Temos autorei:
Net negalvok, kuo greičiau ieškok auklės. Bent po kelias valandas, o kai sesija artės, tai ir ilgėliau ji padirbės.
Galėčiau rašyti kaip viską pasidarau ir t.t. ir t.t., nes tai tiesa. Tačiau, kai sugalvojau pasimokyti, o besimokant dar ir trečiasis vaikelis į šeimą sugalvojo įsiprašyti, tai be auklės nebūčiau jokių mokslų pabaigusi.
O ar aš gera, ar bloga mama, pasakys vaikai, kai gerokai paaugs. O gal tik, kai subręs ir turės savo šeimas Oi negreitai dar apie tai sužinosim
QUOTE(Medinis @ 2007 01 19, 16:40)
Temos autorės vaikui dar metų nėra. Koks bendravimas su kitais žmonėm? Užtenka svečių, senelių, močiučių, dėdžių, tetų. Nesakau, kad reikia juos laikyti po sijonais, bet jomajo, bent metus... Matote, aš netikiu įgimtu motinystės instinktu ir manau, kad jei vaiko motina nepalaiko ryšio su vaiku, tai tas instinktas taip ir nesusiformuoja.
autorei
Mieloji, esi visiškai gera, normaliausia mama iš visų.Esi tiesiog žmogus su visomis žmogui būdingomis savybėmis, ir mylinti, ir pavargstanti, ir pailsinti, ir norinti pramogų, o svarbiausia vis dar norinti siekti ir tobulėti.Džiaugiuosi tomis moterimis kurios nėra ir nenori būti vien mamomis ir žmonomis.Teisingai, susirask auklę, ir gyvenkit.Juk vaikuučiui irgi yra svarbu ne kiekybė, o kokybė, ne kiek o kaip r apie kąbendrausi su vaikeliu, net jis labai mažas.Sėkmės tau, mieloji, ir nekreipk dėmesio į visokius medinius,arba kitaip sakant kelmus.
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 09:54)
Jei moteris nori būti ir puiki darbuotoja, ir nuostabi moteris ir dar ir dar... ir po viso šito jai nelieka laiko būti mama, kam jai vaikai?
O jei moteris ideali mama, super, viskas gerai, visi laimingi.
Tai gal tada man atsakysite į klausimą, ką moteriai veikti kai vaikai užauga ??? Gal tada pradėti studijuoti ??? O ką daryti, jei dar ir vyras palieka (sutikite būna ir taip)?? Tai tada gal eiti išmaldos prašyti???
Aš už moteris, kurios sugeba dirbti/mokytis, rūpintis šeima ir vaikais. Viską įmanoma kuo puikiausiai suderinti Ir tai nereiškia, kad vaikai bus nuskriausti.
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 12:22)
Neatsakytas mano klausimas - o kam tada vaikai? Ir kur prioritetai - mokslas darbas ar vaikai?
Be jokios abejonės vaikai, bet ir vaikų interesuose yra gyvenimas ne iš valstybės pašalpų ir padačkių sakykim plačios giminės ir gerų kaimynų.Vaikai kaip taisyklė nori būti ir apsirengę, ir pavalgę ir atėėjus paauglystei apskritai neišsiskirti savo , na sakykim kuklia apranga iš nudėvėtų rūbų.Žodžiu mokymasis , nepraradimas kvalifikacijos ir yra ne kas kita, kaip ir rūpinimasis tuo vaiku, už kurį esi atsakinga.Mokosi moterys ir dirba tikrai ne vien dėl savo malonumo, ar norobūti kuo toliau savo vaikų.Briedas kažkoks būtų.Va aš pati auginu penkis vaikus, ir man grįžti į darbą buvo sunku, buvo beveik visi pametinukai, nu auginau viena-finansai neleido kitaip, bet buvau praradus daug darbinių įgūdžių tikrai.Ir kai išsiskyriau, likau su jais viena- sunku buvo išlaikyti, bet šiai dienai jau niekuo kaip ir nesiskundžiam, gyvenam kaip viduditniška Lietuvos šeima, iš vidutinių pajamų.Bet jei aš savo laiku, būčiau palikus vaikus pusdieniui auklei ir ėjus dirbti-šiandien mes gyventumėm geriau.
