Užbaikit velt su indu plovikliais, ukiškais muilais. Ir naudokit glicerinini muila Appta iki pardotuvėse yra pirkti, Žalią muilą skystą, ir neperdozuokit. Kas nedaug velia gali nusipirkti ir brangesniu muilų kurių kain a apie10lt bet užtat kokybiški.
Mano oda siaip nera jautri, bet delniuku tai visad kazkokia keista buvo, mokykloje nelabai galedavau rasyt su kreida arba iskart lekdavau plautis ir tepti kokio nors kremu. Kadangi turiu tokias rankas, tai veliu dazniausiai su medicininem pirstinytem, jos plonytes ir ranku nezaloju, nors neveliu su plovikliais ir ukiska muila naudoju ypac retai.
as cia gal ne i tema,
bet kiek paskaiciusi temas, radau klausima del vilnos burbuliavimosi....
tai va, man kursuose profe sake kad tai priklauso nuo to kiek vilnoje sintetikos...jei daug tai ir burbuliuojasi daug, slapiai veliant ji nusitrina...
ir dar del burbuliuko velimo dideli kieki...
as taip darau:
susibaksnoju prie teliko daug...(kaip rase)
paskui metu i verdanti vandeni su muilu, palaukiu kol ataus iki kol galesiu imerkt rankas ir suku po kelis rankose....gana greit galima suvelt
o karstas vanduo greiciau sutraukia vilna....
sekmes visoms
tai va, man kursuose profe sake kad tai priklauso nuo to kiek vilnoje sintetikos...jei daug tai ir burbuliuojasi daug, slapiai veliant ji nusitrina...
as taip darau:
paskui metu i verdanti vandeni su muilu, palaukiu kol ataus iki kol galesiu imerkt rankas ir suku po kelis rankose....gana greit galima suvelt
sekmes visoms
[quote=tapkute,2007 01 26, 13:49]
Mano oda irgi alergiška Velniai žino kam, bet po vėlimo parausta rankos (delnų viršus). Močiutė labai nepatenkinta, kad aš šitaip "žaloju" save, bet aš tiesiog kai parausta pateplioju gerokai vaistukais nuo alerginio bėrimo (Cutivate) atskiestą su Neutrogen rankų kremu. Gal ir nelabai sveika dažnai hormoniniais kremukais tepliotis, bet vėlimo aš nemesiu
Hormoniniai basiai nesveika...yapč vaiakms. Dėl alergijų visokių, ir rankų odos taip pat, siūlau pas homeopatus kreiptis, žirnelius sau valgysit, arba neutralau kremo gaminamo išrašys....Aš katogoriškai prieš hormoninius vaistus
Mano vyresnėlis žiauriai alergiškas, oda ypač: rankos, kojos, visas kūnas būna išbertas...bet jokių hormonų. Peilis organizmui.
Rankos mano pačios alergiškos, po kiekvieno vėlimo tepu tuo neutraliu riebiu tepalu (ten, berods, vazelinas ir glicerinas tik įeina, kažkas panašaus yra "Essex" vaistinėse).
Saugokit rankeles
Papildyta:
Tai rankos amžių išduoda
Papildyta:
Dar vienas variantas: žinau, jog yra neutralus indų ploviklis su levandomis. Čia spe. parduotuvė tokia Tilto g. Vilniuje, visokių ten "pribombasų" nekenksmingų, natūralių...bet ploviklio kaina, berods, 8 lt, aš dar nebandžiau, ar veliasi su juo, mat šiaip nemėgstu skystu muilu ar plovikliu velt kažkodėl.......
Mano oda irgi alergiška Velniai žino kam, bet po vėlimo parausta rankos (delnų viršus). Močiutė labai nepatenkinta, kad aš šitaip "žaloju" save, bet aš tiesiog kai parausta pateplioju gerokai vaistukais nuo alerginio bėrimo (Cutivate) atskiestą su Neutrogen rankų kremu. Gal ir nelabai sveika dažnai hormoniniais kremukais tepliotis, bet vėlimo aš nemesiu
Hormoniniai basiai nesveika...yapč vaiakms. Dėl alergijų visokių, ir rankų odos taip pat, siūlau pas homeopatus kreiptis, žirnelius sau valgysit, arba neutralau kremo gaminamo išrašys....Aš katogoriškai prieš hormoninius vaistus
Mano vyresnėlis žiauriai alergiškas, oda ypač: rankos, kojos, visas kūnas būna išbertas...bet jokių hormonų. Peilis organizmui.
