Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai - 2

Jau atsisiunciau Pronunciation Power I dali, mokinuosi gerai istarti garsus, programa man patinka.
Tikrai geras rekomenduotas puslapiukas klausimuisi thumbup.gif
www.elllo.org

Atsakyti
o man trupuciuka liudna, kad ne visi gali gauti slaptazodzius, nes jie suteikiami tik po atitinkamo zinuciu skaiciaus....darbai, sesijos, namai....ne visada yra to laiko skaiciuoti kiek zinuciu jau parasei sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexa @ 2007 01 25, 00:35)
o man trupuciuka liudna, kad ne visi gali gauti slaptazodzius, nes jie suteikiami tik po atitinkamo zinuciu skaiciaus....darbai, sesijos, namai....ne visada yra to laiko skaiciuoti kiek zinuciu jau parasei  sad.gif

Ką čia šneki, kai nori, užtenka 2 minučių tom keliom žinutėm! Juk nesunku, o kažkas per namus darbus ir visa kita spėja ir netingi sudėti tiek vadovėlių mums mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(editulka @ 2007 01 24, 18:00)
Sveikutes  bigsmile.gif
Pradejau vel mokytis anglu kalba ir atrodo ledai pajudejo, taciau susiduriau su kita problema. Labai jau mazas mano zodziu zodynas, reikia is peties padirbeti. Gal kas nors gali rekomenduoti koki nors zodyna. ax.gif
Dar noriu padekoti FAINulkai uz sio skyrelio sukurima 4u.gif  ir visoms toms, kurios dalijasi turima informacija. thumbup.gif

man tai padeda turtinti zodyna knygu skaitymas smile.gif kadangi esu pradedancioji anglu kalboje, nusipirkau pasaku knygute ir bandau skaityti, o man nezinomus zodzius ismokstu smile.gif
Atsakyti
Aš tai dar pradėjau kursus lankyt - tikiuosi pralauš mano šnekamąją, bo jau baigiu pamiršt kaip sakinį suregzt blush2.gif Ir skaitau dar viskokias (ale Bridget Jones)knygiūkštes, tai žodynas labai plečiasi thumbup.gif Tik va mano gramatika tai kaip kokios pradinukės (bent jau man taip trodo).
Atsakyti
o as tai vis sau pasizadu i diena bent po 7 zodzius ishmokt, bet tas pasizadejimas trunka savaite, o paskui vel nezinau kokio ilgio pertrauka. Jauicu ,kad reikia, tada vel savaite ir vel pertrauka. Va shiandien vel pradedu smile.gif.
Atsakyti
Faunulka,o dar kartely gali pakartot ta adresa kury reikia instaliuotis norint pasileist knygas 4u.gif
Aciuuu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip šaunu, kad yra tokių draugiškų ir gerų žmogeliukų, mielai pasidalinusių tokia naudinga medžiaga ir informacija... 4u.gif
Aš tik pradėjau skaitynėti šią temą, todėl iš anksto atsiprašau, jei pasikartosiu, bet aš irgi žinau vieną labai naudingą tinklapį, kuriame yra ypač tinkamu būdu pateiktos pamokos. Tai http://www.bbc.co.uk...earningenglish/
Šiame tinklpayje informacija nuolat atnaujinama. Yra nuotaikingų žaidimukų, padedančių nejučia plėsti žodyną drinks_cheers.gif
Tikiuosi pravers tongue.gif
Atsakyti
Vakar galvojau, ką dar galėčiau patarti merginoms, norinčioms išmokti kalbos. Nors man irgi labai reikia ją išmokti, bet aš kdaise mokiausi ir šiek tiek mokėjau. Be to nuolatos bendravau su tokiais besimokančiais biggrin.gif
Taigi, filmai, filmukai ir pan. anglu kalba. Tiesa sakant šis būdas, t.y. žiūrėjimas anglų kalba filmus ar cartoon network lavina kalbą nejučia. Buvau ne kartą iš savo draugų girdėjusi, kad jie kalbos pramoko būtent taip. Dabar pati ėmiau žiūrėti filmus, travel kanalą, kartais įsijungiu bbc news. Dažnai daug ko nesuprantu, bet nejučia įsiminiau frazes ir jau jas tekstuose atpažįstu. Kai išgirstu kokį išsireiškimą- jį ištariu, bandau kuo daugiau įsiminti.
Sako, kad užsienio kalbos žodžius reikia nuolat kartotis, kad jos neužmiršti, taigi, aš iš tiesų susiradau sau pašnekovą (nors man labia patiktų pašnekovę) su kuriuo skype susirašynėju anglų kalba. Iškart prisipažinau, kad turiu problemų ir jis mielai sutiko pabendrauti. Taigi iš jo išmokau daug žodžių, šnekamosios kalbos. Kai ko nors nesuprantu, verčiuosi žodžius alkone, o jis laukia kol suregsiu sakinį. Tai tikrai padeda smile.gif
Labai gera programa yra kompiuterinis žodynas LONGMAN. Jis visas tik anglų kalba. Be lietuviškų vertimų. Parašius žodį į paieškos eilutę-žodynas gali jį teisingai ištarti pasirinktu dialektu. Taip pat yra daug pratimų, video ir audio užduočių. Žodis verčiamas anglų kalba, tai labai naudinga. Verčiant vieną žodį galima sužinoti daug naujų. 4u.gif Galėčiau Longmanu pasidalint, bet nežinau kaip jį įdėti....
Atsakyti
Turėjau labai gerą mokytoją, pas kurią mokiausi privačiai. Ir mokė ji mane labai įdomiai, bet aš retai prisiversdavau ateiti, nuolat atidėliodavau..."nespėdavau" ir ji susirado pastovių mokinių. Bet aš supratau, kad iš tiesų privačiai mokytis naudinga. Tik tai kainuoja daugiau nei kursai ir reikia surasti tikrai gerą mokytoją, kuri lavins klausimą, rašymą, gramatiką, kalbėjimą...Tokių labai mažai...
Lankiau kursus English First mokykloje. Iš tiesų ten labai netvarkingai parenka lygį. Daug ką teko išklausyti lygyje, kuri man parinko- aš jau žinojau. Taigi, eikvojau savo laiką ir pinigus. Pamokose nuolat kalbama ir tik kalbama. Daromi klausymo pratimai, žaidžiama...Kas mus visada prajuokindavo, jausdavomes kaip pirmokai...Kainuoja daug. Į kainą neieina knyga, kurią reikia papildomai pirkti, bet įeina internetinis kodas su užduotim. JIs galioja mėnesį ir ten galima praktikuotis, kaip ir daugumoje iš čia jau paskelbtų tinklapių...

