Įkraunama...
Įkraunama...

Alga vaiko močiutei

QUOTE(vaidicita @ 2007 01 22, 12:49)
o man tai sudetinga butu paprasyti... vat nei nezinau ar bandyt... nes anyta nedirba, bet nedaznai ateina pas vaikeli, taigi nusprendziau aukles ieskot, bet variantas jai moket pinigus man butu geresnis, bet :
1) nezinau ar sutiks
2) nezinau ar neisizeis

Tiesiog pabandyk, nėra čia ko įsižeisti.Aš pati siūliau savo mamai, tai ji kategoriškai atsisakė, bet neįsižeidė, tiesiog taip ir pasakiau, "juk vis tiek mokėčiau svetimai ir dar daugiau nei tau". Deja mūsų situacija kita- mama gyvena visai kitam mieste, tai vis dėlto dabar turiu auklę, moku pagal dabartinius įkainius ir nesu patenkinta.Dažnai pagalvoju apie savo mamą, ir vaikiukas su ja būtų laimingesnis. Taigi jūsų reikalas pasiūlyti, o jos atsisakyti. Jei atsisakys-nuo to jums tik geriau, rasit būdų kaip jai atsilyginti. Aš tik už močiutes. Žiūrėkite, močiutės savo anūkėlius, mokamai ar nemokamai visai nesvarbu. Mano mažiukui trūksta močiutės, kai pasakau, kad ateis teta-purto galvą, o kai pasakau, kad atvažiuos močiutė- šypsosi, nors rečiau mato ją už auklę šiuo metu. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tsima: 23 sausio 2007 - 09:28
buvo laikas, kai pas mus mociute vazinedavo is kito miesto kaip i darba vaiko ziureti. Pirmadieni atvaziuodavo, o penktadieni isvaziuodavo. Sumokedavau uz kelione, maistas mano. Zinoma pinigu uz ziurejima jinai neimdavo, bet stengdavausi kitais budais atsilyginti uz prieziura. Priziureti maza vaika nera taip lengva, netgi mociutei.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2007 01 23, 12:35)
buvo laikas, kai pas mus mociute vazinedavo is kito miesto kaip i darba vaiko ziureti. Pirmadieni atvaziuodavo, o penktadieni isvaziuodavo. Sumokedavau uz kelione, maistas mano. Zinoma pinigu uz ziurejima jinai neimdavo, bet stengdavausi kitais budais atsilyginti uz prieziura. Priziureti maza vaika nera taip lengva, netgi mociutei.
nea, pinigų nemokam
Atsakyti
bet ne visos mociutes tai supranta smile.gif ir kazkaip kai ir taip niekad neateina sakyt kad ateikit duosiu pinigu, man nesigauna blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2007 01 23, 13:52)
bet ne visos mociutes tai supranta smile.gif ir kazkaip kai ir taip niekad neateina sakyt kad ateikit duosiu pinigu, man nesigauna blush2.gif

nu tai dieve, neduok pinigu,o su Valentino diena nupirk nauja telika, istapetuokit kambarius,idekit plastikinius langus...... vis busit atsilygine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikutė @ 2007 01 23, 16:15)
nu tai dieve, neduok pinigu,o su Valentino diena nupirk nauja telika, istapetuokit kambarius,idekit plastikinius langus...... vis busit atsilygine smile.gif

Tai kaip kaip kaip jai sakyt tai bobutei, kuri šiaip jau neateidinėja? Ateidinėk reguliariai, duosiu televizorių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2007 01 22, 13:49)
o man tai sudetinga butu paprasyti... vat nei nezinau ar bandyt... nes anyta nedirba, bet nedaznai ateina pas vaikeli, taigi nusprendziau aukles ieskot, bet variantas jai moket pinigus man butu geresnis, bet :
1) nezinau ar sutiks
2) nezinau ar neisizeis

O gal tavo atveju vyras sutiks pakalbėti su savo mama? Tai labai priklauso nuo tarpusavio santykių šeimoje - kas ten žino - gal vyro šeimoj būtų suprantama labai natūraliai?
Atsakyti
As mokejau vyro tevui kai jis ziurejo keleta menesiu vaika. Bet aisku, tie pinigai buvo simboliniai - sutarem del 250 Lt/men. Na ir siaip, materialine padetis ju ne is geriausiu.

As uz tai, kad vis tiek reikia kazkaip atsilyginti - ar sutarti del atlyginimo, ar siaip kokiom dovanelem ir panasiai.

Bet nemanau, kad reiktu moketi tokia alga kaip kad moketum tikrai svetimai ir gerai auklei - pvz. - 1000 Lt kaip dabar Vilniuj priimta.

Nes kam tada Seima? Ar ne tam, kad esant reikalui padetumem vieni kitiem ne todel, kad uz tai kazka gausim, o todel, kad esam saistomi tvirtesniu rysiu?

