Įkraunama...
Įkraunama...

Milanas

QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 10 27, 14:11)
Penktadienio rytą 10 val. jau stovėjome prie Grazie bažnyčios - žavėjomės freska "Paskutinė vakarienė", aplankėm pačią bažnyčią - labai gražu. Po to pasivažinėjimai po Milaną, oras puikus, +20, net su trumpom rankovėm gali vaikščioti. O vakare 20 val. jau sėdėjom La Scala balete 'Dama su kamelijomis". Begalo įspudį padarė pats teatras, aišku ir baleto pastatymas. Visą kitą dieną mėgavomės Duomo katedros grožiu, bažnyčiomis, pilimis, geru maistu, geru oru, įvairiomis aikštėse vykstančiomis Alpių ūkininkų mugėmis...

sveikute:) ben ritornata in lituania smile.gif tiesa, papasakok, jus ejima i grazie baznycia planavot is anksto ar tiesiog pataiket ten papulti kai leido? nes kiek zinau, ten registruojasi is anksto ir grupemis leidzia.. papasakok daugiau apie tai...

labai gerai susiorganizavot toki turininga savaitgali su la scala... jega wub.gif o Duomo, tai man Milane vienintele vieta, kuri padare tikrai dideli ispudi... pats miestas tai nelabai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 10 28, 11:02)
sveikute:) ben ritornata in lituania smile.gif tiesa, papasakok, jus ejima i grazie baznycia planavot is anksto ar tiesiog pataiket ten papulti kai leido? nes kiek zinau, ten registruojasi is anksto ir grupemis leidzia.. papasakok daugiau apie tai...

labai gerai susiorganizavot toki turininga savaitgali su la scala... jega wub.gif  o Duomo, tai man Milane vienintele vieta, kuri padare tikrai dideli ispudi... pats miestas tai nelabai schmoll.gif

Sveika Dianita,

kaip jau rašiau prieš kelis lapus šios temos - bilietą mėnuo prieš kelionę pradėjau ieškoti - tai po 6,50 Eur jau nebuvo užsakyti, tai pirkau iš perpardavinėtojų po 17,50 Eur čia . Rizikuoti be bilieto nebenorėjau, nes pernai kai buvom - negavom. Įleidimas laiku, bet mes atėję prieš 15 min pasiėmėm autogidus - 5 Eur / 2 asm. (tik EN ir IT kalbomis) ir prieangyje pasakojo istoriją bei apie išlikimą, o įėjus jau apie freską.....Nežinau kodėl, prieš tai rašiau kad drobė... lotuliukas.gif Žmonių grupelė apie 30 žmonių, įėjimas ir išėjimas gal po pro 3 duris, kurios užsiveria automatiškai ir tarp jų pasiekus reikiamą temperatūrą įleidžiami ir išleidžiami žmonės po kokius 4-5 vis tolyn ir tolyn. Tai temperatūros kontrolė dėl freskos išlikimo... O pati bažnyčia, daug kas sako vienuolynas - laisvas įėjimas, restauruojamas ir labai įspūdingas. Gaila, kad jo su temperatūrų svyravimu niekas nesaugo taip, nes poveikis saulės pro langus akivaizdus... A, dar apie "Paskutinę vakarienę" - tai langinės uždarytos, o pačioje freskoje įsižiūrėk pro langus pieštus - toks jausmas, kad sklinda šviesa...

Na miestas kaip miestas - daug bažnyčių, koplyčių, kitos neveikiančios, bet įspudingos. Man labai patiko išlikę vartai su bažnyčia didžiule Via Tonimo gatvės pabaigoje - tiesiog dabar neturiu žemėlapio kaip pavadinti... Labai labai... wub.gif O jau apie Duomo katedrą tai tyliu - gali išsižiojęs žiūrėti ir viduje ir aplink... Man labai labai wub.gif Du kartus jau mačiau ir dar pavėpsočiau mirksiukas.gif

MILANIETĖS - o jūs nežinote po Naujų kokią dieną viskas pradeda Milane veikti ??? Nes būsim 300 km nuo Milano nuo Kalėdų iki sausio 1 d. - tai turėsim tris dienas - galvoju su vaikais ne pro Insbruką gryžti, o pro Veroną, Milaną... g.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 10 27, 17:12)
O dėl apsipirkimo - patariu geriau via Torino, iš karto nuo Duomo aikštės - visa gatvė vien parduotuvės, ir visko pilna... Antrą kartą pasiteisino...  mirksiukas.gif

via Torino geriau nei corso Buenos Aires ar kažką nusirybavau? pomidorai2.gif Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2008 10 28, 16:10)
via Torino geriau nei corso Buenos Aires ar kažką nusirybavau?  pomidorai2.gif Kodėl?

