Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulas

QUOTE(bananinha @ 2011 06 26, 09:45)
ir po to "interviu" dar vaziavai? ir jau nebetikrino? nes as pvz vel galvoju gal rugsejo gale vaziuot...tai negi dabar kiekviena karta tikrins ir nervus gadins...

taip neteke, mane tik nuolatos klausineja kuo dirbu, nes mano leidimas gyventi Turkijoje neleidzia dirbti, sakau oi ka jus as juk istekejusi namu seimininke smile.gif (nors siaip zinoma dirbu)... Bet paklausineja kur gyveni, kiek jau metu ir t.t. formalumu priimu ir tiek, ju darbas paklausti mano trumpai atsakyti.
Atsakyti
QUOTE(bananinha @ 2011 06 26, 10:45)
ir po to "interviu" dar vaziavai? ir jau nebetikrino? nes as pvz vel galvoju gal rugsejo gale vaziuot...tai negi dabar kiekviena karta tikrins ir nervus gadins...

Kaip nevaziuosi? Cia gi mano antrieji namai smile.gif Bet daugiau nebetikrino, juolab kad mano pase - darbo viza
Atsakyti
Merhaba
Love this city!
Be jokių abejonių jis stoja Nr. 2 mylimiausių miestų sąraše (po Barselonos).
Nežinau net ką pasakoti kito, nes daug kas čia papasakota.
Šiek tiek vėliau parašysiu dėl shopingo, nes man buvo aktualu ir mažiau čia info gal buvo. Ir šiaip, ypatybes smile.gif

Peržiūrėsiu nuotraukas, dar gal kas atsigamins.
Peržiūrėjau, kad buvo pasakyta, tai viskas kaip ir buvo pasakyta, tik kai nebuvęs vietoj, tokios galybės gatvių ir vietovų vardų sunku prisiminti.

Nu žo, surikiuosi nuotraukas ir eisiu į Stambulo foto temą kažką įdėt. Pyškinau kaip japonas biggrin.gif

Ei, kas ten dažnai būnat ir turit artimų draugų turkų, pasakykit (man buvo kiek nemandagu to klaust vietinių) - kodėl jie nekalba arabiškai? Pas juos žiauriai daug turistų arabų, maldininkų. Ir taip nerealiai keista matyt du musulmonus / musulmones tarpusavy angliškai šnekančius.

Nes šiaip turkai labai gabūs kalboms, ir jie (na bent jau aptarnavimo / prekybos srity) laisvai girdėjau varančius be anglų, dar ir prancūzų, ispanų, manau ir vokiškai galėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 27 birželio 2011 - 14:50
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 27, 15:43)
pasakykit (man buvo kiek nemandagu to klaust vietinių) - kodėl jie nekalba arabiškai?

Gal del to, kad didzioji dauguma Turkijos (kaip ir Stambulo) rezidentu ne arabai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 06 27, 16:17)
Gal del to, kad didzioji dauguma Turkijos (kaip ir Stambulo) rezidentu ne arabai biggrin.gif

Nu Žilvinai, na tiek aš puikiai išmanau, net nesunkiai skiriu. Mano klausimas buvo toks todėl, kad arabų turistų tai daug, o štai mokintis jų kalbos jie rodos nenori. Štai klausimas, kodėl gi.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 27, 20:57)
Nu Žilvinai, na tiek aš puikiai išmanau, net nesunkiai skiriu. Mano klausimas buvo toks todėl, kad arabų turistų tai daug, o štai mokintis jų kalbos jie rodos nenori. Štai klausimas, kodėl gi.

Ai, mazumele nesupratau klausimo smile.gif tada gal pagal tecio Atatiurko paredyma ziuri Europos link. Vidurinis issilavinimas muset arabiskai nelabai linkes mokyti. Arabiskus rasmenis uzmete uz peciaus ir palinko ties lotyniska abecele.
Na kazkas panasaus pas mus su rusu kalba po nepriklausomybes atkurimo. Kirilica ir rusu kalba jaunimo tarpe neitin populiari tarp dabartiniu dvidesimtmeciu.
Atsakyti
Arabų kalbos mažesnis poreikis. Be to, arabai nėra patys geriausi pirkėjai, nes daug panašių dalykų ir pas save turi, visiems rytams būdingų. O turkas kalbų mokosi tik dėl to, kad parduot lengviau būtų.

Jei jau araba turistai būtų tokie naudingi, galima iš Antakijos personalo atsisiųst. Ten daug kas arabiškai kalba
Atsakyti
Supratau Smurka. Tuo metu kai buvau, tai arabų turistų buvo didžiulė dalis. Bet taip, matyt jie nelabai ką perka biggrin.gif Maniau čia esama kokios tai kaimyninės tautinės nesantaikos paslėptos biggrin.gif

Įdomumas dar tame, kad Egipto turguj (prieskonių turguj) pardavėjų įvairiatautiškumas nerealus. Jau vien čia be įprastų turkų ir kurdų pastebėjau (pakalbėjau) su jugoslavais, britais. Smagu, kad jugoslavai mus tai savais laikė. Na, rytų bloko bendrystė smile.gif
Atsakyti
O kad gerai kalba uzsienio kalbomis turkai as giliai suabejociau, nes tai taip vadinamas street school. Tarzinine ta ju uzsienio kalba...
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2011 06 28, 13:55)
O kad gerai kalba uzsienio kalbomis turkai as giliai suabejociau, nes tai taip vadinamas street school. Tarzinine ta ju uzsienio kalba...
ax.gif

Na, gatviniai gal tik elementaria šnekamaja, viešbučių tarnautojai - jau tikrai gražia kalba kalba, ir ne viena, o trimis kaip minimum, pati girdėjau savo viešbuty. Ir šiaip, parodykit man lietuvių prekeivį galintį bent elementaria šnekamąja pasikalbėt keturiom kalbom be gimtosios.
Atsakyti
Surašau įėjimo kainas:

Bazilikos rezervuaras 15 arba 20 TRY (nepamenu)
Aya Sofia 20 TRY
Žydroji mečetė nekainuoja, bet išeinant būtų gražu paaukoti kažkiek. Beje, iš kiekvienos mečetės dažnai prašo paaukoti, ypač, kai prisireikia skaros prisidengti galvas.
Mozaikų muziejus šalia žydrosios mečetės 8 TRY
Topkapi rūmai 20 TRY
Haremas viduje rūmų 15 TRY
Galata bokštas 10 ar 15 TRY (nepamenu)

O čia įspūdžiai ir nuotraukos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 30 birželio 2011 - 12:38
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 30, 13:37)
Surašau įėjimo kainas:
Topkapi rūmai 20 TRY
Haremas viduje rūmų 15 TRY

Paziurejau i savo uzrasus, sitoj vietoj mes palikom dviese 90 TRY. Tai reiskia papildomai po 10 TRY uz audio gida. Labai rekomenduotinas dalykas, kai eini ir ne tik matai, bet dar ir suzinai istorija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zilvinas75: 30 birželio 2011 - 12:47