Įkraunama...
Įkraunama...

Alga vaiko močiutei

man buvo kazkas panasaus. vasaros gale pradejau ieskotis aukles, jau buvau su keliom susitikus pakalbeti, bet nieko konkretaus nesutarem, tai anyta pareiske, kad jei nera kam, ji pabus su vaiku kiek reikes. aisku ne uz pinigus, nes neimtu, bet as stengiuosi ka nors jai nupirkti vis, paskutini karta nupirkau kibiriuka toki medaus nemaza, tai patenkinta buvo.
aisku vaikui su ja gerai, bet yra ir kitu blogybiu. jau ne karta dejavo kaip pavargsta, arba jei griztu ir jau tamsu buna, tai padejuoja kaip baisu tamsoj bus jai pareiti (nors mikriukas veza nuo duru iki duru, niekur eiti net nereikia), bet taip tipo nepiktai. o as jauciuosi kartais net kalta kazkokia ir skolinga uz "neikainojama" pagalba. tai daugiau kaip tris kartus per savaite nedristu jos prasyti, kad pabutu. mano pacios mama turi viena laisva diena, tai jei dar labai reikia, jos prasau. nors anyta tai pensininke. va pvz. ketvirtadieni man paskaitos ryte, o ji paskambino ir pareiske, kad kazkas ja kazkur pakviete ir negales ateiti. tai su aukle, kuriai mokeciau taip nebutu gi.
o dabar mokslus tuoj baigsiu, noriu pradeti dirbti ir lauzau galva, nes manau, buti penkias dienas per savaite su vaiku bus per sunku anytai, jauciu reiks aukles ieskotis, bet tai isizeis ji baisiausiai. o jei ji ziures, tai mes isvis turesim jaustis skolingi jai iki gyvenimo galo uz toki "didvyriskuma". pinigu ji tikrai neims, jau zinau
Atsakyti
nu jo irgi situacija sudetinga....
Atsakyti
Ir as turiu panasu galvosuki...Mano anyta, kaip suprantu, lyg ir sutiks priziureti musu mazyle, kai pradesiu eit i darba. As pasiryzusi moketi, tik jos reiks paklausti, kiek...manau, uz toki nelengva darba turi buti ir atlyginta...Jeigu pinigeliu neims, atsilyginsim kazkaip smile.gif
Is dalies tikrai noriu, kd butent ji priziuretu musu maze (aisku idealiausiai butu - mano mama, taciau tai neimanoma sad.gif ), bet is kitos puses ir bijau, kad nepradeciau priekabiauti, kad tas negerai ar tas negerai, bijau, kad del auklejimo nebutu konfliktu...sad.gif(( Siuo metu savo mazyle ramia sirdimi galiu palikti tik savo mamai ir vyrui ir tai tik keliom valandom...Tikiuosi, prie visko priprantama...
Atsakyti
4u.gif man tai labai nenormaliai atrodo, toks dalykas, schmoll.gif bet tai yra kiekvienos asmeninis reikalas 4u.gif
Atsakyti
esu iš didelės šeimos, tai mano mama, daug vaikų ir anūkų užauginusi net nesuabejojo, kai aš buvau giliuose apmąstymuose paskendusi: ar grįžti į darbą ir kur vaiką dėti... iš kart sakė: eisi dirbti, o mes (t.y. ji, mano senelis ir mano vyras) kaip nors užauginsim" ir nieko neprašo, bet aš vis ką nors nuperku (maisto ar buities prekių arba nuvažiuojam kur nors prasiblaškyti). žodžiu thumbup.gif .būdavo, kad nesutapdavo nuomonės, arba atrodydavo, kad vaikas neprižiūrėtas, bet dabar nieko nesakau, įpratau nekreipti dėmesio. labai džiaugiuosi, kad nereikia jokių auklių, nors kartais būdavo tokių pamąstymų.
Atsakyti
Jeigu man pagimdžius vaikiuką mano mama bus be darbo, aš jos tikrai prašysiu, kad pabūtų su juo. Ir mokėsiu jai už tai, kaip už normalų darbą. Juk iš kažko jai reikės gyventi. Todėl manau, kad mokėti močiutei už buvimą su vaiku nėra bloga praktika.
Be to, kiekvienas atvejis vis kitoks, šablonų nėra.
Papildau - manau, kad kasmet jai padarysiu kokį nors siurprizą - nupirksiukelionę. Va čia tai apdovanojimas thumbup.gif
Visoms mamoms siūlau apdovanoti močiutes, kad jos nesijaustų "didvyrėmis", o jūs - "amžinai skolingomis" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilmoshka: 01 kovo 2007 - 15:45
QUOTE(vaidicita @ 2007 01 18, 12:43)
ką manote nesąmonė tai ar normalu? jei vaiką prižiūri jo močiutė, o jai mokama kaip auklei?

