Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinės mokyklos

QUOTE(spesRuta @ 2007 04 02, 07:58)
Bet kaip man tai padaryti, kaip man su kuo sneketi kad ..... blush2.gif

na tik su direktore, tokios kalbos vedamos, mokytoja cia dar ne viskas... cool.gif juo labiau, jei salia namu mokykla, ir mokytoja super, tai pasistengti tikrai verta, o dar ir pats laikas, kad pasistegti.
parama galima padaryti oficailia, niekas cia nekalba apie kysius, taip ir reikia sakyti direktorei, kai pas ja nueisite. netikiu, kad atsisakys tokios paramos... cool.gif
Atsakyti
[quote=Eilina,2007 04 02, 13:00]
na tik su direktore, tokios kalbos vedamos, mokytoja cia dar ne viskas...

Aciu tau uz patarima, bet matai girdejau tokias kalbas, kad direktores zodis nepaskutinis, atvirksciai sios mokytojos zodis paskutinis. is klases vien tik galima spresti, lyginnat su kitom pradinuku, kad si mokytoja moka issireikalauti.

As taip ir galvoju kad eisiu pas mokytoja, gal but po to ir pas direktore kad jausciaus dar tikresne ir klausiu kuo galeciau paremti mokykla ar klase rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Samanė* @ 2007 03 29, 22:51)
Kauno Ąžuolo pradinė thumbup.gif ir mokytojos thumbup.gif

Čia kaip kam smile.gif
Atsakyti

Kaip gali mokytoja surinkti klasę iš rudens?Gal man kas gali paaškinti?Argi tai galima,jei oficialus pareiškimų į mokyklą priemimas prasideda kažkur nuo kovo pabaigos?Ir kas tai per neoficialus klasės komplektavimas toks? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redži: 02 balandžio 2007 - 19:37
Ko gero priima. Pernai metais svarsciau sunu (6m.4men.) leisti i pirmokus, nes jau skaite, rase didziosiom raidem, domisi viskuo. Tai pareiskimu priemimu diena-geguzes 15d.-idomumo delei nuejau i ta pradine, i kuria galvojau leist. Ir ka gi: mokykla sakysim dirba nuo 7.00, as buvau 10val. - 4pradines klases jau buvo pilnai suformuotos ir pakabintas sarasas artimiausiu mokyklu kur dar galima laime bandyti. Tai tiek apie pareiskimo nesima paskirta pareiskimu nesimo diena.
Atsakyti
QUOTE(JURĖ @ 2007 04 02, 22:19)
Ko gero priima. Pernai metais svarsciau sunu (6m.4men.) leisti i pirmokus, nes jau skaite, rase didziosiom raidem, domisi viskuo. Tai pareiskimu priemimu diena-geguzes 15d.-idomumo delei nuejau i ta pradine, i kuria galvojau leist. Ir ka gi: mokykla sakysim dirba nuo 7.00, as buvau 10val. - 4pradines klases jau buvo pilnai suformuotos ir pakabintas sarasas artimiausiu mokyklu kur dar galima laime bandyti. Tai tiek apie pareiskimo nesima paskirta pareiskimu nesimo diena.

Vis gi,man tai atrodo "nečistai",tik įsivaizduokit pas direktorę stalčiuje nuo kaži kada gulinčius tėvų pareiškimus,parašytus gegužės 15 d.data(visos tos "virtuvės" nežinau..)ir ištrauktus būtent tada kai reikia...Na,tada pradedi suprast pagal kokius kriterijus priimami į mokyklą vaikai.
Pernai savo pirmokėlį į mokyklą užrašiau liepos pradžioj(taip jau gavosi),mokykla ne pati prasčiausia(bet ir ne geriausia),nors ir nenoriai ,bet vaiką priemė,ir kaip likimo ironija-pateko pas mokytoją,kuri laikoma geriausia...
O,kad žinoti-kas mano vaikui geriausia,tai galima "pereiti ugnį ir vandenį",kad tik jis mokytusi geriausioj pasauly mokykloje,bet kartais tos prestižinės mokyklėlės gali tapti kaip rakštis vienoj vietoj ir tėvams, ir pačiam vaikui verysad.gif
Atsakyti
As ir nežinau kas mano vaikui geriausia bus ir kur, bet bandau nors padaryti viską kas įmanoma iš savo pusės. Rytoj vėl mokykloje organizuojami susitikimai su busimų pirmokėlių tėveliais. Eisiu žiūrėsiu, kalbėsiu, siūlysiu tiesiai šviesiai kad galiu paremti klasę, tegul pasako ko reikia. dabar pinigai jau man nesvarbu, svarbu patekti pas šią mokytoją. Tyroj parašysiu visiems kaip man sekėsi, ar asusitariau ar ne.

