Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

QUOTE(Baubazz @ 2007 01 20, 18:09)
Tai zinoma geriau gera ir grazi nuotrauka nei aklas vaikas.

Cia as ne i tema truputi...Del blico ir vaiko akiu- kazin ar tiesa g.gif Esu girdejusi, kad nekenkia, na aisku tik nemalonu kai i akis pleskina su blicu doh.gif O ir nuotraukos ne pacios graziausios gaunasi.... Bet, kad apakti galetum...tai nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 20, 18:13)
Cia as ne i tema truputi...Del blico ir vaiko akiu- kazin ar tiesa g.gif  Esu girdejusi, kad nekenkia, na aisku tik nemalonu kai i akis pleskina su blicu doh.gif O ir nuotraukos ne pacios graziausios gaunasi.... Bet, kad apakti galetum...tai nezinau g.gif

cia viskas kabutese buvo.
gal ir nekenkia blyksejimas, bet tikrai ir ne padeda.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 20 sausio 2007 - 18:32
QUOTE(Baubazz @ 2007 01 20, 18:31)

As tai supratau, kad tu neturejai omeny, kad tikrai aklas vaikas paliks biggrin.gif Bet daznai kalbama apie blico zala vaiko akims, todel ir pagalvoju kiek tame tiesos smile.gif
Bet cia as ne i tema...Sorry 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 20 sausio 2007 - 18:57
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 20, 17:39)
Nemaciau kur apie kudiki butu klausta g.gif
Jei neturi SLR fotiko, tai geriausia be blico iseis lauke, arba turi buti labai sviesu kambaryje ir stengtis nesujudinti fotiko smile.gif

As buvau idejusi savo dukrytes nuotrauka, tai mane apsauke, kad su blicu nufotografavau. Labai aciu uz patarima. Geriau istikruju yra patarti negu iskarto uzsipulti.
QUOTE(ajas @ 2007 01 20, 17:41)
Fotografuodama naudok kitus sviesos saltinius: idealiausia - dienos sviesa (lauke arba namie gerai apsviestoj patalpoj, prie lango pvz.), o jei tai neimanoma, bandyk apsviesti lempomis  mirksiukas.gif  Beje, ir portretines nuotraukos daug grazesnes, kai fotografuoji be blico  smile.gif

Labai aciu smile.gif
QUOTE(Baubazz @ 2007 01 20, 18:09)
Tai zinoma geriau gera ir grazi nuotrauka nei aklas vaikas.

QUOTE(Baubazz @ 2007 01 20, 18:31)
gal ir nekenkia blyksejimas, bet tikrai ir ne padeda.....

Nemaciau kabuciu jusu poste g.gif
Atsakyti
Joalin, man kazkodel nerodo tavo nuotrauku g.gif
Iki puses metu kudikius negalima fotkinti su blykste!!! Ju akytes dar labai jautrios ir visa tai gali labai liudnai baigtis. Kad nufotografai su blykste, tai dar nereiskia, kad vaikas apaks, bet geriau nerizikuoti.

Klausi ka daryti. Cia keletas patarimu:
1. panaudok kitoki apsvietima- dienos sviesa arba sustatyk papildomas lempas. Gali panaudoti visokias stalines lempas ar prozektorius. Naudojant ne specialiai fotografijai pritaikytas lempas greiciausiai teks rinktis ne automatini b/w balansa. Teks siek tiek pazaisti, bet tai tikrai verta.
2. Nustatyk didesni jautruma. Jeigu pas tave ne muiline, o veidrodinis aparatas, tai gali nustatineti iki ISO800 ar net ISO1600. Jeigu muiline, tai bandyk ISO200 ar ISO400. Ziurek nuotrauku triuksminguma, jei ka truputi nuotraukas nuo triuksmo galima isvalyti programu pagalba.
3. Stovas dar siek tiek sumazintu nuotrauku isplaukimo efekta
4. fotografuok mieganti (ar nejudanti) vaikasu ilgesniais islaikymais. Teks naudoti stova.

Niekas nesake, kad fotografuoti lengva. Kai kurie fotografai vienos nuotraukos padarymui ruosiasi net kelis menesius.
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 01 20, 21:06)
Joalin, man kazkodel nerodo tavo nuotrauku  g.gif
Iki puses metu kudikius negalima fotkinti su blykste!!! Ju akytes dar labai jautrios ir visa tai gali labai liudnai baigtis. Kad nufotografai su blykste, tai dar nereiskia, kad vaikas apaks, bet geriau nerizikuoti.

