QUOTE(ausmare @ 2007 08 19, 16:21)
atsiprasau as truputi lyg is dangaus ,o kaip ta slaptazodi gauti?
as mokykloje mokiausi vokiskai. Angliskai mokinausi savarankiskai....suprast jau suprantu, kai skaitau bet sneket niekaip nesiseka ir galu gale kaip patartumet ar mokytis tik gramatika -atlikineti pratimus ar skaityt romanus ar klausytis teksto?....kalti zodziu man niekaip neiseina......neisimenu.. be tor laiko turiu lllabai ribotai:(- tik vaziuodama autobusu is vaiko darzelio i darba ( apie 40 min)....ka patartumete mano atveju..... labai prasau padekit, nes anglu kalbos nemokejimas mane jau pradeda erzinti Darbe vis kliuna:(
......mokslinius straipsnius dar perskaitau, bet bendrauti....uzsirisa burna....
na manau jei būtent su kalbėjimu problema, tai žinoma padėtų kalbėjimas su kažkuo angliškai. su lietuviu ar užsieniečiu neturi tiek reikšmės.
svarbiausia yra pradėti kalbėti, perlipti per save ir drąsiai bandyti sakyti. man pačiai reikėjo didelio padrąsinimo kol prabilau
jei galimybės su kažkuo pasikalbėti nėra, tuomet manau geriausias dalykas klausyti.. audio kasečių, anglų radio (pvz bbc), žiūrinėti angl. TV kanalus ir t.t.
skaitymas ar rašymas čia tiek nepadės, nes mintis vis vien formuluosi savo galvoje, o ne garsiai.
Sėkmės