o dėl to kad klasės pas geras mokytojas formuojamos iš ankščiau tai čia nerašyta taisyklė. dabar kai pradėjau guostis pažystamom tai pasirodo visos žinojo kad reikia eiti ankščiau, tik nei viena nepasakė, galvojo kad žinau. dabar visom kas turi darželinukas sakau EITI UŽSIRAŠYTI Į MOKYKLĄ IŠ RUDENS, BLOGIAUSIU ATVEJU IŠ KARTO PO NAUJŲ METŲ.

TOKIA PAS MUS SISTEMA

Atsakyti
QUOTE(spesRuta @ 2007 04 03, 07:03)
TOKIA PAS MUS SISTEMA

cia tikrai ne visos mokyklose tokia sistema.... ax.gif
na gaila, kai is eiles pedagogu tik viena gera... kuo sunku patiketi... g.gif
o gal tiesiog tik VBS (viena bobute sake) agenturos naujienos... biggrin.gif
pamenu, kai leidau saviski i pirma klase, tai is pazistamos dirbancios svietimo skyriuje susizinojau centro mokyklu ir aplink centra geriausias pradinukiu mokytojas... na tokias, kur jau labai labia...
na ka tada meciau savo tipine darbine uniforma, pasieiskojau paprastesniu rubu: patrintu dzinsiuku, kedukus apsiuresnius, na spec apranga, kad istirti rinka.... biggrin.gif na ir tiesiu taikymu nueinu i zalaikalno pradine, pas ta geriausia miesto metu mokytoja pasikalbeti.... g.gif
taip special apsirengiau, kad pamatyciau, kokia mokytoja yra is tikruju, o ne sutiktu mane pagal ruba.... wink.gif
na tokio bjauraus ir gana pazeminancio pokalbio su mokytoja, neatsimenu net nuo mokyklos laiku.... kaip sakoma super mokytoja mano testo nepraejo... thumbup.gif nes pamasciau, jei su neblizgancia mamyte taip kalbi, tai kaip kalbi su rasaluotomis rankomis sedinciais pirmokais.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mano pasiulymas.... pedagoga vertinti ne is nuogirdu, nes is pazistamu garantiju, bet eiti ir paciai pabendrauti, na ir aisku ne is karto siulant parama.... nes tada ir pasimato tikrasis pedagogo veidas, kuri jusu vaikas matys kasdiena...
o pradines kklases pedagogas gali daug: gali sukurti, bet gali ir suluosinti vaika...

Atsakyti
[quote=Eilina,2007 04 03, 11:54]

As neparasiau, bet maniau kad visos suprato kad bendravau su visomis mokytojomis.

As Jums kas netingi skaityti galiu papasakoti visa istorija bendravimo su mokytojais. Bet ilgai tektu skaityti. o trumpai tai viena viena mokytoja paklausus kodel tokie prasti suolai pas ja ir ar nera galimybes atnaujinti, pareiske kad jos buvusi laida (na dabartiniai ketvirtokai) labai neturtingi pasitaike ir visiskai nenorejo paremti klases, visa laika kol su ja kalbejom (buvo ir daugiau teveliu) klaseje duko jos ketvirtokai, lakste, sukavo. Ji jiems nepasake nei vienos pastabos, o tik nuolat skundesi kaip sunku vaikus priversti klausyti ir ruosti pamokas. taip pat pasiteiravus kaip ji ruosiasi elgtis su pradinukais kurie mokes skaityti ir kurie nemokes, tai ji taip ir teske kad po darbo ji nedirba jokiu individualiu uzsiemimu nebus ir t.t. (nors as to visai neturejau omenyje) as tik norejau suzinoti kokia ji programa vykdo kokia jos mokymo strategija ir t.t.

