Įkraunama...
Įkraunama...

Alga vaiko močiutei

Na o mano mamytė ir anytėlė tai mane pribloškė savo ,,pamąstymais" apie vaiko priežiūrą.
Kai reikėjo man eit dirbt, o dukrai auklės ieškot - aišku, nė viena nešoko siūlytis į aukles schmoll.gif .Kaip ir pensinykės, bet dar iš darbo nemeta, tai dar dirbsim, kol išmes, o be to, sveikatos neturim... (net ir savaitgaliais ar šiaip kur su reikalais reikėdavo be vaiko išlėkt samdydavom auklę, nes močiutės schmoll.gif schmoll.gif ).
Na gerai - buvo auklės, dabar darželis, viskas jau praeity...
Taigi, abi bobules jau kaip ir iš darbo krapšto...pensijon varo ilsėtis...Ir ką gi jūs manot? Abi kaip susitarusios vieną giesmę gieda: ,,Oi, išmes iš darbo - auklės darbo ieškosiu bigsmile.gif Juk auklės dabar taip gerai uždirba - 1000 Lt bigsmile.gif Ir dar maistą, transportą apmoka bigsmile.gif "
Kažkaip ir sveikatos atsirado, ir jėgų, ko nebuvo, kai paprašydavom anūkę bent pusdienį padabot...
Ech, kai pagalvoji...$$$$$visiems galvas apsuka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiūkštė @ 2007 01 25, 14:07)
Na o mano mamytė ir anytėlė tai mane pribloškė savo ,,pamąstymais" apie vaiko priežiūrą.
Kai reikėjo man eit dirbt, o dukrai auklės ieškot - aišku, nė viena nešoko siūlytis į aukles  schmoll.gif .Kaip ir pensinykės, bet dar iš darbo nemeta, tai dar dirbsim, kol išmes, o be to, sveikatos neturim... (net ir savaitgaliais ar šiaip kur su reikalais reikėdavo be vaiko išlėkt samdydavom auklę, nes močiutės  schmoll.gif  schmoll.gif ).
Na gerai - buvo auklės, dabar darželis, viskas jau praeity...
Taigi, abi bobules jau kaip ir iš darbo krapšto...pensijon varo ilsėtis...Ir ką gi jūs manot? Abi kaip susitarusios vieną giesmę gieda: ,,Oi, išmes iš darbo - auklės darbo ieškosiu bigsmile.gif Juk auklės dabar taip gerai uždirba - 1000 Lt  bigsmile.gif Ir dar maistą, transportą apmoka bigsmile.gif "
Kažkaip ir sveikatos atsirado, ir jėgų, ko nebuvo, kai paprašydavom anūkę bent pusdienį padabot...
Ech, kai pagalvoji...$$$$$visiems galvas apsuka unsure.gif

