Įkraunama...
Įkraunama...

Kada verti vaikams auskarus

QUOTE(una @ 2007 07 10, 19:36)
Tai ir sakau, kad čia nuomonės arba-arba, nekitaip. Man, pvz., ne vaikas yra negražus, vaikas visada gražu, bet tai, kas su tuo vaiku daroma. Ir tų tautų, kur veria auskarus mažiukėms, skonis negražu. Nei čia "amoralu", nei ką, tik savivalė vaiko atžvilgiu. Išvis sąvoką "amoralu" taikyčiau kitam kontekstui - prievartavimui, mušimui ir t.t.
Dėl pasidažiusios moters - atsargiai su pavyzdžiais. Ji pasidažė, o ne ją pagavo mama, kosmetologė ar kažkas, ir priverstinai išdažė kabinete, ane?
Dėl žiūrėjimo - kaip sakoma, žiūriu, nes akis turiu  ax.gif  Gi nesakau gatvėj nė vienai mamai, kad jos mergytė "negraži" dėl tų auskarų. Mergytė - graži. O auskarų jos grožiui, mano nuomone, nereikia.
Tiesiog čia yra tema, kurioje išreiškiamos nuomonės, ir ne visos jos turi būti "ach, koks grožis su auskariukais!  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif "
Nėra vienodo skonio, ir būti negali.

Žmonės įvairiose tautose ir ilgus šimtmečius vaikus rengdavo ir puošdavo kaip mažus suaugusius. Ir auskarus verdavo, jaučiu  biggrin.gif (mačiau kažkur 17 a. mergaitės su auskarais portretą). Tik gal kokį šimtą metų gyvuoja nuostata vaiką matyti kaip "vaiką", o ne mažą suaugusio kopiją.
Man visgi patinka ši nuostata vaikui nepiršti suaugusio žmogaus puošmenų.

Visiskai sutinku!!!! thumbup.gif drinks_cheers.gif
Niekada savo dukrytei nepripirsciau savo grozio sampratos! schmoll.gif
Atsakyti
As pati nesu isiverus auskaru (bijau), o dukra labai norejo, tai 4 metuku ir iverem, jai patinka.
Atsakyti
QUOTE(una @ 2007 07 10, 17:36)
Tai ir sakau, kad čia nuomonės arba-arba, nekitaip. Man, pvz., ne vaikas yra negražus, vaikas visada gražu, bet tai, kas su tuo vaiku daroma. Ir tų tautų, kur veria auskarus mažiukėms, skonis negražu. Nei čia "amoralu", nei ką, tik savivalė vaiko atžvilgiu. Išvis sąvoką "amoralu" taikyčiau kitam kontekstui - prievartavimui, mušimui ir t.t.
Dėl pasidažiusios moters - atsargiai su pavyzdžiais. Ji pasidažė, o ne ją pagavo mama, kosmetologė ar kažkas, ir priverstinai išdažė kabinete, ane?
Dėl žiūrėjimo - kaip sakoma, žiūriu, nes akis turiu  ax.gif  Gi nesakau gatvėj nė vienai mamai, kad jos mergytė "negraži" dėl tų auskarų. Mergytė - graži. O auskarų jos grožiui, mano nuomone, nereikia.
Tiesiog čia yra tema, kurioje išreiškiamos nuomonės, ir ne visos jos turi būti "ach, koks grožis su auskariukais!  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif "
Nėra vienodo skonio, ir būti negali.

Žmonės įvairiose tautose ir ilgus šimtmečius vaikus rengdavo ir puošdavo kaip mažus suaugusius. Ir auskarus verdavo, jaučiu  biggrin.gif (mačiau kažkur 17 a. mergaitės su auskarais portretą). Tik gal kokį šimtą metų gyvuoja nuostata vaiką matyti kaip "vaiką", o ne mažą suaugusio kopiją.
Man visgi patinka ši nuostata vaikui nepiršti suaugusio žmogaus puošmenų.

