Seniau mačiau maximoje, vadinasi berods MĖGĖJŲ MIŠINYS SU PEKTINU (čia uogienėms virt)ar kažkaip panašiai, būna kur nors prie prieskonių, ar kisieliaus. Beje, aš pastebėjau, kad žiemą jis būna pigesnis, o kai reikia virt uogienes brangiau, nebent kokia akcija būtų.
Man skaniausia braškių uogienė su pektinu, kitoms uogienėms nelabai.
o gryno pektino kur galėčiau gauti?

QUOTE(martam @ 2010 02 05, 17:20)
Seniau mačiau maximoje, vadinasi berods MĖGĖJŲ MIŠINYS SU PEKTINU (čia uogienėms virt)ar kažkaip panašiai, būna kur nors prie prieskonių, ar kisieliaus. Beje, aš pastebėjau, kad žiemą jis būna pigesnis, o kai reikia virt uogienes brangiau, nebent kokia akcija būtų.
Man skaniausia braškių uogienė su pektinu, kitoms uogienėms nelabai.
Man skaniausia braškių uogienė su pektinu, kitoms uogienėms nelabai.
na darem sy vysniom lyg irgi nieko bet melynems nelabai

Merginos, aš niekaip nesuprantu, kam tas pektinas į uogienes? Juk be jokių tokių priedų tos uogienės puikiai suverda, laikosi kad ir du metus. O mėlynės ypatingai pačios daug pektino turi. Kartą be jokių pektinų aš išviriau mėlynių uogienę, gavosi skystoka, tai sugalvojau kad reikia sulčių nupilti į butelį. Supyliau, o kai reikėjo išpilt - nors verk. Sutirštėjo, teko pašildyt su visu buteliu. Va, ką pektinas daro.
QUOTE(silsta @ 2010 02 27, 13:25)
Merginos, aš niekaip nesuprantu, kam tas pektinas į uogienes?
Sveiki.
Visiškai pritariu Silstai. Normaliai tirštėja tuos uogienės, dauguma vaisių turi daug savo natūralių pektinų, bet kad būtų tirštesnė vandens nereikia daug pilti, o kartais, kai daug sulčių būna (kai užpilti cukrumi pastovi be ugnies), tai visai vandens galima nepilti.
Juk uogienių tirštumą galimą reguliuoti natūraliai. Man, pvz., tos ,,krakmolinės" uogienės su tirštikliais nepatinka.
Sveika, Natalja200710, seniai čia nebuvus...
Kaip, ar sūriukai dar nesibaigė? Aš dar "su pačėda" išsaugojau porą sūrelių. Tikražąja to žodžio prasme - išsaugojau. Noriu nors iki Velykų datraukti
Sėkmės jums visoms


Sėkmės jums visoms



QUOTE(silsta @ 2010 03 13, 14:01)
Sveika, Natalja200710, seniai čia nebuvus...
Kaip, ar sūriukai dar nesibaigė?

Sveiki.
Mano sūriukai (obuolių, morkų) jau suvalgyti ne tik Lietuvoje, bet ir tolimoje užsienyje, o paskutinio žieminio obuolių sūriukų nesėkmingo virimo rezultatas - puiki ne skysta obuolienė-džemas, kurios dar šiek tiek liko (rudenį obuolienės negaminau, tik sūriukus).
Kaip tik geras pvz. šiai temai dėl natūralaus tirštiklio -pektino, esančio obuoliuose, ir jokio papildomo tirštiklio nereikia.
O uogienių tirštikliuose parduotuvėje mačiau ,,E" raide pažymėtus priedus.
Tai ar negeriau valgyti natūralesnį maistą?

Silsta - šaunuolė, kad dar pavyko bent kiek sūriukų išsaugoti, o aš nors ir nemažai viriau, bet palikti iki Velykų nepavyko.

QUOTE(silsta @ 2010 02 27, 12:25)
Merginos, aš niekaip nesuprantu, kam tas pektinas į uogienes?
Man jo reikia ne uogienėms gaminti ( nors esu virusi aviečių uogienę ir puikiai



QUOTE(Natalja200710 @ 2010 03 12, 18:25)
Sveiki.
Visiškai pritariu Silstai. Normaliai tirštėja tuos uogienės, dauguma vaisių turi daug savo natūralių pektinų...
Visiškai pritariu Silstai. Normaliai tirštėja tuos uogienės, dauguma vaisių turi daug savo natūralių pektinų...
kažkur buvau užmačiusi receptą kaip namie pektino pasigaminti


QUOTE(irmulia @ 2010 03 23, 10:38)
Man jo reikia ne uogienėms gaminti ( nors esu virusi aviečių uogienę ir puikiai
) , o guminiams saldainukams

kažkur buvau užmačiusi receptą kaip namie pektino pasigaminti
, reikia tik kurią dieną prisėsti ir savo archyvuose pasirausti 



kažkur buvau užmačiusi receptą kaip namie pektino pasigaminti


Sveiki.
Jei kažkaip įmanoma pasigaminti saldainius-guminukus iš natūraliai pagaminto pektino be jokių nereikalingų priedų - būtų idealu. Nes mačiau parduotuvėse tuos tirštiklius ir cukrų su pektinu uogienėms gaminti, visur sudėtyje yra konservantai bei kažkokie kt. priedai, pvz., ir citrinų rūgštis, kurios ne visur reikia dėl vaisių rūgštumo.
O šiaip, manyčiau, jei Irmulia įdėtų į saldainių masę daugiau želatinos, tai ir jokio papildomo tirštiklio nereikėtų (vieną kartą buvau padauginusi želatinos į torto kremą, tai ir peiliu buvo sunku supjaustyti).
QUOTE(irmulia @ 2010 03 23, 10:38)
Man jo reikia ne uogienėms gaminti ( nors esu virusi aviečių uogienę ir puikiai
) , o guminiams saldainukams




Irmulia, tau reikėjo pektino guminukams, va ir receptas be pektino, pabandyk pagaminti labai mažą porciją pradžiai, ir galbūt tau daugiau niekada neprireiks pektino guminukams gaminti:
Saldainiai-guminukai be pektino (šaltinis: http://receptai.iki....tai/view/4135):
Ingredientai
o vaisių želės - 1 pakelis
o sausos želatinos - 30 ml
o Cukraus - 25 ml
o citrinos rūgšties - 0.5 arbat. šaukštel.
o šilto virinto vandens - 130 ml
Viską supilti į indą, sumaišyti. Virti ant silpnos ugnies, svarbu, kad masė gerai išsimaišytų ir želatina isbrinktų. Silikono formą padeti ant pjaustymo lentos, (kad lengvai ir lygiai nunešti ir padėti i šaldytuva). Su šaukštu pripildyti silikono formeles ir deti į šaldytuvą, kad sustingtu min 20. Isemus as apibarsciau krakmolu, kad neliptu.
P.S. Turbūt žinoma, kad želatinos negalima užpilti verdančiu vandeniu. Be to, recepto autorius neparašė, kad masę reikia maišyti nuolat, nes priešingu atveju viskas prilips prie puodo dugno.