Įkraunama...
Įkraunama...

Alga vaiko močiutei

Man net nekiltų minties nemokėti. Kodėl samdant svetimą žmogų galim mokėti, o savam - ne g.gif Juk mama/anyta aukoja savo laiką, o galėtų kažką dėl savęs nuveikti. Aišku, gal alga nebūtinai turi būti tokia, kokia auklių rinkoje. Tačiau už atliekamą darbą reikia mokėti ir nesvarbu kas vaiką prižiūri 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2007 05 21, 14:02)
Man net nekiltų minties nemokėti. Kodėl samdant svetimą žmogų galim mokėti, o savam - ne  g.gif  Juk mama/anyta aukoja savo laiką, o galėtų kažką dėl savęs nuveikti. Aišku, gal alga nebūtinai turi būti tokia, kokia auklių rinkoje. Tačiau už atliekamą darbą reikia mokėti ir nesvarbu kas vaiką prižiūri  4u.gif

Dieve, kur ritasi pasaulis doh.gif Ji juk MOCIUTE! Tai jos kraujas tie anukeliai. Butu musu mamos musu mociutems pasiuliusios moketi uz musu prieziura, tai ko gero i dantis butu uz toki izeidima gavusios blink.gif O ir dabar kai pagalvoju apie vyro mociute, kuri gyvena kaime... Niekaip neateina tokia mintis, kad ji paimtu nors kiek uz anukeliu prieziura. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(gosiukas @ 2007 03 02, 00:25)
mes mokame savo mociutelei 1 val-2,50Lt Tai yra maziau nei rinkos kaina, bet mes labai patenkinti, kad nereikia jaustis skolingais, paremiam ją.

Ir darbo laiko apskaitos ziniarasti pildot? lotuliukas.gif Uz pusvalandi 1.25 doh.gif Cia as nepiktai, bet man tai absurdiskai situacija atrodo, kai skaiciuojama cento tikslumu.
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2007 05 29, 16:23)
Dieve, kur ritasi pasaulis doh.gif Ji juk MOCIUTE! Tai jos kraujas tie anukeliai. Butu musu mamos musu mociutems pasiuliusios moketi uz musu prieziura, tai ko gero i dantis butu uz toki izeidima gavusios blink.gif O ir dabar kai pagalvoju apie vyro mociute, kuri gyvena kaime... Niekaip neateina tokia mintis, kad ji paimtu nors kiek uz anukeliu prieziura.  schmoll.gif

Būk rami - niekur tas pasaulis nesirita biggrin.gif. Jeigu močiutė atsisako kito darbelio, kad galėtų prižiūrėti anūkėlį, tai, manau, jog savaime suprantama, jog ji nebus gyva oru biggrin.gif. Man tai visiškai suprantamas ir priimtinas dalykas. Gerai, jei močiutė jau pensininkė (t.y. gauna pensiją) arba šiaip kokias tai papildomas pajamas, bet jeigu ne, tai kad ir kokia ji bebūtų MOČIUTĖ - jai irgi reikia valgyti, mokėti mokesčius ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
manau, kad priklauso nuo santykių. mano mama dukrytę jau metai prižiūri, bet iš manęs ji net už vaikui nupirktas bandeles pinigų nepaima, o ką jau kalbėt apie atlyginimą. šiaip mano nuostabūs tėvai dar man ir paskolą padeda išsimokėti. o aš jiems kituose darbuose padedu(sode,nuvežu kur reikia ir t.t.)
Atsakyti
Dieve, kur ritasi pasaulis doh.gif Ji juk MOCIUTE! Tai jos kraujas tie anukeliai. 