QUOTE(Ausrytukas @ 2007 01 22, 10:54)
Bet jei aš savo laiku, būčiau palikus vaikus pusdieniui auklei ir ėjus dirbti-šiandien mes gyventumėm geriau.
Ausrytukas, jūs auginate 5 vaikus. Ir jūs taip pat manote, kad vienas vaikas - tai problema?
Sutinku su jumis, kad reikia daug ko. Bet manau žmogus bent jau sau turi atsakyti į klausimą - ko aš gyvenime noriu, kam aš skiriu visą dėmesį, ar didžiąją dalį dėmesio, o kitkas gali palaukti. Klausimas - ar gera mama. Nežinau kas yra gera mama, bet jei yra noras pabėgti nuo savo vaiko - tai tikrai nėra vienas iš geros mamos bruožų.
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 11:50)
Nei temos autorė, nei jos vaikas tikrai nebadauja. O bendrai - auklei samdytis pinigų užtektų, o šiaip - badauja... vėjai ir tiek.
Patikek jei butu pinigu tiek kad nereiketu dirbti kol vaikui sueis 3 metukai manau nei viena mama nedirbtu. As pati prasedejau iki 2 metuku, toliau sedejo aukle puse dienos , dabar eina i darzeli. kai dirbi uztenka sumoketi auklei ir dar lieka savo ir vaiko poreikiams, aisku priklauso nuo darbo ir atlyginimo. Dabar paemus vaika 16val. is darzo varom pasitusinti su juo, nes galiu sau tai leisti, o jei sedeciau namie valgytume sausa duona nes pasalpa tik 94 lt. Va tau ir visa politika. Taip iki metu turetu sedeti mama su vaiku nes vaikui to reikia, bet ne visos mamos yra vienodos, kita gal po pusmecio moraliskai isenka ir nereikia daryti problemos ir ju kaltinti jei pasisamdo aukle porai valandu per diena. Vaikas tada mato pailsejusia ir nuostabia mama. Jau kelinta zinute bandau tau isaiskinti bet tau kaskaip nedasyla.....
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 10:22)
Neatsakytas mano klausimas - o kam tada vaikai? Ir kur prioritetai - mokslas darbas ar vaikai?
Vaikai yra gyvenimo dalis, bet ne kažkoks vienintelis gyvenimo tikslas Tavo manymu reikia susikoncentruoti į vaiką, užsimarinuoti namie, jokių mokslų, jokių darbo, tai žiūrėk, po 3 metų į darbą niekas nenorės priimti, nes namų šeimininkės nereikalingos...
QUOTE(vaidicita @ 2007 01 20, 20:45)
as noriu, kad mano vyras grizes po sunkios darbo dienos rastu paruosta vakariene, o dirba jis tam kad as galeciau samdyti aukle ir nereiktu kurti namuose vaiku darzelio ir mastyti kaip uzsidirbti...
QUOTE(vaidicita @ 2007 01 21, 00:07)
bus vaikui metai- nebegausiu, o auginti noriu iki treju metu, todel bus reikalingas vyro islaikymas,...
Temos autorė nenori dirbti, jai to ir nereikia. Todėl jūsų <saulutes mama> pasakymas - "patikėk" skamba labai neįtikinamai.
Tai tu Jūs man galite pasakyti, ką man daryti, kai aš jauna pagimdau vaiką, esu pasišventusi mama ir .... "ups" mane paliko vyras, kuris , beje, mane išlaiko? Kaip man toliau būti idealia mama?
QUOTE(Lina @ 2007 01 22, 11:24)
Man tai toks vaizdas, kad MEDINIS atsako tik į klausimus, kurie jam palankesni
Tai tu Jūs man galite pasakyti, ką man daryti, kai aš jauna pagimdau vaiką, esu pasišventusi mama ir .... "ups" mane paliko vyras, kuris , beje, mane išlaiko? Kaip man toliau būti idealia mama?
Aha, ką tada daryt su tuo šventuoju pasišventimu