Įkraunama...
Įkraunama...

Alga vaiko močiutei

QUOTE(rainiukas @ 2007 05 30, 19:59)
Tai kad i pensija isejusiems labiausiai rupi poilsis, skaudziai paliete ir musu seima. Uz tai dabar nebenorim matyti vienintelio likusio senelio savo vaikams schmoll.gif Patikekit, tam yra rimtu priezasciu, nemanau, kad sia tema reiketu gvildenti toliau. Tegu ilsisi, tegu taupo. Bet tai is kur tiek depresiju tik isejusiems i pensija? Niekam nereikalingi, vieni doh.gif Uz tai ir vieni, kad poilsio reikia labiau nei artimu zmoniu. Po kiek laiko bendravimo prireikia, tik jau artimiesiems gali nebereiketi issiilsejusio "kompanijos".

Bent jau is mano pazystamu rato labai daugelio vaikus bent jau iki 3 metu augino diedukai (mane, mano vyra, drauges vaika). Ir ka, jiems ilsetis nereikejo? Taigi tuos 3-4 metus bent jau mano uosvis musu vaikams skolingas (pagal palikima ar kaip cia biggrin.gif ). O jam mat dabar ilsetis reikia... O gauti pensija ir nueiti i darba jegu uztenka doh.gif Ai, issiliejau. Kiekvieno gyvenimo patirtis matyt kita ir supratimas kitas. Bet kad visuomene materialeja ir egoistiskeja, tai faktas doh.gif  verysad.gif

Matai, remiesi tik sava patirtimi. Visi skirtingi: vieniems tas poilsis reikalingas ir malonus, kitiems - ne. Nereikia visų matuoti pagal vieną kurpalių ax.gif

Tai gal ir eina į darbą, kad ten gauna pinigėlių, o prižiūrėdamas anūkus jų negaus. g.gif Kiekvienas žmogus turi savus prioritetus, nuostatas ir nereikia pykti ant jų.

QUOTE(rainiukas @ 2007 05 30, 20:17)
Va radau zodzius, po kuriais pasirasau.
Musu gi diedukas tai pyksta, kad mes jam nepadedam. Atvirai, tai nelabai turim uz ka. O ir paskaiciavus jis issilaiko save pilnai. Pats gi is savo puses anukams nesussipranta atnesti NIEKO. Kai vyras uzsimine, kad vaikai kazko laukia, tai pora kartu atnese kinderiu. Nupirko pampersu, bet pinigu atgal paprase doh.gif O jau kai uzsiminem, kad kiti diedukai koki triratuka anukams nuperka, sulaukem atsakymo: pas mane taip nebus doh.gif Kaip cia? Normalu. Tai ir as-mirs, neisiu cool.gif Ne seima cia, jei tiks centus skaiciuoja schmoll.gif

Įdomi situacija. Senelis gali save išlaikyti (jūsų nuomone) ir jam nereikalinga pagalba, tuo pačiu senelis mąsto, kad jūs save galit išlaikyti ir jums nereikalinga pagalba (dviratuko pirkimas). Kaip sakoma: veiksmas lygus atoveiksmiui mirksiukas.gif

QUOTE(kedute @ 2007 05 31, 00:36)
parodykit jus man mociute kuri ima pinigus uz anuku ziurejima? pasmaugciau turbut.........  istikruju tai liudna jei taip yra verysad.gif  verysad.gif

blink.gif Jo, čia jau ne liūdna, o baisu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 05 30, 22:22)
O tavo vaikai yra tik tavo vaikai. Ir tik tavo rūpestis visų pirma, su kuo jie leis dienas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kodel jus norit savo prievole auginti ir aukleti vaikus suversti mociutems ir seneliams, jeigu buvot nepasirenge buti atsakingais uz savo vaikus pilnai, tai dar ir nereikejo gimdyti. O as kaip tik skatinu senelio nieko nenesti vaikuciui, kai ateine jo aplankyti, kad vaikas myletu savo seneli del to, kad jsi yra senelis, daug svarbiau, kad jiedu graziai pabendrautu, pazaistu...O ne uz dovanas seneli myletu schmoll.gif

QUOTE(Limcamca @ 2007 05 31, 08:02)
tikrai, kad liūdna. Jei mamai kyla tokios mintys galvoje, kad močiutę verta pasmaugti  blink.gif  cool.gif

taip pat sutinku drinks_cheers.gif kaip galima tokius zodzius rasyti, nezmoniska kazkaip...jei mociute ir pensijiniame amziuje padeda jums vaikucius priziureti, auginti, tai jei ne pinigeliais, tai kitaip atsilyginti reikia, pvz. pazistama savo mamai skalbimo masina padovanojo, kad tik mamai buityje lengviau butu. o jei mociute ne pensijinio amziaus, tai tikrai moketi reikia, juk nebus soti ir apsirengusi vien tik pabuvimu su vaikuciu. Bukit realistes.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 05 31, 00:22)
Nu ir kas  ax.gif O tu pabandyk pykčio savyje nelaikyti. Nepadeda, na ir nereikia. Nueik, aplankyk, ir parodyk pavyzdį savo vaikams, kad senus žmones, kokie jie bebūtų, reikia gerbti.
O tavo vaikai yra tik tavo vaikai. Ir tik tavo rūpestis visų pirma, su kuo jie leis dienas.
Ar norėtum, kad močiutės ir seneliai tau komanduotų, kaip auklėti vaiką, į kokį darželį leisti ir t..t. ir pan. ?

