Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulas

QUOTE(mot99 @ 2012 07 18, 12:09)
Teritoriją ir patalpas tai žinoma smagu "pablusinėti". Dar žemėlapius visokius. Čia gal daugiau apie papuošalus ar ginklus turėjau galvoje, kad prie kiekvieno eksponato tikriausiai duobių neprastovėsim. Kaip suprantu - ir visos dienos nebūtų labai per daug? Gal teko pastebėt, ar audiogidas yra ir rusų kalba? Nes kai reikia nesuprantantiems versti, tai labai daug laiko ir malonumo atima. Jau tada geriau iš anksto medžiagos paieškočiau.
Beje, ačiū už nuorodą apie serialą - nors ir stipriai propagandistinis, bet kelias serijas tikrai verta pažiūrėti vien jau kultūros pažinimui.

Taip yra audiogidas rusu kalba, tokį mes ir naudojom. Kokybė gera, kalba aiški su muzikiniu fonu, man asmeniškai audiogidai šimtą kartų geriau nei gyvas gidas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 07 18, 12:58)
Taip yra audiogidas rusu kalba, tokį mes ir naudojom. Kokybė gera, kalba aiški su muzikiniu fonu, man asmeniškai audiogidai šimtą kartų geriau nei gyvas gidas  biggrin.gif

Na tai liuks. Problemų būna tada, kai vaikam reik angliško, draugam - rusiško, o jei kurio nors nėra - tenka sušilus vertėjauti - jokio malonumo.
Ačiū už patarimus.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 07 18, 11:09)
Beje, ačiū už nuorodą apie serialą - nors ir stipriai propagandistinis, bet kelias serijas tikrai verta pažiūrėti vien jau kultūros pažinimui.

o as tai jau ji senai surijusi (na, kaip ten senai, kai tik isversdavo nauja serija, taip ir perziuredavau blush2.gif) ir tesinio laukiu blush2.gif Man visai patiko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 07 18, 16:37)
Na tai liuks. Problemų būna tada, kai vaikam reik angliško, draugam - rusiško, o jei kurio nors nėra - tenka sušilus vertėjauti - jokio malonumo.
Ačiū už patarimus.

Dar prisiminiau, gal kas žino tai nesvarbu, bet aš to nežinojau. Pasiimkit asmens dokumentus, jų reikės kaip užstato už audiogidą. Aš buvau seife su pinigais palikus savo, gerai kad draugė pamiršo savo idėt į seifą, tai davė abiems audiogidus už vieną užstatą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2012 07 18, 20:01)
o as tai jau ji senai surijusi (na, kaip ten senai, kai tik isversdavo nauja serija, taip ir perziuredavau  blush2.gif) ir tesinio laukiu  blush2.gif  Man visai patiko  ax.gif

Paskutinės dabar "kramtau", gaila kad su titrais, nėr kantrybės laukt kol igarsins biggrin.gif O gal yra igarsintu rusų kalba 60-63 serijos tik aš nerandu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 07 18, 20:33)
Dar prisiminiau, gal kas žino tai nesvarbu, bet aš to nežinojau. Pasiimkit asmens dokumentus, jų reikės kaip užstato už audiogidą. Aš buvau seife su pinigais palikus savo, gerai kad draugė pamiršo savo idėt į seifą, tai davė abiems audiogidus už vieną užstatą  4u.gif
Papildyta:
Paskutinės dabar "kramtau", gaila kad su titrais, nėr kantrybės laukt kol igarsins  biggrin.gif O gal yra igarsintu rusų kalba 60-63 serijos tik aš nerandu?  4u.gif

jau pasikeite salygos? anksciau (paskutinius 12-13 metu uztekdavo piniginio uzstato). Kadangi teoriskai Turkijoj visad pravartu visad turet asmens dokumenta su savim, tai ir galim atsisakyti palikti ir suderint pinigini uzstata
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 18 liepos 2012 - 22:48
QUOTE(Jofky @ 2012 07 18, 19:33)
Paskutinės dabar "kramtau", gaila kad su titrais, nėr kantrybės laukt kol igarsins  biggrin.gif O gal yra igarsintu rusų kalba 60-63 serijos tik aš nerandu?  4u.gif

