Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kovojate su močiučių patarimais?

Sveikos mamytes, auginu 5men suneli, ir jau baigiu pasimesti su pastoviais, mamu, mociuciu patarimais, ka ten patarimais primygtinais siulymais... blink.gif Is visu pusiu pasipyle priekaistai, ale as vaika badu marinu, nes seniau jau 5men beveik viska valgydavo, koses, karves pienuka, sriubytes ir t.t. o dabar kokios cia nesamones, kaip pasakiau kad savo maziuka maitinsiu pieneliu iki 6men. tai nesiliauja patarimais ir pasibaisejimu kaip gi cia dabar...Baigiu pasimesti ir nesinori pyktis tenka viska kantriai isklausyti, bet kad ta kantrybe senka doh.gif O dar kai suzinojo kad sunelis maziau svorio priaugo si menesi, tai is vis, va matai kas darosi ir t.t. Taip pat jau nesneku, apie maziuko laikyma masininej kedutej, cia jau sukoliecinau vaika, apie supynes is vis kokia nesamone, vis ateina ir isima vaika is kedutes jei jau ten randa, oh doh.gif pyktis ima...Bandau knygas rodyti, pas gudytoja kartu uosve nusivedziau, tai vos nesusipyko su gydytoja stengdamasi irodyti kad tai ka dare pries 30metu buvo geriausia ir t.t. Zinoma as nesmerkiu ir visiskai neteisinu kas buvo seniau ir dabar kas daroma, bet kuo tada vadovautis?Pasimetu patarimu gausybeje doh.gif
Atsakyti
Pilnai tave suprantu!!! As taip pat kariauju su bobuciu patarimais. Jau baigia visai ausis iszyzti bigsmile.gif Pati tvirtai zinau,kad savo dukryte maitinsiu MP iki 6 men.,o paskui duosiu papildomo maisto. Ir nesileidziu i jokias kitas kalbas apie sultytes, vandenuka ir misinukus kol mums nera puses metu....
Galiu palinketi tik stiprybes ir kantrybes 4u.gif Su sia problema kovoti sunku ka ir patarti...
Atsakyti
Sveikos,

Tikriausiai visais laikais tokia problema buvo ir bus. blink.gif
Man tai lyg siol ausis zyzia, o ypac kai dar kartu gyvenu, tai kartais iki pykciu viskas nueina.
Toks vaizdas, kad tokia ziopla ir nesupratinga mama esu, jog visiskai nesuprantu, kas mano vaikui geriausia. doh.gif

Man atrodo geriausia tokiais atvejais paklausyt kantriai dantis sukandus, o apsisukus daryti savo biggrin.gif

Nes tokiu zyzimu buvo ir dar bus unsure.gif

Taip, kad laikykimes ir bukim kantrios rolleyes.gif
Atsakyti
Na mano močiutė mėgsta patarti kaip darydavo pati. Bet kai kada jos ir paklausau. smile.gif Ji nebruka per prievartą savo patarimų, tiesiog pasako ir tiek.
O dėl papildomo maisto, tai mums pati gydytoja liepė pradėti ragauti papildomo maisto nuo penkių mėnesių. Na ji man irgi į močiutes tiktų. smile.gif Tai ir darėm kaip liepė, o dabar pasirodo kažkam dukrytė alergiška. Išbėrė va neseniai... Dabar vėl valgom MP tiktai. Aš vis pagalvoju, gal per anksti pradėjom ragauti... Nors valgėm tik morkų tyrelę.
Atsakyti
Mane irgi nervuoja su patarimais. nors močiutė mano tai nieko nepatarinėja, tik sako kaip jos laikais buvo, bet nebruka man. o mama tai doh.gif .tipo, kaip tu čia dabar vaikui arbatytės, vandeniuko neduodi, gi žmogus atsigert nori. kodėl vaikas režimo neturi, valgo bile kaip doh.gif . jei reiktų kartu gyvent, tai nežinau kaip atlaikyčiau tokį spaudimą g.gif . bet dabar, pro duris išlydėjai, atsisveikinai ir nieks nebezyzia rolleyes.gif
Atsakyti
Aš tai jau nei nervuojuos, nei dėmesio kreipiu į visokius "pamokymus", o jei ką naudingo nugirstu - pasinaudoju. Va, tik po gimdymo anyta mano vyrą doh.gif gręžė, kad aš turiu būtinai nusitraukinėti pieną, lyg jis už mane tai galėtų padaryti lotuliukas.gif . Būtų prireikę, būčiau nusitraukinėjusi, o iki šiol jokių problemų neiškilo, tai kam man dar papildomas darbas.
Manau, geriau visai niekaip nereaguoti, jei patarimai prasilenkia su logika - nuleisti juos negirdom ir tiek.
Atsakyti
Nereikia nei močiučių nei prieš 30 metų kas buvo... Mano dičkiui jau 15....ir tikrai jau tada buvo viskas kitaip...nei dabar auginu mažuosius. Ir tuos mažuosius auginu taip....kaip savo dičkį...su visais bobučių, močiučių, tetų patarimais. Man tie visi parduotuvinei maisteliai...ta sintetika...iš vis ne prie širdies...stengiaus visad pati viską gamint....privalgydinus vaikus tos bjaurasties poto nežinai nei nuo ko beria, nei nuo ko vyduriuoja, nei nuo ko pilvą vaikui pučia. Apie gydymą iš vis tyliu....tik pasikviesk daktarę į namus...parašys tiek vaistų, kad iš receptų knygą galima suklijuot. Va tada ir naudojuos savo močiutės patarimais arba traukiu jau prieš gerą 30-metį išleistą knygą.... Ir patikėkit...vaikai sveiki, drūti ir be alergijų....tfu tfu tfu neprisikarksėjus....
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 01 23, 11:09)
Aš tai jau nei nervuojuos, nei dėmesio kreipiu į visokius "pamokymus", o jei ką naudingo nugirstu - pasinaudoju. Va, tik po gimdymo anyta mano vyrą  doh.gif  gręžė, kad aš turiu būtinai nusitraukinėti pieną, lyg jis už mane tai galėtų padaryti  lotuliukas.gif . Būtų prireikę, būčiau nusitraukinėjusi, o iki šiol jokių problemų neiškilo, tai kam man dar papildomas darbas.
Manau, geriau visai niekaip nereaguoti, jei patarimai prasilenkia su logika - nuleisti juos negirdom ir tiek.