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 05 31, 08:02)
tikrai, kad liūdna. Jei mamai kyla tokios mintys galvoje, kad močiutę verta pasmaugti  blink.gif  cool.gif

ziurint kokia mociute, nu tokia kaip pas mene net ir priesui nelinkeciau todel kiekvienoj situacijoj skirtingi argumentai
nematau nieko gero jei mociutei reik moket pinigus kad ji pabutu su anukais , as nekalbu apie tai jei jos juos ziuri istisas dienas ar net naktis tada kazkaip reiketu atsidekoty bet ir tai pvz issiust i kokia kelione, nu bet pinigai kazkaip nezinau....... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2007 05 31, 16:07)
ziurint kokia mociute, nu tokia kaip pas mene net ir priesui nelinkeciau todel kiekvienoj situacijoj skirtingi argumentai
nematau nieko gero jei mociutei reik moket pinigus kad ji pabutu su anukais  , as nekalbu apie tai jei jos juos ziuri istisas dienas ar net naktis tada kazkaip reiketu atsidekoty bet ir tai pvz issiust i kokia kelione, nu bet pinigai kazkaip nezinau....... g.gif

aha tikrai, jeigu jau pinigus ima, tai pasmaukim, o jei į kelionę lekia, tai gerai. Kur vaikus kaži dėsi, kai močiutė į kelionę išlėks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 05 31, 15:24)
aha tikrai, jeigu jau pinigus ima, tai pasmaukim, o jei į kelionę lekia, tai gerai. Kur vaikus kaži dėsi, kai močiutė į kelionę išlėks  g.gif

mes nesuprantam viena kitos tu kalbi apie nuolatine vaiku prieziura o as apie pvz kelias val per savaite
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2007 05 31, 16:29)
mes nesuprantam viena kitos tu kalbi apie nuolatine vaiku prieziura o as apie pvz kelias val per savaite

Na, mano anyta mano vaikų už dyką irgi nežiūri, net kelias valandas per savaitę. Tai tuom tai tuom jai padedam. Ar man skaudu? Taip. Išsikalbu su vyru, suprantu, kad nieko nepakeisiu ir taškas. Jei mokysiu vaiko, negerbti jos už tai, sulauksiu turbūt tokios pačios reakcijos, kai jis turės savų vaikų. O to tikrai nenoriu. Noriu būti gerbiama, mylima močiutė. O kad tas būtų, pavyzdį privalau rodyti jau dabar.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 05 31, 15:42)
Na, mano anyta mano vaikų už dyką irgi nežiūri, net kelias valandas per savaitę. Tai tuom tai tuom jai padedam. Ar man skaudu? Taip. Išsikalbu su vyru, suprantu, kad nieko nepakeisiu ir taškas. Jei mokysiu vaiko, negerbti jos už tai, sulauksiu turbūt tokios pačios reakcijos, kai jis turės savų vaikų. O to tikrai nenoriu. Noriu būti gerbiama, mylima močiutė. O kad tas būtų, pavyzdį privalau rodyti jau dabar.

va dabar matau kad suprantam viena kita, pas mane tai pat. as ant nieko nepykstu ir nieko nekaltinu , bet vaikai auga kazkada ims suprast kad mociutei uz ju prieziura yra mokama .................. o kaip elgtis tada? kaip pasakyti vaikui kad jis su mociute buna nes jei uz tai sumoketa? svarbiausia yra tai kad kartais mociutes prireikia tik pvz 2 val per savaite......... ir uz tai jei dar moketi? normali mociute uz tiek tikrai nieko nereikalautu ....... juk tai apsurdas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2007 05 31, 16:58)
va dabar matau kad suprantam viena kita, pas mane tai pat. as ant nieko nepykstu ir nieko nekaltinu , bet vaikai auga kazkada ims suprast kad mociutei uz ju prieziura yra mokama .................. o kaip elgtis tada? kaip pasakyti vaikui kad jis su mociute buna nes jei uz tai sumoketa?  svarbiausia yra tai kad kartais mociutes prireikia tik pvz 2 val per savaite......... ir uz tai jei dar moketi?  normali mociute uz tiek tikrai nieko nereikalautu ....... juk tai apsurdas doh.gif

Niekada nepasakosiu prie vaiko, kad už jo buvimą su močiute yra mokama. Kai užaugs, pats atsirinks, kuri močiutė yra geresnė, ar ta kuriai mokama, ar ta kuri beprotiškai jo pasiilgsta be pinigų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 05 31, 16:04)
Niekada nepasakosiu prie vaiko, kad už jo buvimą su močiute yra mokama. Kai užaugs, pats atsirinks, kuri močiutė yra geresnė, ar ta kuriai mokama, ar ta kuri beprotiškai jo pasiilgsta be pinigų  rolleyes.gif

sutinku thumbup.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(kedute @ 2007 05 31, 17:10)

nu pagaliau kompromisą radom karsta.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 05 30, 23:22)
Nu ir kas  ax.gif O tu pabandyk pykčio savyje nelaikyti. Nepadeda, na ir nereikia. Nueik, aplankyk, ir parodyk pavyzdį savo vaikams, kad senus žmones, kokie jie bebūtų, reikia gerbti.
Ar norėtum, kad močiutės ir seneliai tau komanduotų, kaip auklėti vaiką, į kokį darželį leisti ir t..t. ir pan. ?

As ne apie tai, kad nepadeda smile.gif Del vaiku abidna, kad dieduko skaityk neturi. Nesutinku, kad senus zmones reikia gerbti vien uz tai,kad jie seni. Senius pirdylas alkoholikus, kurie vaika nakui pasiust sugeba uz pautu reik kart biggrin.gif cool.gif
Atsakyti