[quote=dangek,2007 01 24, 12:39]
dabar taip kaip as darydavau:
dedu 1 sluoksni vilnos su uzlaida NESLAPINU
apverciu, slapinu krastus juos uzlenkiu ir dedu vilnos sluoksni su uzlaida
tada vel verciu ir dedu sluoksni su uzlaida...ir taip kokius penkis kartus
paskui dedu tinkleli slapinu, rankom paveliu nedaug ir paskui kocioju....
kur mano klaida....nes siules gaunasi aisku as stengiuosi jas islyginti,
bet manau yra lengvesnis budas...kurio dar nedamasciau....gal padesit
Atrodo radau tavo klaida. Tu dedi ant sablono po viena sluoksni is kiekvienos puses ir taip kartoji po 4-5 kartus. Ar ne?
Reikia - ant vienos sablono puses sudeti visus sluoksnius, tuomet uzdengti su uzuolaida ir sudrekinti. Po to, uzlenki krastus pagal sablona, ji apverti ir ta pacia procedura pakartoji su antra puse. Taip gaunasi lyg tai sablonas pilnai apyniotas vilna. Tada tik jau prasideda velimas, pradzioje labiau glostymas, kad sukibtu vilna. Toliau mergaites jau paaiskino.
Ar ne cia buvo tavo klaida?
QUOTE(*Diva* @ 2007 01 24, 12:51)
nu a kad kiek suprantu niekur nera- visur kur balta- tai naturali nedazyta vilna..)
turiu dazytos baltos tik mocheros, bet ji nelabai slapiai veliasi...
turiu dazytos baltos tik mocheros, bet ji nelabai slapiai veliasi...
Jeigu pirstinaites bus be dekoro, tai nuveltas galima bandyti pabaltinti. Kazkada bandziau su lelija balinti kaimiska vilna, tai isbalo, bet velesi daug sunkiau. Paziuresiu, gal kokios baltesnes rasiu...
Diva , as siulyciau balinti tik jau nuvelta daikta, nes balinta vilna beveik nesivelia. Gal geriausia butu pradzioje nedideli gabaleli isbalinti ir paziureti ar gausis laukiamas rezultatas.
Rekomenduoju tau tokia balimo priemone
QUOTE(yzzy @ 2007 01 23, 16:05)
gal galit pasakyt, kaip tokius kubus suvelti? Ar jie tuščiaviduriai?
QUOTE(Prula @ 2007 01 24, 15:47)
gal galit pasakyt, kaip tokius kubus suvelti? Ar jie tuščiaviduriai?
Jie badyti su adatėlėmis, pilnaviduriai
QUOTE(rooma @ 2007 01 24, 14:42)
Diva , as siulyciau balinti tik jau nuvelta daikta, nes balinta vilna beveik nesivelia. Gal geriausia butu pradzioje nedideli gabaleli isbalinti ir paziureti ar gausis laukiamas rezultatas.
aciu uz patarimus:) saullute- lauksiu ziniu:)))
Rooma- nerodo priemones..
tik va pirstines be dekoro vargiai bus....
hmm- va ir turiu galvosuki:) reiks pabandyt mazu gabaliuku velt..
Diva , man rodo. Tai estiska balinimo priemone "LILLY". Ji tikrai "suvalgys" visa dekora. Jeigu ne visai, tai paliks tik truputuka.
