Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulas

Lankant Topkabi rumus (iejimo bilietas 40 tl) visai nebutina imti audiogida (15 tl): visi groziai suzymeti numeriukais ir beveik prie kiekvieno (bent prie svarbesniu) yra lentele su aprasymais TR/EN kalbomis > surasyta praktiskai tas pats, ka i ausi sako isnuomota moteriske smile.gif I Bosforo kruiza (25 tl) audiogida imti vertetu (15 tl), nes kitaip bus tiesiog pasiplaukiojimas paziopsant. Bet patikrinti aparata butina, nes plaukiant pirmyn ne viska spejau suziureti/suklausyti (nesgi labai norejosi ir fotoaparatu papyskinti) o griztant atgal mano turimas aparatas visai negaude palydovo sad.gif. Pinigu aisku negrazino..... Beje, taksi man pasirode nebrangus> vaziavom nuo Htl Kempinski iki Galata Mevlevi muziejaus uz 25 pinigus. O pastarojo - deja deja - nepavyko palankyti: dar pries menesi uzpilde ju paraiska bilietams pas besisukancius dervisus, gavome atsakyma, ka visi bilietai jau isparduoti sad.gif Eiti i belen koki kita turistams skirta spektakli nepanorome...
Ispudziu daug ir be abejo ne viska kas galbut praverstu pirma karta vykstant i senaji Konstantinopoli surasiau. Be jei idomu - visada galite pasibelsti i az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 10 09, 22:24)
Visuomeninis transportas: pirkom uz 6 vietinius pinigus viena a-lia "vilniecio kortele" keturiu kompanijai ir ja perduodami vienas kitam ejom pro visas uztvaras, kiekvienas praejimas kainuoja 1,95 tl (perkant vienkartinius zetonus, atitinkamai 3,00 tl).

Aš irgi neseniai grįžau iš ten, tik šį kartą kaip be būtų gaila Stambule pabuvom vos 2 paras, nes tikslas buvo Kapadokija. Šį kartą labai mažai naudojomės visuomeniniu transportu, todėl pirkom žetonus. Ankščiau buvo galima susimokėti autobuse vairuotojui arba sėdinčiam diedukui, bet berods nuo pernai sistema pasikeitė ir reikalingi bilietai, todėl domina kur pirkote tą "vilniečio kortelę" ir ar ji galioja visam viešajam transportui: metro, tramvajui, autobusams... 4u.gif