na ir man buvo pasiulyta nusitraukineti piena ir maitinti is buteliuko kad zinociau kiek vaikas suvalgo doh.gif o as neklausau, gerai kad nekartu gyvenam lotuliukas.gif ir dar as esu labai bloga mama, nes miegu minkstai savo lovoj, o vaikas guli ant lentos(kokosinio ciuzinuko) ir net be pagalves blush2.gif o dar tokia salta ziema lauke su vaiku bunu valanda ar dvi tai isvis baisu blink.gif ir neduodu vaikui atsigerti saldintu arbateliu rolleyes.gif
Manau kiekviena mama jaucia kas geriausia jos vaikui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuksss: 23 sausio 2007 - 11:02
g.gif matau pas visas ta pati problema bigsmile.gif as tai stengiuosi praleisti pro ausis tuos zyzimus ir palinkciojus galva daryti savo mirksiukas.gif thumbup.gif Vaikiukas, tai mano (nu ir tetuko dar) ir niekas uz mane geriau nezino ko jis nori ir ko jam reikia tongue.gif argi ne taip? mirksiukas.gif laikykites mamytes thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karsoniux: 23 sausio 2007 - 11:06
QUOTE(gintuks @ 2007 01 22, 18:43)
Sveikos mamytes, auginu 5men suneli, ir jau baigiu pasimesti su pastoviais, mamu, mociuciu patarimais, ka ten patarimais primygtinais siulymais...

OI doh.gif žinok kentėsi ir tavo savivertė labai kentės, nes po tokių patarimų/siūlymų/brukimų rimtai pradėdavau galvot, kad esu bloga mama ir nieko nemoku, nieko nežinau ir pan doh.gif

Jei turi kantrybės ir su patarinėtojomis susiduri retai - gali pabandyt nutylėt.
Bet aš po gimdymo kantrybės neturėjau, tai gan greitai tieisog griežtai pasakydvau, kad patarimų nereik. Kartojau ir aš, pyko ir vyras, nekart teko priminti savo poziciją, galų gale net teko griežtai pasakyt, kad NELEISIU kištis ir pan.

Aišku, įsižeidė truputį, bet jau dabar įprato - prieš kažką duodamos vaikams bent jau manęs atsiklausia, ar galima. Tiesa, už nugaros vis tiek bėdavoja, kad tiems vargšams vaikams nieko skanaus tie tėvai neduoda tongue.gif

QUOTE(katuksss @ 2007 01 23, 11:01)
na ir man buvo pasiulyta nusitraukineti piena ir maitinti is buteliuko kad zinociau kiek vaikas suvalgo  doh.gif  o as neklausau, gerai kad nekartu gyvenam  lotuliukas.gif  ir dar as esu labai bloga mama, nes miegu minkstai savo lovoj, o vaikas guli ant lentos(kokosinio ciuzinuko) ir net be pagalves  blush2.gif o dar tokia salta ziema lauke su vaiku bunu valanda ar dvi  tai isvis baisu  blink.gif  ir neduodu vaikui atsigerti saldintu arbateliu  rolleyes.gif

thumbup.gif pasiūlymai lotuliukas.gif
O tau dar nesiūlė kitų baisiai naudingų patarimų - kelių mėn kūdikiui (žindomam mirksiukas.gif MP) iš buteliuko BŪTINAI duoti skystos manų košės, kad pavalgytų, o ne badu (t.y. MP) marinti.
Arba dar mintis, kad jei vaikas iki 4 mėnesių neišmoks valgyti viską, tai jau niekada neišmoks.

cool.gif Kažkaip nesutikau dar nie vieno 18-mečio maitinamo iš buteliuko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J.E. Aistė&Julijonas: 23 sausio 2007 - 11:41
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 01 23, 12:40)

O tau dar nesiūlė kitų baisiai naudingų patarimų -

...sakyčiau reikia patarimus išklausyti....o vat jais ar pasinaudoti tai kiekviena mama sprendžia kas vaikui gerai o kas ne.
Atsakyti
jei gyvenate atskirai nuo tevu ar mociuciu,tai galima isklausyti biggrin.gif kai kurie patarimai pravercia,na o kaikurie labai pasene.mano mama nesikisa niekada,mano maociute pataria tik susirgus mano mazylei.na o anyta labai kisdavosi ir sakydavo kad nemoku auginti ir esu niekam tikusi doh.gif pradzioje tylejau o paskui atsibodo ir aprekiau.nuo to laiko nesikisa tongue.gif
na o kitas reikalas jei gyvenate kartu doh.gif tada kazkaip jiems suprantama kalba reiketu paaiskinti,na kad ir pasakyti kad vaiko gydytoja zino geriau uz senelius.kas vaikui geriausia.arba iskloti viska tiesiai sviesiai.ir laukti kas bus.gal priekaistu ar patarimu sumazes.juk tevai ilgai nepyksta. biggrin.gif

----------------------------------------

user posted imageuser posted image
Atsakyti