Įkraunama...
Įkraunama...

Pradinės mokyklos

QUOTE(ieon @ 2007 03 29, 13:43)
Sveiki,

Ar Jums pavyko ką nors daugiau suzinoti apie mokyklėlę "Šviesa". Gal jau Jusu dukryte lanko sia mokyklele?
Aš norėčiau vesti ten savo berniuką tik neramina ta katalikiška pakraipa..... (ar daug ten jos juntama toje mokykloje).

Sveiki,

Nors ir gerokai pavėluotai smile.gif bet galiu šiek tiek papasakoti apie mokyklą "Šviesa" - ruošiuosi vesti ten mergaitę į pirmą klasę, tai pasidomėjau.

Labai patiko aplinka - gražiai sutvarkyta, apsodinta, yra medinių namelių, laipynių vaikams, viskas žalia, žydi, žodžiu, tarsi pas močiutę kaime biggrin.gif Buvau nuėjusi į klases, tai irgi paliko gerą įspūdį. Prieš tai lankiausi vienoj vidurinėj, tai "Šviesoj" pasijutau kaip namuose - nėra to baisaus triukšmo, vyresni mokiniai nelaksto kaip be galvų, patalpos neprimena daržinių biggrin.gif Patalpos sutvarkytos, nauji suolai, apšvietimas naujai padarytas.

Pamokos prasideda 8.30, bet galima atvesti ir anksčiau. Yra daug būrelių, pailginta grupė. Kitų žinutėse skaičiau nusiskundimus dėl maisto, o šitoj mokyklėlėj, sako, gamina skaniai. Maniau, kad tai tik direktorės žodžiai, bet kieme sutikau vieno ketvirtoko mamą, jos paklausinėjau, tai pasirodo, tiesa.

O dėl tos katalikiškos pakraipos, tai nebijokit. Mes prijaučiam katalikams, bet jei to ir nebūtų, tai, manau, tikėjimas nemokina nieko blogo smile.gif Yra mokykloj koplytėlė, kur vaikas gali nueit pasimelst, o tikyba yra kaip ir visose mokyklose.

Labai gerą įspūdį padarė direktorė - maloniai bendravo, mano mažajai irgi patiko. Prieš tai minėtoje vidurinėje mums tokio dėmesio niekas neparodė...

Papildyta:
Tiesa, pamiršau pridėti, kad šį ketvirtadienį (04.24) bus atvirų durų diena. Galite ir į svetainę užsukti http://www.dm-sviesa.lt/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmensija: 20 balandžio 2008 - 20:53
Sveikos, mamos!
Sioje temoje galima rasti daug atsiliepimu apie ivairias mokyklas, taciau neradau apie Romainiu pradine schmoll.gif gal praziurejau blush2.gif jei kuri turite kokiu atsiliepimu - nesvarbu geru ar blogu - parasykite prasau. nes kaip tik bandome apsispresti del pradines mokyklos berniukui.
P.S. O kokia jusu nuomone apie Versvu pradine mokykla?
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2008 04 22, 09:36)
Sveikos, mamos!
Sioje temoje galima rasti daug atsiliepimu apie ivairias mokyklas, taciau neradau apie Romainiu pradine schmoll.gif gal praziurejau blush2.gif jei kuri turite kokiu atsiliepimu - nesvarbu geru ar blogu - parasykite prasau. nes kaip tik bandome apsispresti del pradines mokyklos berniukui.

Mano dukra pernai baige Romainiu mokykla.
Kas patiko:
1. saugumas - maza mokyklele, visi vienas kita pazista, nepalieka vaiku be prieziuros
2. grynas oras - pusynas
3. labai silta net ziema (mokykla turi savo katiline)
4. daug kelioniu ir ekskursiju, labai grazios Kaledu, mamos dienos sventes
5. vaikas pats nueina-pareina

Nepatiko:
1. trecios ir puse metu ketvirtos klases mokosi antroj pamainoj (gal dabar pasikeite g.gif )
2. nera prailgintos grupes
3. mazai uzklasines veiklos (keli labai nekokie bureliai)

Butent del prailgintos grupes nebuvimo ir antros pamainos pernai sunu leidau i pirma klase Masioto mokykloje.

Versvu man apskritai baisi pasirode - ir pati mokykla ir rajonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavenska: 22 balandžio 2008 - 10:29
QUOTE(Spragtukas @ 2008 04 22, 09:36)
Sveikos, mamos!

