Įkraunama...
Įkraunama...

Vazektomija

Jav tai labai populiari kontraceptine priemone,50% vyresnio amziaus vyru "susitvarke" taip.
Atsakyti
Vyrų sterilizacija arba vazektomija - negrįžtamas kontracepcijos būdas. Jos metu vyro sėkliniai latakai, kuriais iš sėklidžių į varpą keliauja spermatozoidai, yra perrišami, perpjaunami ar blokuojami kitu būdu. To pasekoje spermatozoidai nebepatenka į spermą, kuri yra išmetama lytinių santykių metu, ir akivaizdu, kad nebėra kam apvaisinti kiaušialąstės.

Šis kontracepcijos metodas ypač efektyvus ir nesukelia jokių komplikacijų. Tai greitesnis, paprastesnis ir pigesnis būdas, nei moterų sterilizacija.

Kaip veikia vazektomijaVazektomija nepakeičia vyro lytinės potencijos, o tikimybė susirgti prostatos vėžiu nepadidėja. Organizmas toliau gamina vyriškus hormonus, išlieka erekcija ir ejakuliacija.

Operacijos metu, ties spermos kanalais sėklidėse, įšvirkščiami vietiniai anestetikai ir padaroma mažytė įpjova. Per įpjovą sėkliniai latakai ištraukiami, nupjaunami ir perrišami. Visa operacija trunka apie 20 minučių. Įpjova tokia maža, kad jos netgi nereikia susiūti. Operacija atliekama ambulatoriškai gydytojų kabinetuose, klinikose ir ligoninėse.

Vazektomija nė vieno iš partnerių neapsaugo nuo lytiniu būdu plintančių ligų, tame tarpe AIDS.

AR JUMS TINKA VAZEKTOMIJA?

* Vazektomija puikus pasirinkimas vyrams turintiems tvirtą šeimą (ilgalaikius santykius) ir vaikų tiek, kiek jie ir planavo. Vyrai, kurių partnerės turi sveikatos problemų galinčių pakenkti nėštumui, dažnai naudoja vazektomiją, kaip patikimiausią kontracepcijos metodą. Taip pat poros, nenorinčios rizikuoti perduoti palikuonims paveldimą ligą ar negalią, dažnai renkasi sterilizaciją, kaip saugesnį ir ne tiek brangų būdą
* Jei esate jaunas, neturite vaikų ar vis dar neapsisprendėte kiek jų norite turėti, apie vazektomiją geriau negalvoti. Jei ketinate pataupyti spermą (pasidėti į spermos banką) tam atvejui, jei ateityje jų užsinorėtumėte, vazektomija greičiausiai nėra tinkama priemonė šiuo metu. Galiausiai, jei turite bet kokių abejonių ar esate verčiamas atlikti šią procedūrą, atidėkite sprendimą
Lietuvoje taip sėkmingai atliekama (apie nesėkmingus atvejus negirdėjau). Tiesa, nepopuliari. Mano subjektyvi nuomonė tokia, kad tai kur kas pigiau, sveikiau ir patikimiau nei kontraceptinės piliulės, žiedai, žvakutės, prezervatyvai ar pleistrai.
Atsakyti
QUOTE(misius @ 2007 01 23, 17:53)
Kam tokie drastiski budai,juk yra pakankamai daug budu nuo pastojimo apsisaugoti.

QUOTE(ylap @ 2007 01 23, 20:36)
Pritariu visomis keturiomis  thumbup.gif

QUOTE(misius @ 2007 01 23, 20:52)
Matai moterys bando mums uzkraut nors dali savo fiziologijos rupesciu  g.gif

