Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu šiek tiek laiko sau...

QUOTE(saulutes mama @ 2007 01 19, 14:33)
vaikui taip pat reikia erdves ir bendravimo su kitais zmonem.... bet visi vaikai skirtingi, vienam to reikia kitam ne.

Temos autorės vaikui dar metų nėra. Koks bendravimas su kitais žmonėm? Užtenka svečių, senelių, močiučių, dėdžių, tetų. Nesakau, kad reikia juos laikyti po sijonais, bet jomajo, bent metus... Matote, aš netikiu įgimtu motinystės instinktu ir manau, kad jei vaiko motina nepalaiko ryšio su vaiku, tai tas instinktas taip ir nesusiformuoja.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 19, 15:40)
Temos autorės vaikui dar metų nėra. Koks bendravimas su kitais žmonėm? Užtenka svečių, senelių, močiučių, dėdžių, tetų. Nesakau, kad reikia juos laikyti po sijonais, bet jomajo, bent metus... Matote, aš netikiu įgimtu motinystės instinktu ir manau, kad jei vaiko motina nepalaiko ryšio su vaiku, tai tas instinktas taip ir nesusiformuoja.

o kuo isvardinti zmones skiriasi nuo aukles. Tai vaikui lygiai taip pat svetimi zmones.
Ir tuo labiau norint, kad susiformuotu rysys su mama vaikui tikrai nera butina buti prilipusiam prie "mamos papo". Rysio susiformavimui daug didesne itaka daro kartu patirto kokybisko bendravimo laikas
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 01 19, 17:03)
o kuo  isvardinti zmones skiriasi nuo aukles. Tai vaikui lygiai taip pat svetimi zmones.
Ir tuo labiau norint, kad susiformuotu rysys su mama vaikui tikrai nera butina buti prilipusiam prie "mamos papo". Rysio susiformavimui daug didesne itaka daro kartu patirto kokybisko bendravimo laikas

Deja iki 3 metu vaikui formuojasi charakteris,taip pat rysys su teveliais,mama.As manau,kad su vaiku buti yra ne kancia o dziaugsmas.Juk su kiekviena diena tu ji vis kazko ismokini,o vaikutis vis kazka atranda.Ir nereikia jo laikyti pakisus po sijonu,negi taip sunku kazka nuveikti,kazkur nuvyktu su vaiku.Nebukit islepusios,gyvenimas dar ne tokiu sunkumu gali pateikti.
Mano vaikas tikrai nera ramus,nepasedes vienoje vietoje pasodintas,bet tu vaikui suteik pramogas, uzsiimk su juo,sudomink ji kuom nors ir tada suspesi viska pasidaryti,visur nuvykti. mirksiukas.gif
O jei kalbama apie erdve,tai kokia erdve darzelyje,kur kiekviena diena trinasi tam paciame plote?O kai buni su vaiku tai jam gali platesni pasauli parodyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 19 sausio 2007 - 15:16
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 19, 16:13)
Deja iki 3 metu vaikui formuojasi charakteris,taip pat rysys su teveliais,mama.As manau,kad su vaiku buti yra ne kancia o dziaugsmas.Juk su kiekviena diena tu ji vis kazko ismokini,o vaikutis vis kazka atranda.Ir nereikia jo laikyti pakisus po sijonu,negi taip sunku kazka nuveikti,kazkur nuvyktu su vaiku.Nebukit islepusios,gyvenimas dar ne tokiu sunkumu gali pateikti.
Mano vaikas tikrai nera ramus,nepasedes vienoje vietoje pasodintas,bet tu vaikui suteik pramogas, uzsiimk su juo,sudomink ji kuom nors ir tada suspesi viska pasidaryti,visur nuvykti. mirksiukas.gif
O jei kalbama apie erdve,tai kokia erdve darzelyje,kur kiekviena diena trinasi tam paciame plote?O kai buni su vaiku tai jam gali platesni pasauli parodyti mirksiukas.gif

o prie ko cia mano cituojamas postas?
Jame nera nei zodzio apie darzeli, ar apie mano vaiku charakteri, ar apie kancia/ dziaugsma bunant kartu su vaiku.
Nors pvz tikrai neisivaizduoju, kaip paciai vairuojant automobili vilniuje kamsciu tuo pat metu galima ir kokybiskai bendrauti su vaiku
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 01 19, 22:41)
o prie ko cia mano cituojamas postas?
Jame nera nei zodzio apie darzeli, ar apie mano vaiku charakteri, ar apie kancia/ dziaugsma bunant kartu su vaiku.
Nors pvz tikrai neisivaizduoju, kaip paciai vairuojant automobili vilniuje kamsciu  tuo pat metu galima  ir kokybiskai bendrauti su vaiku