Na, Kavenska jau parašė pagrindinius mokyklos pliusus - aplinka "kaip namie" , saugumas, grynas oras ir pan. ax.gif Kaimynų mergaitė eina į antrą klasę ax.gif Lyg ir patenkinti, bet taip pat akcentavo tuos pačius trūkumus - užklasinės veiklos stygius...turi niekur nedirbti ir vežioti vaiką po visą miestą, jeigu nori kad kažką daugiau vaikas veiktų ax.gif
Iš senbuvių gyventojų esu girdėjusi labiau neigiamų nei teigiamų atsiliepimų - dauguma jų, jei jau pirmasias savo atžalas leido į Romainių pradinę, jaunesnius vaikus vistik nuspręsdavo vežti į tolimesnes mokyklas Šilainiuose ax.gif
Aišku patogu, kai vaikas gali pats nueiti ir pareiti iš mokyklos, bet vėlgi gerai, jeigu parėjęs ras kažką namuose blush2.gif O kas jei turės sėdėti vienas ir laukti kol kas nors grįš pavyzdžiui tik apie 18-19 val. doh.gif
Man asmeniškai patogiau ir ramiau, kai vaikas šalia mano, vyro ar senelių darbų eina į mokyklą, kad operatyviai per 5-10 min gali bėdai ištikus susisiekti ax.gif Nors aišku tai buvo tik vienas iš motyvų, daug reikšmės turėjo ir pats mokyklos lygis (pagrindų formavimas), mokytoja, prailgintos grupės egzistavimas ir t.t.
Na bet kiekvieno iš tėvų pasirinkimo kriterijai renkant vaikui mokyklą skirtingi ir tik jiems vieniems žinoti, kas jiems geriausia blush2.gif
Sėkmės ieškant ir pasirenkant mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
matau daug suzukiu faniu, giriat patariat, bet labai idomu kiek tas japoniskas stebuklas kainuoja tevams, mokama kas menesi ar metinis mokestis?
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2008 04 22, 10:36)

QUOTE(kavenska @ 2008 04 22, 11:27)

Versvu man apskritai baisi pasirode - ir pati mokykla ir rajonas.

blink.gif Mums si mokykla priklausytu pgl. gyvenama vieta. Ieskai ieskau, jokios info nerandu.... O drauge, kurios kaimyne toje mokykloje dirba pradinuku mokytoja, sake, kad Versvu pradine nebloga.....
Is kur cia istraukus mamyte, kuri realiai apsviestu situacija?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 06 02, 11:39)
blink.gif  Mums si mokykla priklausytu pgl. gyvenama vieta. Ieskai ieskau, jokios info nerandu.... O drauge, kurios kaimyne toje mokykloje dirba pradinuku mokytoja, sake, kad Versvu pradine nebloga..... 
Is kur cia istraukus mamyte, kuri realiai apsviestu situacija?..  g.gif

Siais laikais gal nereiketu ziureti kuri mokykla priklauso pagal gyvenama rajona, ypac jei tai mokyklai dar priklauso ir nekokia reputacija turintys Raudondvario pl. bendrabuciai blink.gif Zinoma, gal paruosimo lygis ten ir aukstas, bet as paprasciausia bijociau del vaiko saugumo. O jums patariu pasidomet Azuolo, Ryto arba Masioto mokyklom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kavenska @ 2008 06 04, 18:14)
Siais laikais gal nereiketu ziureti kuri mokykla priklauso pagal gyvenama rajona, ypac jei tai mokyklai dar priklauso ir nekokia reputacija turintys Raudondvario pl. bendrabuciai blink.gif  Zinoma, gal paruosimo lygis ten ir aukstas, bet as paprasciausia bijociau del vaiko saugumo. O jums  patariu pasidomet Azuolo, Ryto arba Masioto mokyklom 4u.gif

Na, mes vistik sia pradine nutarem lankyt ax.gif Sutinku - kontingentas be galo ivairus, gasdina ir mane siek tiek... Na, bet jei netiks ar nepatiks -ieskosim alternatyvu. zinau tik, kad vidurine jau tikrai teks Silainiuose lankyt.
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 06 02, 11:39)
blink.gif  Mums si mokykla priklausytu pgl. gyvenama vieta. Ieskai ieskau, jokios info nerandu.... O drauge, kurios kaimyne toje mokykloje dirba pradinuku mokytoja, sake, kad Versvu pradine nebloga..... 
Is kur cia istraukus mamyte, kuri realiai apsviestu situacija?..  g.gif

