Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulas

NA, rajone Merter galima apsirengt nuo galvos iki kojų labai pigiai. Alyvuogių su įvairiausiais įdarais galima prisipirkt, alyvų aliejaus gero, aš yufkos pasrsivežu (tai toks panašus daiktas į lavašą, tinkamas kepti borekams). Jei mėgsti raki gali parsivežt
Atsakyti
Oi, dar Ortakoy rajone apsilankykit kumpiro pavalgyt
Atsakyti
aciu labai uz patarimus drinks_cheers.gif
dar klausimelis o kiek viza kainuoja? kazkada t.y. pries 4 m. berods 20 $, o db? g.gif o kaip isigijimo salygos,gal pasikeite? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kvietkaite @ 2008 09 15, 18:34)
aciu labai uz patarimus drinks_cheers.gif
dar klausimelis o kiek viza kainuoja? kazkada t.y. pries 4 m. berods 20 $, o db? g.gif o kaip isigijimo salygos,gal pasikeite? unsure.gif

Kiek kartu buvau Turkijoj, visada buvo tas pats - 10 euru arba 15 doleriu. Sumoki pinigus - gauni viza, paprasciau nebuna smile.gif
Atsakyti
aciu shalimar bigsmile.gif
kiek domejaus tai man lyg pasirode pakankamai brangus viesbuciai. gal galit ka rekomenduot?
Atsakyti
QUOTE(kvietkaite @ 2008 09 18, 19:41)
kiek  domejaus tai man lyg pasirode pakankamai brangus viesbuciai. gal galit ka rekomenduot?

mes ilkay buvom, gan nebrangus, prabangos nerasi, bet bent jau švaru, maistas geras, miegot kur yra, dušas... o ko daugiau reikia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kvietkaite @ 2008 09 18, 18:41)
kiek  domejaus tai man lyg pasirode pakankamai brangus viesbuciai. gal galit ka rekomenduot?

Žiūrint, ko tau reikia. Mes naujaką kai šventėm, tai svečių namuose miegojom, daugiavietyje kambaryje. TAi mums tik 10 eurų para kainavo. Ir tai dar brangu, įvertinus tai,kad ten būdavome tik pamiegot, okartais ir to nebegrįždavom hihihi.gif

Tame pačiame Ilkay irgi esu buvusi, dar kažkokiame, pavadinimo neprisimenu. Bet kai aš esu nereikli, neišranki ir šiaip viai nebloga ax.gif Tai man svarbu, kad būtų lova ir dušas
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2008 09 19, 08:44)
Žiūrint, ko tau reikia. Mes naujaką kai šventėm, tai svečių namuose miegojom, daugiavietyje kambaryje. TAi mums tik 10 eurų para kainavo. Ir tai dar brangu, įvertinus tai,kad ten būdavome tik pamiegot, okartais ir to nebegrįždavom hihihi.gif

Tame pačiame Ilkay irgi esu buvusi, dar kažkokiame, pavadinimo neprisimenu. Bet kai aš esu nereikli, neišranki ir šiaip viai nebloga ax.gif Tai man svarbu, kad būtų lova ir dušas

Laba merginos,
planuojame siuos Naujus metus sutikti Stambule. Norejau tu, kurios jau lankesi, pasiteirauti, kaip tenai tie Naujieji sutinkami, ar imanoma juos pasitikti paciame mieste, kokioje nors aiksteje (na kaip pas mus pvz, Vilniaus Rotuseje)? Ir ar lankomi turistiniai objektai dirbtu Naujuju isvakarese (sausio 1 d. tai jau turbut tikrai, kad ne)?
Atsakyti
Naujieji Turkijoje nėra nacionalinė šventė, todėl jei bus darbo diena, tai ir dirbs. Pagrindinis veiksmas per Naujuosius vyksta Taksimo aikštėje. Patys turkai sako, kad vienoms merginoms nelabai saugu ten vaikščioti
Atsakyti
aciu Smurka uz info. Teks pasieskoti Stambule Naujuju sventimui kokia saugesne vietele, ne Taksimos aikste.
Atsakyti
Sveikos,
Planuoju menesio pabaigoje skrist i Stambula. Informacijos apie istorinius paminklus ir pan. jau prisiieskojus ir prisikaicius. Gal is ten buvusiuju galetu parekomenduoti kokias nors "razinkas"?
Kur galima:
1. pavalgyt, yra "zmoniskas" kokybes ir kainos santykis (turku virtuve, bet ne tik kebabai ar kt. "lauko maistas")
2. pavalgyt saldumynu blush2.gif , tokiu ivairesniu ne tik baklava ar ledai...
3. na jei jau Turkijoje ax.gif , tai nusipirkt kokybisku "smotkiu" (oda, tekstile)
4. kur galima rasti parduodamu meno kuriniu (paveikslu, interjero detaliu)
5. ar yra hamamu skirtu tik moterims (aptarnaujantis personalas - moteris). Dar klausimas del higienos.. ar ten svaru.. hm atsiprasau gal per riebiai tas mano klausimas skamba... bet..

ACIU

PS. radau gan idomu/naudinga puslapi, gal kam prireiks: http://www.turkeytra...nbul_wkend.html
Atsakyti
Kadangi siuo metu jau koki devinta karta esu siame mieste, pabandysiu atsakyti:
1. Pavalgyti yra visur, ant kiekvieno kampo tiek greito maisto uzkandines, tiek restoranai, tiek kavines. Prie ju daznai buna meniu su kainom iskabinti, bedos nebus.
2. Saldumynu lavackos irgi yra ant kiekvieno kampo, specialiai ieskoti nereikes.
3. Smutkiu reik vaziuot i prekybinius rajonus. Aksaray, Laleli, is M raide, dabar nepamenu, Zeytinburnu irgi yra neblogu parduotuviu. O penktadieniais ir treciadieniais Kadikoy veikia pigiausias ir geriausias turgus.
4. Nelabai tokiais dalykais domiuosiu, bet Sirkeci ir Sultanachmete maciau ne viena tokia parduotuve
5. Yra tokie hamamai, bet svara ir aptarnavimo kokybe tokie, kad geriau gal ten ir nereikia kelt kojos, smarkiai nusivyliau
Atsakyti