Turėjau labai gerą mokytoją, pas kurią mokiausi privačiai. Ir mokė ji mane labai įdomiai, bet aš retai prisiversdavau ateiti, nuolat atidėliodavau..."nespėdavau" ir ji susirado pastovių mokinių. Bet aš supratau, kad iš tiesų privačiai mokytis naudinga. Tik tai kainuoja daugiau nei kursai ir reikia surasti tikrai gerą mokytoją, kuri lavins klausimą, rašymą, gramatiką, kalbėjimą...Tokių labai mažai...
Lankiau kursus English First mokykloje. Iš tiesų ten labai netvarkingai parenka lygį. Daug ką teko išklausyti lygyje, kuri man parinko- aš jau žinojau. Taigi, eikvojau savo laiką ir pinigus. Pamokose nuolat kalbama ir tik kalbama. Daromi klausymo pratimai, žaidžiama...Kas mus visada prajuokindavo, jausdavomes kaip pirmokai...Kainuoja daug. Į kainą neieina knyga, kurią reikia papildomai pirkti, bet įeina internetinis kodas su užduotim. JIs galioja mėnesį ir ten galima praktikuotis, kaip ir daugumoje iš čia jau paskelbtų tinklapių...
Koks būtų mano patarimas? Aš ir pati dabar tiek patyrus nusprendžiau elgtis taip,kaip ir jums patarsiu. Pirmiausia- mokytis uoliai namie. Nusipirkti gramatikos knygutę lietuvių kalba, pasirinkti savo lygį iš Fainulkos padovanotų knygučių ir topikais mokytis. Ranka susirašynėti žodinėlį po kiekvienos pamokos ir prie kiekvieno žodžio parašyti po pvz. su juo. Žiūrėti vaizdinę medžiagą anglų kalba. Bendrauti internetu. Planuoju pasiekusi normalesnų lygi tuomet palankyt kokius nors kursus, pasitobulinimui ir po to vėl mokysiuos toliau pati.
Fainulka tiek daug visko davė, kad pasirinkimas mokymosi medžiagos laaabai platus...Tik aš kadangi naujokė esu, turbūt turiu kažkaip slaptažodį užsidirbti...Na, aš labai stengsiuos jį gauti. Ir kai gausiu, prisijungsiu prie besimokančiųjų
Fainulka, žinai, mus mokykloje mokydavo iš Interprise visokių lygių. Aš taip sentimentaliai dabar prisiminiau, kaip daug buvau praleidusi kai atėjau mokytis į sustiprintą klasę...Pamaniau, gal tu turi šios serijos lygių knygučių??? Arba gal gali parašyti kokiom knygom patartum naudotis? Nuo pradžios iki pabaigos?