QUOTE(Smulkmena @ 2008 10 29, 22:20)
Aš kaip tik ruošiausi šturmuoti Benettoną, super, dabar aišku. O batų parduotuves aš irgi myliu. Via Torino jau mano lankomųjų sąraše!
Papildyta:
Puiku, pagaliau ir apie gerą maistą diskusijos atsirado! Kaip tik galvojau, reikia pasidomėti kur skaniau pavalgius itališko maisto, bet ne kad turistams, o vietiniams gamintų, taip sakant "nechaltūrintų"
Aš jau apie gelato vyrui galvą išūžiau...kai prieš keletą metų buvau pietų Italijoje man visą maistą fantastiški gelato atstojo...na, ir tie vyrukai, kurie visą šou simpatiškai merginai padaro, kad įdėtų ledų burbuliuką
Papildyta:
Tikriausiai picerijų ten kiekvienam žingsny, gal žinai jos pavadinimą? Sakai, ten gardžiausios picos?
Žinai, Torino gatvė visai dienai - "darbas" nuo ryto iki vakaro...
Nežinau tos picerijos pavadinimo, nupasakojau kaip nueiti, pasižiūrėsiu gatve tikslesnę namuose maps'as. Tikrai ten liuks. Na reikia būtinai Lazanijos paragauti, rivoli makaronų, pastų, spagečių - jų padažai ir pestos nerealios. A, o tarp kitko, iš Italijos aš visada daug "Pesta" parsivežu - pas mus LT yra tik bazilikų smulkintų pesta ir džiovintų pomidorų pesta - stiklainiukas 180 gr kainuoja pas mus apie 7-8 Lt. O ten kokių tik nėra - šį kartą parsivežiau pusę lagamino, gal kokia
20 - mūsų šeima dieniva - ir labai skanu ir greita - makaronus išvirus supyli indelį ir išmaišai - viskas, patiekalas paruoštas. O IT pestos - su rikota, su graikiškais, su grybais, su juros gėrybėm... na nerealios, niam niam.... REKOMENDUOJU !!!! namuose pasijausite kaip Italijoje...
Desertai - dar galiu nerealų Tiramisų jų pasiūlyti - irgi tik nupasakosiu, nes nežinau pavadinimo - o labai lengva - Duomo katedra bus už nugaros ir stovint prie Napoleono paminklo eiti gatvele tiesiai, laikantis dešiniau, toks laikrosi ir rumai gražūs toj gatvėj matosi, vakare apšviesti, kaip varpinė su laikrodžiu. Tai toj gatvelėj, kairėj pusėj kampinė kavinė su prašmatniiais krištoliniais liustrais - tai ten Tiramisu labai šviežias, nerealus - jo užtenka dviem asm. min... Jau du metus iš eilės ten mėgaujuosiu, super šviežia... Kainos ten nemažos, nes beveik centras...
Būtinai paragaukite aperatyvo "Limončelo" - atšaldytas po maisto - neblogai... Mus kažkuriam restorane vaišino...
Mes prekybos centruose perkame sveriamas alyvuoges, jūros gėrybes sveriamas - na gerai jie ten gyvena. O jau sūriai - vakar atsidarėme Gorgonzola sūrio - su vynu dieviškai
Parmegiano būtinai parsiveškite, alyvuogių aliejaus...