Įkraunama...
Įkraunama...

Alga vaiko močiutei

Sweikutes,as ir moku savo mamytei alga uz dukrytes prieziura.Bet pas mus tokia situacija,kad as ja issikvieciau is Lt i uzsieny ir del musu mete savo darba viska paliko ir atleke pas mus anukeles priziureti.As labai patenkinta. thumbup.gif As jai moku 100 euru i sav.+ dabar dar tiek pat uzsidirba,nes suradom dar pora mergaiciu i kompanija priziureti.Belieka tik kaupt senatvei,nes uz nieka kita pinigu is jos neimam. biggrin.gif
Atsakyti
mielai mokeciau, kad tik priziuretu....
bet abi mociutes dar ne pensijoj.... dirba , o iki pensijos dar 3-4 metai liko... doh.gif
nebereikes jau tada...
Atsakyti
aS SAVO MAMAI PATIKECIAU VAIKUS PRIZIURETI, BET APIE KTAS NEKALBU
Atsakyti
na nezinau ar savo mamai mokeciau uz vaiko priziurejima... g.gif
Atsakyti
O kodėl nemokėti? Ypač jei močiutė dėl anūko meta darbą ir praranda pajamas, o šeima visvien pasiruošusi mokėti auklei. Gyventi už kažką jai gi reikia. Užtat močiutės paprastai valandų neskaičiuoja ax.gif
Atsakyti
maniske nors ir pasiulytum pinigus neziuretu smile.gif , tai reikia dziaugtis, kad ima pinigus ir ziuri. Pazistu viena seima, kad mociutei mokejo pinigus, nors ji dirbanti buvo, jos darbas buvo toks, kad galejo ziuret anuka ir dirbt. O drauges motina mete darba del anuko uzaugino ji dabar pensija del to maza, tai drauge dar pyksta ant savo mamos, kad maza jos pensija ir kad jai neuztenka pragyvenimui doh.gif
Atsakyti
Aš irgi moku pagal išgales savo mamai. Mes neturim sutartos algos, bet apmoku jos parduotuvines išlaidas anūkėlio maistui, apmoku nuolatinį bilietą, plius dar duodu šiaip babkių, tipo priedą prie pensijos.
Atsakyti
as irgi galvoju prasysiu mamos, kad pabutu aukle anukelei kai man baigsis vaiko prieziuros atostogos ir zadu moketi jai pinigus uz tai, nes mano mama niekur nedirba tai nesedes uz dyka kur galetu eiti dirbti kur nors. Man atrodo normalu moketi pinigus mociutem juk nepatogu isnaudoti zmogu, kad kiekviena diena nuo ryto iki vakaro dabotu vaika uz aciu.
Atsakyti
Na, as tai tikrai kazkiek mokeciau... Aisku, maziau nei auklei blush2.gif Uz aciu man ir paciai butu nesmagu prasyti. Visgi vaiko prieziura ne toks jau lengvas darbas ir i lauka isvesk, ir zaisk, ir t.t.
Atsakyti
Nu sorry... blink.gif as tai nei savo mamai, nei vyro mamai atlyginimo uz vaiko prieziura nemokeciau. Visu pirma, zinoma, tos prieziuros nebutu tiek daug, kad tai butu galima prilyginti darbui. O jei is tiesu priziuretu vaika nuolat vietoj to, kad galetu dirbti, ir jai butu striuka su pinigeliais, tada rastume kitu butu, kaip materialiai paremti. Gerai cia kazkas rase: stambios dovanos kokia nors proga, pavaisinimai, sumokejimai parduotuvej ir t.t... Juo labiau, jei gyventu pas mus. Bet moketi tam tikra "atlyginima" - schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pandaba @ 2008 11 18, 00:26)
Gerai cia kazkas rase: stambios dovanos kokia nors proga, pavaisinimai, sumokejimai parduotuvej ir t.t... Juo labiau, jei gyventu pas mus. Bet moketi tam tikra "atlyginima" -  schmoll.gif

o tai cia ne uzmokestis...man cia atrodo,kaip..pasalpa..na noriu atsidekoju,noriu parduotuveje kazka nuperku... doh.gif blink.gif nekonkretu doh.gif geriau,jau atvirai moketi pinigelius,jei zmogus visa darbinga diena ziuri vaika,nei tokie pavaisinimai,atsidekojimai,kazko nupirkimas parduotuveje...bet....cia mano asmenine nuomone 4u.gif
Atsakyti
rolleyes.gif
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 11 18, 21:02)
o tai cia ne uzmokestis...man cia atrodo,kaip..pasalpa..na noriu atsidekoju,noriu parduotuveje kazka nuperku... doh.gif  blink.gif nekonkretu doh.gif geriau,jau atvirai moketi pinigelius,jei zmogus visa darbinga diena ziuri vaika,nei tokie pavaisinimai,atsidekojimai,kazko nupirkimas parduotuveje...bet....cia mano asmenine nuomone 4u.gif

Sutinku 4u.gif
Pas mus tokia situacija - as dirbu 2 dienas per savaite, o vaikas buna su mano mama, bet kadangi mano mama irgi dirbanti(pamainomis), tai derinuosi pagal jos grafika....ir uz tas dvi dieneles sumoku pinigeliais.Kodel?Visu pirma, mano mamai sumazeja dieneliu poilsiui ir galvojat lengva isbuti su dar neturinciu 2metuku vaiku, o beto ir as nesijauciu skolinga ir bunu rami....siaip sia ideja tai as pati pasiuliau, nes viena drauge irgi moka mociutei ir vargo delto nemato....ir siaip nematau cia nieko blogo schmoll.gif
Siaip jei man butu reikeje ieskoti aukles tas pora dienu per sav, tai buciau net neieskojus, buciau nedirbus ir tiek..... rolleyes.gif
Atsakyti