QUOTE(una @ 2007 07 10, 19:36)
Tai ir sakau, kad čia nuomonės arba-arba, nekitaip. Man, pvz., ne vaikas yra negražus, vaikas visada gražu, bet tai, kas su tuo vaiku daroma. Ir tų tautų, kur veria auskarus mažiukėms, skonis negražu. Nei čia "amoralu", nei ką, tik savivalė vaiko atžvilgiu. Išvis sąvoką "amoralu" taikyčiau kitam kontekstui - prievartavimui, mušimui ir t.t.
Dėl pasidažiusios moters - atsargiai su pavyzdžiais. Ji pasidažė, o ne ją pagavo mama, kosmetologė ar kažkas, ir priverstinai išdažė kabinete, ane?
Dėl žiūrėjimo - kaip sakoma, žiūriu, nes akis turiu
Gi nesakau gatvėj nė vienai mamai, kad jos mergytė "negraži" dėl tų auskarų. Mergytė - graži. O auskarų jos grožiui, mano nuomone, nereikia.
Tiesiog čia yra tema, kurioje išreiškiamos nuomonės, ir ne visos jos turi būti "ach, koks grožis su auskariukais!
"
Nėra vienodo skonio, ir būti negali.
Žmonės įvairiose tautose ir ilgus šimtmečius vaikus rengdavo ir puošdavo kaip mažus suaugusius. Ir auskarus verdavo, jaučiu
(mačiau kažkur 17 a. mergaitės su auskarais portretą). Tik gal kokį šimtą metų gyvuoja nuostata vaiką matyti kaip "vaiką", o ne mažą suaugusio kopiją.
Man visgi patinka ši nuostata vaikui nepiršti suaugusio žmogaus puošmenų.
Dėl pasidažiusios moters - atsargiai su pavyzdžiais. Ji pasidažė, o ne ją pagavo mama, kosmetologė ar kažkas, ir priverstinai išdažė kabinete, ane?
Dėl žiūrėjimo - kaip sakoma, žiūriu, nes akis turiu

Tiesiog čia yra tema, kurioje išreiškiamos nuomonės, ir ne visos jos turi būti "ach, koks grožis su auskariukais!

Nėra vienodo skonio, ir būti negali.
Žmonės įvairiose tautose ir ilgus šimtmečius vaikus rengdavo ir puošdavo kaip mažus suaugusius. Ir auskarus verdavo, jaučiu

Man visgi patinka ši nuostata vaikui nepiršti suaugusio žmogaus puošmenų.
Visiskai sutinku!!!!

Niekada savo dukrytei nepripirsciau savo grozio sampratos!