sveikutes,
labai atsiprasau kad esu ikyri (bet noriu viena karta ir visiems laikas ir kad galeciau kitai paaikinti) issiaikinti del tu siuliu kepureje, supratau taip:
dedi 4 ar 5 sluoksnius vilnos su uzlaidom uz sablono
suslapinu visa vilna ant sablono isskyrus krastus
paskui verciu kita puse
uzlenkiu neslapintus uzleistus krastus (kazi kaip tai padaryti nes kuo
storiau tuo sunkiau) na bet kaip nors
tada dedu vel vilnos 4-5 sluoksnius su uzlaida, vel vilna ant sablono slapinu
o krastus uzlenkiu neslapintus
dabar taip kaip as darydavau:
dedu 1 sluoksni vilnos su uzlaida NESLAPINU
apverciu, slapinu krastus juos uzlenkiu ir dedu vilnos sluoksni su uzlaida
tada vel verciu ir dedu sluoksni su uzlaida...ir taip kokius penkis kartus
paskui dedu tinkleli slapinu, rankom paveliu nedaug ir paskui kocioju....
kur mano klaida....nes siules gaunasi aisku as stengiuosi jas islyginti,
bet manau yra lengvesnis budas...kurio dar nedamasciau....gal padesit
dar reikia vienos konsultacijos.....
kaip suvolioti apie metro sniureli slapiu budu, na pvz tases rankenelei ar uzrisimui
visoms is anksto nuosirdus aciuuuuuu
QUOTE(dangek @ 2007 01 24, 12:39)
sveikutes,
labai atsiprasau kad esu ikyri (bet noriu viena karta ir visiems laikas ir kad galeciau kitai paaikinti) issiaikinti del tu siuliu kepureje, supratau taip:
paskui verciu kita puse
kaip suvolioti apie metro sniureli slapiu budu, na pvz tases rankenelei ar uzrisimui
paskui verciu kita puse
apie virvute ieskok eforume- ten ir su nuotraukom yra- kaip velti ritinukus, ar kazkaip taip.
O del kepures- abu variantai tinka- tik neparasei svarbiausio- kad turbut ilgai volioji ant sablono, o nuimi nuo jo, kai jau viskas pilnai susivele- tada ir bus siules. as nuimu nuo sablono labai anksti- kai tik dekoras prikimba- ir tada atsargiai rankomis viska isglostau, kad siuliu neliktu. va kai isglostai- tada gali ja kitu sonu- na kad siules butu jau ne sonuose, o centre- det ant kilimelio ir toliau velt. nezinau, ar suprantamai cia..)
Dar karta idedu
Cia gelytes kotelis parodytas. tai taip voliok ir ta metra.
Papildyta:
As ir taip darau, bet kepuriu mazai nuvelusi esu.
Cia gelytes kotelis parodytas. tai taip voliok ir ta metra.
Papildyta:
QUOTE(*Diva* @ 2007 01 24, 11:43)
apie virvute ieskok eforume- ten ir su nuotraukom yra- kaip velti ritinukus, ar kazkaip taip.
O del kepures- abu variantai tinka- tik neparasei svarbiausio- kad turbut ilgai volioji ant sablono, o nuimi nuo jo, kai jau viskas pilnai susivele- tada ir bus siules. as nuimu nuo sablono labai anksti- kai tik dekoras prikimba- ir tada atsargiai rankomis viska isglostau, kad siuliu neliktu. va kai isglostai- tada gali ja kitu sonu- na kad siules butu jau ne sonuose, o centre- det ant kilimelio ir toliau velt. nezinau, ar suprantamai cia..)
As ir taip darau, bet kepuriu mazai nuvelusi esu.
QUOTE(dangek @ 2007 01 24, 13:39)
sveikutes,
paskui verciu kita puse
paskui verciu kita puse
Kai užlansktai vilną ant šablono, reikia su kočėlu nuo kraštelio link vidurio pakočioti, kad vilna labai gerai prie šablono prisispaustų. Taip išvengsi griovelių jungimo vietose.
QUOTE(jolitx @ 2007 01 24, 11:25)
Taip taip tu atsakei, aš tuo pasinaudojau, juk parašiau, tau AČIŪ, bet kitos tik mano klausimą ir komentavo per kelis psl. kokia nemokša, o daugiau nieko...O klausimas buvo (kurioje dalyje ieškoti)...
Jolitx - na nebūka tu jau tokia susiraukus Gi niekas čia tavęs nemokša nevadino O dėl to klausimo-tai gi sunku ten prisiminti , kas kokioj temoj buvo parašyta.Aš,pavyzdžiui, mintinai tikrai nežinau,kurioj temoj daugiau apie gėles,kurioj-apie kepures kalbėta ir pan. Ne iš piktos valios negavai konkretaus atsakymo, tiesiog niekas,manau,nekonspektuoja tų temų turinio
Geriau klausk gyvai,taip sakant, bendrom jėgom prasiaiškinsim (arba pirmiau veltinio forume pasidairyk,jei ten nerasi atsakymo-klausk čia).