As ja isemiau, kai susilaukiau tokiu komentaru. As dar specialiai nustaciau, kad butu ne flash, o soft flash. Kad minksciau butu. Ir tai stengiausi kuo reciau su blicu fotkint. Na bet dabar tikrai nefotografuosiu.
Pas mane fotoaparatas yra Casio Exilim 5 megapikseliai. Aciu uz patarimus smile.gif Jau padariau viena nuotraukyte prie gero apsvietimo rolleyes.gif Bet cia jos nedesiu, kad vel nelikciau motina, skriaudziancia savo vaika schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joalin: 20 sausio 2007 - 21:52
QUOTE(Joalin @ 2007 01 20, 21:50)
As ja isemiau, kai susilaukiau tokiu komentaru. As dar specialiai nustaciau, kad butu ne flash, o soft flash. Kad minksciau butu.  Ir tai stengiausi kuo reciau su blicu fotkint. Na bet dabar tikrai nefotografuosiu.
Pas mane fotoaparatas yra Casio Exilim 5 megapikseliai. Aciu uz patarimus smile.gif Jau padariau viena nuotraukyte prie gero apsvietimo  rolleyes.gif Bet cia jos nedesiu, kad vel nelikciau motina, skriaudziancia savo vaika  schmoll.gif

nieks nesako kad tu esi motina skriaudzianti savo vaikeli,
tiesiog dave patarima...
nereikia bijoti rodyti savo nuotraukas, jei ispeikia reikia priimti kaip savo klaida, o is klaidu mokytis....
Atsakyti
Wysnia, labai grazi nuotrauka, tikrai i remus ir ant sienos kabint wub.gif

Baubazz, as irgi pagalvojau, kad ten koks uzkandis prie alaus, kol nepamaciau antros lotuliukas.gif lauksim kitu nuotrauku.

Del fotografavimo su blizu, tai sako, jei labai maziuka vaika fotografuoji daznai, tai gali issaukti epilepsija velesniame amziuje, bet jei kelis kartus, tai nieko tokio schmoll.gif

Joalin, rodyk savo nuotraukos, juk to mes cia ir renkames, kad ismokti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulka: 20 sausio 2007 - 22:36
QUOTE(Joalin @ 2007 01 20, 21:50)
Jau padariau viena nuotraukyte prie gero apsvietimo  rolleyes.gif Bet cia jos nedesiu, kad vel nelikciau motina, skriaudziancia savo vaika  schmoll.gif [/color]

Ar ne pr skaudziai sureagavai? doh.gif
Nieko tokio baisaus, del ko galejai taip isizeisti, nepstebejau ne vienoje zinuteje... g.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 01 20, 23:12)
Ar ne pr skaudziai sureagavai? doh.gif
Nieko tokio baisaus, del ko galejai taip isizeisti, nepstebejau ne vienoje zinuteje... g.gif

Gal ir per skaudziai... unsure.gif
Atsakyti
Joalin, reikėjo palikt nuotrauką, ir ateity, jei čia įdėsi, kaip mes kad ir vadiname "jūsų teismui" hihihi.gif thumbup.gif vadinasi mokomės, ne tik tu viena, bet ir mes - kiti smile.gif
jei tavo nuotrauką sukritikuoja, tai pamokas imam visi, kam tai aktualu :0 jei tavo nuotrauką pagiria, tai imam pamokas visi smile.gif to mes čia ir lankomės laugh.gif mirksiukas.gif

beje, aš vis dar žalia šitame ISO blush2.gif blush2.gif blush2.gif
kur ir kaip jis fotike nusistato? gal kokiais kitais žodžiais užvadintas fotike? a? prašau man pasakyt blush2.gif

kaip supratau - tai kuo didesnis skaičius - tuo bus intensyvesnė blykstė?
kuo tamsiau tuo intensyvesnė blykstė?
jei apšvietimas gan natūralus, tai ISO turi būti mažesnis?

aš labai atsiprašau, kad dar tos pamokos neišmokau, nors apie tai buvo nemažai rašoma blush2.gif
Atsakyti
Pas mane fotoaparatas yra Casio Exilim 5 megapikseliai

Cia kompaktines klases aparatas. Greiciausiai daugiau kaip ISO200 negalesi nustatineti.

Bet cia jos nedesiu, kad vel nelikciau motina, skriaudziancia savo vaika 

Jei isjungei blica- niekas taves nekaltins. Be to butu ir kitiems idomu pamatyti, kaip galima issiversti be blico. Taigi laukiam ko ismokai smile.gif

beje, aš vis dar žalia šitame ISO   
kur ir kaip jis fotike nusistato? gal kokiais kitais žodžiais užvadintas fotike? a? prašau man pasakyt 

kaip supratau - tai kuo didesnis skaičius - tuo bus intensyvesnė blykstė?
kuo tamsiau tuo intensyvesnė blykstė?
jei apšvietimas gan natūralus, tai ISO turi būti mažesnis?

Prie kiekvienos temos pirmame puslapyje (berods kulverstuko deka) yra ideta dazniausiai uzduodamu klausimu santrauka. Ten turetu buti apie tai parasyta.
Atsakyti