doh.gif ot gerą temą radau,apie šia priemonę vyro paklausiu lotuliukas.gif tai visai normalus dalykas,išsisterilizuoti.nesvarbu,ar vyrui,ar moteriai.jei yra toks gilus sprendimas nebetesti giminystės-prašom.o kitas,dažniausiai KT i priemones ,naudoja tik moterys,bent 85procentai jų.abortai juk ne išeitis,kuria paprastai renkasi moterys po....geriau duotų tokią laisvę kaip sterilizacija-nori,pasidarai,ir kada nori.beto nuo 40m prasideda menopauzė.čia yra,čia mėnesinių nebėra,taip ir užkibti galima.tarkime,nuo amžiaus viduriuko tokia procedūra irgi reikalinga.galėtų legalizuoti,iteisinti rolleyes.gif
Atsakyti
Tai man priimtina ir tenkintų šiuo gyvenimo momentu...ir nėra tas metodas toks negrįžtamas...ale tik,kad Lietuvoj legaliai nieks nedaro...galbūt mano žinios pasenusios...
Atsakyti
Jau kad daro, tai daro. Labai lengva operacijikė lotuliukas.gif ir narkozės nereikia lotuliukas.gif .
Nea, aš neprašyčiau savo vyro nebent jei gyvybei grėstų g.gif
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 05 27, 14:23)
Lietuvoje taip sėkmingai atliekama (apie nesėkmingus atvejus negirdėjau).

gal galima kontaktus, kur Lietuvoje tai oficialiai atliekama? Nes kiek klausiau savo ginekologes, tai jinai man atsake kad tiek vyru, tiek moteru sterelizacija siuo metu Lietuvoje nera iteisinta
Atsakyti
ar jums galvoj negerai tokias temas uždavinėt?
paklauskit vyrų kokį alų geria, kokį sportą sportuoja, kokie vyrų hobi, o čia visos jūsų užvestos temos yra kažkokios iškrypėliškos, lig be jūsų sijonų daugiau niekas pasaulyje neegzistuotų. Nė kiek nesistebiu, kad tokias moteris dažnai vyrai ir palieka, nes jos perdaug įsijaučia į žmonos ir motinos vaidmenį ir tiesiog nustoja būti žmonėmis. Ne moterimis - TIESIOG ŽMONĖMIS.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 05 27, 14:23)
Vyrų sterilizacija arba vazektomija - negrįžtamas kontracepcijos būdas. Jos metu vyro sėkliniai latakai, kuriais iš sėklidžių į varpą keliauja spermatozoidai, yra perrišami, perpjaunami ar blokuojami kitu būdu. To pasekoje spermatozoidai nebepatenka į spermą, kuri yra išmetama lytinių santykių metu, ir akivaizdu, kad nebėra kam apvaisinti kiaušialąstės.

Šis kontracepcijos metodas ypač efektyvus ir nesukelia jokių komplikacijų. Tai greitesnis, paprastesnis ir pigesnis būdas, nei moterų sterilizacija.

Kaip veikia vazektomijaVazektomija nepakeičia vyro lytinės potencijos, o tikimybė susirgti prostatos vėžiu nepadidėja. Organizmas toliau gamina vyriškus hormonus, išlieka erekcija ir ejakuliacija.

Operacijos metu, ties spermos kanalais sėklidėse, įšvirkščiami vietiniai anestetikai ir padaroma mažytė įpjova. Per įpjovą sėkliniai latakai ištraukiami, nupjaunami ir perrišami. Visa operacija trunka apie 20 minučių. Įpjova tokia maža, kad jos netgi nereikia susiūti. Operacija atliekama ambulatoriškai gydytojų kabinetuose, klinikose ir ligoninėse.

Vazektomija nė vieno iš partnerių neapsaugo nuo lytiniu būdu plintančių ligų, tame tarpe AIDS.

AR JUMS TINKA VAZEKTOMIJA?

* Vazektomija puikus pasirinkimas vyrams turintiems tvirtą šeimą (ilgalaikius santykius) ir vaikų tiek, kiek jie ir planavo. Vyrai, kurių partnerės turi sveikatos problemų galinčių pakenkti nėštumui, dažnai naudoja vazektomiją, kaip patikimiausią kontracepcijos metodą. Taip pat poros, nenorinčios rizikuoti perduoti palikuonims paveldimą ligą ar negalią, dažnai renkasi sterilizaciją, kaip saugesnį ir ne tiek brangų būdą
    * Jei esate jaunas, neturite vaikų ar vis dar neapsisprendėte kiek jų norite turėti, apie vazektomiją geriau negalvoti. Jei ketinate pataupyti spermą (pasidėti į spermos banką) tam atvejui, jei ateityje jų užsinorėtumėte, vazektomija greičiausiai nėra tinkama priemonė šiuo metu. Galiausiai, jei turite bet kokių abejonių ar esate verčiamas atlikti šią procedūrą, atidėkite sprendimą
Lietuvoje taip sėkmingai atliekama (apie nesėkmingus atvejus negirdėjau). Tiesa, nepopuliari. Mano subjektyvi nuomonė tokia, kad tai kur kas pigiau, sveikiau ir patikimiau nei kontraceptinės piliulės, žiedai, žvakutės, prezervatyvai ar pleistrai.