Dangek - kiekvienas vceldamas atranda savo stilių ar būdą,kaip jam geriau,patogiau,greičiau, kokybiškiau.Aš tai visad sušlapinu tuos užleistus kraštus,kad lengviau ir lygiau užsilenktų ant šablono apvertus.O po to ,kaip jau Diva sakė-svarbu ne per ilgai trinti ir laiku išimti šabloną, ir rankytėm su meile išlyginti,išglostyti tas siūlių vietas.Na,tikrai turėtų pavykti.Labai laukiam rezultatų ir nuotraukyčių
QUOTE(vilke @ 2007 01 24, 11:53)
1 sluoksni vilnos dedi? tai gal is karsinio tik darai? nes is sluoksnos su 1 tai nesigaus o 5 sluoksniu tai tikrai nereikia, as pvz batukam dejau 4 sluoksnius sluoksnos ir man tie buvo labai stori. kita karta deciau 3.
Taigi rase, kad deda viena sluoksni, apvercia ir tada deda antra ir t.t
Aš nesu susiraukusi,gal jumis tas klausimas užkniso, atleiskit, nepykit!!!
Nuu, merginos... Jus man pasakykit(cia daugiau naujokes liecia, visiskai naujokes). atsirado tema apie veltini ir praktiskai nei viena neturejo zalio supratimo apie velima. Tai kaip manote- kaip jos suzinojo ir igijo tu ziniu? Nebuvo kam patarti ir parasyti taip ir anaip dek, klok ir uzlenk. Dauguma ejo i kursus, landziojo po ivairiausius saitus ir mokesi. As ir atejau jau kaip buvo merginos isivaziave ir vele nuostabius darbelius. Buvo klausimu ir daug klausimu, bet sekiau kiekviena parasyta sakini, islandziojau visus saitus, sugadinau nerealiai daug vilnos, bet ismokau velti.
Nu tikrai nervas ima, kai pries kelis psl ideta nuoroda, o vel klausia to pacio. Tikrai tada nekyla noras atsakineti ir padeti, nes matosi, kad tingi pasieiskoti informacijos. To pasiteisinimas as neturiu laiko, mazi vaikai. Jei neturi to laiko, tai ir nepradek, o kai atsiras, tai tada ir daryk.
Zinoma, cia taikoma nevisoms.
Moralas toks, kad norint gauti, reikia ir ideti.
Nu tikrai nervas ima, kai pries kelis psl ideta nuoroda, o vel klausia to pacio. Tikrai tada nekyla noras atsakineti ir padeti, nes matosi, kad tingi pasieiskoti informacijos. To pasiteisinimas as neturiu laiko, mazi vaikai. Jei neturi to laiko, tai ir nepradek, o kai atsiras, tai tada ir daryk.
Zinoma, cia taikoma nevisoms.
Moralas toks, kad norint gauti, reikia ir ideti.
aciu, Doseth uz komplimenta tapkiukams:) Labai smagu isgirst tai is Taves.
O as turiu klausima- gal kas ka patars:
uzsakyma turiu sniego baltumo pirstinems. baltos sluoksnos turiu, bet ji nedazyta ir nera sniego baltumo- na ji labai balta, bet prie sniego baltumo gaminio vis tiek islys gelsvas atspalvis. tai klausimas- kaip ja padaryt sniego baltumo? zinau, kad balint negalima.. o gal galima balint jau suvelta gamini.. ar siaip yra kokiu budu?? o gal yra kur nors balintos sluoksnos isigyt:) reiktu apie 100g:)
QUOTE(*Diva* @ 2007 01 24, 12:41)
aciu, Doseth uz komplimenta tapkiukams:) Labai smagu isgirst tai is Taves.
O as turiu klausima- gal kas ka patars:
uzsakyma turiu sniego baltumo pirstinems. baltos sluoksnos turiu, bet ji nedazyta ir nera sniego baltumo- na ji labai balta, bet prie sniego baltumo gaminio vis tiek islys gelsvas atspalvis. tai klausimas- kaip ja padaryt sniego baltumo? zinau, kad balint negalima.. o gal galima balint jau suvelta gamini.. ar siaip yra kokiu budu?? o gal yra kur nors balintos sluoksnos isigyt:) reiktu apie 100g:)
O vilnos fabrike nera?
QUOTE(larina @ 2007 01 24, 13:42)
O vilnos fabrike nera?
nu a kad kiek suprantu niekur nera- visur kur balta- tai naturali nedazyta vilna..)
turiu dazytos baltos tik mocheros, bet ji nelabai slapiai veliasi...