Sveiki,
atejau pasiziureti kokios informacijos, o radau... kiap cia pasakius; pasiputusio sovinistu pasvaisciojimus, kad cia Jusu bobu reikalas, o musu i tai nekiskite, nes mumi reik - kyst myzt, o su paskememis jus vaduokytes...
Liudna, bet tai tiesa. Pasirodo pagarba lietuviu seimoje ismirsta kaip dinozaurai per ledynmety.

Gyvenant su kt moterimi galvoti apie galimybe buti su kt - tai kam reikejo kurti seima? na bet tiek tos, pakomentuosiu:
QUOTE(Pangasija @ 2008 11 03, 11:29)
nepainiokit vazektomijos su kastracija
nu tikrai kad
QUOTE(laureta @ 2008 11 03, 16:59)
Netraumuot sau artimo žmogaus. Čia neva moteris traumuoja vyrą. O kai moteris metų metus naudoja spirales, piliules ar tai nekenkia sveikatai? Tai artimo žmogaus traumavimas.
Taigi Ramzi, noriu pasakyti, gana galvoti apie save

visais 100 proc - moteris turi pakelti visas nasta seimos planavimo atzvilgiu. tuo tarpu vyras - deklaruojantis meile moteriai, negali pasidaryti sau operacijos, nes vdrug su kita dar nores. o kur pagarba savo vaiku motinai ir jos saugojimas?! Neturiu zodziu - kazkokie egoistiski vyriski AS AS AS!!!...
QUOTE(Narnis @ 2008 11 03, 22:44)
Gal reiktų pasimokinti "saugiai" mylėtis be apsaugos priemonių
Mes su savo žmona jau tris metus mylimės be apsaugos priemonių ir kažkaip neplanuotų vaikučių iki šiol neturim
Manyciau esate dar labai jau jauna asmenybe, kad taip kategoriskai patyrusiai viska teigiate. Mums su vyru po 40 metu. turime 3 atzalas. buvo spirale, kontraceptikai ir NSP budas. Reziume: NSP pradejome naudoti pries 12 metu. kai uzsimaneme antro vaikucio nesisaugojome ir pries 7.5 metus gime sunus. Ties ta riba nusprendeme apsistoti ir toliau naudojome NSP, nes kt budai man buvo sveikatai kenksmingi ir labai sekmingai, stebuklingu budu turime NSP rezultata - 1.5 metu dukryte.
Nupasakojus trumpaja musu seimos gausejimo istorija noreciau Jums pasakyti keleta faktu apie moteris, nes susidare toks ispudis, kad esate tikras zinovas.
Cheminiai kontraceptikai veikia moters organizma ir gali pakeisti visiskai jo veikla - tame tarpe ir vaisingumo dienas ir t.t. Asmeniskai mano visos 3 atzalos pradetos arba 2 dienos pries MMM arba 4 dienos po - teoriskai pacios saugiausios menesiniu ciklo dienos. Ciklas mano stabilus kaip laikrodis - minuciu tikslumu 28 dienos. neskaitant 5 metu spirales, 12 metu ta pacia savaites diena ir ta pacia valanda. Iskaitant ir po nestumu. po siu kontraceptiku naudojimu nebegaliu naudotis kt NSP budais, nes gleives, temperatura ir kt pakito ir neatitinka aprasomu kriteriju.
Spirale - po jos buvimo, vos netekau gimdos ir aibe kt komplikaciju, kurias gidziausi dar gerus 7 metus. Aciu nestumui - paspartino gijima. bet dar vis gydausi ir tikrinuosi kas puse metu. Apie savaites ilgumo MMM pylimus net nekalbesiu.
Prezervatyvai - pasirodo turiu alergija kazkokiai prezervatyvu gumos - silikono sudedamajai daliai. po sekso su prezervatyvu turiu ne tik pienlige, bet tokia alergine reakcija, kad i vyro puse nenoriu ziureti dar men.
Akto nutraukimas - jo rezultatas miega sau lovytei ir ruosiasi rytiniam sypsniu dalinimui. Apie savo kuno ir t.t. pazinimo nesipleskime - patirtis pakankamai didele. tiesiog as manau - jei buvo lemta, tai ir atsirado.
Abortas - nepriimtinas ir neaptariamas. Turejau tokia priverstinia patirti. vat kai jums ikis i uzpakali lituokli, ji ijungs ir pamakaluos - suprasite ka tai reiskia!
Dabar kodel mes su vyru apsvarsteme vazektomijos galimybe pakankamai realiai. Mano amziaus moteriai nestumas nera labai jau super. Po paskutines atzalos nestumo ir gimimo turejau is ties labai rimtu problemu su sveikata ir netgi iki siol bandau susitvarkyti paskemes. Is kart po gimdymlo du menesius negalejau be pagalbos ne tai, kad atsikelti is lovos, o pasiversti nuo sono ant nugaros ar atvirksciai. Kalba eina apie tai, kad as tikriausiai negalesiu dirbti - sedimo darbo, nes negaliu sedeti ilgiau kaip 15 min. Gydytojai mane perspejo, as zinojau, bet gimdziau. Dziaugiuosi tuo, ka turiu, bet... Nenoriu savo vaikus priversti likti naslaiciais arba rupintis motina veziemlyje. Plius - man sterilizacija negalima dar darytis, del to, kad dar vyksta gydomieji procesai po spirales. Todel siuo metu idealiausia apsaugos priemone yra vyro sterilizacija. ir jei jis mane gerbia kaip savo vaiku motina - jis priims be mano isikisimo tinkamiausia sprendima. Nes po drastisku 1.5 metu ir bandymu mane pastatyti ant koju jis pats prabilo apie si varianta.
QUOTE(Narnis @ 2008 11 07, 21:48)
Nenoriu užgaut čia nieko, bet jei svoris auga ne dėl apsileidimo, tai dėlko daugiau? Atmetus aišku nėštumą. Aš kai apsileidžiu man tik strykt ir priauga nereikalingas kilogramas, tada pasitempt reikia
Vel gi nepatirtis

