytei kai buvo 1 mėn nustatė bambytės išvarža tai patarė uždėt 5 lt monetą ir užklijuot pleistriuku,nu atsiprašau kas čia per vaiko kankinimas lai užsiklijuoja ir pabūna.
aišku būdavo jog supyksta jog neklausau,tada grieščiau paaiškindavau jog netikiu bobučių pasakom
Atsakyti
niekada neklausau jokiu mociuciu pamokymu, auginu savo lelyte pagal save mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikrai matau kad dauguma mamyciu susiduria su tokia "problemele". Na taip zinoma isklausyti ir praleisti pro ausis, bet kaip kartu gyveni, ir kaip pastoviai paskui vaiksto ir duok ta, duok ana ir t.t. tai jau kantrybe senka...Va neuzteko kad banano dave, siandie kol isvaziavus buvau ir obuoliuku pamaitino ir duonos plutele dave pagrauzti, na zinot, juk aiskiai sakiau kad vaikeli noriu iki 6men tik savo pieneliu maitinti, kurio tikrai jam uztenka, bet va doh.gif Nu negaliu, as ja labai gerbiu, tyliu ir todel kad ji labai daug padeda, ypatingai finansiskai, gal del to ir susilaikydavau visada nuo pykcio, bet siandie apsizliumbiau, ***** kaip pyktis uzvire, o ji nu ka, o kas cia blogo? Mano sunelis (P.S mano vyras) ir knygute 60metu atkiso, va pagal ja jau vaikelis 5men kulsele rankoj nesiodavo, nu siaubas doh.gif
Viskas viena isvada gyventi atskirai nuo uosviu!!!!!!!!!!!!!!!!!Nezinau gal silpna esu, nesugebu pasipriesinti, grieztai uzrikti, nu negaliu.....
O siaip gyvenime viskas keiciasi, manau kad ir kaip butu visvien turime auginti savo mazucius ka naujo ir gero turime siame simtmeti
Atsakyti
QUOTE(Jurate26 @ 2007 01 23, 13:11)
Sveikutes,
Man niekada nei anyta,nei mano mama nera primetusi savo patarimu.Ir as tuo esu patenkinta  thumbup.gif .Pasitaiko zinoma,kad kazka pataria,bet man tie patarimai pravercia  smile.gif

Pas mane lygei tokia pati situacija. Jug kai kurie patarimai tikrai pravercia. Na pvz. mano maziukas visai nesileidzia vaistuku sugirdomas, tai anyta patare kad reik uz nosyte suspausti ir ka jus padejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(INGUTE. @ 2007 01 23, 19:24)
Pas mane lygei tokia pati situacija. Jug kai kurie patarimai tikrai pravercia. Na pvz. mano maziukas visai nesileidzia vaistuku sugirdomas, tai anyta patare kad reik uz nosyte suspausti ir ka jus padejo  thumbup.gif

Nors vienas protingas atsiliepimas... mirksiukas.gif
Atsakyti