Sveikos,
Po menesio ir as iseinu i darba, o mano metu dvynius priziures vyro mama. Ji atsikrausto pas mus gyventi is mazo miesteslio, taigi ir gyvens kartu. Mokesime mes jai kaip auklei pilna alga, 1500 lt.
Man tas labai nepatinka, nezinau net kodel, sirdis priesinasi, bet kito varianto nera - i darba grizt turiu, o aukles neradome, visos atsisako, nenori ziureti dvieju vaikiuku. Is agenturos samdyti mums per brangu.
Viliuosi, kad kaip nors metelius iskentesim, o po to jau i darza
QUOTE(meskiuke_mini @ 2007 06 19, 16:57)
As asmeniskai esu pries aukle pensininke. nzn del ko gal kad taip kaip jauna aukle nei pazais kartu, nei pavaikscios.. ir su jauna lengviau susidraugaut jei ji draugiska.
Nesutinku su tokia nuomone . Mažių prižiūri 56 m. moteris. Užsiima su vaiku tiek, kiek mes patys neužsiimdavom. Laukan eina bet kokiu oru, kartu smėlio dėžėj žaidžia, vaikšto visur, viską stebi, domisi. Lauke išbūna mažiausiai 4 - 5 val. Ateina tik pietų išvirti ir vėl į lauką. Ir vis stebisi, kad jaunos mamos neina į lauką. Viskas priklauso nuo žmogaus. Kaimynų vaiką prižiūrinti auklė į lauką eina tik vieną kartą, maximu 1 valanadai, nes jai lauke nuobodu
O as jau pagalvoju apie tai, kad mano mama priziuretu mano auksiuka, kai man reikes i darba grizt. Labai noreciau, kad jinai iseitu is savo darbo ir isidarbintu pas mus. Cia aisq, labai savanaudiski norai, bet laaabai smagu butu, nors abejoju, ar mama sutiktu. Bet tokiu atveju man visiskai normalu atrodo moketi mociutei alga, ir tikrai geresne nei ji gautu is savo darbovietes.
QUOTE(Upokšnis @ 2007 06 29, 11:40)
Nesutinku su tokia nuomone . Mažių prižiūri 56 m. moteris. Užsiima su vaiku tiek, kiek mes patys neužsiimdavom. Laukan eina bet kokiu oru, kartu smėlio dėžėj žaidžia, vaikšto visur, viską stebi, domisi. Lauke išbūna mažiausiai 4 - 5 val. Ateina tik pietų išvirti ir vėl į lauką. Ir vis stebisi, kad jaunos mamos neina į lauką. Viskas priklauso nuo žmogaus. Kaimynų vaiką prižiūrinti auklė į lauką eina tik vieną kartą, maximu 1 valanadai, nes jai lauke nuobodu
As irgi nieko pries neturiu pries aukles pensinikes,tik.............kiek lauke su vaikais bunu nemaciau,kad aktyviai su vaikais uzsiiminetu tokios aukles.Kad jos lauke daug laiko praleidzia,tai faktas,nes............lauke yra su kuom pabendrauti,jos gi susirenka i bendra kruva,kad galetu pasneketi Ziurek iseina i lauka kokia pensininke ir blaskosi nerasdama savo kompanijos(kitu tokiu paciu).Bet.............buna visokiu moteriskiu,negaliu sakyti,kad visos tokios kitos tikrai aktyviai uzsiima su vaikuciais.
Cia siaip, tarp kitko... Vakar buvo atvaziaves vyro tevas. Su anukais susitinka per seimynines sventes, kai atvaziuoja pasiimti pasto (mazdaug 1 karta i du men.) ir kai retkarciais nuvaziuojame pas ji (irgi 1 kart i menesi). Zodziu, per trejus metus apie vaiko paglobojima nebuvo jokios kalbos. Kai suzinojo kiek busimai auklei mokesiu uz savo vaikuciu prieziura, nustebo ir sako: jei tiek auklei moka, tai gal man vaikus paziuret? Ot tai pagyventume Nei juoktis, nei verkt
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 06 29, 13:54)
As irgi nieko pries neturiu pries aukles pensinikes,tik.............kiek lauke su vaikais bunu nemaciau,kad aktyviai su vaikais uzsiiminetu tokios aukles.Kad jos lauke daug laiko praleidzia,tai faktas,nes............lauke yra su kuom pabendrauti,jos gi susirenka i bendra kruva,kad galetu pasneketi Ziurek iseina i lauka kokia pensininke ir blaskosi nerasdama savo kompanijos(kitu tokiu paciu).Bet.............buna visokiu moteriskiu,negaliu sakyti,kad visos tokios kitos tikrai aktyviai uzsiima su vaikuciais.
Yra ir tokių. Tačiau yra ir kitokių O kaip ir kiek bendrauja, kuo užsiiminėja labai gerai matosi iš vaiko elgesio. Apie jaunas galima tą patį pasakyti - vienos užsiiminėja, kitos - ne.
Aš manau,kad jei močiutė žiūri visą dieną tai gaunasi,kaip darbas.Ir jei tai daro visą savaitė tai turi būti mokamas ir atlygis.O čia jau pagal susitarimą!
QUOTE(Lakūdra @ 2007 01 23, 16:15)
nu tai dieve, neduok pinigu,o su Valentino diena nupirk nauja telika, istapetuokit kambarius,idekit plastikinius langus...... vis busit atsilygine
neblogas pasiulymas
Papildyta:
QUOTE(ligiukss @ 2007 08 03, 14:53)
Aš manau,kad jei močiutė žiūri visą dieną tai gaunasi,kaip darbas.Ir jei tai daro visą savaitė tai turi būti mokamas ir atlygis.O čia jau pagal susitarimą!
sutinku irgi sutavim
Labai laiku paskaičiau šitą puslapuką.Aš močiutė.Labai myliu savo anūkėlį.Gal ir gerai ,kad močiutės aukoja savo gyvenimą dėl anūkų,bet kita vertus ar reikia.Kaip viena mama rašė ji pakentės metus,kol jos anyta aukosis ir augins jos dvynukus.Mamos ar jums neatrodo, kad močiutės sukurtos anūkams mylėti,juos lepinti,bet ne juos auginti ir auklėti.Niekada neimčiau pinigų už bendravimąsu anūku,bet būti dukros ar marčios tarnaite niekada nesutikčiau.
QUOTE(Muse @ 2007 06 29, 09:47)
Sveikos,
Po menesio ir as iseinu i darba, o mano metu dvynius priziures vyro mama. Ji atsikrausto pas mus gyventi is mazo miesteslio, taigi ir gyvens kartu.
Po menesio ir as iseinu i darba, o mano metu dvynius priziures vyro mama. Ji atsikrausto pas mus gyventi is mazo miesteslio, taigi ir gyvens kartu.
Uzuojauta tau dideliausia