QUOTE(lely @ 2007 05 25, 19:04)
mamytes turiu klausimuka, ar naudojate "soskes"?
man kazkaip pradzioje nereikejo, nes maze labai jau rami buvo, o dabar kartais patriuksmauja ir nezinau ka daryt pirki soske jai ar ne, siaip ir be jos galima issiversti, bet gal su ja geriau.. niu patarkit man
del soskes tai kiek zinau yra daug nuomoniu. vieni sako kad dantys veliau suges, ismoks neteisingai zysti, bus sunku atpratinti ir t.t. jei ciulps soske, o as galvoju, kad geriau vaikas ramus, man vis atrodo, kad jai su nervais kazkas negerai, nes daznai verkia, tai ir duodu, kai nori, be to maziukams vis delto yra ciulpimo refleksas ir kartais, kai atrodo, kad nori valgyti, ji tiesiog nori paciulpti ka nors, rankyte isikist dar ne visada sugalvoja. manau, kad cia individualus apsisprendimas duoti ar neduoti. as pvz nusprendziau duoti ir neklausyti ka sako kiti. problemu del valgymo del zinduko mums neiskilo.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 25, 19:42)
Jei maitini krutimi, tai net negalvok pirkti, nes jei nupirksi, tai ir duosi... O mazyliui to tikrai nereikia, geriau paciuciuok ant ranku, duok kruti,kai neramus. O jei maitini is buteliuko, tai gali duoti tik ypatingesniais atvejais, kai jau kitaip neiseina nuraminti. Jei valgo is buteliuko, soskyte reikalinga tam, kad visiskai patenkintu ciulpimo poreiki, nes valgant is buteliuko to truksta.
as kaip tik susiduriau su blogiu kuris istinka kai duodi maziui kruti kada jis pravirksta..
visada galvojau, kad reikia vaikui duoti valgyti kai tik jis papraso ir duoti tiek kie nori, bet jau keleta savaiciu manoji dienomis valgydavo kas dvi valandas, nes mazdaug kas tiek pradeda ieskoti kruties ir as duodavau.. tada ir prasidejo musu bedos, nes ji nori valgyti, iesko, bet kartu nervuojasi ir klykia apsiziojus kruti.. as tuomet stengdavausi ja nuraminti kitais budais ir mazdaug po valandos ji normaliai pavalgydavo.. aisku po to stipriai atpylinedavo.. kiek klausdavau gydytojos, kas cia yra, sakydavo normalu, arba pakoreguok savo diet, bet niekas nesikeisdavo.. siandien neistveriau ir paskambinau pazistamai daktarei ir klausiau kas cia yra.. ji man patare islaukti tris valandas ir ankisciau neduoti, nes gali buti, kad mazute nori tik ciulpti o nevalgyti.. sako kad vaikai netgi su pilnu skranduku gali ieskoti kruties, o kai pradeda ciulpti naujas pienukas jiems dar netelpa ir uztai nervuojasi.. atpila del tu paciu priezasciu, kad per daug pieno.. (manoji priauga svori gerai) siandien visa diena stengiausi islaukti tris valandas, nedaviau kruties kai verke, bet raminau kitais budais (aisku ne visada su ciulptuku) ir nei karto neatpyle ir valgydavo ramiai, kiek jai noredavosi... tai va. tikriausiai cia individualu, bet jei kas turit panasia problema pabandykit gal pades
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2007 05 25, 16:36)
Pas mane sumazejo MP, todel papildomai duodu misinuko. Gydytojas liepe pratinti prie maisto, matyt mazylei geriau valgyti darzoves ir kosytes, nei ta dirbtini piena. Man ir taip atrodo, nes tie misinukai kazkodel susizavejimo nekelia
Papildyta:
O nuo kada galima nesioti vaikiukus kenguroje? Kiek zinau,yra specialiu, su kietu pagrindu nugarytei, atrama galvytei, tai gal galima ir mazesniuosius nesioti? Nors neilgam, butu daug patogiau pvz i parduotuve nueiti...
nu iprastoje kenguroje as kiek girdejau galima nesioti mazdaug nuo dvieju menesiu aisku situos maziukus tai gal ie nuo daugiau, as bent jau nedrisciau savosios dabar ideti.., o vaikjuosteje ir slinge galima nuo gimimo. nors as isigijau slinga tai turiu pasakyti kad nepatogu, jeio planuosit kuri isigyti, siulyciau pirmiau pabandyti, o tada pirkti.. gal kai paaugs bus nieko.. be to visiskai neapsimoka pirkti slinga jei kuri noresit, nes labai paprasta pasidaryti.. ziedus galima nusipirkti nebrandiai ir dar truputi medziagos.. labai lengva, jei noresit galesiu atsiusti nuorodas, kur raso kaip pasisiuti..o as dabar svarstau del vaikjuostes, labai noriu bet gal;vojau gal kuri isbandete ir zinot kokiu subtilybiu, kurias reiketu zinoti pries nusiperkant..