Įkraunama...
Įkraunama...

Milanas

QUOTE(Noa @ 2010 07 08, 10:56)
Aš skaitau, kopijuoju, seivinuosi ir galvoju - bliamba, o jei neparašytum, tai ir nežinočiau, ką tada reiktų daryt? doh.gif  biggrin.gif

Nieko nereiktų daryti ypatingo, tik imti ir pasiklausti ten vietoje smile.gif

Beje Milane(Romoje) bunant reiktų vengti juodukų ir kitų tamsesnių nei italai, kurie siūlo visokias nesamones per prievartą. Jie gali sugadinti nuotaiką. Milane mėgsta metro stotelėse gaudyti tik atvykusius turistus, kurie prie bilietų aparato grybauja... o jie dar lendair siūlosi padėti, o už pagalbą prašo pinigėlių. Tokiu atveju geriau vyti juos toliau ar bent nekreipti dėmesio... jie labai įkyrūs. O jeigu jau ir padėjo, tai turėti smulkių pinigėlių, kad gražos neliktų ir viskas... bus lengviau atikratyti.

Kitas bajeris - "dovanoja" gėles merginoms, o jų antrų pusių reikalauja pinigų, neduodi - kelia skandalą - geriausia net nežiūrėti jų pusėn praeiti, jei bando įduoti gėles, neimti.

Duomo aikštėje į tave eina ir deda į saują kukurūzus balandžiams, ant rankos šniūrelius bando užrišti ir pan. Visokio galo prisigalvoja, kad tik pinigų iš naivių turistų išpešt.

Man smagiausia būdavo, kai įpratau, pradeda lysti į akis, aš su jais lietuviškai pradedu kalbėti bele ką ir atšoka nieko nesupratę smile.gif patys pasimeta sulaukękitokios nei tikėjosi reakcijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rolix @ 2010 07 08, 14:46)
Man smagiausia būdavo, kai įpratau, pradeda lysti į akis, aš su jais lietuviškai pradedu kalbėti bele ką ir atšoka nieko nesupratę smile.gif patys pasimeta sulaukękitokios nei tikėjosi reakcijos smile.gif

biggrin.gif Įsivaizdavau biggrin.gif Jie pristoja, o tu žiūri jiems į akis ir buri: "Žinai, tau tai gerai, stovi čia, ne, prie žmonių kabinėjiesi, ne, o aš, va, palikau namie visą bliūdą naminės mišrainės. Ir kas dabar ją suvalgys, o nesuvalgysi - suges, šitiek darbo šuniui ant uodegos. Vien virtą morką kiek darbo nulupt, ar tu kada bandei nulupt virtą morką? Taigi va, eitum namo, išsivirtum, pabandytum, vdrug patiktų..." lotuliukas.gif

Jie turbūt visur vienodi, tie juodukai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 08 liepos 2010 - 14:44
QUOTE(Noa @ 2010 07 08, 15:43)
biggrin.gif Įsivaizdavau biggrin.gif Jie pristoja, o tu žiūri jiems į akis ir buri: "Žinai, tau tai gerai, stovi čia, ne, prie žmonių kabinėjiesi, ne, o aš, va, palikau namie visą bliūdą naminės mišrainės. Ir kas dabar ją suvalgys, o nesuvalgysi - suges, šitiek darbo šuniui ant uodegos. Vien virtą morką kiek darbo nulupt, ar tu kada bandei nulupt virtą morką? Taigi va, eitum namo, išsivirtum, pabandytum, vdrug patiktų..." lotuliukas.gif

Jie turbūt visur vienodi, tie juodukai unsure.gif

na taip, panašiai smile.gif

Na nežinau ar vienodi... kai kur jie matosi patrumpinti (pvz Venecijoje) ir jų nė kvapo arba neįkyriai kur pakampėmis, o Milane, Romoje labai įkyrūs.

Kitose šalyse su tokiais nesusidūręs, tik Egipte kažkada tokių bajerių matęs, bet ten jau tokia kultūra, nieko nuostabaus, o čia Italijoje jie tikrai orą gadiną, taip ir rasistu galima tapti smile.gif
Atsakyti
Aha, aš kaip tik Egiptą turėjau omeny. Čia gal jų koks filialas? biggrin.gif

Bet ačiū, kad perpėjai - tai dabar aišku, ką daryt - persijungi į Egiptą ir eini sau - nieko man nereikia, nieko nesuprantu, eikit visi pro šalį biggrin.gif Mano dieds ten su visais žemaitiškai kalbėdavo ir taip juos išgąsdindavo, gal ir čia suveiks laugh.gif

Atsakyti
QUOTE(loveprada @ 2010 03 24, 22:46)
sveikutes is Milano! dabar as Milane gyvenu ir nuo sio rudens pradesiu studijuoti..tai jeigu kas neaisku galite klausti wink.gif patarsiu,padesiu ,atsakysiu,nes si miesta zinau geriau nei kad Lietuvos koki  blush2.gif