O Atviru duru dienoj nebuvai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2005 04 15, 09:51)
Mes jau lyg ir apsisprendėm leisti į Panemunės pradinę. Šiandien kaip tik ten atvirų durų dienos. Net keista - jau iš daugelio girdėjau, kad klasės jau "užpildytos", norinčių kur kas daugiau, nei priims vaikučių, o pažiūrėti atėjau vienintelė mama... Na gal kiti tėvai vėliau susirinks, gal  tongue.gif O ėjau pažiūrėti į būsimas mokytojas - nes manau, kad ne vien aplinka ir gražūs kabinetai yra svarbiausia, o mokytojos bendravimas su vaikais. Ir iš tikrųjų, viena man patiko daug labiau, nei kita. Kaip dabar pas ją reikės pataikyti  g.gif  biggrin.gif Nes pagrindinė priežastis, dėl ko atsisakėm Šilo pradinės - abi mokytojas planuojama išleisti į pensiją, o kas vietoj jų ateis, dar niekas nežino  unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(Ladute @ 2005 04 15, 09:51)
Mes jau lyg ir apsisprendėm leisti į Panemunės pradinę. Šiandien kaip tik ten atvirų durų dienos. Net keista - jau iš daugelio girdėjau, kad klasės jau "užpildytos", norinčių kur kas daugiau, nei priims vaikučių, o pažiūrėti atėjau vienintelė mama... Na gal kiti tėvai vėliau susirinks, gal  tongue.gif O ėjau pažiūrėti į būsimas mokytojas - nes manau, kad ne vien aplinka ir gražūs kabinetai yra svarbiausia, o mokytojos bendravimas su vaikais. Ir iš tikrųjų, viena man patiko daug labiau, nei kita. Kaip dabar pas ją reikės pataikyti  g.gif  biggrin.gif Nes pagrindinė priežastis, dėl ko atsisakėm Šilo pradinės - abi mokytojas planuojama išleisti į pensiją, o kas vietoj jų ateis, dar niekas nežino  unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(lya @ 2006 04 04, 19:32)
ringauduose labai nuostabi direktore. mazos klases. jauki aplinka. vaikams gausu priemoniu. kasdien - nemokami bureliai. yra prailginta grupe. tik negaliu isskirti jokios mokytojos, nes konkreciai susidurti neteko.
na, azuolo mokykla labai giriama. drauges mergaite kaip tik ketvirtoke. tiesa, mokytoja jai teko keisti( nes pastaroji nesusitvarke su klases blogiukais), bet dabartine nuostabi- mergaite svytinti eina i mokykla-Svajune Alisauskiene.