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 01 23, 15:25)
Tai kaip kaip kaip jai sakyt tai bobutei, kuri šiaip jau neateidinėja? Ateidinėk reguliariai, duosiu televizorių? g.gif

nu va va.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 01 23, 16:25)

aplamai pirma reik tos bobutes paklaust ar reguliariai ateidinet sutiks, o po to jau galvot apie uzmokesti jai lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš tai turbūt nueičiau pas tą bobutę ir imčiau lankstyt - nu jau reikia mums auklės, ojojoi... Ir žiūri, kaip bobutė reaguoja. Tarkim, nieko. Tada vėl parypuoji - oi kaip bijau vaiką palikt su svetimu žmogum, kokių tų auklių visokių būna, ojojoi. Nu vėl žiūri, gal jau pasisiūlys. Jei dar ne, rypuoji, kad brangu, ojojoi smile.gif Jei ir po tų rypavimų nepasisiūlys, tai tada jau ir nesiūlyk irnesakyk.gif

O jei pasisiūlys, sakys, duokit šen tą anūką, jamam, tada lankstyčiau - o tai aš tai auklei algą buvau numačius, tai gal jums keli šimteliai nepakenktų? Vis tiek, važinėt, sveikata nebe ta, vai tai tai. Normali standartinė bobutė imtų rypuot - ai, vaikeliai, nieko man nereikia, jūs jauni, pinigėlių ne per daugiausia, nieko man nereikia! Nu tada ką - jamam bobutę, o pinigėlius dedam į vokelį ir tikrai jai ką nors nuperki... Kad ir televizorių biggrin.gif

Beje, čia gal ne į temą, jūs dar pažiūrėkit, kaip ta bobutė su vaiku elgsis. Dauguma bobučių, aišku, normalios, bet kartą esu mačius vieną tokią, kad geriau jau būtų buvus samdyta unsure.gif Ten ne bobulė buvo, o kažkokia Hitlerio inkarnacija, tvarka kaip konclagery, jei tik kas ne taip, staugdavo, kad net stogas kilnojosi - o auklėjo dvi mažas mergaites. Samdytą auklę tokiam faktui išaiškėjus išspirtum mygom, o va tu išspirk bobulę nuosavą unsure.gif Žviegs paskui iki smerčio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 01 23, 20:53)
Aš tai turbūt nueičiau pas tą bobutę ir imčiau lankstyt - nu jau reikia mums auklės, ojojoi... Ir žiūri, kaip bobutė reaguoja. Tarkim, nieko. Tada vėl parypuoji - oi kaip bijau vaiką palikt su svetimu žmogum, kokių tų auklių visokių būna, ojojoi. Nu vėl žiūri, gal jau pasisiūlys. Jei dar ne, rypuoji, kad brangu, ojojoi smile.gif Jei ir po tų rypavimų nepasisiūlys, tai tada jau ir nesiūlyk irnesakyk.gif

O jei pasisiūlys, sakys, duokit šen tą anūką, jamam, tada lankstyčiau - o tai aš tai auklei algą buvau numačius, tai gal jums keli šimteliai nepakenktų? Vis tiek, važinėt, sveikata nebe ta, vai tai tai. Normali standartinė bobutė imtų rypuot - ai, vaikeliai, nieko man nereikia, jūs jauni, pinigėlių ne per daugiausia, nieko man nereikia! Nu tada ką - jamam bobutę, o pinigėlius dedam į vokelį ir tikrai jai ką nors nuperki... Kad ir televizorių  biggrin.gif
Beje, čia gal ne į temą, jūs dar pažiūrėkit, kaip ta bobutė su vaiku elgsis. Dauguma bobučių, aišku, normalios, bet kartą esu mačius vieną tokią, kad geriau jau būtų buvus samdyta unsure.gif Ten ne bobulė buvo, o kažkokia Hitlerio inkarnacija, tvarka kaip konclagery, jei tik kas ne taip, staugdavo, kad net stogas kilnojosi  - o auklėjo dvi mažas mergaites. Samdytą auklę tokiam faktui išaiškėjus išspirtum mygom, o va tu išspirk bobulę nuosavą unsure.gif  Žviegs paskui iki smerčio unsure.gif

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif Pasisiūlymams prižiūrėti tai irgi šiek tiek skeptiška būčiau, nes mano viena bobutė tik ir šneka, oi eisiu į pensiją, kaip myliu, prižiūrėsiu ir t.t. ir matau, kad nė velnio neis į pensiją, neprižiūrės ir kantrybės neturi, pati neramiai jausčiausi, kad neskriaustų. Geras rodiklis - kiek dažnai lanko anūką ir kiek ilgai su juo išbūna. Manoji aplanko rečiau nei kartą per mėnesį ir pabūna apie 2 val., bet šnekėti apie meilę tai netrukdo. verysad.gif
Atsakyti