Svoris auga - krenta: nuo netinkamos mitybos, streso, pervargimo, ligu, sutrikusios kraujotakos, medziagu apykaitos ir dar t.t. Ir ne 100 proc tai yra apsileidimas. As turiu dabar 20 kg virssvorio, bet as zinau kodel tai - as ne miegu naktimis del nugaros skausmu. Per para pamiegu 2-3 valandas. AS puikiai zinau savo organizma per siuos 40 metu - man reikia 8 miego valandu ir jis pas mane krenta sparciuju dietu budu. Ir nesidietinu as - del to,kad tai organzimo alinimas. ir propaguojama taisyklinga mityba: 3 kartus per diena, grieztai nustatytu metu ivetinus visus reikalingus produktus dienai. Ir netgi gydytoja mano pasake - susitvarkysi nugara - nukris svoris pats. O kad Jums butu biskiuka aiskiau - esu chemike - technologe ir turiu pakankamai info apie visa maisto produktuose naudojama chemija. Todel zinau kuo maitinu savo vaikus - nei vienas neturi virssvorio.
QUOTE(smaguris @ 2009 04 20, 10:42)
Na, kadangi nieko nonkretaus niekas nebeparašė,

Jusu sprendimas gerbtinas! Sveikinimai Jusu zmonai, kad turi toki nuostabu vyra, o ne sovinista!
QUOTE(DNG @ 2009 11 14, 19:30)
tvirta seima pasirinktu vzektomija, man rodos. o jei vyrui knieti pasilikti sansa susilaukti vaiku dar, ka tai reiskia? kad jis nezino, ar bus su savo moterim...
QUOTE(given444 @ 2009 11 18, 12:26)
p.s. 13metų susirgus mėnesinėm , ir jau būnant virš 30ties - tikrai galima just ir gleives ir drėgnumą ir sausumą ir tt. nu yra tų būdų, yra.
auskciau jau aprasiau - ne visi tai gali daryti, nes cheminiu kontraceptiku pasekme, plius amziaus, aplinkos, maisto, streso poveikiai itakoja moters organizmo hormonus ir realybe toli grazu gali buti kitokia, nei apraso vadoveliai.
QUOTE(anė @ 2010 12 30, 19:17)
Taika, siūlau skaityt mano postą dar kartą - aš kalbu apie vazektomijos/moterų sterilizacijos pasirinkimą vyresnio amžiaus poroms, nebeplanuojančioms turėti vaikų.

butent - tai vienas is optimaliausiu sprendimo budu
QUOTE(Montekrista @ 2012 04 07, 19:12)
atleiskit..kontraceptikus vartoja....MOTERYS. o tuo tarpu atsakingi teveliai kaip jus dengiasi sasyskom su antibiotikais, kad tik nereiktu vazektomijos daryt...

nu miriau juoku - kaip gerai pasakyta