Atsakyti
Gaila kad ringaudu pradine mokykla dar neuzdaryta ! Jeigu auginate kulturinga , mandagu neissisokeli vaika , sioje mokykloje prie jo bus priekabiaujama ir tai tesis , nes mokytojos cia megsta issisokelius o ramesniu vaiku nemato --atsargiai su isvykom , ekskursijom ! Mes su dukra vos istverem sioje mokykloje .Priekabiavo nuo pat 1-os kl ir vis tos pacios mergaites ---gal kad letesne , gal kad gerai mokesi , gal kad grazesne , gal kad sportiniu sokiu konkursa laimejo ....Kai 1-a karta pasiskundem , mokytoja Norkaitiene pareiske kad musu dukra gal meluoja!Dukros drauges ir ne viena man pasakodavo kad kabinejasi prie rubu ,isvaizdos , prievartavo kad dukra su drauge prisipazintu jog jos ruko ir tt .Kalbejau apie tai tevu susirinkime , nes norkaitiene buvo nemandagi ir patarinejo nesikisti. .Priekabiautojos prisipazino , atsiprase ir toliau kabinejosi , nes mokytoja jas labai mego ir vis kartojo kad jos lb geros mergaites .Mokyklos direktore apie tai nebuvo informuota . Kai kreipiausi , paaiskejo, kad ji lb gerai informuota apie mano dukra - kad tyli , neaktyvi !Sioje mokykloje ramesni mokiniai visiskai neskatinami , nors dukra hora lanke , soko , deklamavo .Kokie mokytojai tokia ir atmosfera mokykloje ! Sios mokyklos mokytojos labai megsta rasineti apie savo mokykla i laikrascius ir visur kitur reklamuotis , nes mokykla vis zadama uzdaryti . Mes , tevai , pildom anketas visokias ir pildom gerai , nes mokytojos jas skaito net prie vaiku ,be to, mes uz savo vaikus bijom ! Mokytoja Zilinskiene ,kai paklausiau -kodel beveik visa pradinuku klase sunkiasvoriais pavadino --paaiskino, kad ir gydytojai vaikus taip vadina , jei jie kokio tai pratimo nepadaro ir kad ji mokesi , be to dar pareiske man kad mokyt Norkaitiene sake kad musu dukra meluoja del priekabiavimo ! Sios mokytojos tebedirba --tai , manau , mokyklos atmosfera isliko ta pati .Noreikiskese irgi yra palaikomi issisokeliai mokiniai ir yra priekabiaujama , nes mokiniai baige sia mokykla mokosi ten !Dukra dabar mokosi Kaune ir yra labai patenkinta ! Kartais mes , suauge ,nepaliekam vaikui pasirinkimo ! Jaucuosi kalta del to !
Atsakyti
QUOTE(villes @ 2008 06 30, 11:06)
Gaila kad ringaudu pradine mokykla dar neuzdaryta ! Jeigu auginate kulturinga , mandagu neissisokeli vaika , sioje mokykloje prie jo bus priekabiaujama ir tai tesis , nes mokytojos cia megsta issisokelius  o ramesniu vaiku nemato --atsargiai su isvykom , ekskursijom ! Mes su dukra vos istverem sioje mokykloje .Priekabiavo nuo pat 1-os kl ir vis tos pacios mergaites ---gal kad letesne , gal kad gerai mokesi , gal kad grazesne , gal kad sportiniu sokiu konkursa laimejo ....Kai 1-a karta pasiskundem , mokytoja Norkaitiene pareiske kad musu dukra gal meluoja!Dukros drauges ir ne viena  man pasakodavo kad kabinejasi prie rubu ,isvaizdos , prievartavo kad dukra su drauge prisipazintu jog jos ruko ir tt .Kalbejau apie tai tevu susirinkime , nes norkaitiene buvo nemandagi ir patarinejo nesikisti. .Priekabiautojos prisipazino , atsiprase ir toliau kabinejosi , nes mokytoja jas labai mego ir vis kartojo kad jos lb geros mergaites .Mokyklos direktore apie tai nebuvo informuota . Kai kreipiausi , paaiskejo, kad ji lb gerai informuota apie mano dukra - kad tyli , neaktyvi !Sioje mokykloje ramesni mokiniai visiskai neskatinami , nors dukra hora lanke , soko , deklamavo .Kokie mokytojai tokia ir atmosfera mokykloje ! Sios mokyklos mokytojos labai megsta rasineti apie savo mokykla i laikrascius ir visur kitur reklamuotis , nes mokykla vis zadama uzdaryti . Mes , tevai , pildom anketas visokias ir pildom gerai , nes mokytojos jas skaito net prie vaiku ,be to, mes uz savo vaikus bijom ! Mokytoja Zilinskiene ,kai paklausiau -kodel beveik visa pradinuku klase sunkiasvoriais pavadino --paaiskino, kad ir gydytojai vaikus taip vadina , jei jie kokio tai pratimo nepadaro ir kad ji mokesi , be to dar pareiske  man kad mokyt Norkaitiene sake kad musu dukra meluoja del priekabiavimo ! Sios mokytojos tebedirba --tai , manau , mokyklos atmosfera isliko ta pati .Noreikiskese irgi yra palaikomi  issisokeliai mokiniai ir yra priekabiaujama , nes mokiniai baige sia mokykla mokosi ten !Dukra dabar mokosi Kaune ir yra labai patenkinta ! Kartais mes , suauge ,nepaliekam vaikui pasirinkimo ! Jaucuosi kalta del to !

pritariu bendrai paemus mokymo įstaigas.jei labai jau aktyviai pedagogai verziasi buti zinomi mieste,pelnyti varda mokyklai,tai letesnis vaikas tikrai neturi ka veikti,nes jo ten nemato...visur dalyvauja issisokėliai arba naudingų vaikų tėveliai..va taip.
Atsakyti