Koks būtų mano patarimas? Aš ir pati dabar tiek patyrus nusprendžiau elgtis taip,kaip ir jums patarsiu. Pirmiausia- mokytis uoliai namie. Nusipirkti gramatikos knygutę lietuvių kalba, pasirinkti savo lygį iš Fainulkos padovanotų knygučių ir topikais mokytis. Ranka susirašynėti žodinėlį po kiekvienos pamokos ir prie kiekvieno žodžio parašyti po pvz. su juo. Žiūrėti vaizdinę medžiagą anglų kalba. Bendrauti internetu. Planuoju pasiekusi normalesnų lygi tuomet palankyt kokius nors kursus, pasitobulinimui ir po to vėl mokysiuos toliau pati.

Fainulka tiek daug visko davė, kad pasirinkimas mokymosi medžiagos laaabai platus...Tik aš kadangi naujokė esu, turbūt turiu kažkaip slaptažodį užsidirbti...Na, aš labai stengsiuos jį gauti. Ir kai gausiu, prisijungsiu prie besimokančiųjų 4u.gif
Fainulka, žinai, mus mokykloje mokydavo iš Interprise visokių lygių. Aš taip sentimentaliai dabar prisiminiau, kaip daug buvau praleidusi kai atėjau mokytis į sustiprintą klasę...Pamaniau, gal tu turi šios serijos lygių knygučių??? Arba gal gali parašyti kokiom knygom patartum naudotis? Nuo pradžios iki pabaigos?

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
ar kuri bandet mokytis su " quick teacher " programa?
Atsakyti
QUOTE(aristokrate @ 2007 01 29, 14:04)
ar kuri bandet mokytis su " quick teacher " programa?

Aš pati nebandžiau, bet sako, kad nieko gero. Yra tikrai daug geresnių mirksiukas.gif
Atsakyti