Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulas

QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 06 30, 11:45)
Paziurejau i savo uzrasus, sitoj vietoj mes palikom dviese 90 TRY. Tai reiskia papildomai po 10 TRY uz audio gida. Labai rekomenduotinas dalykas, kai eini ir ne tik matai, bet dar ir suzinai istorija

viska uzsirasineji?
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 06 30, 17:42)
viska uzsirasineji?

bandziau suskaiciuoti keliones biudzeta. Kiek kainuotu, kai leidi sau praktiskai viska, ko nori. Ir kiek butu galima sutaupyti atsisakant nereikalingu/nebutinu islaidu.
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 06 30, 12:45)
Paziurejau i savo uzrasus, sitoj vietoj mes palikom dviese 90 TRY. Tai reiskia papildomai po 10 TRY uz audio gida. Labai rekomenduotinas dalykas, kai eini ir ne tik matai, bet dar ir suzinai istorija

hm... apskritai taip, audio gidas tikrai reikalingas. bet... aš matai kiek ruošiausi iš anksto (taip darau savo mylimuose miestuose), buvau nemažai skaičiusi, turėjau kelionių gidą (knygą), iš ko mano brangusis pažvendgavo, nes aš "stoooop" šast šast, atsiverčiu reikiamą vietą ir paskaitau "bla bla bla, švenčiausia islamo vieta, bla bla bla" biggrin.gif ir buvau mačiusi keleta Histroy / Nat.Geografic filmų, kur labai vaizdžiai detaliai pasakoja.
tarkim Hareme buvo ir anglų kalba lenetės, kur pasiskaitai, kokio princiuko ar mamytės kambarys smile.gif
Bet šiaip - taip, audio gidas labai gerai.

QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 06 30, 17:06)
bandziau suskaiciuoti keliones biudzeta. Kiek kainuotu, kai leidi sau praktiskai viska, ko nori. Ir kiek butu galima sutaupyti atsisakant nereikalingu/nebutinu islaidu.

mes, neleisdami na pravo na levo, bet eidami į lankytinas vietas ir pakeliui kai nori pagriebdami tiek ledų, tiek kukurūzą, tiek dionerį, tiek alaus (o viešpatėliau, vat jisai tai kainuoja!!!!), ar kokį suvenyrą kažkam - išleidom VISTIEK LABAI DAUG. nors rodos miestas tikrai nėra bangus, bet va muziejai brangūs (pvz dviese šeima užeina ir palieka iškart 40 litų, arba 60 litų).

ir čia neįeina shopingas ar brangi vakariene restorane.
Atsakyti
Sambulas nėra brangus??? Va čia tai siurprizas biggrin.gif
Atsakyti
Pigu-brangu labai subjektyvios savokos. Kas vienam atrodo papigiaja, kitam gali pasirodyti brangoka. Kita vertus tas pats alus... Mokėjau ~18 litų terasoj su vaizdu i Bosforą ir Sophya. O už 300 metrų (tam pačiam Sultanahmede) parduotuvėj pirkau už nepilnus 4 litus. Tai labai norint, galima ohoho kiek išleisti, o galima prasimaitinti už gana įkandamas kainas.
Viešbutis su pusryčiais (dvivietis kambarys) - para 146 litai. Vilniuj sunkiai už tiek gautumėm biggrin.gif
Aišku, lengva kalbėti prabuvus keturias paras. Bučiau buvęs ilgiau, gal kitaip kalbėčiau...
Atsakyti
Na, aš tiesiog lyginu. Alaus už keturis litus šiandien nebegausi, dabar minimum trys lyros parduotuvėje efesiukas kainuoja. Transportas brangus. Vaisiai, daržovės brangesni nei kituose Turkijos miestuose. Mėsa kosminėm kainom. Jei kituose miestuose baruose galima pasiderėti, tai Stambule į derybas niekas neina.

