Sakykit, kokie įpročiai Stanbule su bankų kortelėmis:
- ar pakankamai bankomatų?
- ar daugumoj galima atsiskaityti su debetinėm? ar kreditinės daugiau reikalingos?
QUOTE(san @ 2009 01 07, 13:58)
Sakykit, kokie įpročiai Stanbule su bankų kortelėmis:
- ar daugumoj galima atsiskaityti su debetinėm? ar kreditinės daugiau reikalingos?
Bankomatų ant kiekvieno kampo. Turistinėse zonose galima pasirinkti rusų, vokiečių ir anglų kalbas, į bankomatą gali kišt ir kreditinę, ir debetinę. o kaip dėl atsiskaitymų parduotuvėse, tai nežinau, visada atsiskaitinėju grynaisiais
bandau dėliotis "dienotvarkę" turėsim 4 pilnas dienas Stambule ir norėtusi ne tik mieste pabūti.
gal galit pasiūlyti kokią vienos dienos kelionėlę iš Stambulo. ypač patiktų koks "gamtos stebūklas"
gal galit pasiūlyti kokią vienos dienos kelionėlę iš Stambulo. ypač patiktų koks "gamtos stebūklas"
QUOTE(san @ 2009 01 18, 20:21)
bandau dėliotis "dienotvarkę" turėsim 4 pilnas dienas Stambule ir norėtusi ne tik mieste pabūti.
Manai keturių dienų užteks? Na, sultanachmeto stebuklams, dolmabache rūmams galbūt... dar bosforo sąsiauriu paplaukiot ar į salas. Nee, keturios dienos Stambului yra pats tas bet tikrai ne per daug, kad būtų galima kažkur išvykt
QUOTE(san @ 2009 01 18, 19:21)
Jeigu skaitot angliskai, sitame psl. gana glaustai ir aiskiai viskas pateikta:
http://www.turkeytra...ghts/index.html
Yra netgi dienotvarkiu patarimai.
O seip tai internete tiek informacijos... mazai nebus
Sekmes kelioneje
QUOTE(Jurgitaite @ 2009 01 19, 15:38)
Jeigu skaitot angliskai, sitame psl. gana glaustai ir aiskiai viskas pateikta:
kaip tik isanalizavau sita puslapi - man neuzsipilde dienotvarke
is tokiu isvyku tinkama radau tik viena: Edirne miestukas.
o apie kokius gamtos objektus ten isviso neradau...
Papildyta:
QUOTE(barškuolė @ 2009 01 19, 14:25)
Manai keturių dienų užteks? :
nee, tai turbut ir 3 men. mazai butu...
bet pasauly tiek dar nematytu vietu, kad vargu bau grisi antra karta i tuos pacius krastus. todel norisi optimizuoti kiekviena kelione...
naujus metus sutikome Stambule. Bet kad suzaveti buvome, tai nepasakyciau. Zinoma, kiekvieno nuomone skirtinga.
QUOTE(leu @ 2009 01 31, 12:01)
naujus metus sutikome Stambule. Bet kad suzaveti buvome, tai nepasakyciau. Zinoma, kiekvieno nuomone skirtinga.
na cia labai priklauso nuo to, ko tu tikiesi is to miesto.. stambulas arba patinka is karto arba nepatinka sakyciau... tai miestas kaip jie patys sako, with a drop of poison
Man asmeniskai patinka to miesto aura, tai, jog siame mieste persipina ivairios kulturos, etc.. as net nepastebiu tu kurdu (ne turku), kurie gatvese ikyriai siulo prekes ir t.t. uzsienieciams..
O va mano kolegai, kuris darbo reikalais skrido i Stambula, tas miestas niekuom nepatiko, jis tik mate nesvara ir daugiau nieko...
Laba, gal galite patarki kokia valiuta geriausia atsiskaitineti Stambule? Kita savaitgali bandysime ten apsilankyti
Stambule priimamos tik lyros. Išimtys taikomos nebent turguose ir viešbučiuose
QUOTE(Smurka @ 2009 02 05, 21:04)
Stambule priimamos tik lyros. Išimtys taikomos nebent turguose ir viešbučiuose
Vo, jo mojo! O kaip is manes ir mano bendrakeleives tada $ visur prieme (ir kavineje, ir supermarkete, ir saldumynu parduotuveje, ir disco)?...
QUOTE(Ashia @ 2009 02 10, 11:52)
Vo, jo mojo! O kaip is manes ir mano bendrakeleives tada $ visur prieme (ir kavineje, ir supermarkete, ir saldumynu parduotuveje, ir disco)?...
Supermarkete dolciai? Stambule? Ar kurorte? Nes kad supermarkete doleriu niekas neims, mane turkas buvo pakonsultaves