Nelabai supratau prie ko cia miesto kamsciai. blink.gif Juk galima pasiderinti laika ir visur nuvaziuoti nebutinai piko metu blink.gif O jei jau tenka vaziuoti per kamscius tai as pvz dainuoju vaikui daineles.O ka dainavimas vaikui nekokybiskas bendravimas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 19, 13:38)
Poto kai jau suejo dukrytei 9 menesiukai,nutariau,kad i darba iki 3 metu negrisiu(gaila dukryte svetimiem atiduoti)namie ikuriau mini darzeli(papildomai ziuriu dar 4 vaikucius).Ir uzsidirbu,nes pinigu uz vaika nebegaunu,ir vaikas kompanija turi,draugu,mokosi bendrauti.Ir vel nenuobodu o linksma tik,o vakare pareina vyras,as islekiu valandelei kavos atsigerti su draugemis ir vel namucio su seima pabendrauti. Viska galima suderinti.jei tik noras yra,ir nei apsileidusi,kaip kokia namu seiminike,nei ka.Tik.........visokiu zmoniu buna,kiti nespeja taip,neturi tam jegu,bet juk visokiu zmoniu buna,tada jau reikia ieskoti kompromisu. thumbup.gif

O jei vyras nepažiūri, tai gal valandžiukę auklės priežiūra ir nieko mastau.gif
Atsakyti
viena karta vaziavau i mega... tai vidury autostrados tekko stot ir traukt ji is kedutes ir lipt lauk pasivaiksciot nes butu uzsiklykes. apie kokybiska vairavima tuo metu sunku ka pasakyti butu smile.gif dainavimas nepadejo smile.gif matyt ne visi vaikai vienodi, mociutes, tetos ir dedes pakankamai uzsieme savais reikalais kad bendrautu su mano vaiku.
nezinau... aciu uz nuomones laukiu ir kitu... matau jos ivairios. bet kokiu atveju pvz referata su vaiku ant ranku parasyt man truputuka sudetinga o ir siaip pripazistu jauciuosi pavargusi.... taigi idomu ir toliau jus isgirsti.
Papildyta:
QUOTE(Kvaila pelė @ 2007 01 19, 22:27)
O jei vyras nepažiūri, tai gal valandžiukę auklės priežiūra ir nieko mastau.gif

na vyras dirba ir taip pat dar savo mokslais rupinasi.... negana vis jam smile.gif tai jau pakankamai jam tu rupesciu ir pavarges neretai buna, bet kokiu atveju jei ir gali paziuret tai tik velai vakare.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2007 01 19, 13:53)
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 19, 13:38)

Vat čia tikrai GERA MAMA. Lenkiu galvą...

bet ir pries vyra galva reik lenkta kad kartu viska darydavo o ne televizoriu ziuredavo, manau tai ir sekanciai dienai stiprybes prideda, ne tik praejusios dienos vargus atperka. jei galeciau tik but su vaiku nematyciau problemu, bet mano vyras grizes po darbo su manim vakarienes nedaro.
Atsakyti

na jei tavo vyras su seima kartu vakarienes nedaro,tai niekas kitas nekaltas tik pati ax.gif juk koki seimos modeli susikursi------toki ir turesi visa likusi gyvenima.Juk vyras kaip ir vaikas-----ji reikia sudominti,kad vakariene kartu ruosti hihihi.gif O ir vyra kartais reikia isleisti su draugais bokala kita islenkti.Juk seimoje turi buti kazkiek laisves,kazkiek pavadelis abiems ir tada visi liks patenkinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 19 sausio 2007 - 22:40
Nu nepyk, jolita.martyna, bet tavo postai TOOOOKIE didaktiški... "Sudominti vyrą, pati kalta, nesuprantu, kaip vaiką auginant galima pavargti.. " Kalbi kaip mokytoja mokinukams. Ačiū dievui, mano vaikas jau didelis, savarankiškas ir yra man kaip draugas. Aš pati pakankamai suaugusi ir atikračiusi sindromo "bloga mama". Bet ta mama, kuri paskelbė šią temą ir taip save jau plaka, kad gal bloga mama, tai čia tokie pareiškimai..... Nėr kur pasigirti, kad esi tiesiog supermegamoteris, vyrų svajonė....

Ai, aš žinokit, turiu pakankamai didelį vaiką, darbą, kuris baigiasi apie 18 val, bet dažnai perku pusfabrikačius arba valgom mieste, savo 2 kambarių butui ieškau tvarkytojos. Ir visai nesijaučiu esanti bloga moteris ar mama. Ne nuo to priklauso moteris gerumas ar negerumas smile.gif Mylėkit save, nes vaikai užauga wink.gif

Tai tiek, be pykčio, bet su palaikymu temos autorei drinks_cheers.gif Tu GERA MAMA, nes nori būti tokia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moteris @ 2007 01 20, 01:35)
Nu nepyk, jolita.martyna, bet tavo postai TOOOOKIE didaktiški... "Sudominti vyrą, pati kalta, nesuprantu, kaip vaiką auginant galima pavargti.. " Kalbi kaip mokytoja mokinukams. Ačiū dievui, mano vaikas jau didelis, savarankiškas ir yra man kaip draugas. Aš pati pakankamai suaugusi ir atikračiusi sindromo "bloga mama". Bet ta mama, kuri paskelbė šią temą ir taip save jau plaka, kad gal bloga mama, tai čia tokie pareiškimai..... Nėr kur pasigirti, kad esi tiesiog supermegamoteris, vyrų svajonė....

