Įkraunama...
Įkraunama...

Pektinas

Sveikos! Gal žinote kur galima įsigyti pektino? kaip suprantu- tai kažkoks tirštiklis, gelbstintis kai reikia perkonservuoti produktus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryzel @ 2007 01 22, 17:18)
Sveikos! Gal žinote kur galima įsigyti pektino? kaip suprantu- tai kažkoks tirštiklis, gelbstintis kai reikia perkonservuoti produktus.  g.gif

Jis maximoj prie cukraus arba prieskonių būna padėtas. Ir žinok labai geras daiktas. Vasarą panaudojau,kai viriau vyšnių uogienę thumbup.gif Dabar net neįsivaizduoju kaip galima uogienę be jo virti.
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2007 01 24, 15:16)
Jis maximoj prie cukraus arba prieskonių būna padėtas. Ir žinok labai geras daiktas. Vasarą panaudojau,kai viriau vyšnių uogienę thumbup.gif  Dabar net neįsivaizduoju kaip galima uogienę be jo virti.


o kam ir dėl ko jis naudojamas ,gal galit plačiau paaiškinti blush2.gif
Atsakyti
Aš tai dabar susimasčiau ar tikrai tas uogienės tirštiklis pektinu vadinamas g.gif Bet žodžiu būna jo visuose prekybos centruose pirkti. Į tirštiklio sudėti jei gerai prisimenu įeina krakmolas, citrinos rūgštelė, cukrus ir dar kažkas blush2.gif Labai gerai įdėti į verdamą uogienę jeigu ji skysta. Iš konsistencijos ir skonio mano vyšnių uogienė pasidarė panaši į tą, kur tortus pertepa, o iš pradžių buvo sirupe plaukinačios uogos.
Tikiuosi suprasit iš to ką čia parašiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikutė @ 2007 01 24, 15:27)
Aš tai dabar susimasčiau ar tikrai tas uogienės tirštiklis pektinu vadinamas g.gif  Bet žodžiu būna jo visuose prekybos centruose pirkti. Į tirštiklio sudėti jei gerai prisimenu įeina krakmolas, citrinos rūgštelė, cukrus ir dar kažkas blush2.gif  Labai gerai įdėti į verdamą uogienę jeigu ji skysta. Iš konsistencijos ir skonio mano vyšnių uogienė pasidarė panaši į tą, kur tortus pertepa, o iš pradžių buvo sirupe plaukinačios uogos.
Tikiuosi suprasit iš to ką čia parašiau blush2.gif

Ačiū
Atsakyti

Ačiu lb wink.gif čia už mamą rašiau į forumą, tai pektinas ar ne pektinas, pati nzn, svarbu tas, kurio mums reikia ;]


QUOTE(Monikutė @ 2007 01 24, 16:16)
Jis maximoj prie cukraus arba prieskonių būna padėtas. Ir žinok labai geras daiktas. Vasarą panaudojau,kai viriau vyšnių uogienę thumbup.gif  Dabar net neįsivaizduoju kaip galima uogienę be jo virti.


Atsakyti
Sveikos, as irgi pernai atradau pektina.............nepakeiciamas dalykas verdant visokias uogienes bigsmile.gif As tai naudoju toki tirtikli Gelfix 2:1 vadinasi, Dr. oetker firmos (tos firmos ir kepimo visokie priedai yra - super, amn patinka). Tai va.............seniau pirkdavau tuos uzsienietiskus dzemukus, nes labai skaniai ju tirstumas man atrode, o dabar su tuos Gelfixu pati prisikonservuoju...........ir visokiu rezeptu. Be to......... tiems gelfixams reikia per pus maziau cukraus thumbup.gif Siulau - pabandykit visos
Atsakyti
Gal kas gali paaiškinti, kas tai per produktas tas pektinas g.gif ar tai natūralus daiktas, ar koks cheminis koncervantas (prašau nesijuokti, nes chemijos visai nemokėjau blush2.gif )Gal jis visiškai nesveikas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukas @ 2007 08 15, 17:20)
Gal kas gali paaiškinti, kas tai per produktas tas pektinas g.gif ar tai natūralus daiktas, ar koks cheminis koncervantas (prašau nesijuokti, nes chemijos visai nemokėjau blush2.gif )Gal jis visiškai nesveikas schmoll.gif



Natūralus, išgaunamas iš obuolių, jei teisingai pamenu.
Atsakyti
E440: Pektinas
Kilmė:
Pektinas yra natūralus rūgštinis polisacharidas, esantis beveik visuose vaisiuose, ypač obuoliuose, svarainiuose, apelsinuose. Pramoniniu būdu gaunamas iš obuolių minkštimo ir apelsinų žievelių. Natrio, kalio ir amonio pektatai yra atitinkamos pektinų druskos. Amidintas pektinas gaunamas apdorojus pektinus amoniaku, ko pasekoje amidai susiformuoja rūgšties grandinėje.

Funkcijos ir savybės:
Tirštiklis, emulsiklis, stabilizatorius.

Produktai:
Marmeladams, vaisių drebučiams ir gėrimams bei daugeliui kitų produktų.

Paros norma:
Neribojama.

Pašalinis poveikis:
Pektinai veikia kaip tirštikliai, todėl didelės koncentracijos gali sukelti žarnyno problemų. Dėl savo tirštinančio poveikio, jie gali būti naudojami dietose, kadangi sumažina alkio jausmą. Pektinai gali būti fermentuojami storojoje žarnoje, sukeldami vidurių pūtimą.

Mitybos apribojimai:
Nėra, pektinus gali naudoti visos religinės grupės, veganai ir vegetarai.

Food-info
Atsakyti
Dar yra specialus cukrus uogienems, jo sudetyje irgi yra pektino, bet gi kad brangokas 6 ar tai 7 litai kilogramui doh.gif Tai tada geriau atskirai pirkti thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri žinos, kur galėčiau nusipirkti pektino miltellių? 4u.gif
Atsakyti