Rankos mano pačios alergiškos, po kiekvieno vėlimo tepu tuo neutraliu riebiu tepalu (ten, berods, vazelinas ir glicerinas tik įeina, kažkas panašaus yra "Essex" vaistinėse).
Saugokit rankeles
Papildyta:
QUOTE(linada @ 2007 01 26, 13:55)
na, man tik vieną pirštą beria - dešinės vidurinį o šiaiop oda kitur tik sausa. na aš nežinau ar vėlimą paaukočiau, bet kai oda atrodo kaip 50-metės, tai kažkaip neočen....
Tai rankos amžių išduoda
Papildyta:
Dar vienas variantas: žinau, jog yra neutralus indų ploviklis su levandomis. Čia spe. parduotuvė tokia Tilto g. Vilniuje, visokių ten "pribombasų" nekenksmingų, natūralių...bet ploviklio kaina, berods, 8 lt, aš dar nebandžiau, ar veliasi su juo, mat šiaip nemėgstu skystu muilu ar plovikliu velt kažkodėl.......
QUOTE(dangek @ 2007 01 26, 14:46)
as cia gal ne i tema,
as taip darau:
sekmes visoms
as taip darau:
sekmes visoms
Niu nezinau kaip profe cia taip galejo pasakyti... Jeigu sintetikos vilnoje daug, tai vilna visai nesivelia. Ir dar verdantis vanduo kamuoliukams
QUOTE(saullute @ 2007 01 26, 16:43)
Niu nezinau kaip profe cia taip galejo pasakyti... Jeigu sintetikos vilnoje daug, tai vilna visai nesivelia. Ir dar verdantis vanduo kamuoliukams
na, gal tiesiog ne taip issireiske. gal norejo pasakyt, kad jei su sintetika, tai bumbuluojasi daugiau ir tiek. siaip tai gal ir tiesa dabar mastau. nes pas mane kur yra 2 daiktai labai bumbuluojasi, tai jie daryti is sluoksnos is abc parduotuves, o ten sakot kartais sintetikos pamaiso o kiti daiktai tai nesibumbuluoja
del verdancio vandens tai jauciu cia nuo mokyklos priklauso. kiek internete ziurinejau, tai vieni verdanciu, kiti siltu, jokiu budu ne karstu, kiti isvis saltu pradzioj siulo. kuo skiriasi, tai as nezinau, bet gal kazkuo ir skiriasi. o siaip tai jauciu kiekviena sau buda atsitaiko ir tiek.
apie rankytes: kartais ir man atsiranda alerginė reakcija (ne visada tai susiję su vėlimu) - oda parausta, pradeda pleiskanoti ir lyg truputėlį trūkinėti. prieš keletą metų odos gydytoja iš karto išrašė hormoninius vaistukus, o dabar gydytojas patarė patepti Sudocrem (vaikų užpakaliukams naudojamas ) - kaip bebūtų keista, per kelias dienas viskas susitvarkė
QUOTE(dziugena @ 2007 01 26, 16:55)
apie rankytes: kartais ir man atsiranda alerginė reakcija (ne visada tai susiję su vėlimu) - oda parausta, pradeda pleiskanoti ir lyg truputėlį trūkinėti. prieš keletą metų odos gydytoja iš karto išrašė hormoninius vaistukus, o dabar gydytojas patarė patepti Sudocrem (vaikų užpakaliukams naudojamas ) - kaip bebūtų keista, per kelias dienas viskas susitvarkė
Tikiuosi, nebus "off topic", bet pasakysiu: hormoninių vaistų ir yra tas nerealus "stebuklas", kad gali po kelių val. pradingti bėrimas, ebt tai nepanaikina priežasties, o viskas "brudas" sėda gilyn į organizmą, o po kelių dienų, jei netepi hormonais, vėl atsiranda bėrimai ant odos. Patikėkit, turiu -n praktikos su tais hormoniniais tepalais ir ne tik tepalais.....
Oi, pamiršau pasakyt, kad "Medalių galerijoje", rūsyje, (čia Vilniuje, Šv. Jono g.) vyksta kilimų paroda, kur yra "įmontuoto" ir veltinio...Dra nebuvau, bet sakė, kad įdomu
QUOTE(rim@ @ 2007 01 26, 20:20)
Man net bitės žvairos dar gaunasi
kokia miela bitute