Ačiū už info , visiškas kaimas toj srity buvau kaip ir "daug kur" pakol su SM forumo temom nesusipažinau.
Bet ingradientus pasiliksiu prie savęs.
Atsakyti
Norejau paklausti vyru:ar yra jusu tarpe tokiu, kurie savo noru atliko sterilizacija? Kaip vyko operacija, ar skausminga? Kaip jautetes po to, kaip jauciates dabar? Ar jums nebuvo sunku moraliskai apsisprest tokiai operacijai? Mano vyras dvejoja dar, jam tokia operacija labai nevyriska, bet kadangi mums abiems nusibodo naudoti gumytes, vaiku nebeplanuojam, o nuo kontraceptiniu priemoniu man atsiranda daug salutiniu poveikiu, tai man sita operacija labai nebloga alternatyva. Aciu uz jusu nuomones. Mano vyras pats uzvede apie tai kalba, bet dar turim visokiu dvejoniu abudu sito klausimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pulsatila: 31 spalio 2008 - 22:14
Gal jam galvoj negera? Ir tau irgi. Dabar vaikų nenorit, o po 5 metų, 10 metų?
Ką tada darysit? O kai užsiamysi vaikų, tai ką dabartinį vyrą per bortą ir ieškosi ne sterilaus?
O kas svarbiausia vyrą po skalpeliu kiši, tai pati sterilizuokis ir bus ramu. Jau moteriškas savanaudiškumas viršija ribas bash.gif
Atsakyti
QUOTE(Narnis @ 2008 11 01, 11:48)
Gal jam galvoj negera? Ir tau irgi. Dabar vaikų nenorit, o po 5 metų, 10 metų?
Ką tada darysit? O kai užsiamysi vaikų, tai ką dabartinį vyrą per bortą ir ieškosi ne sterilaus?
O kas svarbiausia vyrą po skalpeliu kiši, tai pati sterilizuokis ir bus ramu. Jau moteriškas savanaudiškumas viršija ribas  bash.gif

Moteru sterilizacija yra labai sudetinga operacija. Siuo atveju yra daug paprasciau sita operacija atlikti vyrui. Man ir paciai tas zodis sterilizacija skamba baisokai, bet pasak gydytoju tai visai nesudetingas chirurginis isikisimas. As cia uzvedziau temele noredama pasiklausti nuomones tu, kurie sia operacija jau atliko arba apie tai galvoja. Moteriskas savanaudiskumas siuo atveju nieko detas, nes jeigu butu paprastesne operacija man nei vyrui, tuomet galvociau apie tai. O be to nors karteli ir vyrai gali pasiaukoti seimos labui. As iki nestumu vartojau kontraceptikus, zalojau savo sveikata, ju vartoti nebegaliu, vaikus jau pagimdziau, vyras mano dar turi viena vaika is pirmos santuokos, taigi jam baimes, kad nebetaps teciu visai nera.

Atsakyti
QUOTE(pulsatila @ 2008 11 01, 14:35)
vyras mano dar turi viena vaika is pirmos santuokos, taigi jam baimes, kad nebetaps teciu visai nera.

O kai jis sukurs trečią šeimą su jauna žmona? Vyrai vaisingi bet kokiame amžiuje, priešingai moterims, todėl daryti negrįžtamus sprendimus vyrams- nepatariama.Aš tai siūlyčiau jums pašalinti gimdą. Daugybė pliusų - nebėra mėnesinių ir pavojaus susirgti gimdos kaklelio vėžiu.
Atsakyti