Kita mokytoja paklausus pagal kokia programa mokys vaikus lietuviu matematikos ir t.t. teatsake kad jokiu proramu nera yra tik vadoveliai is kuriu ir mokinamasi.
Zinot buvome pakraupe su vyru ir ruosemes eiti namo daugiau nieko nesiaiskinant ir t.t. Bet vis delto uzejom dar pas paskutine busima mokytoja i klase. ir zinot ka klase blizgejo palyginti su kitomis, toje klaseje buvo pilna teveliu ir vaiku (ko kitose namaciau). Visi vaikai graziai sedejo po du suole ji iskart pasisveikino su mano sunum, pasiteiravo jo vardo, pavardes ir pasiule jam prisesti salia jos. taciau atsivertus kazkoki tai sarasa pareiske kad jo nera pas ja sarasuose na ir pardejom aiskintis, o pasirodo ji jau po naujuju metu susisinrko klase sau ir visi cia kas sedi jau tikrai busimi jos aukletiniai. na mes aisku toliau aiskinomes kaip kas, tai pasirodo jos klase graziausia nes ji daugiausia surinko 2 proc is tevu, turi paildoma kambariuka kuriame vaikai susideje laiko knygas, kad nereiktu tampyti namo. pasibaigus susirinkimui pabendravau su kitais teveliais ir jie visi ja begalo gyre, mamyte kurios ketvirtokas sunus pas ja jau baigia uzrase dukra kuri eis i pirma klase, ji sake kad tokios nuostabios mokytojos reikia paieskoti. ir zinot is visu su kiriais kalbejau vien tik geri atsiliepimai apie ja.

TAIP KAD NEMANAU KAD AS APSRINKU IR KAD KITI APSIRINKA NOREDAMI LEISTI SAVO VAIKUS PAS JA.

tarp kitko ji savo stiliumi, sneka ir man ir vyrui labai primena musu tas gerasiais grieztas bet teisingas tarybiniu laiku pradines mokytojas, kurios moka elgtis bet kartu ir issireikalauti
Atsakyti
QUOTE(spesRuta @ 2007 04 03, 10:18)
TAIP KAD NEMANAU KAD AS APSRINKU IR KAD KITI APSIRINKA NOREDAMI LEISTI SAVO VAIKUS PAS JA.

na jei taip manote, tai tada tikrai verta pasistengti. sekmes drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aciu, mokyklos rastinej sake kad rytoj galima bus ateiti iki 20 val. vyks individualus pokalbiai su mokytojais, kam jie reikalingi nesupratau ir ka jie tuo nori pasiekti. bet man tai tik i nauda, ryt viskas manau paaiskes
Atsakyti
QUOTE(spesRuta @ 2007 04 03, 11:37)
Aciu, mokyklos rastinej sake kad rytoj galima bus ateiti iki 20 val. vyks individualus pokalbiai su mokytojais, kam jie reikalingi nesupratau ir ka jie tuo nori pasiekti. bet man tai tik i nauda, ryt viskas manau paaiskes

Kaip sekesi?

Siap jau maniske irgi lanko sia mokykla, irgi norejau pas geriausia mokytoja, bet klase is rudens tikrai nebuvo suformuota. Atejau atviru duru diena, apsiziurejau kas kaip, parasiau pareiskima ir patekau kur noriu (klase buvo formuojama pagal pareiskimo parasymo laika, rudeni rasytu pareiskimu nemaciau nei vieno bigsmile.gif, nors visa papkute perverciau). Rasiau pareiskima pas direktore ir man pasirode, kad jo zodis lemiamas, negali buti jokiu mokytoju savivaliu. Negaliu patiketi, kad jau is rudens klase suformuota g.gif Jus pasakykit tai direktorei ir pasakykit, kad taip negali buti, kad jus pranesite svietimo skyriui - absurdas kazkoks is tikruju.

Mokytoja musu isties super. Ir anglu kalbos mokytoja super thumbup.gif Kiek zinau, pradinukams desto dvi - Daiva nelabai gera, o ta kita, musiske (nepamenu vardo doh.gif) labai gera.

Nors siaip mokykla man nepatinka ir i 5 klase tikrai saviskes neleisiu.
Atsakyti