Trumpai apie mūsų kelione. Nesiplėsiu, nes kiek buvo aprašyta ir sugaišta laiko, nepastebėjau kad kažką labai sudomintu cool.gif
Kadangi niekaip nėjo suderinti tą pačią dieną skrydį i Stambulą iš Rygos ir i Kayserį, tai vieną parą išvykstant ir grįžus buvome Stambule. Kapadokijai skyrėm 6 dienas iš kurių 2 skyrėm važiavimui į Konya. Goreme apsistojom Haybe hotel jau antrą kartą, ta progą gavome raudono vyno butelį ir padėklą vaisių dovanų. Šeiminį kambarį rezervavome eilinio kambario kaina tiesiai susirašant su viešbučiu, booking.com kažkodėl tų kambarių jie neteikia.
Į Konya važiavome, nes buvome pakvieti pasisvečiuoti turkės draugės šeimoje ir dėl atrakcijos. Autobusai geri, kaip lėktuve su asmeniniais televizoriais ir ausinėmis, keliai puikios kokybės. Važiavome 200 km tačiau tai užtrūko 4 val, vaišino gėrimais ir sausainiukais. buvo du sustojimai kuriu metu buvo galima išeiti pasivaikščioti po stotį, aplankyti laimės kambarį WC, o tuo metu autobusas buvo plaunamas, nors mūsų manymu jis ir taip buvo švarutėlis biggrin.gif
Svečiavomės eilinėje daugiabutyje "chruščiovkėje" apie 100 m2, 5 kambariai, du WC su vonios kambariu, du dideli balkonai, 6 a pastate yra liftas, visi batai laikomi už durų kolidoriuje, namo automobilių stovėjimo aikštelė išklota trinkelėmis raštais su distanciniu vartų valdymu. Na mums "išsivyščiusiems" europiečiams dar toli iki tokio lygio doh.gif
Apsilankėme SPA ir sporto klube skirtame tik moterims, vyrams yra atskiras, aptarnaujantis personalas irgi tik moterys. Ten yra visko ko širdis geidžia, mini bariukas, baseinas, įvairios pirtys, burbulinė vonia, druskų kambarys, masažai, treniruoklių salė, užsiėmimų salės, ir kas nustebino centrafūga persirengimo kambaryje, nereikia namo neštis varvančių madymkių biggrin.gif
Aplankėm žymaus dervišo kapą ir muziejų, labai skaniai visur valgėm, maistas buvo super thumbup.gif
Lankėmes besisukančiame restorane 42 aukšte thumbup.gif
Lankėmės labai idomioje kavinėje, ten yra tiesiog atskiri kambariai su WC ir kriaukle, viskas išklota kilimais, per vidurį didelis apvalus stalas. Vietinės moterys mėgsta ten lankytis, nes prisisako maisto, užsidaro duris ir vyrų netrūkdomos linksminasi, vakaroja, gali ir skaras nusiimti thumbup.gif
Turėjom nutikimą, kad teko apsilankyti Nevšehiro ligoninėje, tvarka stulbinanti, daktarai dirba tik darbą kas susiję su pacientais ir gydimu, tvarką palaiko ir viską reguliuoja apsauga, dokumentus tvarko, rašo, spauzdina ir ima pinigus visai atskiras žmogelis apginkluotas visa reikiama įranga ir į savo kompiuterį gauną visą informaciją ir daktarų kompiuterių. Vienai iš mūsų keliaujančių dėl patirtos traumos padarė iš karto kaulų ir plaučių rentgeną, kompiuterinę tomografiją ir išrašė vaistus, visa tai kainavo 340 TRY (pas mus su tokia suma neišsiverstumem, draudimas žinoma grąžino tuos pinigus). Kadangi tarp savų turėjom du medikus su patirtimi kokia yra medicina Lietuvoje ir Norvegijoje, tai jų žodžiais, iki Turkijos lygio mums dar toli ir ilgai eiti, tuo labiau kad dabar mes einame ne į priekį o tik atgal doh.gif
Jeigu ką nors sudominau, galėsiu ikelti nuotraukas ir atsakyti klausimus 4u.gif
o aš vėl noriu į Turkiją verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2013 10 10, 09:20)
.....sistema pasikeitė ir reikalingi bilietai, todėl domina kur pirkote tą "vilniečio kortelę" ir ar ji galioja visam viešajam transportui: metro, tramvajui, autobusams...  4u.gif

Kortele pirkom Taksim aikstes Kavataso stoteleje kazkuriame is kiosku: niu ejom ir klausinejom, kol galiausiai vienas kioskas turejo. Pasipildem ta kortele cia pat, stoty papildymo automate. Beje, tu papildymo automatu pilna beveik kiekvienoj stotelej > patogu. Nepatogu tai, kad pildyti galima tik popieriniais pinigais, o kadangi vieno bilieto kaina 1,95 tl tai salyginai trumpo lankymosi mieste metu sunkoka sukalkuliuoti kredita ir ideti i kortele lygiai reikiama pinigu suma. Beje, persedant 2 val laikotarpyje persedimo bilietas vietoj 1,95 tl kainuoja 1,25 tl, bet kadangi mes keturiese naudojomes viena kortele, tai keiciant transporto priemone pirmas bilietas persedimo metu kainuodavo 1,25, o likusieji po 1,95. Kortele galioja metro, tramvajui, kavatasui ir net nostalgiskajam (senobiniam) tramvajui vaziuojanciam Istikal kadessi gatve smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2013 10 10, 09:20)
Trumpai apie mūsų kelione. Nesiplėsiu, nes kiek buvo aprašyta ir sugaišta laiko, nepastebėjau kad kažką labai sudomintu  cool.gif

o aš vėl noriu į Turkiją  verysad.gif

Domino, tik nekomentavau ir neklausinėjau, gal ir daugiau yra tokių. O pati prieš kelionę perskaičiau ir susikonspektavau visą šią temą, ir jūsų buvo daug naudingos info, už ką dėkui. smile.gif