Aišku, drabužių, žinant vietas, pusvelčiui galima prisipirkti
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2011 07 01, 10:01)
Na, aš tiesiog lyginu. Alaus už keturis litus šiandien nebegausi, dabar minimum trys lyros parduotuvėje efesiukas kainuoja. Transportas brangus. Vaisiai, daržovės brangesni nei kituose Turkijos miestuose. Mėsa kosminėm kainom. Jei kituose miestuose baruose galima pasiderėti, tai Stambule į derybas niekas neina.

nu jo, su Turkijos provincija neturiu kompetencijos lyginti biggrin.gif
O kodel alus pabrango nuo pernai rudens ? Netoli Gulhane stoteles yra parduotuve. Lygis.. na kaip musu vieno X Maxima, gal dar mažesnė. Jokių spindinčių vitrinų. Ir kainos ten ženkliai mažesnės kasdieniams produktams nei už 10 metrų esančioj gražiai iliuminuotoj parduotuvėj.
Reiktu nuskrist patikrint biggrin.gif

Ai ir visuomeninio transporto žetonas - 1.75 TRY (~2.60 LTL) - taigi nedaug čia unsure.gif
Atsakyti
Jau lyra septyniasdešimt penki??? blink.gif Kainos auga kaip ant mielių doh.gif

O alus nuo praėjusių metų rudens pabrango, kaip ir visas kitas alkoholis. Tuoj Turkijoje svaigieji gėrimai bus pardavinėjami asmenims, ne jaunesniems nei dvidešimt ketveri
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2011 07 01, 10:24)
Jau lyra septyniasdešimt penki??? blink.gif Kainos auga kaip ant mielių doh.gif

Tuoj Turkijoje svaigieji gėrimai bus pardavinėjami asmenims, ne jaunesniems nei dvidešimt ketveri

užtat liros kursas nukrito nuo 1.80 lito pernai rudeni iki dabartinio 1.50 biggrin.gif

Labai sveikintina iniciatyva dėl alkoholio, o kurortų viešbučiose ūsuotiems jaunuoliams irgi dalins vaikiškas apyrankes ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2011 07 01, 09:01)

Aš rašiau "iš pirmo žvilgsnio" rodos nebrangu (o ir šiaip, nelyginu su kt Turkijos miestais, lyginu su kitais turistinėm kryptim, pvz Paryžium, ten točnai brangiau), BET gi juk ir rašiau, kad išleidi daug, ypač jei nori alkoholio. taip kad visumoj išleidi daug. nors irgi, palyginimo reikalas, kaip kas.

visada pasitaiko, kad randi kažkur pigiai, randi kažką brangiai. eini eini, užsimanai kokteiliuko trūkst plyšt, tai nebėgsi kažkur link stoties ieškot vieno X maximukės biggrin.gif sėdi ir geri kur patiko kabokas. o maximukę netyčia aptikęs užsizapasinsi. nu žo, atostogoms šiek tiek laisviau į viską žvelgi.

dar iš kainų... Capiroska kokteilį netoli istiklal gėriau už 20 TRY, turkiška kava ten buvo 6 TRY. Sultanahmedo mini parduotuvytėj pigiausias geriamas vynas buvo 19 TRY, nes bandžiau už 17 tai schmoll.gif biggrin.gif
šviežių apelsinų sultis kažkur vidury turkų talkučkos neturistinėj vietoj gėriau už 1 TRY, ten pat pardavinėjo ir granatų sultis už 2 TRY. o štai kelyje, kuriama šuruoja labai daug žmonių - jau buvo 10 TRY. ir šiuo atveju tai ne kokia apgavystė, kana buvo tiesiog parašyta.

labai skanus vištos dioneris lavaše neišvaizdžiame kioske šalia transporto mazgo - 4 TRY, labai neskanus vištos dioneris pakankamai išvaizdžioj ir turistų lankojom vietoj - 6,5 TRY.

sakyčiau 4 try už gerą fastfūdinį užkandį tokio dydžio ir masto turistiniame mieste - tikrai nebrangu. čia Vilniuj už tiek negausi tokios kokybės maisto. taigi sąlyginiai dalykai. bet... išsileidžia daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 01 liepos 2011 - 09:51
Na, Stambulas nepakliūna į brangiausių pasaulio miestų penketuką, tai šiuo aspektu, reiktų sakyti, visai pigu.

Tai įėjimo į muziejus kainas, žiūriu, vėl pakėlė. Buvo dvidešimt, paskui nuleido iki dešimt (kuo mes ir pasinaudojom ax.gif), o dabar vėl dvidešimt. Ne, jau turkas neleis savęs nuskriaust
Atsakyti
aha, aš ten papildžiau dar kainas.
ne, į brangiausių miestų nepatenka. nėra ten norvegiškos akcijos "dienos pietūs pica + kompotas - tik 100 litų" lotuliukas.gif

muziejai pigiau gan nesezono metu būna???

mozaikų muziejus beje tikrai sumažinta kaina. 8 try vietoj 20 try, kaip ant bilieto parašyta. bet už tokį kišeninį muziejų 20 būtų grabioš.
Atsakyti