QUOTE(Makarska @ 2008 10 30, 13:52)
Na Saulyte, jei jau užvedei kalbą apie maistą, tai prašom kloti konkretesnės informacijos. Pvz. ta pica už 6 Eur, kokio dydžio XS ar dviem žmonėm, kiek taurė vyno, sulčių kainuoja, kiek priimta palikti arbatos padavėjams ir pn. Beje, gal kas galėtų pasakyti kiek galėtų kainuoti vietinio vyno grafinėlis kokio kaimelio tavernoj. Būsiu labai dėkinga už atsakymus gastronominiais klausimais .
tik LT picos dydžiais skirtstomos. Italai pamatę tikriausiai išjuoktų... Jie tik nuo 18 val. pradeda kepti picas (jei kepa kečiuje) - o tai dažniasia ir būna - tai ten prie akių beveik dažniausia tavernoje kočioja tešlą ir deda krūvas sūrio, visko visko ir šauna į pečių... Tikrai didelės, kai jau būnu apsivalgiusi - labai negražiai tada valgau tik viduriuką... O ten ir šonai būna padegę ir išsipūtę - ir nieko, tai yra normalu...
Vinas prie picų man patinka jų della Casa - tai tipo naminis - toks lengvas, 1 l ąsotėlis kainuoja apie 8-10 Eur, kaip kur. Mes visada ji vartojam - bianco arba rosso.
Dėl arbatnipigių - kai atveša bill'ą - pasižiūrėkite atidžiau, esam pastebėję kad būna kukliai pripliusuota už aptarnavimą. Na mes žiūrim dar - jei patinka maistas, jei geras aptarnavimas - mes paliekam po kelis euriukus.
O užkandžiai - tai Italijoje visr vaišina tokiom lazdelėm - tai jų firminė užkandėlė. Taip, jos neskaičiuoja, ir jei vaišina aperatyvu, ar grapa po maisto - irgi neainuoja... Tai priklauso nuo šeimininko arba padavėjo nuotaikos, nuo tavernos poziūrio į klientus.
Ach, dievinu Italija , jau kiek ten prakeliauta, įtariu kažkada ten gyvenau.... Jie reikėtų važiuoti iš LT kur nors gyventi - tai TIK IT !!!