Sveikos veltiniautojos
Prašau priimti mane į jūsų būrį Užsikrėčiau veltiniu gavusi praeita savaitgaly dovanų sagę iš veltinio. Taigi porą dienų sėdėjau prie kompo ir kaupiau informaciją, nusipirkau priemonių ir kibau į darbą Dabar jau galiu ir savo pirmaisiais darbais pasigirti:
Manau kaip pirmi, tai visai nieko darbeliai (kas šuniui uodegą pakels, jei ne jis pats )
Prašau priimti mane į jūsų būrį Užsikrėčiau veltiniu gavusi praeita savaitgaly dovanų sagę iš veltinio. Taigi porą dienų sėdėjau prie kompo ir kaupiau informaciją, nusipirkau priemonių ir kibau į darbą Dabar jau galiu ir savo pirmaisiais darbais pasigirti:
Manau kaip pirmi, tai visai nieko darbeliai (kas šuniui uodegą pakels, jei ne jis pats )
na, pakelsim ir mes tam šuniui uodegą šaunuolė, ypač kad šitaip greitai sugebėjai ir info susirasti ir priemones susipirkti ir dar suvelti
QUOTE(taza @ 2007 01 24, 17:18)
Sveikos veltiniautojos
Va kokios turėtų būti naujokės Pirma žinutė su darbeliais jau iš karto
QUOTE(taza @ 2007 01 24, 18:18)
Sveikos veltiniautojos
Šaunuolė . Labai gražūs darbeliai
Sveikos,
Na, prisiskaiciau apie naujokes visko, tai baisu pasidare cia ir nosi ikisti. Na, bet cia jau turbut naujokas naujokui nelygu, viena geriau perskaito, o kitai paprasciau paklausti. Aisku, skaityt na taip jau paprasta, kai tokiais greiciais rasote, bet perskaicius kitas temas tiek daug klausimu nebekyla(tiesa, visu temu tikrai nesugebejau perskaityt). As tik vakar pirma karta nusipirkau vilnos ir jau buvau nusiteikus kreiviems suskilusiems karoliams, taciau pacios nuostabai pavyko grazuciai burbuliukai (kuriuos mano mazius kesinosi suvalgyti, nes jam labai i saldainius panasus), tai manau uzversiu jus klausimais kai jau eksperimentuosiu su didesniais darbais. Gaila, kad fotoaparato neturiu, tai pasirodyt nelabai iseis.
Norejau paklausti, ar yra dar kokiu lietuvisku knygu ar zurnalu apie velima, isskyrus paskutinius rankdarbiu kraiteles numerius? Mat man tai paprasciau, bent darbe yra internetas, o yra zmogiukas, kuris be galo nori ismokti, o interneto neturi ir siaip juo naudotis nelabai moka. Tai va, busiu dekinga uz informacija.
Jusu visu darbeliai fantastiski, kuo daugiau skaitau foruma, prisiziuriu visokiu grozybiu, tuo labaiu kyla azartas ismokti ir paciai daryti taip pat dailiai (nemegstu daryti bet kaip)
Na, prisiskaiciau apie naujokes visko, tai baisu pasidare cia ir nosi ikisti. Na, bet cia jau turbut naujokas naujokui nelygu, viena geriau perskaito, o kitai paprasciau paklausti. Aisku, skaityt na taip jau paprasta, kai tokiais greiciais rasote, bet perskaicius kitas temas tiek daug klausimu nebekyla(tiesa, visu temu tikrai nesugebejau perskaityt). As tik vakar pirma karta nusipirkau vilnos ir jau buvau nusiteikus kreiviems suskilusiems karoliams, taciau pacios nuostabai pavyko grazuciai burbuliukai (kuriuos mano mazius kesinosi suvalgyti, nes jam labai i saldainius panasus), tai manau uzversiu jus klausimais kai jau eksperimentuosiu su didesniais darbais. Gaila, kad fotoaparato neturiu, tai pasirodyt nelabai iseis.
Norejau paklausti, ar yra dar kokiu lietuvisku knygu ar zurnalu apie velima, isskyrus paskutinius rankdarbiu kraiteles numerius? Mat man tai paprasciau, bent darbe yra internetas, o yra zmogiukas, kuris be galo nori ismokti, o interneto neturi ir siaip juo naudotis nelabai moka. Tai va, busiu dekinga uz informacija.
Jusu visu darbeliai fantastiski, kuo daugiau skaitau foruma, prisiziuriu visokiu grozybiu, tuo labaiu kyla azartas ismokti ir paciai daryti taip pat dailiai (nemegstu daryti bet kaip)