Keista skaityti tokia tema, mano seimoje tai visiskai butu svetima. As pati gal but jau neuzilgo tapsiu mociute nes viriausiam sunui jau 18.Tikrai laukiu sio momento, kai galesiu rupintis ir padeti. Mano uosviene ir mama visada mielai paziuredavo vaikus kai reikejo ir jei buciau as pasiulius joms uzmokesti tai butu buve blogai Jei tevams reikalinga parama financine tai galima ir padeti, bet moketi pinigus uz anukeli kazkaip ne lietuviskai veda i suvetimejima.
QUOTE(tinneorama @ 2008 11 20, 09:43)
Keista skaityti tokia tema, mano seimoje tai visiskai butu svetima. As pati gal but jau neuzilgo tapsiu mociute nes viriausiam sunui jau 18.Tikrai laukiu sio momento, kai galesiu rupintis ir padeti. Mano uosviene ir mama visada mielai paziuredavo vaikus kai reikejo ir jei buciau as pasiulius joms uzmokesti tai butu buve blogai Jei tevams reikalinga parama financine tai galima ir padeti, bet moketi pinigus uz anukeli kazkaip ne lietuviskai veda i suvetimejima.
Kodel susvetimejima?
Jau ir laikai kitokie.Viskas keiciasi Dabar gi labai daug dirbanciu mociuciu, o ka daryt? Aukles uz ta pati darba gauna alga nemaza, o mociutes uz dyka ta pati turi dirbt?Sorry, bet man panasu i vergija
nu man atrodytu visai normalu jei man susiklostytu panasi situacija,buciau laiminga,jei mama iseitu is savo darbo ir uz ta pacia alga ziuretu vaikeli man,juk jai irgi reikia gyventi,negali gi nedirbti o priziureti vaika visa diena nemokamai.manau tai butu gerai ir patiems ir vaikui ir jo mociutei niu bet jei uz prieziura savaitgaliais ar siaip keliom valandom ima pinigus,tai nemanau kad tai normalu
na, man kartais ateidavo priziureti klecka mano tevukas. kadangi pinigeliu is tolo kratydavosi - tai as jam bent jau simboliskai i jo saskaita pervesdavau, sake vis tiek visus grazins... taip ir stumdemes
bet yra atvejis mano gimineje, kai mociute dar negauna pencijos, bet priziuri anukus. tokiu atveju manau ji turetu gauti uzdarbi , juk galetu eiti svetimus vaikiukus priziureti ir gauti nemazus pinigelius. juk vienaip ar kitaip tai yra savas zmogus, kodel jam neatsilygint uz darba, juk svetimiems ne tiek sumokam.
bet yra atvejis mano gimineje, kai mociute dar negauna pencijos, bet priziuri anukus. tokiu atveju manau ji turetu gauti uzdarbi , juk galetu eiti svetimus vaikiukus priziureti ir gauti nemazus pinigelius. juk vienaip ar kitaip tai yra savas zmogus, kodel jam neatsilygint uz darba, juk svetimiems ne tiek sumokam.
Nesamone visiska. As pati mociute ir daznai ziuriu savo anukele. Net neisivaizduoju kad galeciau imti is dukros pinigelius uz tai... Gal cia nuo zmoniu santykiu priklauso, nzn Bet paciai man tai cia absurdas visiskas atrodo
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2008 11 26, 02:17)
nu man atrodytu visai normalu jei man susiklostytu panasi situacija,buciau laiminga,jei mama iseitu is savo darbo ir uz ta pacia alga ziuretu vaikeli man,juk jai irgi reikia gyventi,negali gi nedirbti o priziureti vaika visa diena nemokamai.manau tai butu gerai ir patiems ir vaikui ir jo mociutei niu bet jei uz prieziura savaitgaliais ar siaip keliom valandom ima pinigus,tai nemanau kad tai normalu
Sita minti suprantu, tik kas jei mociute iseitu is darbo, o reikalingas minimalus darbo stazas (siuo metu berods 30 metu) dar nebutu surinktas, tai ar jai dukra po to dar ir pensija moketu Ir dar pamirst nereiketu, kad arba ji turetu buti isiregistravus darbo birzoj, arba savanoriskai bent jau sveikatos draudimu apsidraudus, o cia vel gi islaidos ir, greiciausiai, is mociutes kisenes.