As irgi sutinku. Pavarysiu biski off topic. Gyvenu Airijoj ir matau, kad cia labai populiarios tatuiruotes. Turi ir jaunas ir senas. Nenustebciau suzinojus, kad mamos cia diskutuoja, kad anksciausiai galima kudiki istatuiruot blink.gif doh.gif
Atsakyti
savo dukrai iveriau auskarus kaip jos buvo pirmasis gimtadienis, na man grazu rolleyes.gif manu dukrai uzaugus auskrai tikrai nemaisys, o jeigu jau nepatiks tai juos gi visada galima isiverti ir laikui begant tos skylutes uzaugs ir bus no problem mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RobertosMama: 07 rugpjūčio 2007 - 09:04
QUOTE(Mond @ 2007 08 06, 15:20)
As pati nesu isiverus auskaru (bijau), o dukra labai norejo, tai 4 metuku ir iverem, jai patinka.

Maniske irgi baisiai nori jau nuo keturiu metu. Sutarem taip: jei vis dar labai nores, kai sukaks 7, iversim. Kol kas tas noras nepraeina, taigi jauciu, kad kita pavasari teks... doh.gif Nors man siaip nelabai patinka, o ir as pati be auskaru (irgi bijau lotuliukas.gif )
Atsakyti
man tai vienas dalykas įdomu... vaikui 2-3 metai, jinai užsinori auskarų, ir tėvai puola vert, nes VAIKAS JUK NORI. o kai tas vaikas nenori rengtis, nenori praustis, nori tik saldainius valgyt, tai tėvai irgi sutinka?
arba kai 12metė užsimano auskaro į bambą, tai dažniausiai tėvų ir kitų reakcija būna *jezusmarija*. Kodėl? juk irgi gražu, madinga, stilinga, ir panelė jau nemaža. ax.gif
Atsakyti
savo dukrytei ausis pradurem 2,5men. Nebuvo jokiu problemu nei su prieziura, nei su infekcijom visokiom. Nematau jokio reikalo gazdinti mamytes del galimu pasekmiu... O moralizuoti mamas manau taipogi kvaila, kiekvienos turime savo nuomone del vaiku prieziuros, auklejimo, rengimo, puosimi ir tt.
Atsakyti
As vyresnelei praduriau ausis kai jai buvo 6 metai, nors prasyti pradejo budama 4. O mazoji per daug nepraso, tai as ir nesiulau.
Atsakyti
aš visada irgi galvojau,kad neversiu,kai suaugs galės pačios įsivert jei norės.bet va vyresnioji jau nuo pavasario baisiai zyzė auskarų,tai kažkaip neišlaikiau ir pravėriau.nu ir patinka jai,manau jau pati prisimins,kad pati pasirinko jog nori prasivert ausis.
Atsakyti
Aš vis tik nesuprantu, kam kūdikiui verti auskarus? Tik dėl to kad tėvams gražu? g.gif Jei jau paauga mergaitė ir nori pati, tai tada-taip, bet tik ne kūdikiui.
Atsakyti
QUOTE(klastune @ 2007 08 20, 22:57)
Aš vis tik nesuprantu, kam kūdikiui verti auskarus? Tik dėl to kad tėvams gražu?  g.gif Jei jau paauga mergaitė ir nori pati, tai tada-taip, bet tik ne kūdikiui.

drinks_cheers.gif
Mano pussesere auskru kazkada uzsigeide. Jau sestoke ar dar vyresne - klasej mada buvo uzejus. Is pradziu mama ausim rupinosi, paskui paliko panelei paciai prisiziuret. Viena karta ji valesi ausis (nevalius nezinia kiek laiko) ir ziuri - segtuka pamete. Ciupt ciupt - kur? Lyg ir buvo ka tik. Ausy blink.gif ! Pasiziurejo - visiskai oda uzauges, beveik nesimato blink.gif Kada, kaip tas atsitiko - neaisku. Bet ne vakar ir ne uzvakar tai jau faktas. Supanikavo taip, kad priverte mama i ligonine vaziuot, budinti chirurga kviesti, nes sekmadienis buvo. Baimes pilnos kelnes, jezaumarija kas tai ausiai bus.O chirurgas pasiziurejo ir sako: "ne jus pirmos hah.gif jau turejau kelis tokius atvejus" (mazam miestely). Na ka, kai ausi uzgyde, dure per nauja lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, as tai esu net gi labai pries, kad auskarai yra veriami labai maziems vaikams. Juk tik budamas didesnis vaikas gali pasakyti ar tikrai ju nori, ar ne.
Atsakyti