Pasaulis ritasi ten, kur jį stumi. Maniškis ritasi tiesiai. Na ir kas, kad ji močiutė? Tuo ji nebetampa moterimi, žmogumi, kuris nori pavalgyti, užsidirbti pensijai, apsirengti etc.? Man asmeniškai visiškai nerūpi, ar vaikas turi mano kraujo, ar ne mano, jei jau myli vaikus, tai nesvarbu. Todėl tai ne argumentas. Močiutė išeina iš darbo, kad galėtų prižiūrėti anūkus, bet jau pinigus už šį darbą (nes malonumo tai jau tikrai ne perdaug) gėda imti/mokėti? Suprantama, jei močiutė apskritai neturi ką veikti ir prižiūrėdama anūkus skaidrina sau gyvenimą - puiku.
Atsakyti
Dieve, kur ritasi pasaulis doh.gif Ji juk MOCIUTE! Tai jos kraujas tie anukeliai. Butu musu mamos musu mociutems pasiuliusios moketi uz musu prieziura, tai ko gero i dantis butu uz toki izeidima gavusios blink.gif O ir dabar kai pagalvoju apie vyro mociute, kuri gyvena kaime... Niekaip neateina tokia mintis, kad ji paimtu nors kiek uz anukeliu prieziura.  schmoll.gif
Papildyta:
Ir darbo laiko apskaitos ziniarasti pildot? lotuliukas.gif Uz pusvalandi 1.25 doh.gif Cia as nepiktai, bet man tai absurdiskai situacija atrodo, kai skaiciuojama cento tikslumu.

Močiutė irgi turi turėti savo gyvenimą. Beje, močiutei senatvėje turėtų ateiti poilsis, o ne prievolė ar pareiga auginti vaikų vaikus. Vaikai turi ir motinos ir tėčio kraujo, todėl pirmiausia jie privalo rūpintis savo vaikais.
Aš manau, kad būtina mokėti, jei močiutė yra vietoj auklės ar darželio. Juk tai tampa jos darbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 30 gegužės 2007 - 13:53
QUOTE(Saulės pūga @ 2007 05 30, 12:35)
Pasaulis ritasi ten, kur jį stumi. Maniškis ritasi tiesiai. Na ir kas, kad ji močiutė? Tuo ji nebetampa moterimi, žmogumi, kuris nori pavalgyti, užsidirbti pensijai, apsirengti etc.? Man asmeniškai visiškai nerūpi, ar vaikas turi mano kraujo, ar ne mano, jei jau myli vaikus, tai nesvarbu. Todėl tai ne argumentas. Močiutė išeina iš darbo, kad galėtų prižiūrėti anūkus, bet jau pinigus už šį darbą (nes malonumo tai jau tikrai ne perdaug) gėda imti/mokėti? Suprantama, jei močiutė apskritai neturi ką veikti ir prižiūrėdama anūkus skaidrina sau gyvenimą - puiku.

drinks_cheers.gif močiutė užaugino vaikus, t.y. mus. Kodėl dabar turėtų aukoti savo gyvenimą dėl anūkų g.gif . Manau, kad sulaukus pensijos jiems labiau rūpi poilsis, o ne geradarystė auginant anūkus.

QUOTE(Limcamca @ 2007 05 30, 14:53)
Močiutė irgi turi turėti savo gyvenimą. Beje, močiutei senatvėje turėtų ateiti poilsis, o ne prievolė ar pareiga auginti vaikų vaikus. Vaikai turi ir motinos ir tėčio kraujo, todėl pirmiausia jie privalo rūpintis savo vaikais.
Aš manau, kad būtina mokėti, jei močiutė yra vietoj auklės ar darželio. Juk tai tampa jos darbu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai kad i pensija isejusiems labiausiai rupi poilsis, skaudziai paliete ir musu seima. Uz tai dabar nebenorim matyti vienintelio likusio senelio savo vaikams schmoll.gif Patikekit, tam yra rimtu priezasciu, nemanau, kad sia tema reiketu gvildenti toliau. Tegu ilsisi, tegu taupo. Bet tai is kur tiek depresiju tik isejusiems i pensija? Niekam nereikalingi, vieni doh.gif Uz tai ir vieni, kad poilsio reikia labiau nei artimu zmoniu. Po kiek laiko bendravimo prireikia, tik jau artimiesiems gali nebereiketi issiilsejusio "kompanijos".
Bent jau is mano pazystamu rato labai daugelio vaikus bent jau iki 3 metu augino diedukai (mane, mano vyra, drauges vaika). Ir ka, jiems ilsetis nereikejo? Taigi tuos 3-4 metus bent jau mano uosvis musu vaikams skolingas (pagal palikima ar kaip cia biggrin.gif ). O jam mat dabar ilsetis reikia... O gauti pensija ir nueiti i darba jegu uztenka doh.gif Ai, issiliejau. Kiekvieno gyvenimo patirtis matyt kita ir supratimas kitas. Bet kad visuomene materialeja ir egoistiskeja, tai faktas doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Va radau zodzius, po kuriais pasirasau.

