Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu šiek tiek laiko sau...

QUOTE(Lina @ 2007 01 22, 11:24)
Kaip man toliau būti idealia mama?

Pirmiausia vaiką vienodai išlaikyti PRIVALO abu tėvai. Taip, jei yra sudėtinga materialinė padėtis - reikia dirbti, vaikas lopšelyje (pigiau) ar su aukle (brangiau). Jūs bandote įspausti mane į kampą, bet to nereikia daryti. Nes painiojate du dalykus - kas geriau vaikui ir kas geriau jums. Vaikui geriau, kad mama (ar tėvas) būtų su juo, jei nėra galimybių - jų nėra. Bet jei galimybės yra, tai kodėl jomis nesinaudoti? Todėl, kad to jūs nenorite. Ir tada jau galima užduoti klausimą - ar aš gera mama, jei savo interesus keliu aukščiau nei vaiko.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 12:15)
Temos autorė nenori dirbti, jai to ir nereikia. Todėl jūsų <saulutes mama> pasakymas - "patikėk" skamba labai neįtikinamai.

o tu toliau paskaityk ne kiekviena mama gali moraliskai atlaikyti sedejima namie , ir nuo to visai nepriklauso ar myli ji vaika ar ne, bet ji tera tik zmogus, ji myli savo vaika bet pavargo ne fiziskai bet moraliskai, kaip ir temos autore ir nematau nieko blogo jei pasisamdys aukle porai valandu, del to ji savo vaika nemaziau myles ir rupinsis, gal net labiau ir vaikas gaus parbegusios mamos is kirpyklos kalna demesio ir tik jam vienam ir tas bendravimas bus tik kokybiskesnis....
ai pavargau su tavim ginsytis tau viskas arba tik juoda arba tik balta.....kaip zirniais i siena....
Atsakyti
idomi diskusija gavosi smile.gif matau kad yra dvi puses su dviem skirtingom nuomonem ir kitaip turbut nebus smile.gif bet kitaip ir negali buti smile.gif o as kazkaip viena diena linkstu i viena puse, kita - i kita smile.gif apsisprest reiktu biggrin.gif

bet siaip jo, medinio pastebejimas teisingas, i darba man kol kas eiti reikalo nera ir mano problema ne vaiko palikimas auklei kol dirbciau,t.y. visai darbo dienai o sesijos metu, rasant koki referata, isvaziuojant apsipirkt ir netampant jo po parduotuves, isejimas i kirpykla, pas gydytoja ir kiti panasus dalykai, t.y. tada kada man reiktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 13:00)
Ausrytukas, jūs auginate 5 vaikus. Ir jūs taip pat manote, kad vienas vaikas - tai problema?
Sutinku su jumis, kad reikia daug ko. Bet manau žmogus bent jau sau turi atsakyti į klausimą - ko aš gyvenime noriu, kam aš skiriu visą dėmesį, ar didžiąją dalį dėmesio, o kitkas gali palaukti. Klausimas - ar gera mama. Nežinau kas yra gera mama, bet jei yra noras pabėgti nuo savo vaiko - tai tikrai nėra vienas iš geros mamos bruožų.

žinoma, kad aš nemanau jog vaikas yra apskritai kokia nors problema.aš manau kiek kitaip, kad problemos yr kitose vietose, jei jau vaikas imtų trukdyti.Bet šiai dienai aš tikrai žinau, kad net į viaką reikia žiūrėti racionaliai, ačiū už tai kad tik su juo sėdėjai jis tikrai nepasakys.Tose visose 24 valandose būtinai reikia rasti laiko ne vien vaikui ir jo lavinimui, bet jokiu būdu nepamiršti kad su vaikais kartu turi aukti ir tobulėti ir tu, ne vien kaip mama, o kaip moteris, kaip vaikų išlaikytoja ir maitintoja, galų gale netgi siekti karjeros.Ir visa tai turi sutilpti kartu ir viename laike, ir visa ai vadinasi motinystė- moterystė..
Aš manau, kad tokio požiūrio laikosi ir autorė, nu tikrai nemanau kad ji nuo vaiko pavargo.O eigu taip, nu tai gal tas vaikas kiek per anksti, bet čia ne tragedija ir ją pasieks tas motinystės jausmas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutes mama @ 2007 01 22, 11:30)
o tu toliau paskaityk ne kiekviena mama gali moraliskai atlaikyti sedejima namie ,