Įsivaizduoju, kaip tau apmaudu. Ir kad be reikalo šnekėjo tarsi viltį suteikinėjo, ir kad iš artimų žmonių tokio požiūrio nesitikėjai. Mes tai turim 2 močiutes, jos irgi dirba. Ir gyvena šalia. Bet nepamenu, kada vaiką pas jas palikom kokią savaitgalio dieną. Dažnai sveikatos neturi ir dažnai manęs perklausdavo, ar tikrai reikia vaiką prižiūrėti. Nereikia, atsakydavau, o prašyti man per žema - jeigu nenori su anūku bendrauti, tai per prievartą ir nesiūlau. Nesmagu.
Atsakyti
O pas mane visai kita situcija, mano mama buvo jau pasiruosusi ir darba palikt, nors jai dar n metu iki pensijos, kad tik anukelio su svetima moterimi nepalikciau. Ir mano bobute, jam jau prosenele, nors ir sveikatele jau nebe ta, bet sake palik man, as susitvarkysiu.... ir niekas nieko uz tai neprase... jos abi pasiruosusios uz anuko sypsena viska atiduot wub.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. Aš tai nematai nieko blogo mokėt močiutei už anūko priežiūrą. Geriau savam nei svetimam. Gaila, kad aš taip negaliu. Mano mama dar dirba ir darbo mest tikrai negali, o as tiek neuždirbsiu, kad ir mama ir save išsilaikyt. Labai gaila. O mama vis sako : jei tik nereiktų dirbt, tai galėčiau aš vaikį augint. Ir čia tikrai ne tik žodžiai, kaip čia kažkuri rašė, kad auginsiu anūką, o kai atėjo laikas tada jau sveikatos nėra. Močiutė man būtų pati geriausia auklė, nes tik jai galiu palikt savo auksą. Ir dabar kaituriu reikalų, o babytė nedirba tai visada mane visur išleidžia be problemų. Liuks mūsų močiutė thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi esu močiutė, sudomino jūsų pasisakymai. Parašysiu iš močiutės pusės.
Esu įsitikinusi, kad močiutės tikrai blogai jaučiasi imdamos už anūkėlių priežiūrą pinigus. Jei man taip reikėtų, jausčiausi bjauriai. Bet juk yra gyvenime visokių situacijų, kaip pvz.;
1. močiutė išėjo iš darbo ( dar ne pensijoj)- juk gyventi reikia, tai geriau mokėti jai, negu svetimai auklei
2. jeigu močiučių sunki materialinė padėtis - juk visaip gyvenime būna
3. O gal močiutė yra viena, be senelio, ir neturi iš ko pragyventi
Labai gerai, kai gyvenimas susiklosto taip, kad močiutės gali rūpintis ir padėti auginti vaikelius jauniesiems be jokio atlygio. thumbup.gif
Atsakyti
gal but gali moketi netiesiogiai, o ir tik dali sumos... paaiskinsiu: mano drauges mama daboja mergyte, o drauge apmoka sesers mokslus, kurie musu kainomis iseina kazkur puse aukles kasmenesinio atlyginimo.
Bet tai turi buti bendras susitarimas... (Kad tikrai nesijaustu nuskriausta gaudama dali sumos)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tanita: 30 sausio 2007 - 16:44
Man atrodo, kad čia labai nuo šeimos priklauso. Jeigu močiutė jau gali sau leisti nedirbti, tai gal gali ir pažiūrėti tą anūkėlį. Bet jei ji vietoj savo pastovaus darbo prižiūri anūkus, tai gal reiktų primokėti.
Labai slidus reikalas g.gif
Atsakyti
Mes čia diskutuojam, gal jau Vaidicita ryžosi prašyti anytos prižiūrėti lelių? Labai ydomu, kokie rezultatai mūsų pamokymų? drinks_cheers.gif
Atsakyti
as kasdien paskaitau ka rasote bet nieko neturiu ka pasakyti... Rezultatas : aukle. jau praejo viena jos darbo diena, atrodo nieko. gal taip ir geriau nesijausim dekingi/skolingi ir pan. o mociutes papraseme viena konkrecia diena paziureti tai sake bus matyt, mazdaug. tai ir nesiryzome prasyti daugiau ir kazka tartis, bet ir kad turime aukle dar nesakeme, nezinau kaip cia bus. ai siaip komplikuota situacija.... jei ji parodytu bent koki nora as visom keturiom prasyciau jos buti, bet nezinau gal sveikata nelabai, gal kiti reikalai trukdo,,,, sunku pasakyti....
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2007 01 30, 17:08)
Kadangi esu močiutė, sudomino jūsų pasisakymai. Parašysiu iš močiutės pusės.
Esu įsitikinusi, kad močiutės tikrai blogai jaučiasi imdamos už anūkėlių priežiūrą pinigus. Jei man taip reikėtų, jausčiausi bjauriai. Bet juk yra gyvenime visokių situacijų, kaip pvz.;
1. močiutė išėjo iš darbo ( dar ne pensijoj)- juk gyventi reikia, tai geriau mokėti jai, negu svetimai auklei
2. jeigu močiučių sunki materialinė padėtis - juk visaip gyvenime būna
3. O gal močiutė yra viena, be senelio, ir neturi iš ko pragyventi
Labai gerai, kai gyvenimas susiklosto taip, kad močiutės gali rūpintis ir padėti auginti vaikelius jauniesiems be jokio atlygio. thumbup.gif

Pasakysiu iš anūkės pusės. Jei yra 1, 2, 3 atvejai - arba tiksliau, visi jie apie tą patį - jeigu močiutei striuka su pinigais - tai normali anūkė, jeigu ji tų pinigų bent kiek turi, ir taip privalo padėt savo močiutei, ar ji prižiūri tuos anūkėlius, ar neprižiūri. Lygiai taip pat ir priešingu atveju - jei anūkė neturi pinigų, o močiutė turi, tai ar rasi močiutę, kuri savo anūkei tais pinigėliais nepadėtų?

Nebūtina tiesiogiai tuos pinigus duot, yra gi visokių būdų, kad ir maisto nupirkt ar už butą sumokėt, ar už telefoną, ar už vaistus kokius sumokėt vaistinėj... Mano supratimu, normalioj šeimoj būna taip.

Močiutės remiamos už dyką, lygiai kaip ir anūkėliai prižiūrimi už dyką. Iš meilės. O jei tie dalykai vyksta vienu metu - tai vis tiek nėra tas pats, kaip samdyta auklė, o tik savitarpio pagalba... Ta prasme, kad jei močiutė susirgs ir nebegalės prižiūrėti anūkėlio ar ten proanūkėlio, tai ji vis tiek bus remiama. O jei anūkė subankrutuos ir neturės už ką remti bobutės, tai ana vis tiek tą vaiką žiūrės...
Papildyta:
QUOTE(vaidicita @ 2007 01 30, 22:01)
Rezultatas : aukle.

Ai, o gal taip ir geriau mastau.gif
Atsakyti
pasirasau po Noa zodziais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Manau,kad tikrai reikėjo pasikalbėti, juk ji ne kokia mokesčių inspektorė(gal?),kurios reikia bijoti, juk čia močiutė. Gi žmonės mes ir turim tokią dovaną,kaip kalba, bendravimas-taip išsiaiškinama daug sudėtingesni dalykai,nei vaikiukų priežiūra. mirksiukas.gif Sėkmės,o močiutei-supratimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 31 sausio 2007 - 12:15