as su titrais ziurejau, buciau numirojusi igarsinimo belaukdama biggrin.gif o kadangi mane nervina ziureti istorinius filmus, kur istorijos nelabai ir rasta, tai pas rusus susitikrinau, kiek cia teisybes, jie ten su tokiom smulkmenom aptarineja viska doh.gif na tai sakyciau, kad dar labiau sudomino, nes kiek susivokiau, tai gana tiksliai viskas perpasakojama. Na yra niuansu, bet tai kaip be ju, juk vistik ir ne dokumentika.
ka tik perziurejau kita filma, apie Kösem Sultan, tai nepatiko, na visai i pievas, su anuo serialu net nera ka lyginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 18 liepos 2012 - 23:10
QUOTE(BN @ 2012 07 18, 23:47)
jau pasikeite salygos? anksciau (paskutinius 12-13 metu uztekdavo piniginio uzstato). Kadangi teoriskai Turkijoj visad pravartu visad turet asmens dokumenta su savim, tai ir galim atsisakyti palikti ir suderint pinigini uzstata

Bijau sumeluot visgi prieš 2,5 m ten buvau, lyg buvo galima užstata palikt pinigais, bet kažkaip daug paprašė neturėjom tiek piniginėj doh.gif vos užteko lyru kavinej kirminą numarint biggrin.gif Nuo to sykio daugiau nešiojames, bet tada daugiau ir nesamonių nusiperkam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 07 19, 00:10)
as su titrais ziurejau, buciau numirojusi igarsinimo belaukdama  biggrin.gif o kadangi mane nervina ziureti istorinius filmus, kur istorijos nelabai ir rasta, tai pas rusus susitikrinau, kiek cia teisybes, jie ten su tokiom smulkmenom aptarineja viska  doh.gif  na tai sakyciau, kad dar labiau sudomino, nes kiek susivokiau, tai gana tiksliai viskas perpasakojama. Na yra niuansu, bet tai kaip be ju, juk vistik ir ne dokumentika.
ka tik perziurejau kita filma, apie Kösem Sultan, tai nepatiko, na visai i pievas, su anuo serialu net nera ka lyginti.

Kadangi tai apskritai pirmas gyvenime serialas kurį pradėjau žiūrėt, tai mane labai nervina amžinas ašarojimas ir nerealios situacijos, bet, kiek pamenu istoriją, faktai tikrai gana tikslūs ir aplinka perteikta gerai. Tik veikėjų portretai stipriai "perspausti", propagandos daugiau nei sočiai, o Suleimanas, apskritai kaip Leninas savu laiku - praktiškai tobulybių tobulybė. Daugiau Stambulo norėtųsi... Ale taip besišaipydama jau iki 9 serijos priėjau biggrin.gif Kas ten žino - gal ir visą peržiūrėsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 07 19, 08:57)
Kadangi tai apskritai pirmas gyvenime serialas kurį pradėjau žiūrėt, tai mane labai nervina amžinas ašarojimas ir nerealios situacijos, bet, kiek pamenu istoriją,  faktai tikrai gana tikslūs ir aplinka perteikta gerai. Tik veikėjų portretai stipriai "perspausti", propagandos daugiau nei sočiai, o Suleimanas, apskritai kaip Leninas savu laiku - praktiškai tobulybių tobulybė. Daugiau Stambulo norėtųsi... Ale taip besišaipydama jau iki 9 serijos priėjau  biggrin.gif Kas ten žino - gal ir visą peržiūrėsiu  rolleyes.gif

Na, klestejimo metai, tai gal ir tikrai kaip Leninas buvo biggrin.gif
Atsakyti
Aš Stambule lankiausi birželio mėnesį tik kelioms valandoms. Nepaisant trumpo laiko šis miestas mane tiesiog pakerėjo. Tiek daug visko yra pamatyti. Taupydama laiką aš įsėdau į City Bus Tour, kuris pravažiavo visas pagrindines įžymybes, daugybę mečečių, įdomių statinių. Kaina 20 Eurų. Deja, gerokai strigome kamščiuose, todėl toks būdas apžiūrinėti miestą tinka tik labai kantriems. Arba reikia išlipti, pasivaikščioti it lipti į kitą autobusą. smile.gif
Atsakyti
Neatsilaikiau pagundai ir gerai kainai, vėl į Stambulą gegužei nusipirkau bilietus po 56 EUR ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 09 06, 13:46)
Neatsilaikiau pagundai ir gerai kainai, vėl į Stambulą gegužei nusipirkau bilietus po 56 EUR  ax.gif

Oho, neblogai. Čia su kuriom avialinijom?
Atsakyti