Visiškai teisingai. Būtent apie tai ir yra diskusija - ar mama, kurią slegia (išsekina, nervina ir pan.) buvimas su vaiku yra gera mama ar ne.
Atsakyti
manau mamai visada vaiko interesai svarbiau uz savo, bet tu cia vel kaskaip is kitos puses viska nusuki.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 11:35)
Visiškai teisingai. Būtent apie tai ir yra diskusija - ar mama, kurią slegia (išsekina, nervina ir pan.) buvimas su vaiku yra gera mama ar ne.

Tai va, o atsakymas, kad ji yra gera mama, ji tik žmogus tongue.gif
Atsakyti
jei pora valandu pailses nemanau kad pasidarys bloga mama....
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 11:28)
Pirmiausia vaiką vienodai išlaikyti PRIVALO abu tėvai.

nu, bet , Medini, tik cia mama su vaiku turi sedet , tai jau islaikyt PRIVALO smile.gif gausim nuo metu 93 lt ir kaip is ju islaikyt? o toliau, jei dabar mesiu mokslus/atidesiu........ nesvarbu......... manai as ji islaikysiu......... na gal......... minimaliai .... is kokiu 600 per menesi smile.gif ai nezinau .......... kazkaip supriesini pats savo pasisakymus
Papildyta:
QUOTE(Ausrytukas @ 2007 01 22, 11:34)
Aš manau, kad tokio požiūrio laikosi ir autorė, nu tikrai nemanau kad ji nuo vaiko pavargo.O eigu taip, nu tai gal tas vaikas kiek per anksti, bet čia ne tragedija ir ją pasieks tas motinystės jausmas smile.gif

na nuo vaiko as nepavargau. pavargau nuo laiko neturejimo sau wink.gif savo reikalams: svarbiem ir nelabai smile.gif o jei dar kam kils klausimu iskart noriu pasakyti : vaikas lauktas ir planuotas
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2007 01 22, 11:38)
kazkaip supriesini pats savo pasisakymus

Ne, nesupriešinu. Manau, kad žmonės, kurie nori vadintis "gerais tėvais" turėtų daryti tai, kas geriausia vaikui. Jei yra galimybės ir jie mano, kad vaikui geriausia, jog jis su kažkuriuo iš tėvų - būti su vaiku. Jei nėra ko valgyti - dirbti, prašyti pagalbos, gal vogti. Jei vaikas ligoninėje ir jam reikia kažko - daryti viską, kas įmanoma ir neįmanoma, bet tai gauti. Daryti, kas reikalinga (ir geriausia šiuo metu) vaikui, o ne kažkuriam iš tėvų.
Beje, aš jokiu būdu nesmerkiu vaidicitos. Aš pats esu blogas tėvas. Bet klausimas - "ar aš bloga mama?". Ir mano atsakymas - taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 22 sausio 2007 - 11:43
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 11:42)
Ne, nesupriešinu. Manau, kad žmonės, kurie nori vadintis "gerais tėvais" turėtų daryti tai, kas geriausia vaikui. Jei yra galimybės ir jie mano, kad vaikui geriausia, jog jis su kažkuriuo iš tėvų - būti su vaiku. Jei nėra ko valgyti - dirbti, prašyti pagalbos, gal vogti. Jei vaikas ligoninėje ir jam reikia kažko - daryti viską, kas įmanoma ir neįmanoma, bet tai gauti. Daryti, kas reikalinga (ir geriausia šiuo metu) vaikui, o ne kažkuriam iš tėvų.

siuo metu? o ateityje?
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2007 01 22, 11:43)
siuo metu? o ateityje?

Ateityje irgi bus "šiuo metu" smile.gif yra tik čia ir dabar smile.gif
Atsakyti