Nebūtinai, kad geriau. Tiesiog dar viena parduotuvių gatvė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2008 10 28, 14:10)
via Torino geriau nei corso Buenos Aires ar kažką nusirybavau?  pomidorai2.gif Kodėl?

na man taip, geriau - viskas vienoje gatvėje - vienas centras vardinių drabužių, o visa kita įvairių firmų... ir batai, ir apatiniai, ir viršutiniai... Man patinka ten. Kadangi aš esu maniakė batams - tai ten super gera parduotuvė batų per du aukštus, ir kainom super gerom manau, nes jei iki kelių pilnai odiniai net padas apie 70 eur...Ir dar man aptinka Benetonas Duomo aikštėje, kaip tik ant kampo pakeliui į Torino gatvę.... ai, daug kas man ten patinka... blush2.gif
Corso Buenos Aires nėra taip kaip Torino parduotuvė prie parduotuvės... Bet čia gal kaip kam.... Va čia žiūriu rodo shoping gatvės...

galiu parekomenduoti vieną super piceriją - ją galima rasti sekančiai - praėjus via Torino bus tokie išlikę vartai ir bažnyčia didžiulė (ryt parašysiu pavadinimą), iš karto sankryža - tai toj sankryžoj ir toliau eini tiesiai, nuo sankryžos gal koks 100 metrų kairėje pusėje tokia nedidelė picerija, su didelėmis raudinmedžio sekcijomis, rusį dar salė. Picos apie 6 Eur, kepa per kokias 5 min matomoj vietoj, o žmonių eilė. Pernai kai buvom - nepatekom, o šiemet patekom ir labai skaniai pavalgėm... Ach, dievinu picą "4 stadzione" wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 28 spalio 2008 - 16:46
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 10 28, 17:33)
Ach, dievinu picą "4 stadzione"  wub.gif  wub.gif

4 stagioni arba quattro stagioni biggrin.gif 4u.gif

nepamirskite valgyti makaronu italijoje! pasta... fantastika wub.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 10 28, 18:33)
Kadangi aš esu maniakė batams - tai ten super gera parduotuvė batų per du aukštus, ir kainom super gerom manau, nes jei iki kelių pilnai odiniai net padas apie 70 eur...Ir dar man aptinka Benetonas Duomo aikštėje, kaip tik ant kampo pakeliui į Torino gatvę.... ai, daug kas man ten patinka... blush2.gif

Aš kaip tik ruošiausi šturmuoti Benettoną, super, dabar aišku. O batų parduotuves aš irgi myliu. Via Torino jau mano lankomųjų sąraše! mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2008 10 29, 13:07)
4 stagioni arba quattro stagioni  biggrin.gif  4u.gif

nepamirskite valgyti makaronu italijoje! pasta... fantastika  wub.gif

Puiku, pagaliau ir apie gerą maistą diskusijos atsirado! Kaip tik galvojau, reikia pasidomėti kur skaniau pavalgius itališko maisto, bet ne kad turistams, o vietiniams gamintų, taip sakant "nechaltūrintų" cool.gif Aš jau apie gelato vyrui galvą išūžiau...kai prieš keletą metų buvau pietų Italijoje man visą maistą fantastiški gelato atstojo...na, ir tie vyrukai, kurie visą šou simpatiškai merginai padaro, kad įdėtų ledų burbuliuką clap_1.gif
Papildyta:
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 10 28, 18:33)
galiu parekomenduoti vieną super piceriją...

Tikriausiai picerijų ten kiekvienam žingsny, gal žinai jos pavadinimą? Sakai, ten gardžiausios picos? g.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2008 10 29, 22:20)
Aš kaip tik ruošiausi šturmuoti Benettoną, super, dabar aišku. O batų parduotuves aš irgi myliu. Via Torino jau mano lankomųjų sąraše!  mirksiukas.gif
Papildyta:

Puiku, pagaliau ir apie gerą maistą diskusijos atsirado! Kaip tik galvojau, reikia pasidomėti kur skaniau pavalgius itališko maisto, bet ne kad turistams, o vietiniams gamintų, taip sakant "nechaltūrintų"  cool.gif Aš jau apie gelato vyrui galvą išūžiau...kai prieš keletą metų buvau pietų Italijoje man visą maistą fantastiški gelato atstojo...na, ir tie vyrukai, kurie visą šou simpatiškai merginai padaro, kad įdėtų ledų burbuliuką  clap_1.gif
Papildyta:

Tikriausiai picerijų ten kiekvienam žingsny, gal žinai jos pavadinimą? Sakai, ten gardžiausios picos?  g.gif  essen.gif

Žinai, Torino gatvė visai dienai - "darbas" nuo ryto iki vakaro... lotuliukas.gif

