Labukas. Norėjau paklausti, ar jūsų vaikiukai, paimti už rankučių, sėdasi. Ar noriai tai daro? Ir nuo kada?
Mano mergytei penki su puse mėnesio, bet ji nelabai nori tai daryti... Kartais paimta už rankų labai jau keliasi sėstis, bet tik kartais... Ir prieš kelias dienas ji tai pradėjo daryti. O kartais kelia tik pilvą ir viskas.
Laukiu jūsų pasisakymų.
1 tema
Musu lialei jau 4.5 men. Turim 1.5 dantuko ir jau isikimbam kur nors ir sedames, bet dar reikia pagalbos. O uz ranku sedames jau nuo kokiu 3 men. Paskutiniu metu labai norim sedet.
mūsų vyrukui be savaitės 4 mėn. oi kaip nebenori gulėt, riečiasi ir nori sėdėt tik, kad anksti, kad nugarytei nepakenkus
Mano mažylė įsikibusi bando sėstis nuo 3 mėn , o dabar jei ant rankų pusiau sėdimoj pdėty pasiimi tai ir pati atsisėda
Mano mažiulis taip sėdasi nuo 3 mėnesių,bet tai yra dėl padidėjusio raumenų tonuso.Neurologė mus į mankšteles nusiuntė Sako,viskam savas laikas
QUOTE(juraga @ 2007 01 21, 18:29)
Mano sūnelis paimtas už rankyčiu pats kelia galvytę pirmyn ir riečiasi sėsti nuo dviejų su puse mėn. Bet jis anksti taip daro dėl padidėjusio raumenų tonuso. Bet manau, kad penkių mėnesių jau turėtų įsikibusi bandyt atsisėst. O ką pediatrė sako?
Sako reikia mokinti sėstis. Na mes keliam, bet ji nesikelia. Tai kaip čia taip išmokinti? Na siunčia mus pas nervų, kad nusiųstų į mankštas. Sakė keli kartai padės ir sėdės.
QUOTE(Kribuk @ 2007 01 22, 08:52)
Sako reikia mokinti sėstis. Na mes keliam, bet ji nesikelia. Tai kaip čia taip išmokinti? Na siunčia mus pas nervų, kad nusiųstų į mankštas. Sakė keli kartai padės ir sėdės.
Papildyta:
QUOTE(Kribuk @ 2007 01 22, 08:52)
manoji ir nesikele kai sodindavom, nors buvo tam laikas jau...tai gavom siunima i manksteles...ir dabar viskas liuks buvo tonusas nugarytej per didelis, ir ja riesdavo atgal, o ne i prieki... o dabar jau pati pasikelia, pagalbos reikia, bet jau sedi, tik kojytes prilaikau, o ji pasilenkia i prieki, grizta atgal...dabar jau stipruole... taip kad ir tavo mazylei viskas susitvarkys, ateis laikas, o ir manksteles pades...
Mums 4 men ir sedeti mes labai norime! Tik mama dar neleidzia Per anksti truputeli. Manau, kad 5 men jau turetumete noreti sedeti
Na šnd buvom pas nervų gydytoją, tai sakė, kad ne visi vaikai vienodo amžiaus sėdasi. Nėra čia nieko blogo, viską mažė daro gerai, tai ir sėsis, kai jau galės. Na ir jokių mankštų nepaskyrė, tik parodė kaip ją mokinti sėstis ir kaip galiu kasdien pamasažuoti. Sako dažnai dėl to mamos stresuoja, bet visai be reikalo. Nuramino mane jos žodžiai. Na tikiuosi, kad gydytoja teisi...