QUOTE(Leksa @ 2008 12 09, 11:47)
Sita minti suprantu, tik kas jei mociute iseitu is darbo, o reikalingas minimalus darbo stazas (siuo metu berods 30 metu) dar nebutu surinktas, tai ar jai dukra po to dar ir pensija moketu Ir dar pamirst nereiketu, kad arba ji turetu buti isiregistravus darbo birzoj, arba savanoriskai bent jau sveikatos draudimu apsidraudus, o cia vel gi islaidos ir, greiciausiai, is mociutes kisenes.
as pvz buciau labai pries jei mano mama iseitu is darbo, kad mano vaika priziuret, anukas, tai nera jos darbas , suprantu jei ji pensininke ir pati savo inciatyva nori paziuret anuka, tai gal . Maciau ne viena pvz, kai mociutes aukojosi uzaugino anukus ir liko prie suskilusios geldos be normalios pensijos
Ačiū Dievui, mano abu tėvukai dirba pagal verslo liudijimą (t.y. tik 2 dienas per savaitę) ir gali skirti daaaug dėmesio savo anūkėlei. Negaliu nepasipasakoti, kad man, laimėjus konkursą ir išėjus į darbą, vaikas, būdamas 6 mėnesiukų amžiaus, išvažiavo gyventi pas juos, mes lankydavome tik savaitgaliais, ir taip gyvenome iki 1,5 metukų. Seneliai labai džiaugėsi ir patys pasisiūlė prisiimti šią atsakomybę. Už tai niekada jiems nemokėjome (o jie to ir neprašė), atvažiuodami veždavome skanių ir saldžių dovanų, o vėliau nupirkome jiems nešiojamą kompiuterį, kad galėtume kas vakarą per Skype vieni kitus matyti. Ir dabar mielai vaiką paliekame pas senelius savaitėlei pasiilsėti ir pasilepinti. Jeigu tėvukai būtų pageidavę gauti už vaiko priežiūrą tam tikrą užmokestį, tikrai sumokėtume, nes nei viena kita auklė vaiko taip gerai neprižiūrėtų ir jo nemylėtų, kaip jie. Tad nėra didelės reikšmės, kam mokėti, juk svarbiausia - vaiko gerovė
QUOTE(Emili.. @ 2008 12 08, 14:09)
Nesamone visiska. As pati mociute ir daznai ziuriu savo anukele. Net neisivaizduoju kad galeciau imti is dukros pinigelius uz tai... Gal cia nuo zmoniu santykiu priklauso, nzn Bet paciai man tai cia absurdas visiskas atrodo
o jus ziurite savo anukus nuo ryto iki vakaro,po 10 val,5 dienas i savaite...ar ziurite kartais,kai kazkur teveliai nori istrukti...tai 2 skirtingi dalykai
QUOTE(Leksa @ 2008 12 09, 10:47)
niu stazas jau kaip ir yra,tik anukeliu dar nea ji pirmoji sake kad kai jau bus,geriau ji anukelius ziuretu,nei moketi pinigus auklei,nezinia uz kokia prieziura. apie pinigus kalbos nebuvo,bet as tirai mokeciau tiek kiek auklei ir draudimas beabejo tokioj situacijoj butu,ir ne is mociutes kisenes tiesiog neisivaizduoju geresnio zmogaus savo vaikucio prieziurai nei ji bet istikruju as manau kad pati paauginciau iki kokiu 2,5 metuku ir i darziuka
QUOTE(EVO @ 2008 12 09, 13:14)
as pvz buciau labai pries jei mano mama iseitu is darbo, kad mano vaika priziuret, anukas, tai nera jos darbas , suprantu jei ji pensininke ir pati savo inciatyva nori paziuret anuka, tai gal . Maciau ne viena pvz, kai mociutes aukojosi uzaugino anukus ir liko prie suskilusios geldos be normalios pensijos
Visiskai sutinku su sia nuomone.Vaiku auginimas-tai tevu pareiga.Seneliai turetu savo anukus lankyti kaip seneliai,o ne pakeisti tevus ar buti auklemis uz alga.