Tytka ačiū labai už vertinga info
gal dar atsiras mamyčių su rekomendacijom , pagyrimais ar atvirkščiai ?
Na P.Mašioto kiek žinau, tipo jei nori anglų-mokėk, jei nori keramokos -mokėk, jei dar kažko-mokėk, plius kas mėnesį rinkliavos ale visokiem fondam ir t.t..bet čia tik iš pažystamų pasakojimų.Ąžuolo pradinėj, kol kas tikraitokių rinklevų nebuvo. Surinko po 120 lt. pratybom ir po 10lt. į fondą, kol kas daugiau tikrai už nieką nemokam. O bureliai, tai kapela nemokamai, šokiai 10lt į mėnesį, o už keramoką 10 lt. pusmečiui už molį, tai manau, pagal mokyklos lygį nes girdėjau , kad kai kuriose mokyklose rugsėjį pirmokam vos ne 500lt reikia, remontams magnetofonams, gaubliams ir t.t.Taigi dar kartą sakau, man ten viskas super
po 500lt o jei čia vieno iš tėvu mėnesine alga??? proto gi reik turėt iš kiekvieno vaiko po tiek tai nebent auksiniais rašikliais matyt vaikai rašo
aš ir tą patį sakiau, bet matyt tokios sumos nustatomos, žinant kad ne visi tėvai sumokės, o jei pas ta ve ne 1, o 3 vaikai? Bet matyt tos rinkliavos pasiteisina, nes kitaip tokių nebūtų, o be to žinant, kad tokioj mokykloj tokie pinigėliai, o tu neišgali, tai į tokią ir nevedi, nes juk 4 metus nesakysi, kad aš neturiu, kai kiti moka
na aš ne tik pasakyt galiu ... bet esu pakraupus tai kiek supratau man reikiamoj Rasytės gatves geresnes būtu P.Mašioto ir ąžuolo? taip? :
QUOTE(Lera @ 2008 11 09, 22:43)
na aš ne tik pasakyt galiu ... bet esu pakraupus tai kiek supratau man reikiamoj Rasytės gatves geresnes būtu P.Mašioto ir ąžuolo? taip? :
ne, nuramint galiu, ąžuolo tau būtų tolokai,o šalia rasytės yra tikrai neblogos j.grušo ir ryto mokykos, aš čia apskritai apie šilainių mokyklas, o daugiau pati pasistudijuok mokyklų programas, priėmimo reikalavimus ir tt.nes galutinį sprendimą vistiek reiks priimti tau, aš tik papasakojau ką žinojau, o visą kitą info tikrai gali nete susirast, ne tik sm puslapiuose, sėkmės
godule ačiū dar karta, aišku aš pasidomiu bet man reikėjo bent jau sąrašo kokios ten mokyklos yra ir būtent mamų nuomonė ir patirtis man yra aukso vertes nei visa kita ..
Na Ryto pradinėj niekam nereikėjo mokėt už priėmimą, nors mes nepriklausom pagal gatves tai mokyklai. Nuėjau pas durektorę, labai maloni moteris, nieko negalėjo pažadėt kad tikrai priims. Jokių pinigų niekam nedaviau, o dukra mokosi ir dar labai patenkinta. Pradinukams aišku labai viskas priklauso nuo mokytojos. Surinkom po 80 Lt pratyboms, kas mėn po 5 Lt į klasįs fondą. Aišku tėveliai kas kuom gali paremia, nes pagal tai kiek finansuoja mokyklas normaliai išsiversti neįmanoma, bet reketų jokių tikrai nėra.
O į Mašioto nusprendėm nevesti vaikų dėl beprotiškų rinkliavų. Pažįstama dirbanti Šilainių vid. mokykloj sakė, kad metų eigoj iš Mašioto pas juos persikelia po kelis vaikus, nes tėvai neįstengia sumokėti po kelius tūkst.
Nerandu dabar straipsnio kur buvo Kauno dienoj, ten su konkrečiom sumom pasakojimas buvo.
O į Mašioto nusprendėm nevesti vaikų dėl beprotiškų rinkliavų. Pažįstama dirbanti Šilainių vid. mokykloj sakė, kad metų eigoj iš Mašioto pas juos persikelia po kelis vaikus, nes tėvai neįstengia sumokėti po kelius tūkst.
Nerandu dabar straipsnio kur buvo Kauno dienoj, ten su konkrečiom sumom pasakojimas buvo.
Tytka turbūt net nesakysiu kaip tau dėkinga na pasidomėjau šia mokykla lig ir nieko visai , aišku žiūrint kokioj būtent vietoj ji ten yra :ax
o kiek laiko prieš mokslo metus reikėtu jau eiti su pareiškimais? gal kuo ankščiau tuo geriau? ar gerai supratau ? ten tik pradinukai dičkių nėra?
man yra svarbiausi kriterijai kad vaikai būtu saugus t.y per pertraukas nebūtu be priežiūros ir nedarytu kas šauna į galvą , kitas dalykas beabejo ugdymas , o aplinka sienos suolai jau ne tokie svarbus nors be abejo norėtųsi kad viskas butu koplektacijoi
kitas klausimukas ar yra prailgintos grupės , kad vaikukai galėtu likti po pamokų nes tėvai dirba ? ir kiek kainuoja? ar gali parekomenduot kažkokia mokytoja ?
o kiek laiko prieš mokslo metus reikėtu jau eiti su pareiškimais? gal kuo ankščiau tuo geriau? ar gerai supratau ? ten tik pradinukai dičkių nėra?
man yra svarbiausi kriterijai kad vaikai būtu saugus t.y per pertraukas nebūtu be priežiūros ir nedarytu kas šauna į galvą , kitas dalykas beabejo ugdymas , o aplinka sienos suolai jau ne tokie svarbus nors be abejo norėtųsi kad viskas butu koplektacijoi
kitas klausimukas ar yra prailgintos grupės , kad vaikukai galėtu likti po pamokų nes tėvai dirba ? ir kiek kainuoja? ar gali parekomenduot kažkokia mokytoja ?
ku ku ? nijau visam forume nėra mamų kurios veda vaikus į šilainuose esančias pradinės mokyklas? ar tiesiog tingit pasidalint patirtimi?
Dar kartą sakau, kad kiekvienoj mokykloj viskas kitaip, taip pat ir prailgintos kainos(prailginta, dabar turbūt visose mokyklose yra, tik ribotas vietų skaičius),pas mus pvz. 7lt.dienai be maitinimo, maitinimas +4lt, kitur 9lt su maitinimu ir t.t., o kas bus kitą met,tai iš vis nieks prognozuot negali, pareiškimus priima kažkur gegužės mėn(nors irgi nuo mokyklos priklauso), bet iki to, jau reiktų susitvarkyt sveikatos pažymą,susižinot kokių dok.reikalauja pasirinkta mokykla, pvz., mums reikėjo kunigo rekomendacijo, nes mokykla krikščioniška ir jei vaikas nekrikštytas nepriima.Tai va
o kurioj vietoj ta krikščioniška mokykla randasi? :