Ir aš vėl eilinįkart ten noriu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šimona @ 2013 10 10, 20:50)
Domino, tik nekomentavau ir neklausinėjau, gal ir daugiau yra tokių. O pati prieš kelionę perskaičiau ir susikonspektavau visą šią temą, ir jūsų buvo daug naudingos info, už ką dėkui.  smile.gif

Ir aš vėl eilinįkart ten noriu.  biggrin.gif

Na jeigu klausimų nekilo, darau išvadą kad viską nupasakojai išsamiai biggrin.gif
Kas šuniui uodegą pakels, jei ne jis pats biggrin.gif
Atsakyti
Dėkui Jofky už puikų pasakojimą smile.gif Bet nuotraukų su komentarais vis vien labai laukiu. Du kartus buvau Kapadokijoje bet vėl noriu atgal, tik šįkart be turistinės grupės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jerda: 29 spalio 2013 - 20:22
Būčiau dėkinga, jei patartumėte per kur geriau ir pigiau pirkti aviabilietus į Stambulą 4u.gif Aš nužiūrėjau per www.makalius.lt, bet gal jūs geresnių vietų žinote bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laaila: 07 sausio 2014 - 19:34
QUOTE(Laaila @ 2014 01 07, 19:33)
Būčiau dėkinga, jei patartumėte per kur geriau ir pigiau pirkti aviabilietus į Stambulą  4u.gif Aš nužiūrėjau per www.makalius.lt, bet gal jūs geresnių vietų žinote  bigsmile.gif

www.skyscanner.net ismes geriausius pasiulymus visu avialiniju, skraidanciu i stambula. Kartais Turku avialinojom zymiai pigiau buna skristi ir is rygos, tad jei nesukelia sunkumu iki rygos vaziuoti autobusu arba automobiliu, patariu paziureti ir si varianta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Jzh- @ 2014 01 07, 20:37)
www.skyscanner.net ismes geriausius pasiulymus visu avialiniju, skraidanciu i stambula. Kartais Turku  avialinojom zymiai pigiau buna skristi ir is rygos, tad jei nesukelia sunkumu iki rygos vaziuoti autobusu arba automobiliu, patariu paziureti ir si varianta  4u.gif

Prieš pora savaičių pigiausias variantas buvo iš Vilniaus per Rygą į Stambulą su Airbalticu, kai tuo tarpu tiesiogiai iš Rygos žymiai brangiau 4u.gif

Dar priklauso kokiu metu jus norite skristi ir prieš kiek laiko ieškosit bilietų. Buvo laikas kai prieš 9 mėn perkant budavo labai pigu pzv 56 eur pirmyn-atgal 4u.gif

Dar klausimas kiek svarbu kuris orouostas 4u.gif

Atsakyti
Tai taip, tu variantu yra visokiu ir priklauso nuo datu. Buna airbaltic'as pigiau, buna thy is rygos. Todel ir pasiuliau skyscanner, nes patogu stebeti ir lyginti kainas. Man kaip gyvenanciai tarp lt ir tr, airbaltic daznai atkrenta, nes beveik visad skrendu su dideliu bagazu, tai man thy idealiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Jzh- @ 2014 01 07, 20:59)
... Man kaip gyvenanciai tarp lt ir  tr...

fainiai, norėčiau taip 4u.gif
Atsakyti
Kaip supratau potogiau skristi į Ataturk (atrodo taip vadinasi) oro uostą, nes arčiau miesto. Bet tada gaunasi skristi per Kijevą... Oi, kaip painu doh.gif
O kokia vidutinė kaina turėtų būti? Radau žmogui už 600 lt į abi puses. Čia skaitosi gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laaila: 07 sausio 2014 - 21:25