nu jooo, diskusija įsisiūbavo...
medinis kaip reikiant įpylį alyvos į ugnį. Ok, papasakosiu savo poziciją. Kaip visuomet - remiuosi asmeniniais pavyzdžiais.
Aš esu gera mama. Čia subjektyviai.
Žiūrint medinio, jolitos.martynos akimis - turbūt bloga
NEs:
kaip vaikas gimė - studijavau ir mokslų nemečiau (vaikas netyčiukas)
dažnai palikdavau auklėms
kartais tampydavausi su vaiku po miestą ir platinau oriflame.
daznai neturedavau kantrybės ir prie vaiko bardavausi su jo tėvu
galų gale mečiau jį, tą tėvą.
dabar dažnai susitariu su vaiku (jam jau 11 metų), kad pabūtų namie vienas
retai darau valgyti namuose
verčiu vaiką kartu tvarkytis kambarius, nes labai to nemėgstu
sakau vaikui, jeigu esu pavargusi ir tingiu ką nors daryti.
ir t.t. ir t.t.
Yra buvę tokių saviplakos seancų, kai savo kūdikėliui jausdavausi netikusi mama ir kaip medinis galvodavau, kad gal man tų vaikų ir nereiktų turėti. Vieną kartą savo vaiko paklausiau, ar aš jam gera mama. "Auksinė, pati geriausia ir įdomiausia"
Nes:
su vaiku bendrauju daug ir apie daugelį kalbu dalykų nevyniodama į vatą
toleruoju ir skatinu bendrauti su draugais pas mus namuose.
beveik visada klausiu jo nuomonės
kartu keliauju ir pramogauju
dėl jo pasirašau visokioms avantiūrom (kaip antai paraseilingas. Niekas nebūtų manęs privertęs, tik sūnus).
nuolat sakau, kad jį labai myliu ir kad jis man be galo svarbus - mano vienuolikmečiui nėra gėda mane apsikabinti vidurį gatvės matant draugams.
Na, turbūt ir dar kiti dalykai
Išvada ta, kad ryšys su sūnumi tikrai yra. Mes esame draugai, ir labai tikiuosi, kad net paauglystės periodu jis nesulys į save, o viskuo dalinsis su manimi. Nežinau, ar ryšys būtų buvęs didesnis/gilesnis, jei būčiau metusi arba atidėjusi mokslus ir nuolat sėdėjusi su juo. Dabar gal neturėčiau gerai apmokamo darbo ir kad būtų lengviau išgyventi, gyvenčiau su bledūnu jo tėvu. Mano vaikas gal nepamatytų Turkijos, Egipto, nemokėtų gerai žaisti boulingo, krepšinio ir neperžiūrėtų visų rodomų filmų. Gal.... Niekas nežino kaip būtų. Būtų idealu, jei visi tėvai būtų idealūs kaip iš holivudiškų filmų. Bet gyvenimas yra gyvenimas ir
tikrai ne sėdėjimas su vaiku lemia tolimesnį vaiko ryšį su motina.