mes mokame savo mociutelei 1 val-2,50Lt Tai yra maziau nei rinkos kaina, bet mes labai patenkinti, kad nereikia jaustis skolingais, paremiam ją.
Atsakyti
as taippat manau ,kad kazkiek reikia tu pinigeliu duoti,tiesiog reikia tureti supratimo,kad nesvarbu ar anyta ar mama,bet savo reikaliukams kasdieniniams pinigeliu reikia ir senam zmogui,nekalbu apie tuos ,kurie stabilai stovintys seneliai smile.gif
Atsakyti
Nu mano pusseseres mama irgi priziuri anukeli ir jos dukra jai moka. Man irgi kazkaip keista pasirode, bet ji visa laika priziuredavo vaikus, o dabar ieskojo aukles darbo, tai as manau, kad geraiu savam moketi, nei svetimam. O su savu ir palikti saugiau, nes ka cia gali zinoti kokia ta aukle gausi? Visos geros atrodo, o kai palieki su vaiku viena, tai nezinai ka daro
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

idomi cia diskusija. Susidomejau, nes pati nuo rugsejo 1 d. planuoju grizti i darba, o suneli palikti su savo mama. Maniske mama siuo metu dirba, jai iki pensijos dar toli, bet darbas ne itin patinka, o ir moka ne itin daug, tai ji pati pasake, kad noretu priziureti anuka, o as iskart sios minties nepaleidau ir pasiuliau jai moketi jai uz tai alga, kokia mokeciau ir auklei. Ji neatsisake, tik sake ims maziau, nei as siulau. Kazkaip net nepagalvojau, kad tai kazkas blogo ar nenormalaus. Mama paliks darba ir priziures anukeli. Ji viena, o pajamos pragyvenimui juk turi but kazkokios. Zodziu esu labai laiminga, kad nereikes palikti svetimam zmogui, ypac kai forume prisiskaiciau tema "juoduju aukliu sarasas", net pasiurpau... Beje, esu matyt is tu laiminguju, kuri turi ir nepaprasta anyta, ji taip pat iskart siulesi priziureti anukeli, nors turi savo versla. Sake galetu del jo ir nebedirbt, bet man kazkaip del to butu labai jau nesmagu. Juolab, kad su saviske mama gali atviriau apie viska pasikalbet, ypas jei kas nepatiktu vaiko prieziuroje. Su anyta norisi islaikyti gera santyki:)

Atsakyti
o kodėl nemokėti savam žmogui g.gif .Juk jam taip pat trunka laikas, bent jau kažkokia dovanėle reikėtų nupirkt.Aš jau su tėvais sutariau ,kad kai grįšiu į darbą juos samdysių vaikutį prižiūrėt-taip pati ramiau jausiuos ir tėvam finansikai padėsiu biggrin.gif
Atsakyti
Mano mama priziuri dukryte. Pradzioj galvojom jai moket, bet mama kategoriskai atsisake. As dirbu nuo 8 iki 17 val., o mano vyras nuo 16 val. Tai mano mamai tereikia ateit 14 val. ir pabut su Smilte, kol as pareinu is darbo, t.y., kokias 4 valandas, is kuriu vaikas apie 2 val. miega. Per ta laika ji pagamina valgyt, ka nors namuose sutvarko. Esu labai jai uz tai dekinga. Mama mano pensijoje, pajamos nera dideles, bet pinigu nesutinka imt. Tai karts nuo karto, per kokias sventes ar progas as prie dovaneles dar pridedu ir siek tiek pinigeliu. Man ramu, zinau, kad mama priziures Smilte tikrai neblogiau nei as. Bet ira ir kai kuriu minusu... Pavyzdziui, savaitgaliais ir vakarais as beveik visada bunu su vaiku, nes mamos jau nepatogu prasyt. Karta darbe buvo kazkokia proga ir fursetas, kuriame turejau dalyvaut, tai po to mama dar man atskaite morala, kaip as nelaiku gryzau ir kad ji vaika ziures tik kai mes dirbam, o ne kai baliavojam. O as ant pirstu galiu suskaiciuot, kiek kartu per beveik 2 metus kazkur buvau, kad jai reiketu priziuret dukryte. Suprantu, kad ji galbut pavargo, nes mergaite musu ne is ramiuju ax.gif Bet man pikta buvo del to, kad mama pati pasisiulo, po to priekaistauja. Dar kelis kartus jai siuliausi moket, nesutinka. Na, bet rudeni problema bus isspresta, dukryte eis i darzeli. Mama, sako neleiskit, maza dar, as priziuresiu, bet mes nebenorim but skolingi.
Vat tokia musu patirtis 4u.gif
Atsakyti