Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

biggrin.gif
QUOTE(rimulka @ 2007 02 12, 17:43)
turiu klausimeli, ryt pas mane ateina fotografuotis pora, na nori graziu, romantisku ir tt nuotrauku. siaip kompozicija tai as kazkaip isivaizduoju, bet va galvoju apie apsvietima, kaip graziau butu, kazkaip noretusi tamsaus fono, bet as turiu tik sviesu fona, net nezinau, pasiulykit kas nors ka nors, kaip geriau sureguliuot apsvietima.. ar is vieno sono statyt lempa, ar is abieju ar is priekio...
labai lauksiu pasisakymu  smile.gif

Pabandysiu keleta patarimu duoti smile.gif
Cia greiciausiai reikia viska daryti, kaip ir darant portretus.
Tokiu atveju geriausias apsvietimas gaunamas dviem softboxais is priekio 45 laipsniu kampu (svarbu atrasti teisinga atstuma)+ vienas nestiprus sviestuvas uz nugaros siek tiek is sono ir pakabintas auksciau (nukreiptas i objekta)+ vienas sviestuvas uz nugaru nukreiptas i fona.
Neblogai gaunasi ir su dviem lietsargiais is sonu, bet abejoju ar juos turi unsure.gif
Kaip softboxus panaudok tuos halogenus kur turi, tik sugalvok kaip issklaidyti sviesa.
Pabandyk pasinaudoti keliasdesimties zvakiu sviesa mastau.gif (gali net nekeisti W/B balanso- dar romantiskiau atrodis)
Naudok stova ir prasyk, kad nejudetu- daznai pasiteisina smile.gif
Neuzmirsk W/B balanso !!!! Jei tavo aparate yra scenarijus (soft skin, portret ar panasiai, gali isbandyti juos)
Jei turi placiakampi objektyva ar fisheye, gali is arti padaryti juokingu nuotrauku hah.gif

Jau buvau kazkada sita idejes, bet gal kazka naudingo rasi cia

Sekmes ir paprasyk leidimo bent geriausiu rezultatu pasidalinti su mumis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 12 vasario 2007 - 19:43
Shian ishmaliau keleta audiniu parduotuviu ieshkodama medzhiagos fonui. Radau tinkama tik juoda (ieshkojau baltos). Taigi, jei ka nors domina, plotis 1.10 ,o metro kaina 30lt.
doh.gif pamirshau parashyti, kad Savanoriu apachioj,audiniu parduotuve, berods Auskrynia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrytė: 13 vasario 2007 - 14:19
QUOTE(Nendrytė @ 2007 02 13, 15:17)
Shian ishmaliau keleta audiniu parduotuviu ieshkodama medzhiagos fonui. Radau tinkama tik juoda (ieshkojau baltos). Taigi, jei ka nors domina, plotis 1.10 ,o metro kaina 30lt.
doh.gif pamirshau parashyti, kad Savanoriu apachioj,audiniu parduotuve, berods Auskrynia.

O as pas mama viena spinta radau, tai ten pasirinkimas didesnis nei parduotuveje lotuliukas.gif

Tai nusipirkau siandien senukuose tuos du halogeninius prozektorius ir ivairiu matiniu stiklu atraizu (uz 2,5 Lt biggrin.gif ) Savaitgali reikes isbandyti smile.gif
Atsakyti
na na, parodyk ka ten nusipirkai, kiek viskas kainavo. ir lauksim rezultatu..
Atsakyti
Savaitgali, laukiu komentaru ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 13 vasario 2007 - 18:03
Toje nuotraukoje su medziu, norejau parodyti viena medi tarp daugelio medziu, jo apsnikta sona - zaizda, kur nebebuvo sakos. O kaip jus supratot?

Na dar viena idesiu. Pavadinimas "Du" Sioje nuotraukoje norejau pavaizduoti du ziedus, panasiai kaip du zmones. O kas jum ateina i galva ziurint i ja?
user posted image
Atsakyti
Labradoriuke, man geriau atrodytu jei abi geles butu sufokusuotos, o tai dabar ta didesnioji isplaukusi truputi. Arba jei butu atvirksciai- ryskesne ta pirmam plane...geriau ziuretusi blush2.gif Bet cia tik mano nuomone ax.gif
Pirmoji nuotrauka, tik nesupyk, manes neuzkabino visai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 13 vasario 2007 - 23:15
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 13, 21:42)
Toje nuotraukoje su medziu, norejau parodyti viena medi tarp daugelio medziu, jo apsnikta sona - zaizda, kur nebebuvo sakos. O kaip jus supratot?

Na dar viena idesiu. Pavadinimas "Du" Sioje nuotraukoje norejau pavaizduoti du ziedus, panasiai kaip du zmones.

medis visiskai nekabina, stovi apsnigtas ir tiek...
geles, hmmm, paprastos raudonos geles is virsaus... geles jau siek tiek nuvalkiota tema.
nesupyk, cia tik mano asmenine nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 02 13, 18:27)
na na, parodyk ka ten nusipirkai, kiek viskas kainavo. ir lauksim rezultatu..

Nusipirkau du tokius .Sviestuvai, halogenines OSRAM lemputes ir stiklai man atsiejo ~190Lt. Vakar tik spejau trumpam viena sviestuva isijungti... patiko smile.gif Vietoj 1/6s islaikymo jau leidzia 1/60s thumbup.gif Na ir pastebejau, kad mano aparatas su automatiniu b/w balansu prie sios sviesos nesusitvarko- reikes rankiniu budu nustatineti. Savaitgali pabandysiu stikliukus issipjauti ir rimciau pasiziureti.

Labradoriuke, o manes irgi tavo nuotraukos neuzkabino. Ypac medis smile.gif
Atsakyti
DEKUI uz komentarus 4u.gif

Reikia pagalbos, kaip padaryt toki remeli?
user posted image
Atsakyti
bliamba, esu toki darius, bet pertvarkau kompa ir neberandu, kur ishsisaugojau nurodymus doh.gif
Papildyta:
1. Atidarykite norimą nuotrauką (CTRL + O)
2. Spauskite D
3. Layer > Layer from Background > OK
4. SHIFT + CTRL + N (Layer > New > Layer)
5. Pasirinkite Rectangular Select Tool (M)
6. Įrankio parametrų dėžutėje nurodykite
Feather: 10 px.
7. Pažymėkite vietą, kuri bus matoma.
8. ALT + BackSpace
9. CTRL + D
10. Layer > Arrange > Set to Back (CTRL + SHIFT + [)
11. Sluoksnių dėžutėje pažymėkite nuotraukos sluoksnį.
12. CTRL + G (Layer > Create Clipping Mask)
13. Layer > Merge Down (CTRL + E)

user posted image

Papildyta:
Sekmes wink.gif
Atsakyti
sveiki

visas ir visus su Meiles diena wub.gif

Bilekas, labai aciu uz patarimus, mes fotosesija nukelem i ketvirtadieni, nes mano mergaite susirgo.

reiktu ir man paprasyt vyro kad kaip nors matinius stiklus idetu cool.gif

Atsakyti