Beje, kodėl daugelis taip susižavėję tuo Manual režimu? Kai kuriose situacijose jis yra reikalingas, bet naudoti jį nuolat... Nežinau. Diafragmos bei išlaikymo prioriteto režimai juk buvo sugalvoti fotografo gyvenimo palengvinimui. Vietoj to, kad patys nustatinėtume antrąjį parametrą vadovaudamiesi fotoaparato eksponometro parodymais, paliekame tai padaryti fotoaparatui.
Dazniausiai as naudoju Program mode rezima, naudodamas shift'a (sukant viena ratuka, is karto keiciasi ir diafragmos ir islaikymo nustatymai). Butent ant sios programos mano aparatas ir "ilsisi", nes kartais buna, kad reikia greitai paruosti aparata darbui ir nera kada galvoti ka ten nustatineti... jungi ir fotografuoji
O manual rezime man daznai buna patogiau fotografuoti nei kitais rezimais. Galima sakyti stacionarioms scenoms ir makro florai as paprastai naudoju tik si rezima. O kodel ne? M rezimo valdymas paremtas tik dvieju ratuku sukinejimu. A ir S rezimais vienas ratukas ir dar keletas mygtuku kaip EV ir meniu rodykles. Gal del to as palyginus retai naudoju pastaruosius rezimus. Be to manual rezime tu forsuoji aparata bet kuriuo parametru ir negalvoji o ka cia aparatas man pasiulys!
Man daznai dar pasitarnauja aparato siulomi scenarijai.