Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (5 dalis)

Beje, kodėl daugelis taip susižavėję tuo „Manual“ režimu?  Kai kuriose situacijose jis yra reikalingas, bet naudoti jį nuolat... Nežinau. Diafragmos bei išlaikymo prioriteto režimai juk buvo sugalvoti fotografo gyvenimo palengvinimui. Vietoj to, kad patys nustatinėtume antrąjį parametrą vadovaudamiesi fotoaparato eksponometro parodymais, paliekame tai padaryti fotoaparatui.

Dazniausiai as naudoju Program mode rezima, naudodamas shift'a (sukant viena ratuka, is karto keiciasi ir diafragmos ir islaikymo nustatymai). Butent ant sios programos mano aparatas ir "ilsisi", nes kartais buna, kad reikia greitai paruosti aparata darbui ir nera kada galvoti ka ten nustatineti... jungi ir fotografuoji smile.gif
O manual rezime man daznai buna patogiau fotografuoti nei kitais rezimais. Galima sakyti stacionarioms scenoms ir makro florai as paprastai naudoju tik si rezima. O kodel ne? M rezimo valdymas paremtas tik dvieju ratuku sukinejimu. A ir S rezimais vienas ratukas ir dar keletas mygtuku kaip EV ir meniu rodykles. Gal del to as palyginus retai naudoju pastaruosius rezimus. Be to manual rezime tu forsuoji aparata bet kuriuo parametru ir negalvoji o ka cia aparatas man pasiulys!
Man daznai dar pasitarnauja aparato siulomi scenarijai.

Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 02 05, 18:10)
Sveikuciai,
As turiu beda...
SOS verysad.gif

100% purvina matrica.
kaip jau fotolama sake uzdaryk pilnai diafragma, nufotkink balta popieriaus lapa, ir su PS padaryk autolevel. pamatysi ko nemacius....

image>adjustments>auto levels

as jau savo issivaliau ir buvau idejes pavyzdziu, matyt neatidziai ziurejai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 02 06, 11:01)
100% purvina matrica.
kaip jau fotolama sake uzdaryk pilnai diafragma, nufotkink balta popieriaus lapa, ir su PS padaryk autolevel. pamatysi ko nemacius....

as jau savo issivaliau ir buvau idejes pavyzdziu, matyt neatidziai ziurejai wink.gif

Valymui tinka mikropluosto servetele ar reikia dar kazkokiu priemoniu?

Bilekas pakomentuok mano nuotraukas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 06 vasario 2007 - 14:13
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 06, 15:13)
Bilekas pakomentuok mano nuotraukas  mirksiukas.gif

Kodel butent as? smile.gif
Na gerai issakysiu savo nuomone. Bet ji tik mano! biggrin.gif

Pirmoje nuotraukoje graziai pagautas suolis. Ypac man grazus suns seselis hihihi.gif Sioje nuotraukoje gal noretusi grazesnio ir labiau isplaukusio fono nei kazkokie garazai ir daugiabuciai smile.gif Su ekspozicija, mano nuomone, neblogai susitvarkei.

Antroje nuotraukoje vaikas grazus. Spalvos taip pat. Noretusi ne tokio ryskaus fono ir rubu, nes jie "suvalgo" daug demesio. Dabar gaunasi, kad veidas visoje foto maziausiai krenta i akis g.gif Na man dar plaukai per daug blizga. O siaip nezinau daug apie portretus, todel sunku kazka komentuoti.

Trecia nuotrauka patiko labiausiai. Kai nuotrauka miela akiai ir trukumai nekliuna smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 06, 16:05)
Kodel butent as? smile.gif

todel, kad tu labai gerai matai nuotraukos techninius ''blogumus'' lens.gif . mane asmeniskai tavo kritika moko kitaip i savo nuotraukas paziureti thumb_yello.gif
Atsakyti
Dekui sunglasses2.gif Bilekas.
Atsakyti
Sveiki,
Labai idomius dalykus apkalbat, gaila kad neseniai šia tema atradau.
Pagrindines taisykles fotografavimo lyg ir zinau, bet vis teik ne visada graziai gaunasi 4u.gif
Jūsų teismui mano foto:

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silvva: 06 vasario 2007 - 16:57
QUOTE(Baubazz @ 2007 02 06, 11:01)
100% purvina matrica.

Pabandziau taip kaip sakai. Nufotkinau siena uzdariusi diafragma iki F22, ir pazaidziau su "levels"....ir absoliuciai nieko nematau blink.gif schmoll.gif Gal vis del to ten mikro dulkeles kokios ant objektyvo galejo buti, kurios isryskeja fotgrafuojant ant F22 g.gif g.gif

QUOTE(silvva @ 2007 02 06, 16:52)
Jūsų teismui mano foto:

user posted image

Mano akim labai labai grazu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 06 vasario 2007 - 17:45
QUOTE(californiagirl @ 2007 02 06, 17:34)
Pabandziau taip kaip sakai. Nufotkinau siena uzdariusi diafragma iki F22, ir pazaidziau su "levels"....ir absoliuciai nieko nematau blink.gif  schmoll.gif  Gal vis del to ten mikro dulkeles kokios ant objektyvo galejo buti, kurios isryskeja fotgrafuojant ant F22 g.gif  g.gif

zaidei su Levels, ar padarei AUTO LEVELS????
o jei matrica svari, grazi tai tik dziaukis, nepigiai kainuoja tas valymas, o jei pats valytum tai dar blogiau gali baigtis....
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 02 06, 18:04)
zaidei su Levels, ar padarei AUTO LEVELS????
o jei matrica svari, grazi tai tik dziaukis, nepigiai kainuoja tas valymas, o jei pats valytum tai dar blogiau gali baigtis....

Zaidziau su levels...stumdziau pirmyn atgal, bet absoliuciai nieko nemaciau. Ar reikia auto levels padaryti??? Dabar nesu isitikinusi, kad tai matrica g.gif Gal vis del to dulkiu ant objektyvo buvo ir fotografuojant stipriai uzdarant diafragma jos isryskejo(ar taip gali buti? ar as nusisneku???)
Del valymo, man sake nuvalytu mano mokytojas, bet si kart jis buvo isvaziaves(jo zmona pravede pamoka)....Tai viliuosi pigiai prasisukti, jei prisireiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2007 02 06, 17:52)
Sveiki,
Labai idomius dalykus apkalbat, gaila kad neseniai šia tema atradau.
Pagrindines taisykles fotografavimo lyg ir zinau, bet vis teik ne visada graziai gaunasi  4u.gif
Jūsų teismui mano foto:

Man tai labai graziai ziurisi rolleyes.gif Gal vos vos kompozicijoje kazkas negerai, bet tikrai nezinau kas smile.gif Toks vaizdas, kad ant zemes viskas susprausta ir netilpo i kadra: puse namo, puse medzio... Bet nepergyvenk, tikrai vykusi nuotrauka.
Kokis pas tave aparatas? ir kur mokeisi fotografuoti?
Atsakyti
Jus cia visi tokie profai, nugi sakykit man, kaip suzinot kiek mano fotikas triuksmingas? ko tais nerandu skaitines israiskos ax.gif blyn uzkniso triuksmingos nuotraukos, nesuprantu ar cia fotikas kaltas ar kas?
Atsakyti