Nežinau tos picerijos pavadinimo, nupasakojau kaip nueiti, pasižiūrėsiu gatve tikslesnę namuose maps'as. Tikrai ten liuks. Na reikia būtinai Lazanijos paragauti, rivoli makaronų, pastų, spagečių - jų padažai ir pestos nerealios. A, o tarp kitko, iš Italijos aš visada daug "Pesta" parsivežu - pas mus LT yra tik bazilikų smulkintų pesta ir džiovintų pomidorų pesta - stiklainiukas 180 gr kainuoja pas mus apie 7-8 Lt. O ten kokių tik nėra - šį kartą parsivežiau pusę lagamino, gal kokia 20 blush2.gif - mūsų šeima dieniva - ir labai skanu ir greita - makaronus išvirus supyli indelį ir išmaišai - viskas, patiekalas paruoštas. O IT pestos - su rikota, su graikiškais, su grybais, su juros gėrybėm... na nerealios, niam niam.... REKOMENDUOJU !!!! namuose pasijausite kaip Italijoje... mirksiukas.gif

Desertai - dar galiu nerealų Tiramisų jų pasiūlyti - irgi tik nupasakosiu, nes nežinau pavadinimo - o labai lengva - Duomo katedra bus už nugaros ir stovint prie Napoleono paminklo eiti gatvele tiesiai, laikantis dešiniau, toks laikrosi ir rumai gražūs toj gatvėj matosi, vakare apšviesti, kaip varpinė su laikrodžiu. Tai toj gatvelėj, kairėj pusėj kampinė kavinė su prašmatniiais krištoliniais liustrais - tai ten Tiramisu labai šviežias, nerealus - jo užtenka dviem asm. min... Jau du metus iš eilės ten mėgaujuosiu, super šviežia... Kainos ten nemažos, nes beveik centras...

Būtinai paragaukite aperatyvo "Limončelo" - atšaldytas po maisto - neblogai... Mus kažkuriam restorane vaišino...

Mes prekybos centruose perkame sveriamas alyvuoges, jūros gėrybes sveriamas - na gerai jie ten gyvena. O jau sūriai - vakar atsidarėme Gorgonzola sūrio - su vynu dieviškai wub.gif Parmegiano būtinai parsiveškite, alyvuogių aliejaus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 30 spalio 2008 - 10:23
Na Saulyte, jei jau užvedei kalbą apie maistą, tai prašom kloti konkretesnės informacijos. Pvz. ta pica už 6 Eur, kokio dydžio XS ar dviem žmonėm, kiek taurė vyno, sulčių kainuoja, kiek priimta palikti arbatos padavėjams ir pn. Beje, gal kas galėtų pasakyti kiek galėtų kainuoti vietinio vyno grafinėlis kokio kaimelio tavernoj. Būsiu labai dėkinga už atsakymus gastronominiais klausimais blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makarska: 30 spalio 2008 - 13:56
QUOTE(Makarska @ 2008 10 30, 15:52)
1. ta pica už 6 Eur, kokio dydžio XS ar dviem žmonėm
2. kiek priimta palikti arbatos padavėjams ir pn.

Į šiuos du klausimus galėčiau atsakyti ir aš iš savų patyrimų blush2.gif

1. Picos ten jokiais skirtingais dydžiais nesimatuoja - kiek kur valgėm, visados pasirinkimas iš vieno dydžio. Maždaug tokio, kaip pas mus vidutinioji turbūt... 20-25 cm. Žodžiu, man jau per didelė - nesuvalgau aš tokios, o ypač, kai prieš picą dar visokių užkandžių atneša...uch karsta.gif

2. Mes iš vietinių gavom patarimą - nepalikinėti arbatos blink.gif bet kažkaip pratę visados LT palikti, tai vis tiek palikinėjom kai kur bent po 1 eurą. O viena padavėja vos neišbučiavo mūsų, kai pasakėm, kad čia jai arbatpinigiai lotuliukas.gif Kitur tiesiog klausdavom: "Is service included?" ir mums nuolat sakydavo: "yes, of course" biggrin.gif
Atsakyti
Nereikia palikinėti arbatos ??? Čia tai bent. O užkandžiai picerijos sąskaita, vien todėl, kad pas juos užėjai ? jeigu taip, tai kuo greičiau noriu į Italiją....
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2008 10 30, 17:18)
Nereikia palikinėti arbatos ??? Čia tai bent. O užkandžiai picerijos sąskaita, vien todėl, kad pas juos užėjai ? jeigu taip, tai kuo greičiau noriu į Italiją....

Papildomai mokėti nereikia - užkandžiai picerijos/restorano/tratorijos sąskaita mirksiukas.gif tiksliau, aišku, visa tai jau būna įtraukta į bendrą kainą lotuliukas.gif tad realiai to nepajauti... Ir juos gauni ne todėl, kad užėjai, o todėl, kad užsisakei kažką iš meniu ir reikia sužadinti apetitą prieš valgant kažką rimta hihihi.gif ale mačiau, kad ir užsisakius tik kavos tokį patį rinkinuką užkandžių atnešė klientams... g.gif
Atsakyti