Ai, aš žinokit, turiu pakankamai didelį vaiką, darbą, kuris baigiasi apie 18 val, bet dažnai perku pusfabrikačius arba valgom mieste, savo 2 kambarių butui ieškau tvarkytojos. Ir visai nesijaučiu esanti bloga moteris ar mama. Ne nuo to priklauso moteris gerumas ar negerumas smile.gif Mylėkit save, nes vaikai užauga wink.gif
Tai tiek, be pykčio, bet su palaikymu temos autorei  drinks_cheers.gif  Tu GERA MAMA, nes nori būti tokia smile.gif

Matyt neatidziai tamsta skaitete,nes rasiau,kad visokiu zmoniu yra smile.gif
Juk vargo tai musu tevai plaudami palutes,sildydamiesi vandeni ir virdami maisteli kas 3 valandas,vat ten tai zmones vargo..........ale nesiskunde.
O diktatore nereikia manes vadinti,as paprasciausiai esu nesudribusi ir is gyvenimo imu viska tongue.gif O jei pasijautete mokinuke,tai gal kazkur ir teisybe pasakiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 01 20, 00:15)
Matyt neatidziai tamsta skaitete,nes rasiau,kad visokiu zmoniu yra smile.gif
Juk vargo tai musu tevai plaudami palutes,sildydamiesi vandeni ir virdami maisteli kas 3 valandas,vat ten tai zmones vargo..........ale nesiskunde.
O diktatore nereikia manes vadinti,as paprasciausiai esu nesudribusi ir is gyvenimo imu viska tongue.gif O jei pasijautete mokinuke,tai gal kazkur ir teisybe pasakiau tongue.gif

na, galime ginčytis, bet ne to čia susirinkome tongue.gif Tikrai mieloji, nesijaučiu kaip mokinukė, tiesiog tavyje pamačiau mokytoją wink.gif Aš, kaip jau minėjau, jaučiuosi nuostabiai gera mama ir šauni moteris, bet nemyliu buities ir jos sureikšminimo wink.gif Jei tik galimybės leidžia (!) būtinai visoms moteris siūlyčiau turėti aukles (ne nuolat, bet kuriam nors laikui) bei namų šeimininkes. Deja, realybė yra kitokia, nes ne kiekviena sau tą gali leisti.

Beje, aš anaiptol nesijaučiu sudribusi ir nieko neimanti iš gyvenimo drinks_cheers.gif

O man visuomet šiek tiek juokingai skamba auklėjimai, kaip elgtis su vyrais. tongue.gif bigsmile.gif

Atsakyti
Visiskai pritariu Vaidicitai drinks_cheers.gif , pilnaverte moteris, ta kuri gali ir vaika priziureti, ne tik sau laiko skirti, bet ir savo vyrui bei draugams. Tai - pilnavertis gyvenimas. Gerai, jei vaikutis labai ramus tik valgo, miega ir pats sau ramiai zaidzia, bet dazniausiai vaikams reikia demesio, o kuo jo maziau gauna, tuo dazniau pasipila mazojo zmogelio neigiamos emocijos.
Taip, kad Vaidicita, pirmyn aukles paieskoms ir neimk i plaucius, ka cia kiti niekus tauskia.
Mes moterys ne tik norim vaikus isaugint, bet ir savo gyvenima susitvarkyti, zinoma galima tik vaikais ir pavargusiu vyru apsiriboti kaip viduramziais, taciau musu vaikai viena diena uzaugs ir iseis, ka tada darysime? Specialybes ner, vyras senai pas kitas vaiksto, draugu ne kas telike, nes negaledavai jiems laiko skirti, taigi lieki vienas su savo prisiminimais verysad.gif

As pradejau dirbti kai vaikuciui buvo 1 m., o kai jam buvo 1.5 m.isvykau i stazuote i Uzsieni 6 men. ir niekas nuo to nenukentejo. Aciu dievui, kad turiu nuostabia mama, kuri padejo, taciau nei is vyro, nei is mamos , nei tuo labiau is vaiko - jokiu priekaistu negirdejau. Taip, teko visiems pavargti ir pasikankinti, bet vardan geresnes ateities thumbup.gif
Atsakyti