Labas, mes planuojame vaziuoti i Milana spalio 1 diena. Kulturine programa jau susidareme, bet stai mano draugems rupi ispardavimai:-))) Jie jau bus ten? Kur geriausiai apsipikti: bergamomiestelyje ar vaziuoti i Milana? ACIU
Atsakyti
QUOTE(Rolix @ 2010 07 08, 14:46)

Duomo aikštėje į tave eina ir deda į saują kukurūzus balandžiams, ant rankos šniūrelius bando užrišti ir pan. Visokio galo prisigalvoja, kad tik pinigų iš naivių turistų išpešt.

su tom juostom tai iš viso - vyrui užrišo, kol kas fotkint taikėsi kažką lotuliukas.gif bet su tom juostelėm ir vaikšto vien vyrai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(InOut @ 2010 07 08, 15:39)
bet stai mano draugems rupi ispardavimai:-)))

Cia ispardavimai buna du kart per metus sausio-vasario ir liepos-rugpjucio menesiais.

Atsakyti
QUOTE(InOut @ 2010 07 08, 16:39)
Labas, mes planuojame vaziuoti i Milana spalio 1 diena. Kulturine programa jau susidareme, bet stai mano draugems rupi ispardavimai:-))) Jie jau bus ten? Kur geriausiai apsipikti: bergamomiestelyje ar vaziuoti i Milana? ACIU

Liepos pirmom dienom dar nebuvo didelių išpardavimų, bet gal dabar jau kitaip.

bergamo senamiestyje buvo nebrangių dalykėlių žmonai, bet vis neužtaikydavom atlekti kada dirba, tai tik seilę varvindavo į vitriną ir viskas... parašyta kad dirba nuo 10 ar 10,30 bet ir 11 dar neveikdavo.

Milane nezinau kaip, bet jau minejau neblogas Outletas yra Rodengo saiano miestelyje - nuo milano ar Bergamo autostrada lekiant ospitaletto išvažiavime, o toliau jau pilna nuorodų
Atsakyti
QUOTE(Rolix @ 2010 07 08, 21:40)
Liepos pirmom dienom dar nebuvo didelių išpardavimų, bet gal dabar jau kitaip.

Lombardijoj liepos 3 siemet prasidejo ispardavimai ir pradzioj nebuna turbut niekad dideli.
Atsakyti
O kaip į oro uostą važiuojat? Traukiniu ar autobusu? Atskrisiu į Malpensą, žiūriu, kad autobusas kokiais 3-4e pigesnis nei traukinys, bet gali į kamštį pakliūt. Į miestą tai bala nematė, bet atgal vykstant tai galima ir į lėktuvą pavėluot. g.gif
Ir dar skaičiau, kad reik ir bagažui bilieto visuomeniniu transportu važiuojant, bet nesugebėjau rast bagažo matmenų. blush2.gif O gal nieks nekreipia dėmesio ir gali ramiai su paprastu bilietu važiuot, nemokant už bagažą?
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2010 07 07, 19:36)
Papasakok maršrutą ir kas patiko/nepatiko bigsmile.gif  Irgi turėsim 3 dienas rudenį.

QUOTE(Rolix @ 2010 07 08, 13:46)
Beje Milane(Romoje) bunant reiktų vengti juodukų ir kitų tamsesnių nei italai, kurie siūlo visokias nesamones per prievartą.

Noa, man Italijoje patinka viskas. Kadangi as Milane jau ne viena karta buvau - paciame mieste daug nevaiksciojau. Butinai pasikelk ant Domo stogo, nepasigailesi.
Bergamo ir Como vertas aplankymui, Brescia vidutiniskai. Brescioje neturejau zemelapio, nepasidomejau ka aplankyti, tiesiog atvaziavus i miesteli, ejom pagal nuoroda i senamiesti ir pili.
Del juoduku ikyriuju pardaveju - vyrui nupasakojau, kad butu atsargus ir siustu juos ant triju raidziu, bet kaip tycia prie Domo nebuvo ju nei kvapo. Vyko geju paradziukas, nemazai policijos buvo, gal del to visi issilakste.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raschida: 14 liepos 2010 - 11:07
Na štai ir mes grįžom smile.gif.
Į patį Milaną nevažiavom, skyrėm savo laiką mažesniems miestams - Bergamo, Bellagio, Como, Sarnico, keliavome į Monte Isola salą. Ypač prie Iseo ežero pajutom Italijos gyvenimą ir tikrąją dvasią, prie Como daugiau viskas skirta turistams.
Keletas vaizdų (atsiprašau, neleidžia sumažinti nuotraukų)
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti