Įkraunama...
Įkraunama...

Veltinis-15

AR GERAI ŠLAPIAI VELIASI vilna iš Vilnos fabriko?
Atsakyti
mano pirmas darbukas
user posted image
o sitas antras blynas.tampausi ji visur biggrin.gif labai labai patogus!
user posted image
Atsakyti
labai grazhus tashiukai thumbup.gif
Atsakyti
Šalčiai prispaudė mane, teko savo žirniukais pasirūpinti mirksiukas.gif
http://doseth.com/ga...?g2_itemId=1437
http://doseth.com/ga...?g2_itemId=1434

Savo pirmuosius darbelius parodysiu. Tik reik iš maišų atkapstyt. Tai buvo figūrinis ir plokščiasis vėlimas.
Atsakyti
Gražu..., o jau akių mėlynumas
Atsakyti
Dabar jau bepigu pradeti velti, kai toks konsultantu burys ir vilnos pasirinkimas, o tos forumietes kurios pradejo velti pries gerus metus , kai dar cia tik pati pradzia buvo, prisimena kiek vargo buvo su prastai, ir labai retai gera, besiveliancia tik nuo avies nukirpta vilna (dar ir tokios deficitas baisus buvo), ja ploveme, kedenome, balinome, dazeme... Kai kamuoliuka beveliant delnai prasitrindavo... Apie tokias velimo adateles visai nezinojome, bet kaip smagu buvo, kai kazikas gaudavosi. Geri buvo laikai, o dabar dar geresni lotuliukas.gif

Mano pirmas plokscias veltinis buvo panaudotas katei prigulti (kaip ir visi kiti nenusiseke salikai ir kitokie blynai)
Pirma sage buvo Baltu kandziu sages kopija, dar turiu atminimui issaugojusi:
user posted image
Pirmi karoliai:
user posted image
Ir pirmas rankinukas, dar siutas, neisdrisau vientiso velti lotuliukas.gif :
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saullute @ 2007 01 24, 23:04)
Dabar jau bepigu pradeti velti, kai toks konsultantu burys ir vilnos pasirinkimas, o tos forumietes kurios pradejo velti pries gerus metus , kai dar cia tik pati pradzia buvo, prisimena kiek vargo buvo su prastai, ir labai retai gera, besiveliancia tik nuo avies nukirpta vilna (dar ir tokios deficitas baisus buvo), ja ploveme, kedenome, balinome, dazeme... Kai kamuoliuka beveliant delnai prasitrindavo... Apie tokias velimo adateles visai nezinojome, bet kaip smagu buvo, kai kazikas gaudavosi. Geri buvo laikai, o dabar dar geresni  lotuliukas.gif

Mano pirmas plokscias veltinis buvo panaudotas katei prigulti (kaip ir visi kiti nenusiseke salikai ir kitokie blynai)
Pirma sage buvo Baltu kandziu sages kopija, dar turiu atminimui issaugojusi:
user posted image
Pirmi karoliai:
user posted image
Ir pirmas rankinukas, dar siutas, neisdrisau vientiso velti  lotuliukas.gif :
user posted image

Kaip man tavo tasiukes istriges i atminti. Prisimenu kai pamaciau, tai galvoju: kaip faina, koki nusivele silta ir zaisminga tasiuka ir taip pavydejau....
Atsakyti
Ir aš prisimenu tą tašiuką, garsiai aikčiot pradėjau tongue.gif
Atsakyti
Aguonėlių lauko, fantastiškas spalvų derinys thumbup.gif
Atsakyti
Doseth, labai gražūs aprėdėliai vaikiukams biggrin.gif ir šiap stebiuosi Tavo darbais, jie labai "akuratniai" padaryti. Šaunuolė thumbup.gif
o man mama paporino, kaip mano diedukas veltinius veldavo visam kaimui. Sakė labai sunkus darbas, nes prie pečiaus virš balėjos kabindavo veltinius, juos plikydavo verdančiu vandeniu, po to tampdavo ir t. t......, o dar prieš tai juos suvelt reikėdavo, todėl įdomu, kaip dabar merginos tapkutes velia g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 01 25, 08:59)
Doseth, labai gražūs aprėdėliai vaikiukams biggrin.gif  ir šiap stebiuosi Tavo darbais, jie labai "akuratniai" padaryti. Šaunuolė thumbup.gif
o man mama paporino, kaip mano diedukas veltinius veldavo visam kaimui. Sakė labai sunkus darbas, nes prie pečiaus virš balėjos kabindavo veltinius, juos plikydavo verdančiu vandeniu, po to tampdavo ir t. t......, o dar prieš tai juos suvelt reikėdavo, todėl įdomu, kaip dabar merginos tapkutes velia g.gif

Labas rytelis,
Dėkui, stengiuos biggrin.gif Jei neišeina kaip noriu, ar dydis netitinka, darau ir darau per naują.
Taip tavo mama teisybę pasakė. Koju apavas bene sunkiausiai gaminamas įskaitant ir tapkes. Man jos nepatinka daryti. Sunaudoji l. daug vilnos, sunkus kelnoti, problemiškai atitaikyti dydi. Jei nori padaryti idealiai tai tapces ne vieneres padaryti reiktu schmoll.gif
Manęs jos neikvepe, o gniukždo.
Atsakyti
Mano seneliai taip pat veltinius veldavo, bet ne visam kaimui, o tik savo šeimai. Aš pati to proceso nemačiau. Iš kartos į kartą žinios būdavo perduodamos, nereikėjo nei kursų, nei instrukcijų su nuotraukomis iš interneto biggrin.gif .

Man smagu batukus velti. Geriausiai, aišku, išeina sau pačiai arba kai modelis yra šalia. Dabar noriu išmokti dydžius atitaikyti, kai modelio nėra šalia. Išsikerpu pėdutę, kišu į batuko vidų ir tuomet formuoju galutinį dydį. O kokias priemone jūs naudojat, kad dydį reikiamą padarytumėt? ax.gif

Atsakyti