QUOTE(Noa @ 2007 01 30, 23:20)
Močiutės remiamos už dyką, lygiai kaip ir anūkėliai prižiūrimi už dyką. Iš meilės. O jei tie dalykai vyksta vienu metu - tai vis tiek nėra tas pats, kaip samdyta auklė, o tik savitarpio pagalba...

Musu gi diedukas tai pyksta, kad mes jam nepadedam. Atvirai, tai nelabai turim uz ka. O ir paskaiciavus jis issilaiko save pilnai. Pats gi is savo puses anukams nesussipranta atnesti NIEKO. Kai vyras uzsimine, kad vaikai kazko laukia, tai pora kartu atnese kinderiu. Nupirko pampersu, bet pinigu atgal paprase doh.gif O jau kai uzsiminem, kad kiti diedukai koki triratuka anukams nuperka, sulaukem atsakymo: pas mane taip nebus doh.gif Kaip cia? Normalu. Tai ir as-mirs, neisiu cool.gif Ne seima cia, jei tiks centus skaiciuoja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2007 05 30, 20:17)
Va radau zodzius, po kuriais pasirasau.
Musu gi diedukas tai pyksta, kad mes jam nepadedam. Atvirai, tai nelabai turim uz ka. O ir paskaiciavus jis issilaiko save pilnai. Pats gi is savo puses anukams nesussipranta atnesti NIEKO. Kai vyras uzsimine, kad vaikai kazko laukia, tai pora kartu atnese kinderiu. Nupirko pampersu, bet pinigu atgal paprase doh.gif O jau kai uzsiminem, kad kiti diedukai koki triratuka anukams nuperka, sulaukem atsakymo: pas mane taip nebus doh.gif Kaip cia? Normalu. Tai ir as-mirs, neisiu cool.gif Ne seima cia, jei tiks centus skaiciuoja schmoll.gif

Nu ir kas ax.gif O tu pabandyk pykčio savyje nelaikyti. Nepadeda, na ir nereikia. Nueik, aplankyk, ir parodyk pavyzdį savo vaikams, kad senus žmones, kokie jie bebūtų, reikia gerbti.
O tavo vaikai yra tik tavo vaikai. Ir tik tavo rūpestis visų pirma, su kuo jie leis dienas.
Ar norėtum, kad močiutės ir seneliai tau komanduotų, kaip auklėti vaiką, į kokį darželį leisti ir t..t. ir pan. ?
Atsakyti
parodykit jus man mociute kuri ima pinigus uz anuku ziurejima? pasmaugciau turbut......... istikruju tai liudna jei taip yra verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2007 05 31, 00:36)
parodykit jus man mociute kuri ima pinigus uz anuku ziurejima? pasmaugciau turbut.........  istikruju tai liudna jei taip yra verysad.gif  verysad.gif

tikrai, kad liūdna. Jei mamai kyla tokios mintys galvoje, kad močiutę verta pasmaugti blink.gif cool.gif
Atsakyti